FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

DesimaL
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la DesimaL » 04 jul 2012, 13:01

Steta sto nece igrati pripremne utakmice sa barcelonom. :(

slika
slika
slika
slika
slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 04 jul 2012, 16:23

Al ce vam Alba doci kao 1 na 10! ;)
Prejak igrac,i odlicno pojacanje,cestitam na transferu!!!

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 04 jul 2012, 17:14

Jordi Alba:

- Jako sam sretan, iza mene je čudesnih mjesec dana, a sada mi je Barça ukazala priliku da se vratim kući, mojoj obitelji, mojim ljudima.

- Igranje za najbolji tim na svijetu, sa najboljim igračima, najboljim navijačima je izazov, ali dat ću sve od sebe.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 jul 2012, 18:12

lijepa vijest je da je alba i definitivno nas, pozitvno je iznenadio na euru, sve su prilike da ce se sjajno uklopiti i igrati na vrhunskom nivou kod nas, mlad igrac iz nase akademije, nije puno ni placen, sve zvuci bajno, sjajno

ipak trebat ce albi jos neko vrijeme da se u potpunosti etablira u igraca svjetske klase, vidjecemo ga sad u klubi koji igra na najvisem svjetskom nivou, kako ce se snaci, koliko ce biti konstantan, pouzdan u odbrani, ali opasan i u napadu

ovaj euro je dao mnoge odgovore, vidi se da decko to moze, ostaje naravno jos i potvrda tokom naredne sezone, jer ipak igranje u klubu je nesto drugo, al ni ja vise ne sumnjam da ce pokazati Alba da je idealno pojacanje, ja sam prizeljkivao Bejla koji je tu puno mocniji, ali nema veze, akobogda igrat ce i alba fantasticno i vjerovatno smo rijesili tu lijevu stranu na duzi niz godina. Alba ce vjerujem bez problema moci odradjivati takticke zamisli igre s 4 u odbrani, gdje ce igrati klasicnog lijevog beka, a i vrlo cestu igru s trojicom u odbrani kad ce igrati lijevo krilo, to je vec radio i u spanskoj repci i vidjeli smo da decko to moze i zna

adriano ce valjda ostati i dalje u klubu, on je sjajan igrac za zamjenu, znao je odigrati odlicno neke velike utakmice i neka ga i dalje, u slucaju da s albom krene nesto po zlu, tu je nas uvijek zahvalni adriano

ako gledamo nas igracki kadar, sad su nam ostale samo jos dvije neke dileme, stoper i napadac, kojeg stopera dovesti dakle, i sta ce biti s viljom, koliko ce moci igrati kao nekada, dal ce povredu brzo zaboraviti i ponovo biti igracina, ili ce ga ta povreda udaljiti od one klase kakvu je imao,nadamo se da ce ponovo zablistati jer trebaju nam njegovi golovi to je definitivno

sto se tice stopera silva je definitivno otpao, nismo mu se puno nesto ni nadali, pominje se vidim sad cesto i vermalen koji bi zaista bio mocno pojacanje, ali i to tesko jer ce cesto povredjuje i tesko ce ga arsenal pusti, ja sam govorio da treba vertongena dovesti jer bila je lijepa sansa, nije ni skup, uklopio bi se fino, totenham je valjda bio brzi ali moguce da ima jos neke sanse jer koliko znam jos uvijek nije definitivno u totenhamu

nije losa opcija ni martinez, ali vidimo da valja izvaliti 40 miliona, sad je sve do uprave, po meni bolje vertongen ako moze jer ipak je klasican stoper, jako dobar igrac koji bi uz puyola i pikea vrlo brzo stasao u svjetsku klasu, treba nam malo i tog mentaliteta i visine
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 04 jul 2012, 19:48

Kvalitetno pojačanje za Barcu. Nakon ovog Eura mislim da malo ko sumnja u kvalitet Albe. Iako sam i ja kao i @Romario priželjkivao Balea, možda je i bolje što su doveli Albu. Ipak, Bale više ne igra na poziciji beka, bio bi 2-3x skuplji + pitanje je da li bi se uklopio u sistem igre koji gaji Barca. Alba je relativno mlad, tako da ima još dosta prostora za napredak. Uz sve to, on je dugoročno rješenje.

Ostalo je da riješe još pitanje oko stopera i napadača. Stoper je neophodan. Ipak, oslonuti se samo na Puyola i Piquea kao klasične stopere je malo neozbiljno. Sezona je duga i svako će dobiti svoju šansu. Još kada se tome doda da je Puyol u poznim igračim godinama onda je računica jasna. Tu je svakako i Mascherano koji je prekomandovan na poziciju stopera i sada se vodi kao stoper, a ne zadnji vezni, ali ipak to nije njemu prirodna pozicija. Ako ništa, bar dovesti nekoga kao backup.

U napadu mislim da nema potrebe da se dovodi novo pojačanje. Messi, Sanchez, Pedro, Villa, Afellay, Cuenca i Tello su i više nego dovoljni. Možda je problem što niko od njih nije klasični napadač, pa kada treba probiti bunker i ganjati gol često se desi da u tome ne uspiju. Ali i pored toga mislim da nema potrebe za nekim pojačanjem. Skoro svi ovi igrači mogu igrati na bilo kojoj poziciji u napadu i to je ogromna prednost Barce. Uz to, Cecs očigledno ima mjesto u starnih XI, pa samim time Barci su potrebna samo 2 napadača od početka tekme. Dodajte tome još 2-3 na klupi i višak su 2 ili 3 napadača. Jednostavno, nema mjesta.
FK Pjetlovi

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 04 jul 2012, 20:06

Po pitanju stopera ja bih volio da malo bolje upratimo ovog malog Papadopoulosa iz S04. Jest da je mlad (tek 20 g.) pa samim tim i neiskusan, ali igra evo već duže vrijeme u Bundeski, a i na Euru je bio jako dobar. Možda i nije najviši (183 cm), ali je jal k'o stijena plus brz i skočan, te mislim će biti zvijer igrač, a još uvijek nije preskup (12 M),mada ima ugovor još 3 godine.

Ove sezone bi možda još mogao biti back up za Puyola, a onda poslije bi se jako dobro uklopio.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 04 jul 2012, 20:08

RajKoothrappali je napisao/la:Po pitanju stopera ja bih volio da malo bolje upratimo ovog malog Papadopoulosa iz S04. Jest da je mlad (tek 20 g.) pa samim tim i neiskusan, ali igra evo već duže vrijeme u Bundeski, a i na Euru je bio jako dobar. Možda i nije najviši (183 cm), ali je jal k'o stijena plus brz i skočan, te mislim će biti zvijer igrač, a još uvijek nije preskup (12 M),mada ima ugovor još 3 godine.

Ove sezone bi možda još mogao biti back up za Puyola, a onda poslije bi se jako dobro uklopio.
Ma on je na nivou Fontasa.I meni se taj momak svidja stilom igre ali ne dovoljno dobar za Barcu.
Barcelona ako zeli vrhunskog stopera mora krenuti po Baneta ili Luiza.Rami bi u Barceloni izrastao u najboljeg stopera Svijeta.Ima nevjerovatne predispozicije.Valencija ga nece dati definitivno.Ja bi licno nekog iz Serija A.Neki bezkompromisan igrac kao sto je Pujdo.Malo ih je ali ih ima, Bonucci bi bio idealan ali to je prakticno nemoguce.Medjutim sta ce biti vidjet cemo.Imam predosjecaj da se stoper nece ni dovoditi :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 jul 2012, 20:13

Rami nikad i nigdje ne može izrasti u najboljeg stopera svijeta. Pitajte Pedra. :mrgreen:

Fontas ne može u istu rečenicu sa Papadopuolosom. Nema smisla pretjerivati u hvaljenju Barcine škole kada su ovakvi igrači (tipa Fontas) u pitanju. Jednostavno nema. No, mišljenja sam da je tih 12+ miliona ipak previše za igrača Schalkea. No, ko te šta pita. Kad te traži Real i Barcelona, cijena automatski bude veća za barem 5 miliona. :mrgreen: To je čar fudbala. Možeš ih dobrano oguliti. :mrgreen:

Mislim da Barca nema potrebe ići grlom u jagode. Prijelazni rok je počeo prije par dana i ne znam zašto bi se sad "zalijetali" sa nekim igračima, kada ima još vremena da se nešto izmajmuniše. Jbg, meni još uvijek nije jasno što su odustali (ili bolje rečeno, što uopće ne gledaju) od Vertonghena. :roll: Cijena nije visoka, taman i da bude "promašaj", opet se neće puno potrošiti. A i Holanđanin je, a svi znamo koliko je takvih prodefilovalo Barcelonom. Posebno kada je riječ o defanzivcima. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 04 jul 2012, 20:19

Pa čovjek ima 20 godina, nije još ni u pubertetu za stopera, normalno da nije još taj nivo, ali je bolji od Fontasa. Bane je više bek, stopera igra po potrebi, a vala mi je tog prekomandovanja igrača na druge pozicije preko glave (pogotovo na stopera). Od svih tih Luiz bi bio najbolji, ali sumnjam da će ga Chelsea pustiti. Bonucci je imao dobar Euro i to stoji, samo je znao biti kriminalan u Juveu u par navrata.

Situacija sa stoperima je inače vrlo tanka, možeš maltene na prste nabrojat vrhunske stopere, a njih ekipe drže k'o malo vode na dlanu.

Ako će dovoditi nekog tipa Lovren onda je bolje da Pinto igra stopera, barem je lud :lol:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 04 jul 2012, 20:22

Monolog je napisao/la:Rami nikad i nigdje ne može izrasti u najboljeg stopera svijeta. Pitajte Pedra. :mrgreen:

Fontas ne može u istu rečenicu sa Papadopuolosom. Nema smisla pretjerivati u hvaljenju Barcine škole kada su ovakvi igrači (tipa Fontas) u pitanju. Jednostavno nema. No, mišljenja sam da je tih 12+ miliona ipak previše za igrača Schalkea. No, ko te šta pita. Kad te traži Real i Barcelona, cijena automatski bude veća za barem 5 miliona. :mrgreen: To je čar fudbala. Možeš ih dobrano oguliti. :mrgreen:

Mislim da Barca nema potrebe ići grlom u jagode. Prijelazni rok je počeo prije par dana i ne znam zašto bi se sad "zalijetali" sa nekim igračima, kada ima još vremena da se nešto izmajmuniše. Jbg, meni još uvijek nije jasno što su odustali (ili bolje rečeno, što uopće ne gledaju) od Vertonghena. :roll: Cijena nije visoka, taman i da bude "promašaj", opet se neće puno potrošiti. A i Holanđanin je, a svi znamo koliko je takvih prodefilovalo Barcelonom. Posebno kada je riječ o defanzivcima. :mrgreen:
Rami je jedan od kompletnijih stopera.Mozga nema ali i to se da srediti.Ipak je jos uvjek mlad.Ne mozemo mu na osnovu jednog laznjaka Pedra suditi o buducnosti.Fontas je mnogo obecavao a kako stvari stoje od njega ce biti samo dobar igrac za osrednjeg kluba.Povrede su ga dobrano unazadile.Grk je meni pravi stoper , borben i explozivan ali jos mora raditi i uciti.Pitanje je koliko bi se snasao u Spaniji a posebno u Barceloni.Verthongen bi bio odlican igrac za Barcelonu i meni nije jasno zasto se ne odluce za njega.De Boer ga gura ka Barceloni i on sam bi vjerovatno jedva docekao poziv.Ko ce ti znati !?

Mislim da bi idealno bilo devesti Sergio Ramosa
Vidjeli smo kako on i Pique funkcionisu zajedno. :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 jul 2012, 20:29

RvP neće produžit' ugovor sa Arsenalom, pa onaj...hmm, mislim...dobro bi bilo kad...hm :mrgreen:
Šalji RoseLju lovu, dovedi Robina :mrgreen:

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 04 jul 2012, 20:30

Problem je što smo u takvoj situaciji da moramo tražiti gotove igrače na toj poziciji, gdje isti ne trebaju previše da uče.

Što se tiče plaćanja igrača Šalkea. Jbg te ekipe mogu sebi dopustiti da im momak od 20 g. igra CD u prvoj postavi, a samim tim mu cijena raste, plus dugogodišnji ugovor i ponuda od velikog kluba - to se masno naplaćuje, bez obzira o kome se radi. Jedini takav primjer koji odstupa od šablona je Affelay, koji je doveden za sitniš.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 jul 2012, 20:32

Stoper se mora dovesti.

Citam opet se plasira prica o Neymaru po raznim sportskim poratalim :? mislim da bi njegov transfer bio preloš potez za Barcu. Nadam se da ce Perezu puci film, istresti gutu na stol i konacno ga kupiti i tako zauvijek završiti pricu oko tog brazilca.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 jul 2012, 21:04

nece biti lako to za stopera, superkvalitetnih igraca na toj poziciji nema puno, a jos manje ih ima koji bi se uklopili u barcin sistem, i to je jos jedna otezavajuca okolnost, recimo jedan teri ili vidic kao superkvalitet nikako nisu za barcu, kod nas ne moze proci onaj klasicni stoper teskas, mora biti i odlicno tehnicki potkovan i vrlo pokretljiv

takvih nema puno, to su ramos, pepe, ivanovic, luiz, vermalen, silva mozda jos pokoji a da su top klasa, ima i tih koji puno obecavaju a tog su tipa stoperi a la humels recimo, jones, vertongen i takvi, a ima i opcija kao martinez ili maskerano, da se neki igrac koji je inace zadnji vezni prekomanduje na stopera, ili pak bek neki kao sto je abidal bio prekomandovan na stoper

to je to otprilike, nema sad tu puno nekih imena a da su top klasa ili barem veliki potencijal da to postanu

ne vidim nikakav razlog zasto klub ne djeluje po pitanju vertongena, imamo sjajne odnose s ajaxom, de boer ga je cak i sam nudio, momak bi sigurno prije u barcu nego u totenham pa nije lud, nije ni skup oko 12 miliona kosta, i bas je taj tip stopera koji u barci moze proci, i jos je ljevak, sto je jos jedna pozitivna okolnost jer to bi dobro doslo kad igraju trojica nazad, a to je jako cesto

ponovo se dosta pise o neymaru, ali ne u smislu da ce ga se sad dovoditi, nego moguce u zimskom prelazom kad se vidi kako ce se ponasati vilja, a to nije lose, barca ima prvenstvo otkupa jer je to platila vec 10 miliona santosa, ako ga oni recimo prodaju nekome drugom, npr realu, onda barca dobija nazad 20 miliona, to su te neke klauzule ako sam ja dobro razumio

neymar bi bio sjajno pojacanje i sad dodje, ali nece vjerovatno, znam da mnogi misle da nit je kvalitet niti karakter, al s ovom ekipom bi on briljirao i puno olaksao messiju, bio bi to show time u napadu, ali jos cemo se nacekati dok to vidimo, 0on ce najvjerovatnije doci narednog ljeta, to je sigurno i neki plan, ugovor mu istice 2014, tad ce ga santos htjeti prodati da im kasnije ne ode dzaba, tad ce i vilja vec biti postar, tako da je to i pametno

van persi je i definitivno objavio da nece produziti s arsenalom, sto 99 posto znaci da odlazi, ali to nas previse ne treba interesovati jer igra samo jednom nogom i tesko da bi se mogao uklopiti u barcin sistem, jos je i preskup i vrlo vjerovatno ce on u city za parama i nek ide kud hoce, nama ne treba da je dzaba

kad govorimo o napadacima, ako cemo racunati da ce vilja biti u optimalnoj formi, onda nam niko ne treba, a jedini igrac koji bi nama ono extra legao po meni je falcao u ovom trenu,ako bi neko sad trazio vilju za dobre pare, to bi po meni bilo jedino pametno sto treba uraditi za napad, prodati vilju i doplatiti za falcao-a ,ili doplatiti za neymara pa da vec sad dodje, ali samo dakle ako vilja i affelay odu, pa da se onda rastereti to i finansijski i igracki

u svakom slucaju kad gledate druge klubove i njihove navijace, mi smo kao na konju, mnogima fali po pola ekipe da dovedu, kod nas su to samo slatke muke, ne mora niko doci i opet smo favoriti za sve, ali eto, ekad treba i pozuriti s tim transferiam kad se jeftino ukazu neki dobri mladi igraci za nesto manje pare, kao alba ili recimo vertongen, oni i kad se ne pokazu mogu se prodati za desetak miliona i nije neki gubitak, a opet recimo na stoperima imamo dovoljno igraca da se izgura barem polusezona nekako ako bi recimo taj novi stoper totalno podbacio toliko da ga ne smijes uvesti u igru

znaci, sto se tice transfera, mozemo se nadati samo da ce klub brzo reagovati sad u slucaju vertongen, odugovlaci se njegov prelazak u totenham, moguce da se to otpocetka tako iskalkulisalo da se vidi hoce li ga barca, trebao bi zubizareta tu fino obaviti jedan konstruktivan razgovor s momkom da dodje, objasnit fino da ima mjesta skoro pa da odmah postane standardan prvotimac, najbolja ekipa svih vremena, jedan od najljepsih gradova na svijetu, plaze, zahebancije, nema puno ni posala kad si stoper u barci, plata redovna, prijavljen, topli obrok i to, i da se momak fino dovede
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 jul 2012, 21:15

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi stiže u Bosnu i Hercegovinu

Napadač Barcelone i reprezentacije Argentine u našu zemlju trebao bi stići u naredne dvije sedmice.

Plan je, kako su nam rekli izvori, da obiđe svetište u Međugorju, koje su pohodili Roberto Mancini, trener Manchester Cityja i Gianluigi Buffon, golman reprezentacije Italije i Juventusa.

Trostruki dobitnik Zlatne lopte nikada nije krio svoju vjeru u Boga. Svaki put kada ulazi na teren, ili kad postigne gol, Argentinac se prekrsti i pogleda u nebo. I sam je u nekoliko navrata izjavljivao kako je sve ono što on danas predstavlja u svijetu nogometa dar od Boga.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 04 jul 2012, 21:52

Nece se vratit zdrav. Ovo sam cekao.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 jul 2012, 23:05

Paz' ovog puklasa :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 jul 2012, 23:11

D10S je napisao/la:Nece se vratit zdrav. Ovo sam cekao.
Sredi ga Darko :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 05 jul 2012, 00:18

Messi se vraca kuci :mrgreen:
FORZA NAPOLI

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 05 jul 2012, 00:42

[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.