NBA sezona 2012/13
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2012/13
Svako svoga konja hvali.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Moj konj je poprilicno zilav.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Sa Howardom nemate sanse. Plus Jamison i eventualno jedan solidan igrac na poziciji 2/3. Nije vise u timu Sessions kao startni play nego Nash. Tek ce se iduce sezone vidjeti sta Kobe-u znaci pravi play. Bez Howarda smo tu negdje, poravnati.Raul_64 je napisao/la:Moj konj je poprilicno zilav.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Steve Nash sa 39 godina(koliko bi imao u playoffu valda) tesko bi sta mogao prime Parkeru..
ustvari preko 7,8 godina mladjeg i boljeg je znao ubaciti 30 +..
prednost u reketu jezerasima,dok Kobi i nije toliko bitan faktor,ne kao prije u svakom slucaju(fino je napisao onaj na "ispod obruca" kako je on postao cisto post igraca cime oduzima poziciju Gasolu ili Baynumu) Manu nije nista manje produktivniji u ovim godinama od njega.
duzina klupe je isto tako jako,jako bitno..
i najvaznije Popovich
ovakvih kao Brown je on napravio milion ovaj je imao vise nafake od drugih pa je tu gdje jest,al nema sumnje da bi tu Spursi imali veliku prednost.
mene jos zanima kakav ce biti napad Lakersa..
kad se kaze da Kobi nije nikad igrao sa vrhunskim playmakerom ne znam jel ce to biti prednost il ne..
kad bi mogli obojica raspodjeliti "drzanje" lopte valjalo bi.
s Howardom se mijenja stvar svakako.
ustvari preko 7,8 godina mladjeg i boljeg je znao ubaciti 30 +..
prednost u reketu jezerasima,dok Kobi i nije toliko bitan faktor,ne kao prije u svakom slucaju(fino je napisao onaj na "ispod obruca" kako je on postao cisto post igraca cime oduzima poziciju Gasolu ili Baynumu) Manu nije nista manje produktivniji u ovim godinama od njega.
duzina klupe je isto tako jako,jako bitno..
i najvaznije Popovich
ovakvih kao Brown je on napravio milion ovaj je imao vise nafake od drugih pa je tu gdje jest,al nema sumnje da bi tu Spursi imali veliku prednost.
mene jos zanima kakav ce biti napad Lakersa..
kad se kaze da Kobi nije nikad igrao sa vrhunskim playmakerom ne znam jel ce to biti prednost il ne..
kad bi mogli obojica raspodjeliti "drzanje" lopte valjalo bi.
s Howardom se mijenja stvar svakako.
Idealno bi bilo da Nash vrti pick and roll sa Gasolom svaki napad..
da Baynum dobije 3 lopte vise barem(Kobi 3 manje) u regularnoj sezoni.
i da se pametnije redukuje minutaza po cijenu jednog mjesta na zapadu npr.
jer protiv Oklahome se redovno gubili u zadnjih 3,4 minute jer nisu imali dovoljno svjezine.
A zivo me zanima kako ce koegzistirati Nash i Brayant..
da Baynum dobije 3 lopte vise barem(Kobi 3 manje) u regularnoj sezoni.
i da se pametnije redukuje minutaza po cijenu jednog mjesta na zapadu npr.
jer protiv Oklahome se redovno gubili u zadnjih 3,4 minute jer nisu imali dovoljno svjezine.
A zivo me zanima kako ce koegzistirati Nash i Brayant..
Raule, mnogo si subjektivan. Cuj, poredis Kobe-a i Ginobilija. Give me a break. Nije Nash tu da zabija 20 poena, Nash ce doci kao covjek koji ce pomoci Lakersima da igra ima glavu i rep. Svi smo mislili da Popovich ne moze da izgubi od Brooksa, pa ga je ovaj masakrirao nakon 2:0 za Spurse. Ron ce sigurno igrati bolju sezonu nego sto je igrao. Sa jednim dobrim covjekom sa klupe plus Jamison, Hill, Lakersi su bolji. Sa Howardom da ne pricam. Onda bi Lakersi izgledali bas mocno na papiru. Ali papir ne igra. I da jedna kljucna stvar, budi ubijedjen da Kobe zeli jos jednu titulu. Ucinit ce sve, ali bas sve da dodje do nje. Ali dolaskom Nasha najvise dobija Gasol.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Mozda jesam subjektivan al i ti si..
kad bi Kobi prihvatio tu ulogu(koju nije 16 godina) da bude druga,eventualno treca opcija ne bi bio nista produktivniji od Ginobilija koji je navikao da radi upravo to.
Nisam ni rekao da Nash treba zabiti 20 poena,il 10..
al Brayant je ball hogger(mora imati loptu u svojim rukama) isto kao i Nash a obojica su navikli da budu glavni u svojim ekipama i postavlja se pitanje kako to moze funkcionirati efikasno.
jer kad se kaze da nije nikad Brayant igrao s vrhunskim playom pa jbt nije on Allen da izlazi iz blokova il da mu dodnes loptu..citav zivot je proveo u izolacijama licem i ledjima prema kosu..
bolji je Nash sa 48 godina ofanzivno od Sesionsa al odbrana i dalje ostaje problem.
klupa,pogotovo naspram San Antonijove(naravno sacekajmo dok ekipe budu kompletne) je nikakva.
Prime Parker
Khawi i Green druga sezona i nema vise rooki kriterijuma za njih.
a Jackson i Diawo ce proci citav trening kamp sa Spursima sto je velika,velika prednost.
na Duncana(koji vec trenira) i Ginobilija se mozes uvijek pouzdati.
to je velika sirina,gdje svaki napad ima glavu i rep..
a Brooks jeste izbacio jer im je frizider ulazio,pogledati Hardena u finalu zapada i protiv Miamia to nije isti covjek.
i Fisher,Ibaka 11/11 i uzasan sudijski kriterijum u zadnjoj utkamici pogotov.
jbg desi se.
zanemari to,ja kazem da je ova ekipa zbog gore nabrojanih razloga jos bolja.
Lakersi bi na papiru trebali biti bolji al u praksi pitanje je.
s Howardom bez sumnje jesu..
kad bi Kobi prihvatio tu ulogu(koju nije 16 godina) da bude druga,eventualno treca opcija ne bi bio nista produktivniji od Ginobilija koji je navikao da radi upravo to.
al Brayant je ball hogger(mora imati loptu u svojim rukama) isto kao i Nash a obojica su navikli da budu glavni u svojim ekipama i postavlja se pitanje kako to moze funkcionirati efikasno.
jer kad se kaze da nije nikad Brayant igrao s vrhunskim playom pa jbt nije on Allen da izlazi iz blokova il da mu dodnes loptu..citav zivot je proveo u izolacijama licem i ledjima prema kosu..
bolji je Nash sa 48 godina ofanzivno od Sesionsa al odbrana i dalje ostaje problem.
klupa,pogotovo naspram San Antonijove(naravno sacekajmo dok ekipe budu kompletne) je nikakva.
Prime Parker
a Jackson i Diawo ce proci citav trening kamp sa Spursima sto je velika,velika prednost.
a Brooks jeste izbacio jer im je frizider ulazio,pogledati Hardena u finalu zapada i protiv Miamia to nije isti covjek.
jbg desi se.
realno, ja mislim da su i bez Howarda Lakersi bolji tim ove sezoneRaul_64 je napisao/la:Mozda jesam subjektivan al i ti si..
Prime Parker
jbg desi se.
Mogao si napisati zašto.Jbg čovjek je napisao što bi trebali Spursi biti bolji,ali ti si samo napisao da će Lakersi biti bolji.
Nadam se da navijačima Lakersa ne predstavljaju nadu sve sebičniji Kobe,ja i stariji(fino je na ispodobruca urađen tekst o Lakersima ima i neke fine statistike o Kobeu)ili playmaker kojem je gotovo 40. godina i za sve to vrijeme ne znam jel pobjedio u dvije playoff serije protiv Spursa.
Lakersi gdje se igra vrti oko Bynuma,a Nash,Gasol i Kobe su potpora su ekipa koja može osvojiti titulu,Lakersi gdje je Kobe i trener i igrač,a ostali posmatrači(nebitno bio to Bynum ili Howard)mogu samo biti lošiji.
Nadam se da navijačima Lakersa ne predstavljaju nadu sve sebičniji Kobe,ja i stariji(fino je na ispodobruca urađen tekst o Lakersima ima i neke fine statistike o Kobeu)ili playmaker kojem je gotovo 40. godina i za sve to vrijeme ne znam jel pobjedio u dvije playoff serije protiv Spursa.
Lakersi gdje se igra vrti oko Bynuma,a Nash,Gasol i Kobe su potpora su ekipa koja može osvojiti titulu,Lakersi gdje je Kobe i trener i igrač,a ostali posmatrači(nebitno bio to Bynum ili Howard)mogu samo biti lošiji.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Dok je Nash igrao u Sunsima, svi su ga svrstavali idalje medju 5 najboljih playmakera lige. Cim je presao u Lakerse, odjednom Nash postaje oronuli igrac koji je mator i koji ne moze da igra kosarku na vrhunskom nivou. Cudni su ti arsini.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja bas mislim da to nece dobro izgledati...Mislim na tandem Kobe\Nash...I jadan i drugi vole da dominiraju loptom,posebno Nash,koji i ne zna drugacije igrati...Bas me zanima kako ce to biti kad je Kobe off guard..neno#4 je napisao/la:Sa Howardom nemate sanse. Plus Jamison i eventualno jedan solidan igrac na poziciji 2/3. Nije vise u timu Sessions kao startni play nego Nash. Tek ce se iduce sezone vidjeti sta Kobe-u znaci pravi play. Bez Howarda smo tu negdje, poravnati.Raul_64 je napisao/la:Moj konj je poprilicno zilav.
Nash nije se postario za ovih par mjeseca.neno#4 je napisao/la:Dok je Nash igrao u Sunsima, svi su ga svrstavali idalje medju 5 najboljih playmakera lige. Cim je presao u Lakerse, odjednom Nash postaje oronuli igrac koji je mator i koji ne moze da igra kosarku na vrhunskom nivou. Cudni su ti arsini.
Nash-Kobi kao bekovski tandem je druga stvar i samo na osnovu toga to govorim.
ako budes upravu,naci ces vec ove citate.
uvijek nadjes
Baš je o tome bila rasprava u martu možda.Uglavnom nisu me uspjeli uvjerit da je Nash top 5 play.D-Will,CP3,Westbrook,Rose,Rondo,Parker su bolji(možda ima još koneno#4 je napisao/la:Dok je Nash igrao u Sunsima, svi su ga svrstavali idalje medju 5 najboljih playmakera lige. Cim je presao u Lakerse, odjednom Nash postaje oronuli igrac koji je mator i koji ne moze da igra kosarku na vrhunskom nivou. Cudni su ti arsini.
Lakersi imaju strašnu ekipu,ali nemaju igru.Bynum i Gasol trpe zbog Kobea,a on nije u godinama kada zaslužuje to.Tako se desi da Bynuma boli neka stvar za košarkom,Gasol igra odlično i pokupi sve kritike pa mu to uništava samopouzdanje,a Kobe šuta i biva neki heroj.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
LBJ MVP, a inace je vrlo bitno tebe uvjeriti

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ovo svi pricaju. Ali, ali...Nash zna da je ovo zadnja sansa da uzme titulu, i vjerovatno ce se truditi kao nikada u zivotu. Ja bas mislim suprotno. Napokon ce Kobe biti rasterecen od organizacije igre, i napokon nece svaki sut i svaki napad prvo na sebe morati preuzeti. Nash jeste los odbrambeni igrac, ali ni Sessions nije bio nista bolji, samo je razlika u tome sto je Nash drugi svijet u napadu za Ramona. Lakersi su imali katastrofalan napad u prosloj sezoni. Mucno je bilo gledati.Ja bas mislim da to nece dobro izgledati...Mislim na tandem Kobe\Nash...I jadan i drugi vole da dominiraju loptom,posebno Nash,koji i ne zna drugacije igrati...Bas me zanima kako ce to biti kad je Kobe off guard..
Pa kad vidim kako pisete za Nasha isto kao da je to neki tamo starac koji nikada u zivotu nije igrao kosarku na vrhunskom nivouNash nije se postario za ovih par mjeseca.
Nash-Kobi kao bekovski tandem je druga stvar i samo na osnovu toga to govorim.
ako budes upravu,naci ces vec ove citate.
uvijek nadjes
Znas mene da uvijek na kraju sve pronadjem i iskopam. To je draz foruma
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:LBJ MVP, a inace je vrlo bitno tebe uvjeriti![]()
To je nemoguce.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Iako ih ne volim (sto je normalno)@SpearsNBAYahoo
Celtics to acquire G Courtney Lee from Rockets in a sign and trade sending back F JaJuan Johnson, **** tell Y! Details being finalized.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Veoman opasan tim sastavljaju iako,vecina,ne vidi dalje od MIA....Garnett,Pierce,Rondo,Bradley,Bass,Terry,Lee,Wlicox,Green,Sullinger....Ja ne vidim da su mnogo slabiji od MIA,iako niko ne pise o tome...amerosm je napisao/la:Iako ih ne volim (sto je normalno)@SpearsNBAYahoo
Celtics to acquire G Courtney Lee from Rockets in a sign and trade sending back F JaJuan Johnson, **** tell Y! Details being finalized.![]()
odlican potez Celticsa. Allena su zamjenili sa Terry-ijem i Lee-om.
Dodaj jos Mela koji odlicno cuva reket, Garnettu ce biti olaksan posao. Znaci ekipa za titulu.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.