Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Oxygen
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Oxygen » 30 apr 2012, 17:42

Marco Verrati 8-) ;)

Per chi tifi in questa lotta scudetto tra milan e Juve?
"Sicuramente la Juve, sono sempre stato juventino da piccolo e sicuramente la Juve. Speriamo vincano il campionato, anche perchè se lo meritano".
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 30 apr 2012, 17:43

Prema pisanju portala 4-4-2.com, Juventus je spremio ponudu za igrača Bayer Leverkusena - Renata Augusta.

Ovaj 24-godišnji Brazilac takođe je na meti i Bayern Munchena, a prije Bayera, u koji je stigao prije četiri godine, igrao je za Flamengo.

Augusto igra u veznom redu, ali dobro se snalazi i na obje krilne pozicije.

Njegov ugovor sa Bayerom ističe 2014. godine, a prema portalu transfermarkt.de njegova vrijednost je procjenjena na 12,5 miliona evra.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 30 apr 2012, 17:52

Spominju Higuainov prelazak u City, PSG ili Chelsea.

Nas opet nigdje nema, ne želim da budem pesimističan, ali teško da ćemo mi i ovog ljeta dovesti baš neku zvijezdu.

Znam da je još uvijek rano za takve priče, ali vala Conte je zaslužio da dobije nekog igrača svjetske klase u napad, vala ako Agnelli ne obezbjedi Marotti potreban novac, onda ne znam kakva će nam biti sljedeća sezona.

Vraćamo se u CL, ne želim da se obrukamo kao posljednji put, treba nam neko iskusno i pouzdano ime.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 30 apr 2012, 18:05

Evo Mou poziva Ibricu u Real, pa to bi bila prilika da se pokusamo dovesti Benzemu, treba nam taj jedan Francuz u ekipi, jer oni nam fale da jos vise posjećamo na stari Juve 8-)

Nadam se da ćemo Veratti potpisati i da će odmah doći (inače od mali nogu navijač Juventusa :) ),a ne na posudbe jer momak je veliki talenat pa neka uči od Pirla, i dati mu šansu u nekim manjim utakmica slijedeće sezone, jer i Pirlu će trebati odmor, a ima i kup.

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 30 apr 2012, 18:13

Tog Varettija treba u vatru stavljati protiv slabijih ekipa da stekne iskustvo, samo da ne bude s njima kao s Marroneom i Bouyom.

@Oxygen je već pisao da je jučer bio rođendan Angelu Alessiu, zato su mu igrači i pritrčali da ga zagrle, Conte je još na to dodao da je Alessio uglavnom sudija u mini-utakmicama na treningu pa primi puno uvreda pa su mu se sad izvinjavali. :mrgreen:

Baš kad porediš Conte i Alessia, potpuno dvije različite ličnosti, prvi pun žustrine i agresivnosti, drugi miran i staložen. :mrgreen:
Volim te, Željo!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 30 apr 2012, 18:35

Evo situacije kada Elia ljubi Sveti Grb. 8-)

slika

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 30 apr 2012, 18:39

:lol:

povezuju nas sa Soldadom...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 30 apr 2012, 19:22

GaetanoScirea je napisao/la:To sam u Gazzetti pročitao, nisam ni provjeravao, znaš da oni vole slagati. :mrgreen: :lol:

Možda na tu 20. utakmicu misliš na onu u Kupu protiv Rome 3:0.
ma laže stoka s gazete :D

kako god prebrojim bude 20 ... u ligi samo
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 30 apr 2012, 19:29

To, očekivao sam tu sliku, Elia uno di noi! :mrgreen:

Il Principino
Možda Soldado nije izvikan kao ostali napadači, ali je strašan igrač, fizički impresivan, odlična tehnika,dosta golova daje, spominjete Benzemu, on je prvi pik kod Mourinha, ali kada bih birao između njih dvojice, Soldada bih izabrao. (vjerovatno sam i jedini na forumu sa ovakvim razmišljanjem, ali mislim da bi nam više koristio)
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 30 apr 2012, 20:35

Sky Sport: Paul Pogba prihvatio ponudu Juventusa i sve uslove ponuđenog ugovora!

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 30 apr 2012, 20:39

Stipu to, Hare, Pogba je prihvaća ponudu Juventusa svake sedmice u posljednja dva mjeseca.

Ja lično ne vjerujem u to, ali opet sve je moguće.
L'Avvocato je napisao/la: ma laže stoka s gazete :D

kako god prebrojim bude 20 ... u ligi samo
Možda su uračunali onaj Muntarijev gol u neku drugu utakmicu, morao da je ujak Fester ponovo slao pisma uredniku toalet papir novine. :mrgreen:

Ne znam šta bih rekao za Soldada, je lično ga ne bih volio, jer na tržištu postoji puno boljih igrača koji su nama potrebniji. Soldado i Matri su tu negdje, posjeduju oni različite karakteristike, ali kvalitetom ne odskaču jedan od drugog, nadam se da neće biti ništa od ovoga.

Treba pohvaliti Upravu koja radi odličan posao sa ovim produživanjem ugovora. Moj zaključak iz svega toga je da oni direktno daju do znanja igračima da se može računati na njih, a indirektno ustvari žele da zarade par miliona više na njihovim transferima, jer znamo da što igrač ima duži ugovor, veća mu je cijena.

Bravo za Marottu :!: :mrgreen:
Volim te, Željo!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 30 apr 2012, 20:44

Ne znam je li neko vec pisao nisam citao zadnjih par stranica ali smo zainteresirani za otkup Boriella naravno kako je Oxygen i predvidio sto je potpuna glupost iako je dao vazan gol za scudetto nije zasluzio. Dok se prema jednom Del Pieru onako ponasa...
Alessandro Del Piero !

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 30 apr 2012, 20:46

Borriello će biti otkupljen ako se smanji cijena.

Tuttojuve.com ekskluzivno navodi da će uskoro čelnici Juventusa sjesti za stol sa agentom Robina Van Persiea kako bi razgovarali o eventualnom transferu.
Transfer bi iznosio 25 milona a ugovor bi bio vrijedan 7-8 miliona...

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 30 apr 2012, 20:52

Borriello se ne smije otkupiti, ni pod razno, jedna lasta ne čini proljeće, uvijek bilo i ostalo.

Od 10 utakmica odigra dvije kako treba, odjednom ga treba otkupiti, a to što je se u prethodnim nije s loptom sastavio odjednom se zaboravlja.

Ipak, to je samo naš način razmišljanja, Boga zna šta se Conteu vrti u glavi, ne bi me čudilo kad bi otkupili Borriella za 5 miliona, prodali Matrija za 20.
Volim te, Željo!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 30 apr 2012, 21:08

Ako Pogbu dovedu, sve im je oprošteno uključujući i otkup Borriella. :lol: :mrgreen:
Pogba je next big thing, potencijalno najbolji veznjak svijeta, vezni red je ključ našeg uspjeha i svaka čast upravi koja radi upravo na daljnjem pojačavanju našeg najjačeg dijela ekipe, to govore tranferi Appelta, Bouya, tu je Marrone, vjerovatno Verrati i Pogba.
Strašno!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 30 apr 2012, 21:11

Imamo pravo dobre mlade veznjake + ako Pogba i Veratti dođu, pa gdje ćemo sa njima !? :mrgreen:

Samo se nadam da Buoy i Appelt neće ići na neke posudbe, a ni ova dvojica kad dođu također.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 30 apr 2012, 21:20

Ako dođu ova dvojica, onda i Bouy i Appelt,a i Marrone će morati ići, ja ne vidim kako svi mogu ostati.
Nije nemoguće i da neko bude uključen u neke transfere, samo neka ne daju čitave ugovore već polovično ili posudba i ja sretan.
Iskreno, Bouya bih ja odmah želio vidjeti u prvom timu.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 30 apr 2012, 22:06

Moraju oni još hljeba da jedu da bi igrali kod Contea ... ne mogu se tako lagano mladi igrači uklopiti u sistem koji Conte forsira. Druga bi stvar bila da je i u Primaveri identično kao u prvom timu, ali nije i zbog toga će im biti teško da se domognu prvog tima.

Veratti i Marrone uredu ali Appelt, Bouy i evo sada Pogba veoma teško. Veratti je već sada odličan, prošao je sito i rešeto Serije B tako da od njega očekujem bržu adaptaciju na Seriju A. Marrone je već pokazao da zna i sigurno bi dobivao više prilika da mu konkurencija nije najbolji vezni trio lige.

Appelta i Bouya sam gledao nekoliko puta ove sezone i vidi se da znaju s loptom, ali su krhki i nezreli poprilično. I dalje vole da glume super zvijezde, soliraju i sl. To bi se moglo promijeniti u narednom periodu, pod vodjstvom ozbiljnog trenera, što po meni Baroni nije. Našoj Primaveri pod hitno treba jedan Conte.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 30 apr 2012, 22:13

Imaš pravo, samo se ne bih složio za Pogbu, on sigurno neće preći u Juventus da igra u primaveri, isključivo za prvi tim, njegova plata je dosta viša i od par naših prvotimaca.
A on je spreman za prvi tim apsolutno, i kod SAF-a je dobio par puta šansu, a igrao bi više da nije trzavica sa produženjem ugovora.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 30 apr 2012, 22:20

@Oxygen isto razmisljamo, Pogba sigurno ima mjesta u nasem Juventusu pogotovo pored ovih trenutnih igraca koji ulaze kao zamjene za MVP-a. Jedan od najvecih talenata i nasljednik Viere, mislim da to dovoljno govori o njemu.
Alessandro Del Piero !

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []