Sve pohvale za naše JUNIORE. Naravno da su to mladi momci i da je pred njima još puno toga da uče od starijih. Hvala Bogu da imaju i od koga. Svi momci zaslužuju da im se oda priznanje za borbenost u svim utakmicama, a naravno nekada je potrebno i što kaže naš narod "sportske sreće". Oni igraju prekrasno kakav je bio odziv gledalaca na utakmice iako je ulaz cijelo vrijeme besplatan. Za sve one koji žele osporiti kvalitete Buze, Vrabca, Nurkića i ostalih evo jednog savjeta da pogledaju samo statistiku pa neka onda nešto pišu.
http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/default.asp?cid" onclick="window.open(this.href);return false;
Ukoliko budu dobro gledali naći će npr. za Nurkića da je igrač nad kojim je napravljeno 52 faula ili 7,2 po utakmici i tu je prvi, Double-Doubles učinak 6 od 7 i tu je prvi, 14 ti je po vremenu provedenom na terenu, 6-ti je bloker sa 1,9 blokada na utakmici, prvi je po broju skokova 13,6 po utakmici, FTA mu je 65/7 Avg 9.3 i tu je prvi, 2 Pts Field Goals Attempted 78/7 ili 11,1 i tu je drugi, Free Thorows Made mu je 44/7 ili 6,3 i tu je prvi i na kraju Points Per Game mu je 19,6 i dijeli drugo mjesto sa momkom iz Izraela, stim da je prvi momak ima samo prosjek od 4 utakmice
Name Team G PTS Avg
1. Hoeser, J. LUX 4 96 24.0
2. Koulechov, E. ISR 8 159 19.9
3. Nurkic, J. BIH 7 137 19.6
I na kraju šta hoćemo od tih momaka kad mi nismo spremni niti otići do Ilidže da ih bodrimo. Ovo je moje promišljanje i dozvoljavam da se neko ne slaže sa istim ali molim argumentaciju.
Ja danas ako Bogda idem na utakmicu kao i svih ovih dana i to je moj doprinos momcima. Sretno da im bude ma kako danas odigrali..