Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Pa, pitaj, sta te zanima, tko ti smeta upitati.
Ne svadjam se, nego mi glupo da netko neargumentirano omalovazava jednog od ponajboljih kosarkasa iz BiH (naime, Planinic je iz Citluka) u zadnje vrijeme, iz vlastitih kompleksa. Pa ima da Gacic (a i BH reprezentacija) bude (pre)sretan da bude na njegovom nivou jednog dana, realno.
No, eto, nije tema, pardon.
Ne svadjam se, nego mi glupo da netko neargumentirano omalovazava jednog od ponajboljih kosarkasa iz BiH (naime, Planinic je iz Citluka) u zadnje vrijeme, iz vlastitih kompleksa. Pa ima da Gacic (a i BH reprezentacija) bude (pre)sretan da bude na njegovom nivou jednog dana, realno.
No, eto, nije tema, pardon.
...Život za Široki...
estonija-gruzija zavrsilo 52-59 . to je dobro za nas, jer nas ostavlja u igri i u slucaju poraza danas od cg.
i to je potvrda od koje smo mi ekipe izgubili prvu utakmicu
i to je potvrda od koje smo mi ekipe izgubili prvu utakmicu
Zadnja izmjena: dino-92, dana/u 21 jul 2012, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
pa eto interesuje me potencijal sesara i bevande i potencijalnih kandidata iz pomladka sirokog (97. godiste i mladji) za kadetsku reprezentaciju sledece godine..
hvala
hvala
poraz u prvoj utamici protiv estonaca je najbolje sto je se ovoj ekipi moglo desiti!
Evo Gruzija je uzela Estonce 59-52.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Gruzija pobjedila Estoniju, dakle sada je mnogo jasnije od koga smo zijanili u prvom kolu. Malo smo sebe stavili u tezak polozaj, a da smo pobjedili Estonce danas bi igrali mec za prvo mjesto, ovako porazom mozemo cak izvisiti plasman u drugi krug.
Sta reci? Protiv Estonije smo jako brzo stvorili veliku prednost, vodjstvo sa klupe je procjenilo da je bolje odmoriti kljucne igrace zbog daljnjeg natjecanja, mnogi su i ovdje na forumu pisali "gotovo je ovo", no ne bjese tako. Estonci su usli u seriju, nasima voda usla u usi, nervoza, poslije se trazili cijeli mec i izgubili sa pola poena.
Nisam gledao mec vec pratio tekstualni prenos tako da je moje misljenje bazirano na predpostavkama, meni lici na veliki kiks rukovodstva sa klupe, nisu znali utakmicu privesti kraju, igrace koncentrisati, pronaci pravu petorku i na kraju krajeva pobjediti mec protiv daleko losije ekipe...
No, pobjeda nad Crnom Gorom bi poraz od Estonije bacila u drugi plan, bio bi to idealan epilog. Na greskama se uci i vjerujem da Firke nikada nece ponoviti istu gresku. Za najiskusnije ljude se kaze da su iskusni zato sto su cinili puno gresaka i ucili od njih, problem je kad sa ne uci od gresaka.
Dakle, danas je sve il nista, ja sam optimista, vjerujem u pobjedu od desetak koseva....
ozbiljno.
Sta reci? Protiv Estonije smo jako brzo stvorili veliku prednost, vodjstvo sa klupe je procjenilo da je bolje odmoriti kljucne igrace zbog daljnjeg natjecanja, mnogi su i ovdje na forumu pisali "gotovo je ovo", no ne bjese tako. Estonci su usli u seriju, nasima voda usla u usi, nervoza, poslije se trazili cijeli mec i izgubili sa pola poena.
Nisam gledao mec vec pratio tekstualni prenos tako da je moje misljenje bazirano na predpostavkama, meni lici na veliki kiks rukovodstva sa klupe, nisu znali utakmicu privesti kraju, igrace koncentrisati, pronaci pravu petorku i na kraju krajeva pobjediti mec protiv daleko losije ekipe...
No, pobjeda nad Crnom Gorom bi poraz od Estonije bacila u drugi plan, bio bi to idealan epilog. Na greskama se uci i vjerujem da Firke nikada nece ponoviti istu gresku. Za najiskusnije ljude se kaze da su iskusni zato sto su cinili puno gresaka i ucili od njih, problem je kad sa ne uci od gresaka.
Dakle, danas je sve il nista, ja sam optimista, vjerujem u pobjedu od desetak koseva....
Jako orginalno. Na bonu za dovitljivost...maximusdecimus je napisao/la:Prvo,uzmi ubi, pa se pištolj,floyd je napisao/la: Eurocup? To je ono takmicenje gdje bude 100 gledalaca? Hvala, ne bih te vise zadrzavao.
Ni u jednoj ekipi nije bio glavna zvijezda, niti blizu toga. Ali dobro, vama je i kamenoruki Roko Ukic spektakl od igraca. Evo i Ante Tomic predje iz Reala u Barcu ( s prosjekom od 6 koseva) pa to ne zanci da je igracina. A po zvucnosti klubova, reko bi covjek da je bolji i od Teletovica.
Uglavnom, ne mozete reci da je imao brz prvi korak ili da je uopste imao drugu brzinu. Evropski prosjek.
Zaista? Eurocup je takmicenje s kojim se sprda svako ozbiljan. Recimo Edin Avdic.pomiješao si utakmice Bosne s Eurocupom.
Znas li citati? otkud sada Bodiroga u prici? Nije poenta sto je Planinic prespor igrac (jeste ako kompariramo za Gacicem), vec sto nije bio toliko bitan za svoje ekipe. Ili je prosjek od 3 kosa i 1 asistenciije u NBA-u za past na dupe? Treca violina, maximum.Drugo, Dejan Bodiroga nije bio brz, znači i on je prosjek pošto je tebi jedini i najvažniji segment košarkaške igre brzina prvog koraka.
Bodiroga je bio maestro uz sve svoje mane. Trofeji na klupskom i reprezentatinom nivou (seniori), dovoljno govore. Samo zbog objektivne sporosti Bodiroga nije zavrsio u NBA. Znao je da tamo ne bi napravio mnogo. Ali bi bilo zanimljivo da je pokusao.
Ne znam zasto uvodis u pricu razne Hezonje, Šaronje, Vokonje i slicne? Gacic ima minutazu manju od jednog poluvremena, dok ova dvojica igraju dok ne crknu. Uostalom, nista ni jednom od njih ne znaci ni prosjek od 100 koseva, ako u seniorima ne mognu materijalizovat talenat. U seniorima svi pocinju od nule.Treće,smjesno je uopste prognozirati karijeru nekog klinca od 16 godina koji se ne ističe nešto posebno ni među svojom generacijom na prvenstvima B divizije(kao što to rade npr.Dario Šarić ili Hezonja) i uspoređivati ga sa igračem tipa Planinića koji je osvajao medalje na europski i svjetskim prvenstvima mlađih kategorija i bio među najboljim igračima.
Dobro si rekao za trofeje Planinica - u mladjim kategorijama. U Eurocupu je ocito vrlo dobar. Znaci, briljira u drugoj ligi europske kosarke. Super za njega.
Nadam se da ce prevazici Planinica. A sa njim se jos ne moze usporedjivati, jer se i ne zna koju ce poziciju igrati na seniorskom nivou.Daj bože da se Gacic razvije u igrača kalibra Planinica, bio bi veliko pojačanje za reprezentaciju
Razligu sad, kinderu.
Ne mora biti vrhunski, moze biti samo odlican.neno#4 je napisao/la:@floyd, sta je po tebi vrhunski igrac? Ocekujes da Gacic bude Ginobili ili?
Jos je rano za prognoze.
Nadam se da ce se na ovoj temi nastaviti pricat samo o talentima koji ce nastupati za BiH. Ostali su oftopic, te s nadam da ce moderatori uredno sanckionisat padobrance i diletante.
Potjcenjujs Eurocup. Edin Avdic je poznat kao covjek koji ne moze smisliti evropsku kosarku, i zato ce uvijek da se izivljava na svim igracima i trenerima iz Evrope. Po njemu je 15. igrac Miamija bolji od Lorbeka npr.floyd je napisao/la:Ne mora biti vrhunski, moze biti samo odlican.neno#4 je napisao/la:@floyd, sta je po tebi vrhunski igrac? Ocekujes da Gacic bude Ginobili ili?( fudbalskim rijecnikom, recimo da je 'vrhunski' =world class)
Jos je rano za prognoze.
Nadam se da ce se na ovoj temi nastaviti pricat samo o talentima koji ce nastupati za BiH. Ostali su oftopic, te s nadam da ce moderatori uredno sanckionisat padobrance i diletante.
Da se vratimo na pricu o Gacicu. Slazem se s pricom oko nastupa u mladjim kategorijama. Igracu nista ne znace brojke od 30 poena po utakmici u mladjim kategorijama, jer ces da ga naviknes da on samo sutira i samo on ima loptu. Hezonja ce imati velikih problema kada dodje na seniorski nivo.
Odlicno je sto je Gruzija dobila Estoniju, pod uslovom da izgubimo od Crne Gore, a Crna Gora dobije i Gruziju, potrebna nam je samo pobjeda protiv Rumunije.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- tippinvouche
- Kontakt:
Ako mogu zamoliti da neko ovdje piše rezultat i statisku protiv CG, pošto nisam u mogucnosti da pratim tekmu. Unaprijed hvala.
Ne bi rekao samu europsku kosarku, nego neke stvari iz europske kosarke. Recimo amaterizam i samu neoozbiljnost organizacije FIBA.neno#4 je napisao/la:Potjcenjujs Eurocup. Edin Avdic je poznat kao covjek koji ne moze smisliti evropsku kosarku, i zato ce uvijek da se izivljava na svim igracima i trenerima iz Evrope. Po njemu je 15. igrac Miamija bolji od Lorbeka npr.floyd je napisao/la:Ne mora biti vrhunski, moze biti samo odlican.neno#4 je napisao/la:@floyd, sta je po tebi vrhunski igrac? Ocekujes da Gacic bude Ginobili ili?( fudbalskim rijecnikom, recimo da je 'vrhunski' =world class)
Jos je rano za prognoze.
Eurocup je drugi razred europske kosarke. Vrlo neisplativo i slabo praceno takmicenje. A ni onaj prvi razred nije posebno impresivan. Tako da ne mogu slaviti igraca koji briljira na tom nivou. A niko ne moze pobiti argument o 'trecoj violini' kroz karijeru Z Planinica. (eventualno je sad 'prva' u drugom razredu Euro kosarke, jasno)
Elem, pogledajte naziv teme...Zamolio bih za jedan intermezzo iz studija.
Volio bih da dobijemo montenigere. Pretpostavljam da oni imaju neku stozinu pod kosem
Sada je ovo zicer. Znaci, ako Mirza ne uspije u NBA, onda je drugorazredni igrac, jer Euroliga nije impresivno takmicenje?Ne bi rekao samu europsku kosarku, nego neke stvari iz europske kosarke. Recimo amaterizam i samu neoozbiljnost organizacije FIBA.
Eurocup je drugi razred europske kosarke. Vrlo neisplativo i slabo praceno takmicenje. A ni onaj prvi razred nije posebno impresivan. Tako da ne mogu slaviti igraca koji briljira na tom nivou. A niko ne moze pobiti argument o 'trecoj violini' kroz karijeru Z Planinica. (eventualno je sad 'prva' u drugom razredu Euro kosarke, jasno)
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Postoje prvi, drugi razred i nesto sto se zove - drugi svijet, tj NBA. Euroliga je prvi razred ma kako bilo impresivno ili neimpresivno. U toj Euroligi ima dobrih i odlicnih igraca (individualno), ali ne znaci da su same ekipe nesto specijalno kvalitetneneno#4 je napisao/la:Sada je ovo zicer. Znaci, ako Mirza ne uspije u NBA, onda je drugorazredni igrac, jer Euroliga nije impresivno takmicenje?Ne bi rekao samu europsku kosarku, nego neke stvari iz europske kosarke. Recimo amaterizam i samu neoozbiljnost organizacije FIBA.
Kakav zicer?
A Planinic je vrhunski zbog prosjeka od 3 kosa i jedne asistencije u drugom svijetu, hoces time poentirati?
Ne znaci da je svaki igrac na rosteru NBA ekipe vrhunski. Ali najcesce oni koji ne mogu igrati u NBA, koji bi tamo bilo 9-i igrac u rotaciji, razvaljuju po Europi. Bo McCaleb, npr.
Ne znaci da je svaki igrac na rosteru NBA ekipe vrhunski. Ali najcesce oni koji ne mogu igrati u NBA, koji bi tamo bilo 9-i igrac u rotaciji, razvaljuju po Europi. Bo McCaleb, npr.
Napisao si da prvi razred evropske kosarke nije nesto impresivan, ili sam ja pogresno procitao. Mirza Teletovic je kao jedan od najboljih evropskih igraca otisao u NBA ligu. Kako je onda otisao u NBA ligu, ako ovo nije nesto impresivno takmicenje?
Dao Bog pa mi imali igrace koji igraju u dobrim klubovima iz Eurocupa, a ne igrace iz Kavale, Eniseya, ili ostalih klubova.
Dao Bog pa mi imali igrace koji igraju u dobrim klubovima iz Eurocupa, a ne igrace iz Kavale, Eniseya, ili ostalih klubova.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Zato sto je Mirza Teletovic kategorija 'odlicnog' kosarkasa u toj i takvoj Euroligi. A takvi obicno dobiju sansu u NBA, pa je iskoriste ili ne. I gori od njega uzimaju pare u NBA-u. Masu peskirima i slicno.neno#4 je napisao/la:Napisao si da prvi razred evropske kosarke nije nesto impresivan, ili sam ja pogresno procitao. Mirza Teletovic je kao jedan od najboljih evropskih igraca otisao u NBA ligu. Kako je onda otisao u NBA ligu, ako ovo nije nesto impresivno takmicenje?
.
Mislim da je dosta s oftopicom...
Kraj price.
Pa vidis, ipak si dosao do price da je Euroliga vrhunsko takmicenje iz koje najbolji odlaze cesto u NBA ligu. A kakvog skarta tamo ima, to je nepojmljivo.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
crni floyde
da smo mi imali 5 igrača kalibra zorana planinića u repki, misliš da ne bi bolje rezultate postigli? povežite malo priču sa našom reprezentacijom. nabroj koliko bh igrača u zadnjih 20 godina je bilo bolje od planinića i skontaćeš zašto je odlično za bh košarku da sandro bude barem na nivou planinića.
Nisam. Vec da ima odlicnih kosarkasa, i mladih koji su moguci prospekti za buducnost pa NBA klubovi trzaju na njih samo na osnovu natruha mogucih vrhunskih potencijala.neno#4 je napisao/la:Pa vidis, ipak si dosao do price da je Euroliga vrhunsko takmicenje iz koje najbolji odlaze cesto u NBA ligu. A kakvog skarta tamo ima, to je nepojmljivo.
Nije Nowitzki dosao iz vrhunske Eurolige, vec iz druge svabske. Ali je bio ono sto napisah u prvom pasusu.
pustite vise tu pricu, ili promijenite topic!!!
ali samo jos jedno pitanje od mene floydu:
Zasto je Zoki nominiran za Igraca Europe 2008, kad nikad nije bio bolji od prosijecnosti?
uz NBA igrace, jedini igraci europe nominirani su bili:
Ramunas Siskauskas, Dimitris Diamantidis, Nikola Pekovic i Zoran Planinic.
jadno je od tebe vaditi se na njegovu NBA statistiku,... to je isto koda kazes Mirsad Jahovic je nikakav igrac, zbog njegovi 1.9 PPG + 1.9 RPG u NBA ligi,.. a boljeg skakaca europa nije imala,...
ali samo jos jedno pitanje od mene floydu:
Zasto je Zoki nominiran za Igraca Europe 2008, kad nikad nije bio bolji od prosijecnosti?
uz NBA igrace, jedini igraci europe nominirani su bili:
Ramunas Siskauskas, Dimitris Diamantidis, Nikola Pekovic i Zoran Planinic.
jadno je od tebe vaditi se na njegovu NBA statistiku,... to je isto koda kazes Mirsad Jahovic je nikakav igrac, zbog njegovi 1.9 PPG + 1.9 RPG u NBA ligi,.. a boljeg skakaca europa nije imala,...
Nowitzki nije otisao preko bare iz druge njemacke, nego iz prve, u kojoj je imao prosijek od 23 PPG i 8.5 RPG,..floyd je napisao/la:Nije Nowitzki dosao iz vrhunske Eurolige, vec iz druge svabske. Ali je bio ono sto napisah u prvom pasusu.
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 6 gostiju.