OI London 2012 - Plivanje

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

Avatar
DANTES
Postovi: 19735
Pridružen/a: 30 avg 2011, 15:05
Lokacija: Arakis
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la DANTES » 01 avg 2012, 12:25

Bolt i ostali Jamajcani imaju prirodne predispozicije bazirane njihovom životnom okruženju i prirodnoj ishrani... Ameri pak imaju dosta talenta zbog fizičkih karakteristika potomaka svojih robova, i jaku hemijsku industriju... Naravno ne jedu oni doping za doručak, već tek tako tu i tamo kad ustreba...
@legendi a Felpsa su snimili da puši džoint...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

underPFC
Postovi: 952
Pridružen/a: 24 jun 2012, 17:56
Lokacija: JUG
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la underPFC » 01 avg 2012, 12:26

USADA- Američka antidoping komisija,testovi se rade u nekoliko američkih država!
WADA - Svjetska antidoping komisija,čini je nekoliko "najcenjenijih" stručnjaka u oblasti pronalaženja nedozvoljenih sredstava!

Logički: Zašto USADA ima ikakve nadležnosti,zar su njeni nalazi relevantni kad se radi o bilo kakvim testiranjima? Ako je već WADA vrhovna institucija zašto američki sportisti imaju prednost u odnosu na ostale. Zašto bosancima ili srbima ne bi radile njihove agencije za doping testove i slale,mimo WADA? Shvatate suštinu! Ne vidim zašto iko odmah smatra kako neko eto protiv Amerike ima nešto ili protiv Phelpsa,a eto voli Jamajku i Bolta! Većina droga ne spada u nedozvoljena sredstva! Dakle Bolt je koristio određene droge,to je i sam priznao,ali samo kokain spada u nedozvoljene supstance.

I da under apsolutno nema predrasude ni o kom sportisti ili narodu,već samo želi da donekle predstavi kršenje sportskih pravila i doping kao prisutnu pojavu u sportu. (koga ne mrzi nek pročita,dosta relevantnih stvari se može saznat,jer većina izgleda dosta toga ne zna).


Doping je način na koji sportisti zloupotrebom hemijskih sredstava, ali i drugim vrstama medicinskih intervencija (npr. zamjena krvi), pokušavaju da nadmaše u rezultatima ostale sportiste ili sopstvene najbolje rezultate na štetu sopstvenog zdravlja.

Osim ljudi doping se koristi i kod konja i pasa u trkama.

Sportisti nekadasnjeg DDR/a su ga masovno koristili sredinom proslog vijeka.

Doping sredstva su fizički i hemijski agensi koji povećavaju učinak, tj. to su sredstva koja povećavaju i dovode do efikasnosti organe na treningu i takmičenju.

Određeni autori drugačije definišu doping i drugačije ih grupišu. Jedna od podjela je:

- sredstva iz grupe psihomotornih stimulatora

- anabolici

- kortikoidni preparati

- sredstva iz oblasti hormona rasta

Zašto se koristi doping?

- strah od neuspeha kod vrhunskih takmičenja
- upotreba kad sportista nije u vrhunskoj formi
- da bi došli u lakšu kategoriju (borilački sportovi, džokeji kod konjskih trka)
- strah od povrede

A evo i svih tih nedozvoljenih sredstava,zapravo grupa sredstava koje imaju nekoliko svojih podgrupa>

ANABOLIČKI STEREOIDI, DIURETICI, BETA/BLOKATORI, PEPTID-HORMONI, NARKOTIČKI ANALGETICI (KOKAIN , Amphetamine).

ANABOLIČKI STEREOIDI

deluju tako da izazivaju retenciju materija, koja se sastoji u stvaranju pozitivne ravnoteže kiseonika, fosfora, kalija, kalcija i vode, u čijoj osnovi se nalazi povećanje mase i snage mišića, nastaje tek nakon 2 – 3 dana posle početka uzimanja anaboličkih sredstava (jači rast muskulature nastaje nakon 72 – 120 sati od početka kure). Međutim, pravo povećanje mišićne snage i mase moguće je samo ukoliko se istovremeno provodi i trening tipa snage uz ishranu bogatu belančevinama.

DIURETICI

povećavaju volumen izlučene mokraće, a zloupotrebljava ih se na više načina: za smanjenje telesne težine kod borilačkih sportova, za uklanjanje vode iz tela prije body – building natecanja, kako bi se zabranjene supstance učinile teško dokazivim.

Više od 100 sportista je palo na doping kontroli pre početka Igara u Londonu. A pre samog početka ili u toku još 5 sportista.

Evo i nešto sa jednog hr portala što odlično objašnjava poentu “Antidopinška policija na samim je olimpijskim igrama ograničena u otkrivanju prevaranata jer su znanstveni laboratoriji, koje se zloupotrebljava za stvaranje rekordera, uvijek u debeloj prednosti pred sustavom kontrole. Neki liječnici tvrde, čak i do 7 godina! No upravo zato i svjetska plivačka organizacija Fina ima stroge protokole testiranja sportaša za vrijeme natjecanja, ali i izvan njih. Svaki je plivač dužan biti dostupan za antidopinško testiranje svaki dan u godini, i kad trenira, putuje ili je na godišnjem odmoru.”

Kako ne bi bilo da čika under izmišlja ili ne daj bože ne voli dobre amerikance,vredno je pročitati ovaj sažetak IAAF,pazite tu dozu neozbiljnosti s njihove strane,tim pre ako se zna da je u periodu 1988-2000 i OI medalja,postoji opravdana sumnja da više od 26 osvajača je bilo dopingovano!

Iz svetske atletske federacije saopšteno je da su u IAAF znali da je osmoro takmičara iz Sjedinjenih država bilo pozitivno na doping testu na efedrin na kvalifikacionim takmičenjima Amerikanaca za nastup na OI u Seulu 1998. godine. Koncentracije nedozvoljenih supstanci bile su nedovoljne da bi atleticari iz SAD bili iskljuceni sa olimpijskih igara.

Jones,Gattlin,Johnson,Grifit-Dzojner,Luganis,Lewis,Debbie Dunn se povukla pre ove OI upravo zato što je koristila sve i svašta.Lens Amstrong,Hope Solo koja je pomilovana.I ovo je samo jedan mali broj njih,ustvar oni najveći koji su otkriveni nakon uzimanja medalja i to po nekoliko komada. Neki od ovih su umrli nekoliko godina nakon olimpijske medalje. Spisku bi se svakako osim NBA košarkaša mogli dodati i bejzbol reprezentativci,kao i pojedini teniseri,biciklisti i WNBA košarkašice.

Pre par dana je i jedan Kinez javno progovorio:

Bivši šef kineskog olimpijskog ljekarskog tima Čen Žangao rekao je danas da su krajem prošlog vijeka sportisti u svim najvećim zemljama redovno koristili doping sredstva.
On je naveo da zna kako su tokom 80-ih i 90-ih godina i sportisti iz SAD, Francuske i Rusije bili dopingovani.
Žangao je bio šef tima na igrama od 1984. do 1992. godine (Los Anđeles, Seul i Barselona).
Priznao je da je u tom periodu više od 50 kineskih sportista bilo podvrgnuto raznim hormonskim testiranjima, dopingu i uzimanju steroida.
"Prvo smo pokušali sa hormonima, ali to nije imalo nikakvog efekta. Dodavali smo i hemoglobin sportistima", rekao je Žangao medijima u Australiji, gdje se trenutno nalazi.


I da ništa novo nisam rekao osim da je doping prisutan i da svi možemo imat idole i navijat za koga hoćemo,ali neke činjenice ne smemo zanemariti niti samo iz subjektivnih razloga smatrati normalnim ili pravednim.....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Avatar
MaGiCa
Postovi: 11337
Pridružen/a: 04 dec 2010, 20:27
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la MaGiCa » 01 avg 2012, 12:33

DANTES je napisao/la:Bolt i ostali Jamajcani imaju prirodne predispozicije bazirane njihovom životnom okruženju i prirodnoj ishrani... Ameri pak imaju dosta talenta zbog fizičkih karakteristika potomaka svojih robova, i jaku hemijsku industriju... Naravno ne jedu oni doping za doručak, već tek tako tu i tamo kad ustreba...
@legendi a Felpsa su snimili da puši džoint...
+1
Jamajcani i Karibljani uopste su fenomeni za sprinterske discipline. Najblizi tome da im se priblize su Afroamerikanci. To se objasnjava njihovim zajednickim poreklom sa Zapadne Afrike.


@Ferdy88

Videcemo da li je Bolt produkt doktora ili ne. Vreme ce pokazati. Flo Jo jeste bila produkt dopinga.
A to sto SAD nisu autoritarna drzava tipa Kina, DDR, Cehoslovacka, Socijalisticka Rumunija, SSSR i sl., ne znaci da su njihovi sportisti, treneri i doktori imuni na upotrebu dopinga u sportu. To je valjda jasno.

Avatar
skyisthelimit
Postovi: 3240
Pridružen/a: 26 mar 2011, 16:47

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la skyisthelimit » 01 avg 2012, 12:41

legenda reala je napisao/la:Joj ovih naših Amerikanaca :roll:
Pa čiji sportaši/atletičari su se najviše fatali u tom dopingu :?: :?:
Ima sve crno na bjelo, i doktor koji ih je dopingovao je prizna, pa jel Agasi nakon završetka karijere priznao da se dopingovo :?:
Ne mora značiti da su dopingovani, ali nemojte ni tvrditi da nisu, eto mi imamo o tome pojma kako se to dopinguje i šta se radi :roll:

pa normalno da ce najvise biti dopingovani kad ih i najvise ima na olimpijadama. Valjda logicno da ce od lupam 1000 sportista biti neko na drogama. Pricati kako je kosarkasi tim na drogama i kako ne bi bio to sto jeste moze samo neko ko je zlonamjeran isto to vazi i Phelpsa.
A meni je drago sto se pojedinci pojedose zbog toga


nego ne odgovori mi ovaj underpfc fenomen zvani 15-godisnjih djevojcica i zlatnih medalja..
15.10 - 15.06 ...

underPFC
Postovi: 952
Pridružen/a: 24 jun 2012, 17:56
Lokacija: JUG
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la underPFC » 01 avg 2012, 12:45

skyisthelimit je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Joj ovih naših Amerikanaca :roll:
Pa čiji sportaši/atletičari su se najviše fatali u tom dopingu :?: :?:
Ima sve crno na bjelo, i doktor koji ih je dopingovao je prizna, pa jel Agasi nakon završetka karijere priznao da se dopingovo :?:
Ne mora značiti da su dopingovani, ali nemojte ni tvrditi da nisu, eto mi imamo o tome pojma kako se to dopinguje i šta se radi :roll:

pa normalno da ce najvise biti dopingovani kad ih i najvise ima na olimpijadama. Valjda logicno da ce od lupam 1000 sportista biti neko na drogama. Pricati kako je kosarkasi tim na drogama i kako ne bi bio to sto jeste moze samo neko ko je zlonamjeran isto to vazi i Phelpsa.
A meni je drago sto se pojedinci pojedose zbog toga
Ništa lično protiv tebe ali kakve ti stvari pišeš!
Kakve veze droga ima sa dopingom?
Phelps se drogirao i bio najbolji,duvao tačnije! Pa šta, jedno je drogiranje,a drugo dopingovanje. Niko ne priča o Brayantovom uzimanju heroina ili marihuane,već o hemijskim supstancama koje utiču na dizanje sportske spreme. Droga nema taj uticaj kao hemija.Kraj priče. Ako te ne mrzi pročitaj post iznad i upoznaj se sa dopingom.

I da, prvi pratim NBA volim gledat jer je atraktivno,ali ........ Doping je prisutan u izobilju,ne droge,već hemija!
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Avatar
skyisthelimit
Postovi: 3240
Pridružen/a: 26 mar 2011, 16:47

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la skyisthelimit » 01 avg 2012, 12:49

mislio sam na doping a pisao droga, sta je problem i to je jedna vrsta dorge.
Nego hajd mi objasni kako je to na regularan nacin maloljetna kineskinja i litvanka pobjedile i oborile rekord a Phelspu koji je sa 19 godina dakle tri godine stariji uzeo 4 zlata u Atini to se pripisuje raznim dijabolicima, steroidima i sl
15.10 - 15.06 ...

underPFC
Postovi: 952
Pridružen/a: 24 jun 2012, 17:56
Lokacija: JUG
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la underPFC » 01 avg 2012, 12:57

i to sam naveo ;)

Evo i nešto sa jednog hr portala što odlično objašnjava poentu “Antidopinška policija na samim je olimpijskim igrama ograničena u otkrivanju prevaranata jer su znanstveni laboratoriji, koje se zloupotrebljava za stvaranje rekordera, uvijek u debeloj prednosti pred sustavom kontrole. Neki liječnici tvrde, čak i do 7 godina! No upravo zato i svjetska plivačka organizacija Fina ima stroge protokole testiranja sportaša za vrijeme natjecanja, ali i izvan njih. Svaki je plivač dužan biti dostupan za antidopinško testiranje svaki dan u godini, i kad trenira, putuje ili je na godišnjem odmoru.”


Sećaš se Atine i lažne saobraćajke ono dvoje Grka samo da ne bi došli na Antidoping test?!
Mnogo je primera,mnogo je smrti,naročito Amera,sportista, u proteklih 15 godina. Što se kineskinje tiče,navodno je WADA rekla da nema govora o dopingu,videćemo,ili je mala svetsko čudo ili ......

I da opet ti kažem,ja sam normalan lik,kao verujem i ti,znači nikakve predrasude,već čisti argumenti. Ništa protiv legende Phelpsa,samo dosta toga protiv USA takmičara i nejednakosti sa ostalima.....

U Sidneju SVI sportisti su spavali u nekim kontejnerima, USA sportisti su spavali u prestižnim hotelima! ZAŠTO?
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41247
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 avg 2012, 13:03

underPFC je napisao/la:USADA- Američka antidoping komisija,testovi se rade u nekoliko američkih država!
WADA - Svjetska antidoping komisija,čini je nekoliko "najcenjenijih" stručnjaka u oblasti pronalaženja nedozvoljenih sredstava!

Jones,Gattlin,Johnson,Grifit-Dzojner,Luganis,Lewis,Debbie Dunn se povukla pre ove OI upravo zato što je koristila sve i svašta.Lens Amstrong,Hope Solo koja je pomilovana.I ovo je samo jedan mali broj njih,ustvar oni najveći koji su otkriveni nakon uzimanja medalja i to po nekoliko komada. Neki od ovih su umrli nekoliko godina nakon olimpijske medalje. Spisku bi se svakako osim NBA košarkaša mogli dodati i bejzbol reprezentativci,kao i pojedini teniseri,biciklisti i WNBA košarkašice.


I da ništa novo nisam rekao osim da je doping prisutan i da svi možemo imat idole i navijat za koga hoćemo,ali neke činjenice ne smemo zanemariti niti samo iz subjektivnih razloga smatrati normalnim ili pravednim.....
Pa šta ja uporno ponavljam već nekoliko puta, na ovim igrama USADA nema nadležnost na Američkim sportistima, već će testovi biti obavljeni od strane WADE i to nad svim osvajačima medalja, bez obzira na naciju kojoj pripadaju ;)

Dalje, Luganis nikad nije bio dovođen u vezu sa dopingom, jedino što je čovjek HIV pozitivan i otvoreno je priznao da je gay, ako to nije protivzakonito :mrgreen:

Johnson, ako si mislio na Bena, je Kanađanin, a ne Amerikanac ;)

Solo je dobila kaznu upozorenja, zbog lijeka koji je koristila za ženske probleme, nije bila pomilovana ;)

Koji su to košarkaši koji nastupaju za USA nacionalni tim koristili nedozvoljena sredstva, odnosno kako su uspjeli neosvojiti zlatu u Atini ako su već toliko dopingovani :roll: :mrgreen:

Kako su Ameri uspjeli izgubiti štafetu od Francuza u plivanju itd, itd..

Ne kažem da niko nikad od američkih sportista nije bio pozitivan i da neće biti, ali govoriti da se tu radi o sistematskom od strane države i olimpijskog komiteta programiranom uzimanju dopinga je krajnje neozbiljno ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
NedozvoljenaPozicija
Postovi: 1437
Pridružen/a: 14 apr 2012, 19:21
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 01 avg 2012, 20:45

Jaooooooooooooooooj, falilo mu je vako malo...

Avatar
VolimLiverpool
Postovi: 4944
Pridružen/a: 23 avg 2010, 23:57
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la VolimLiverpool » 01 avg 2012, 21:00

Novi olimpijski rekord 100 metara slobodnim stilom za žene.Postavila ga je nekakva Holanđanka sa komplikovanim imenom. 53.05
You'll never walk alone.

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41247
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 avg 2012, 21:37

Bravo Nathan, napokon zlato u sprintu, kraljevskoj disciplini 8-) :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
VolimLiverpool
Postovi: 4944
Pridružen/a: 23 avg 2010, 23:57
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la VolimLiverpool » 01 avg 2012, 21:44

47.52
47.53

:lol: :lol:
You'll never walk alone.

Avatar
MaGiCa
Postovi: 11337
Pridružen/a: 04 dec 2010, 20:27
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la MaGiCa » 01 avg 2012, 22:03

Eto, Spanci tek sad dodjose do prve medalje.

underPFC
Postovi: 952
Pridružen/a: 24 jun 2012, 17:56
Lokacija: JUG
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la underPFC » 01 avg 2012, 22:18

Svaka čast za mađara Giurtu,novi svetski rekord....
Mađarska škola plivanja iz godine u godinu sve više ulaže,očekujem od njih već na narednom EP puno više medalja i evidentno naslednike ovih starijih mađarskih plivača.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Avatar
messilla
Postovi: 31129
Pridružen/a: 05 jul 2011, 13:30
Lokacija: Times Square, NYC
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la messilla » 02 avg 2012, 00:31

slika

slika

Sutrašnja ( sada već današnja :D, četvrtak, 02.08.) finala :

200m - prsno (Ž) - 20:40
200m - leđno (M) - 20:48
200m - mješovito (M) - 21:19
100m - slobodno (Ž) - 21:37
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Avatar
DANTES
Postovi: 19735
Pridružen/a: 30 avg 2011, 15:05
Lokacija: Arakis
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la DANTES » 02 avg 2012, 14:10

Čavić i Felps u polufinalu, Lendjer nije uspio... Jbg bili su prebrzi za njega trenutno...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

underPFC
Postovi: 952
Pridružen/a: 24 jun 2012, 17:56
Lokacija: JUG
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la underPFC » 02 avg 2012, 14:29

Kako je Milorad otplivao prvih 50 :)
Lenđer pao na kraju u zadnjih 30 metara. Čini se za desetak stotinki mu izmaklo polufinale. :(

Jel Ivan pliva 50ku?
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41247
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 avg 2012, 21:47

Kakva noć u bazenu za Amere 8-)

Soni WR i zlato, Clary zlato, Lochte srebro i bronza i najveći među njima, za medalju broj 20 i to zlatnu 8-)

God Bless America postaje lightmotiv bazena u Londonu 8-) :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41247
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 avg 2012, 21:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:Kakva noć u bazenu za Amere 8-)

Soni WR i zlato, Clary zlato, Lochte srebro i bronza i najveći među njima, za medalju broj 20 i to zlatnu 8-)

God Bless America postaje lightmotiv bazena u Londonu 8-) :mrgreen:
Sada slijedi sprint, gdje je Ranomi prva favoritkinja ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
ASUS
Postovi: 170
Pridružen/a: 25 jul 2012, 10:52
Lokacija: & ?
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Plivanje

Post Postao/la ASUS » 02 avg 2012, 22:24

Čava sa 4. vremenom ulazi u finale ali razlike su dosta male. Sutra vjerujem da dobijamo još jednu medalju (stota 8-) ), nadam se da će biti najsjajnija, ali konkurencija je jaka nesumnjivo.
Banjaluka - Novi Sad, jedna dusa - jedan grad!

http://www.youtube.com/watch?v=1W0L-v2NlRk

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.