Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

Romariooo
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Romariooo » 10 jun 2012, 20:49

rastafarian je napisao/la:Kada simpatišem neku ekipu poput Milana ili repke Italije svojatam ih. Lakše mi je pisati tako nego da svaki put pišem: azzuri, selekcija italije i slično. Ne znam koja je svrha tvog prozivanja, možda da staviš pod znak pitanja moj patriotizam prema BiH, moj lični identitet ili šta već. :lol:
Simpatičan pokušaj isfuravanja.
ma jok, nikakav pokusaj isfuravanje nije nego jednostavan mi ovaj fenomen ne samo kod tebe nego i na temama spanije, njemacke i nekih drugih reprezentacija, koliko se ljudi uzivljavaju u ono sto nisu, milan mozes svojatati jer poistovjetiti se s nekim klubom je sasvim ok, al s nekom reprezentacijom koja jos i nije tvoja, to je meni neki fenomen neobjasnjiva i samo mi je cudno to, bez neke zelje za isfuravanjima

moguce da je to jedan fenomen nas bosanski, jer ne vjerujem da bi jedan ceh ili poljak da ne govim za neke vece nacije, ne vjerujem da bi bilo ko toliko si uzivljavao i volio neke tudje ekipe
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 10 jun 2012, 20:49

GIGI TO TORRES :
"BITCH PLEASE , IM NOT VALDES "
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 10 jun 2012, 20:53

Nema nam Interista :? :mrgreen:

@romario

Mi smo kar'na u svemu :mrgreen: , zato je to tako. Realno, nema drugog načina da se ispoljimo u ovom slučaju... i po meni ništa čudno. Identifikuješ se iz ovog ili onog razloga, a iako razumijem tvoju poentu, nije to baš tako.

Ne osjeća niko Italiju ili neku drugu zemlju kao svoju domovinu, to su čisto sportski razlozi, baš kao i kad za klubove navijaš.

Kad je Toto dao gol, baš sam se radovao... :mrgreen:
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 20:54

Federer je napisao/la:Nema nam Interista :? :mrgreen:
Ne igraju Argentina i Brazil na euru. :mrgreen:
Puma "navija" za Holandiju, a i za Španiju danas. :|
Yuto, i don't know.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 10 jun 2012, 21:07

Oxygen je napisao/la:
Federer je napisao/la:Nema nam Interista :? :mrgreen:
Ne igraju Argentina i Brazil na euru. :mrgreen:
Puma "navija" za Holandiju, a i za Španiju danas. :|
Yuto, i don't know.
Generalno ne navijam ni za koga na prvenstvu. Gotivni su mi holandjani i rusi. Sadasnju Italiju ne podnosim (mrzim bar pola ekipe), stoga sam danas "navijao" za furiju.

Inace, slagao bih kad bi reko da mi je drago zbog boda italijana :mrgreen:

Dobar posao danas.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 10 jun 2012, 21:08

Federer je napisao/la: @romario

Mi smo kar'na u svemu :mrgreen: , zato je to tako. Realno, nema drugog načina da se ispoljimo u ovom slučaju... i po meni ništa čudno. Identifikuješ se iz ovog ili onog razloga, a iako razumijem tvoju poentu, nije to baš tako.

Ne osjeća niko Italiju ili neku drugu zemlju kao svoju domovinu, to su čisto sportski razlozi, baš kao i kad za klubove navijaš.

Kad je Toto dao gol, baš sam se radovao... :mrgreen:
Ma zna on to, al mora da prozbori koju riječ ovdje. Ne želim ja tebi da se pravdam ili nešto, al' ja volim svoju zemlju, svoju domovinu kao što su je svi voljeli i koji nisu više sa nama, nek im je vječni rahmet. Najbolje je to objasnio @Federer sa ovim boldiranim.
Cijenim ja i našu repku, kao i FKŽ, lojalan sam i sve ostalo što se očekuje od jednog fana/simpatizera/navijača. Redovan sam u kopu na Jugu i svi oni me poznaju onakvog kakav u realnosti i jesam. Druga je stvar što gajim simpatije prema italijanskom fudbalu pa svojatam azzurre i rossonere. Nadam se da ti je jasno i za sve ostale slučajeve na drugim pdf-ovima.
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 10 jun 2012, 21:12

Romariooo je napisao/la:
rastafarian je napisao/la:Kada simpatišem neku ekipu poput Milana ili repke Italije svojatam ih. Lakše mi je pisati tako nego da svaki put pišem: azzuri, selekcija italije i slično. Ne znam koja je svrha tvog prozivanja, možda da staviš pod znak pitanja moj patriotizam prema BiH, moj lični identitet ili šta već. :lol:
Simpatičan pokušaj isfuravanja.
ma jok, nikakav pokusaj isfuravanje nije nego jednostavan mi ovaj fenomen ne samo kod tebe nego i na temama spanije, njemacke i nekih drugih reprezentacija, koliko se ljudi uzivljavaju u ono sto nisu, milan mozes svojatati jer poistovjetiti se s nekim klubom je sasvim ok, al s nekom reprezentacijom koja jos i nije tvoja, to je meni neki fenomen neobjasnjiva i samo mi je cudno to, bez neke zelje za isfuravanjima

moguce da je to jedan fenomen nas bosanski, jer ne vjerujem da bi jedan ceh ili poljak da ne govim za neke vece nacije, ne vjerujem da bi bilo ko toliko si uzivljavao i volio neke tudje ekipe

to ti je cista psihologija, jasna i direktna. Svaki covjek najvise voli sebe, dosta toga na svijetu se zasniva na egoizmu i ljubavi prema samom sebi, te tom linijom svi mi tezimo ka uspjehu i u raznim poljima u kojima nismo dobri a vecina nas je zapravo prosjek, mi zelimo da budemo uspjesni ili uspjesniji pa se identifikujemo sa onim boljim.Zato nas dosta voli Njemacku, Spaniju, Italiju, jer sebi zeli nesto bolje od onog sto ima, to je normalna stvar kod bilo kojeg covjeka. Sad neko vise neko manje uspostavlja tu identifikaciju.Ja sam plakao kad je Italija izgubila Euro 2000, jer sam tu vidio svoj licni neuspjeh upravo iz prevelike identifikacije sa necim sto je zapravo meni strano al u to doba mi je Italiji donosila srecu i htio sam biti sretan makar ta sreca bila umjetna.Sto bogatasi kupuju Ferrarije i jahte, da bi bili sretni iako kroz neko vrijeme ce htjeti jos, e mi siromasniji nalazimo srecu u ovim "jeftinim" identifikacijama, al sve je to normala, svako zeli sebi srecu i navija za bolje i uspjesnije.Nije to nikakvo cudo.

Imas ti onaj fenomen po meni, kad vidim neke likove koji se vrate iz Afganistana sa majicama US Army, kao eto furaju se da su dio americke vojske, sto mi je pateticno, jer tamo sigurno peru wc ili hamale ko bikovi, al to je njihova zelja za identifikacijom sa najjacom armijom na svijetu , jednostavno hoce da su i oni neko i nesto, malo bitniji nego sto jesu.Takav je i sport, al sport je ipak na kraju sport i sutra kad Italija izgubi budes tuzan jedan dan i to je to.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 jun 2012, 21:56

IlPrincipe je napisao/la:Jedina dobra stvar koju je uradio na terenu :lol: ko ima FB profil može da pogleda video

" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo video poteza Balotellija ;)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 22:49

Našao sam podatak koji me zanimao, Giacherinni je pretrčao 12,463 km :shock: , te Marchisio 12,179 km, slijede Pirlo i Chiellini sa 11,8 i Maggio 11,3 km.

Inače, sljedeći meč je sa Hrvatskom, odlučujući za prolaz, bit će teško jer Italija se više pati kada je favorit.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 jun 2012, 22:51

Ubiše naši ... vidi se Conteov trag 8-)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 10 jun 2012, 23:01

Đakerini nije bio loš al mislim da tu mora igrati Balza, Ostale tekme odigrati sa De rossijem u vezi jer prevelika je šteta njegovog potencijala stavljati ga na štopera...

Isto tako Toto treba unutra umjesto Bale, pa možda i Gio umjesto Cassana dakle to bi trebalo izgledati ovako

Buffon
Bonnuci Astori Chiellini
Maggio De Rossi Pirlo Marchisio Blazareti
Giovinico/Cassano
Di Natale

Čudno je izgledala odbrana kod gola patuljaka, nedopustivo za Italijanski bedem isto tako par grešaka kod offside zamki, milslim da je Astori pravi igrač da zatvori te rupe, Chiellini ponovo svojom borbenošću i znanjem pokazo da je ubjedljivo najbolji štoper na svijetu...

Prirlo nije bio na nivou, ali očekuje se da će i to doći na svoje u slijedećim okršajima u kojim je "Azzurima" dovoljna jedna neriješena i pobjeda za plasman...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 23:04

Astori je kući, Barzagli je ostao i čeka se da zaigra, sumnjam da će biti spreman za meč odluke 14.06 sa Hrvatskom.
Tu ako Italija izgubi, gotovo je, dakle, pripremiti se max, odbrana je ključ, mora odigrati sigurno, a Hrvatska odbrana je slaba i to će nadam se ovi napadači iskoristiti.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 10 jun 2012, 23:08

Oxygen je napisao/la:Astori je kući, Barzagli je ostao i čeka se da zaigra, sumnjam da će biti spreman za meč odluke 14.06 sa Hrvatskom.
Tu ako Italija izgubi, gotovo je, dakle, pripremiti se max, odbrana je ključ, mora odigrati sigurno, a Hrvatska odbrana je slaba i to će nadam se ovi napadači iskoristiti.
Eto onda Barzagli na mjesto Astorija, mada nemogu da svatim da onakva igračina nije mogao imati svoje mjesto na EURU...

Pa zar imaš ikakve sumnje u prolazak?, to će "Toto" izbušiti samo tako i Hrvate i Irce, samo ako mu se ukaže prilika tj. ako bude igrao...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jun 2012, 23:11

Svako poštovanje Hrvatima i Ircima, ali ja ne vidim način na koji oni mogu zaustaviti Pirla. Pirlu je dovoljna sekunda da kreira gol šansu to se i danas vidjelo.

Italijanima su potrebna još 4 boda, a realno oni protiv bilo koga mogu odigrati neriješeno kad hoće pa i protiv Hrvatske, dok je Irska zalutala na ovo prvenstvo, samo nabijanje lopti, a u skok duelu je Chiellini neprikosnoven.

Samo nek' se paze žutih kartona, pogotovo Chiellini.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 10 jun 2012, 23:12

Opet Ital-Juve :mrgreen:
Još da je bio Barza.. De Rossija premjstiti u vezu da se dobije na dinamici.. Giacherinni ekstra odigrao, svidio mi se i Cassano - lavovsko srce.
Iduća aBd zgaziti Kroatiće
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 23:14

@muxmania
Ako je iko imao vjere u ovu ekipu, to sam bio ja, par stranica nazad i vidjet ćeš, borio sam se sa vjetrenjačama i etiketama "najslabije Italije ikada".

Ali, fudbal je to, Italija je kvalitetnija od Hrvatske u svim linijama, ali Italija ne voli ulogu favorita, a voli kada je podcijenjena kao danas. Italija 2006-te je ipak bila svjesnija svojih kvaliteta, ova to mislim još nije.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 10 jun 2012, 23:18

Pa vjerujem i ja da mogu osvojiti to sam igrao na ovoj ssba igri... Da Italija osvaja...
Iako da se razumijemo ona iz 2006. je dosta jaca reprezentacija od ove al' i ova ima kvaliteta samo mi je zao sto nije pozvao Alexa jer nema sumnje da bi on danas nabusio Casillasa s obzirom da mu je on redovna musterija....

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 10 jun 2012, 23:20

Oxygen je napisao/la:@muxmania
Ako je iko imao vjere u ovu ekipu, to sam bio ja, par stranica nazad i vidjet ćeš, borio sam se sa vjetrenjačama i etiketama "najslabije Italije ikada".

Ali, fudbal je to, Italija je kvalitetnija od Hrvatske u svim linijama, ali Italija ne voli ulogu favorita, a voli kada je podcijenjena kao danas. Italija 2006-te je ipak bila svjesnija svojih kvaliteta, ova to mislim još nije.
Ma dobro šta znaju ova današnja djeca o Italiji, zato i kažu da je ovo "najslabija Ekipa", ja baš vjerujem u ovaj tim, uostalom Italijani da stave djecu od 14 godina patuljci ih opet ne mogu dobiti 92 godine nije malo, razočaro sam se u reakciju odbrane kod onog gola, bio sam ubjeđen u pobjedu danas, al ovi dečki idu do kraja 100%...

AVANTI RAGAZZI ;)

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 10 jun 2012, 23:31

Mislio sam da ce Busket ili neko drugi igrati flastera na Prilu, tj bio sam ubjedjen da znaju da je on motor Italije..... samo je odlican igrac i kod spanjolaca Iniesta :)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 23:56

Cesare Prandelli esalta Emanuele Giaccherini: "Emanuele il migliore in campo, anche se negli ultimi quindici minuti, non aveva più il supporto dei centrocampisti".

Cesare kaže Giack najbolji na terenu, moje mišljenje, kao i pretpostavljam većine je da nije, bio je dobar, najviše pretrčao, ali nije bio najbolji.

Interesantno mi je mišljenje ipak jednog velikog trenera, jer npr. da je ovo neki forumaš napisao, pokrvili bi se na forumu, pogotovo "navijači" određenih italijanskih klubova. :mrgreen:

Po uefi:

Castrol Edge Index: Spagna – Italia

1. Claudio Marchisio (ITA) 9.15

2. Cesc Fàbregas (ESP) 8.99

3. Andrés Iniesta (ESP) 8.3

4. Xabi Alonso (ESP) 8.24

5. Sergio Ramos (ESP) 8.18

©UEFA.com

Nikada nisam shvatio ove Castrol-ove indexe, čudne kriterije imaju.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 11 jun 2012, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Uknaac i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []