Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la LBJ MVP » 19 avg 2012, 11:17

Legendo jesam primjetio Ahmedića,kad je izvodio slobodna bacanja,dugo nisam vidio da ih neko gore izvodi,nije on baš toliko visok da ima smisla da onako bez ikakvog osjećaja šuta loptu ko da kamen baca :P
I Vrabac je mrcina naspram Buze :mrgreen:

Što se tiče Nurkića,šta sam sve pročitao o njemu,ja sam iskreno očekivao da on može sam protiv trojice igrača koji su rođeni 1994-te ili 1995-te,da će to pobacat po parketu.
Da ne bude nesporazuma,dobar je on,ali znam da su neki očekivali da nam on već sada može biti koristan i u A selekciji,što je iluzorno.

Opet od njeg,od bekova,krila,može se očekivati da budu kvalitetni reprezentativci nekad u budućnosti,samo su nam playmakeri tanki,sva trojica su nekako srednja žalost,Damjanović je eto sinoć iskočio,ali ni on ni Vuković ni Rikalo nisu pokazali neki potencijal da budu neki jaki igrači u budućnosti,ja sam opet nešto najsigurniji kada je Vuković organizator igre na parketu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 19 avg 2012, 11:26

Sve pohvale za naše JUNIORE. Naravno da su to mladi momci i da je pred njima još puno toga da uče od starijih. Hvala Bogu da imaju i od koga. Svi momci zaslužuju da im se oda priznanje za borbenost u svim utakmicama, a naravno nekada je potrebno i što kaže naš narod "sportske sreće". Oni igraju prekrasno kakav je bio odziv gledalaca na utakmice iako je ulaz cijelo vrijeme besplatan. Za sve one koji žele osporiti kvalitete Buze, Vrabca, Nurkića i ostalih evo jednog savjeta da pogledaju samo statistiku pa neka onda nešto pišu. http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/default.asp?cid" onclick="window.open(this.href);return false;
Ukoliko budu dobro gledali naći će npr. za Nurkića da je igrač nad kojim je napravljeno 52 faula ili 7,2 po utakmici i tu je prvi, Double-Doubles učinak 6 od 7 i tu je prvi, 14 ti je po vremenu provedenom na terenu, 6-ti je bloker sa 1,9 blokada na utakmici, prvi je po broju skokova 13,6 po utakmici, FTA mu je 65/7 Avg 9.3 i tu je prvi, 2 Pts Field Goals Attempted 78/7 ili 11,1 i tu je drugi, Free Thorows Made mu je 44/7 ili 6,3 i tu je prvi i na kraju Points Per Game mu je 19,6 i dijeli drugo mjesto sa momkom iz Izraela, stim da je prvi momak ima samo prosjek od 4 utakmice

Name Team G PTS Avg
1. Hoeser, J. LUX 4 96 24.0
2. Koulechov, E. ISR 8 159 19.9
3. Nurkic, J. BIH 7 137 19.6

I na kraju šta hoćemo od tih momaka kad mi nismo spremni niti otići do Ilidže da ih bodrimo. Ovo je moje promišljanje i dozvoljavam da se neko ne slaže sa istim ali molim argumentaciju.
Ja danas ako Bogda idem na utakmicu kao i svih ovih dana i to je moj doprinos momcima. Sretno da im bude ma kako danas odigrali..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 avg 2012, 12:58

16:50 BIH-Češka direktan prijenos BHT1 :D :D

Belmine dobro si se sjetio :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 19 avg 2012, 13:12

legenda reala je napisao/la:16:50 BIH-Češka direktan prijenos BHT1 :D :D

Belmine dobro si se sjetio :P
Ocigledno da sam bio dosadan s mail-ovima :D

Bolje da u 16:50 ,emituju snimak Borac - Slavija ...hahaha :D
Kindže, kindže...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 avg 2012, 13:38

piše na ttx kladionice da bosna igra u 20:15 :roll:
nema potpisa

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 19 avg 2012, 13:43

Admir_Sa je napisao/la:piše na ttx kladionice da bosna igra u 20:15 :roll:
Pa do sad nisu prenosili utakmice da bi nam finale prikazali prije nego utakmica i pocne :D :D Da nas obraduju xD
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 19 avg 2012, 13:43

Da,istina.
E sad,kad igraju?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 19 avg 2012, 13:44

U 17:00 se igra, uostalom mozes provjeriti na fibaeurope.

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 19 avg 2012, 13:45

kakav je marijan zna li iko ? veci je od nurkica, mislim da bi ga mogao mjenjati 4,5 min po tekmi ?? :D

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 19 avg 2012, 13:51

trebalo se igrati u 20:15, tako je do jucer pisalo, ali valjda su zbog TV prijenosa premistili utakmicu!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 avg 2012, 13:59

kobe64 je napisao/la:kakav je marijan zna li iko ? veci je od nurkica, mislim da bi ga mogao mjenjati 4,5 min po tekmi ?? :D
Marijan ti je nesto kao Kikanovic u svoje vrijeme,samo puno losiji :D ne znam kako drugacije da se izrazim...Podsjeca na Kikana dok jos nije nista znao,jos jedan neuspjeli experiment Slobode...Momak nema odraza,ruke su mu suplje,jedini kvalitet mu je to da zna zagraditi igraca...Sto se tice igre u napadu post situacije su mu svjetlosnu godinu daleko,pokupi ono sto mu servira play i to ako ufati i da kos...Nista specijalno,tu je zbog visine..Kao sto rekoh jos jedan neuspjeli projekat Slobode..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 19 avg 2012, 13:59

da, do jucer je pisalo da je utakmica u 20:15 i sad zbog ebenog prenosa premjestili, zar nisu mogli prenositi u 20:15. ja sam sebi drzao slobodno vecer, a na bajram htio ici popodne ljudima...

ali dobro iskombinovacu nesto nadam se, uglavnom sretno momcima, nadam se danas boljem navijanju nego jucer jer ce biti potrebno protiv vrlo jakih ceha :)

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 19 avg 2012, 14:47

Ne znam koliko ekipa ispada iz A divizije dogodine, ali medju njima treba traziti i BiH. Bez Nurkica, sve ce se to raspast. Btw Jusuf sinoc potrosio manje lopti i od kloca poput Rikala (1/10 sut.) Nezamislivo mi je da D. Saric bude drugi po potrosnji lopti, kamoli da bude treci,(najcesce) cetvrti ili peti kao Jusuf sinoc. Ali helem nejse...meni je najvaznije kako ce se oni u seniorima ponasat. A tamo nece biti rikala, i nekih ptica koje nikad ne polete...

Dogodine treba fosirat ove koje su i godinu mladi:
1. Gačić
2. Buza
3. Lazić
4. Sulejmanovic
5. Šehić (mora doći, zaboli nas za njegove obaveze....samo jos da naraste koji cenat da moze igrat centra)

Opet ovo nije lose; imali bi cetroricu koji bi ostali jos jednu godinu ako sacuvamo status A-divizijasa...a mozda u medjuvremenu jos neko iskoci.)

Rezultata danasnjeg okrsaja je za mene nebitan. Pretpostavljam da ce Buza i Vrabac silovat...Ako je njihov play najbolji igrac, onda je to losa vijest.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 19 avg 2012, 14:52

Je li ulaz besplatan ?
ZELJEZNICAR 1921!

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 19 avg 2012, 14:58

floyd je napisao/la:Ne znam koliko ekipa ispada iz A divizije dogodine
3

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 avg 2012, 16:12

Danas bi trebalo biti puno više prostora za Nurkića,jučer ga je čuvao crnac od 2,13 a Česi nemaju visočijeg igrača od 2,04.

Baš da vidim kako igra taj Ausprunk,ako je vjerovati Fibi visok je "samo " 2,00,Buza i Vrabac su za cent dva visočiji od njeg a on ima toliko skokova i blokada da bi čovjek pomislio po statistici da se radi o centru.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 19 avg 2012, 16:44

hoce li biti kakav link??
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 avg 2012, 16:54

vrebac86 je napisao/la:hoce li biti kakav link??
Evo jarane, ja sam upravo prelistavao, jedino na BHT imaš prijenos, ne prenose niti jedna meni poznata net stranica našu tekmu s Česima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 avg 2012, 16:56

svaka im cast sto su premjestili ovaj termin....sam fino pregledam tekmu i onda navecer mogu u grad k'o cojk...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 19 avg 2012, 16:56

Hvala jarane, ali nemam vise BHT, tako da :? :? :cry:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []