Eh evo i ja da nesto napisem, citam komentare od 8 sati i kako vidim neki su zadovoljni bodom(ide nam kup) neki nisu i sticu dojam da smo mogli i trebali vise! Jedna velika sila me sprijecila da idem na tekmu al sam se ugodno smjestio da pogledam na TV-u i imao sam sta da vidim, neke stvari koje su tesko uocljive sa tribine.
Manijaka preko 2 hiljade, iako su oni ocekivali manje, a sad opet pisu suprotno kako smo sampioni bla bla, trebalo nas vise biti, a giganti stavili kartu 15 maraka zatvorili jug! Al nejse.
Prvo: Pitarcicu ne treba dati da prenosi utakmice nase lige, pogotovo kad igra njegov klub, F.K njanjajevo, jer je totalno neprofesionalan i sto neko rece Baho je veci pitar od njeg 15 puta al je bar covjek objektivan.
Pocetak tekme, Na njegovu zalost je oprema BHT-a na zapadu, ori se zapadom Grbavica, on jace i jace komentarise ali ne moze, i jace i jace prica nebuloze o nakim parolama, sto ovi dizu, nakoj djeci, sve da umanji jacinu zapada a vjerujte mi da se treso zapad!
Onda prelazi na epitete, prelijep koreo hordi, fino su to napravili, zasigurno jedni od jacih u drzavi, A TU JE I MANJA skupina navijaca Zeljeznicara koji daju podrsku svom timu ? Hej bolan cuje se samo nasa pjesma.Igor prica o Matku i njegovom golu na jugu, i onda kaze citiram: " tada su navijaci pjevali Matku da ga hoce zabiti, i on je to uradio na njihovu radost"
Krece tekma i onda svrsavanje, zabise go-kakav plod srece 4-2 kontra on puca, guso sto sam primjetio a i mi svi voli da cjeni jer misli da zna go napamet a zna ga vjerujte mi, kod ovog gola je lopta prebrza bila ali ako pogledate na usporenom snimku nije ruku ni ispruzio do kraja.Pitarcic vristi, ja miran.
Odmah zabise i drugi, stice se dojam da je guso trebo opet malo cekati ali sta zamjeriti takvoj velicini?Meni suze majke mi na oci, ali opet kontam ima nade! Hej kakvu mi ekipu imamo igramo derbi gubimo 2-0 i nema covjeka na zapadu ja mislim sto nije vjerovao da cemo se vratit ? HAjd nek neko napise jel to bilo za vrijeme i jedne ekipe ? NIJE ! Amar vadi colica, izderao se na njeg, ovaj pogeo glavu, nista ne prica, zna da je kriv za oba gola, Vasilica nije mogao vaditi mada je i on bio zreo za klupe.Kerla je inace za njeg izmislio fudbal ali opet znamo sto Kerla ne igra. Nas Amar pravi potez tekme, Bekric ulazi(iako su ovi pisali da je na tribinama cuva ga Amar za kup) niema na beka, ma hejjj onda krece jelo! Moram reci da bogi nije nista kriv kod prvog a ni drugog gola!
Molim boga da im zabijemo go do kraja prvog, jer onda su nasi, i onda Tuce pravi magiju izbacuje onog njihovog levata(lafo repka ovo ono) pa i drugog a Adil to sve gleda ne bi se on sjetio da malo udje u 16 hvala bogu pa imamo Vernesa i go,zapad delirijum mada i kod 2 0 smo navijali, MANIJACI HEJJJ, STRAH LIJEPI !
Pocinje drugo, odmah go ja reko nasi su gotovo, 4-2 reko za nas

Kad ono mi smanjimo gas, privodimo kraju tekmu mada je svraka ja msm skino cist go, ne sjecam se ko je naleto iz kornera. ONi nista, osim onog slobodnog.
Moram reci da su me oni pozitivno iznenadili debeljko im je dobar, ali nije kalibar zebe i bekrica vjerujte mi!
Zeba, prestao sam brojati nakon 10, ali ja mislim da su na njemu napravili najmanje 15 prekrsaja a dobili su samo 2 zuta kartona onaj seljak comor, i jos neki.Zeba nije imao prostora, malo jeste bio sebican ali je imao veliku zelju fkt! Oni su igrali pregrubo sto je toleriso glavni a pomocni je bio kriminalan onaj na istoku, al ne bi o sudjenju!
Sto se tice Colica E. ja mislim da covjeka treba prodati jer fkt nije za Zelje Velez ok al zeljo je ipak za njeg veliki zalogaj.
Sto se tice Zole, mlad je znam 96 jel ono godiste, ali po meni nije trebao igrati danas, na njeg se dobro izgrdio nekoliko puta i Bogi i Vaso jer je ispao najmanje 2 3 puta, nije prekinuo njihov niti jedan napad za sta je uveden najprije a mogli smo radi njeg i go primiti kod onog centarsuta, podlego je pritisku sto rece Osim mladi igraci jos neznaju igrat derbi, fino covjek reko.Tu je mislio na Colica B , Zolotica.
Slag na tortu ? Adilovic

Sutio sam do sada i trpio, ali necu vise! Adilovic od tekme sa Rudarom nije isti Adilovic.
Covjek je upao u loshe drustvo, nocni izlasci su mu svakodnevnica, upao je u drustvo kurava, pijanica, i laznih Jet set momaka i cura! To znam, ne pitajte me kako necu vam ni reci! Nije mi jasno kako Amar to ne zna, ili mozda zna i hoce da ga tusnemo nekom sad na kraju sezone( da hoce bog dati). On je danas i zadnjih 5 tekmi najgori igrac zelje i mi imamo manje igraca, pa covjek je trebo zabit 3 gola, ali opet ne zna! Ne moze on , nema vise to, nije mu fudbal interesantan,a i kako bi bio kad je svaku noc u drustvu tih istih likova( Da samo znate sta se tu radi) Ali njega treba mjenjat pod hitno za njeg je Vernes ROONEY!
Izvinite molim vas na ovako dugom postu, sve ovo vi mozda i znate i ja supljiram al sam morao negdje da ovu energiju ispalim. I na kraju mi sampioni, oni nista ? Nula bodova? Virsla ? Pa nek tamo se ganjaju po tribini, nek tamo pljuju Ivicu,al Zelju ne mogu dobiti! Volim sto sam manijak, i onaj danas zapad,uh pa evo i sada me trnci obliju!
P.S. pozdrav za maskote foruma, Aldina( Zeljo prodo tekmu), Sarajlijcu(ona prica o koreografiji) I Harissp( covjek je izgubljen ne zamjerite mu)
EDIT: Eto tek sad vidjeh da je i Amar potvrdio da je protivnik bio agresivan, ne agresivan nego su bili prgavi i lupali se dok su to sudije tolerisale! Samo je on to gospodski rekao