Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

tippinvouche
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la tippinvouche » 20 avg 2012, 02:26

Čestitke ekipi ! :D

Da li je izbačena idealna petorka i najperspektivniji igrač, ili toga nema kod U-18 ? :roll:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 avg 2012, 03:01

Finale A divizije
[youtube][/youtube]

Hrvati zaista impresivni u mlađim kategorijama,prošle godine Hezonja predvodio U16 tim do titule prvaka evrope,ove godine ih je predvodio do bronce na U17 svjetskome prvenstvu,predvođeni Šarićem sada su postali prvaci evrope U18,nije im ni trebala pomoć Hezonje koji je 1995-to godište,uglavnom Šarić i Hezonja izdominiraše omladinska prvenstva.

Šta mislite kako bi ova naša generacija prošla da je teoretski nastupila u A diviziji,koliko bi mogli protiv ovih najboljih ekipa,pitam se i je li razlika između s jedne strane Buze i Vrabca a s druge Hezonje i Šarića baš ogromna :oops:

Ako ćemo baš do kraja porediti sa Hrvatskim talentima,Nurkić će u budućnosti imati duele ispod koša sa Markom Arapovićem,koji isto tako igra odlično za U16 i U17 Hrvatske a još je 1996-to godište.

Uglavnom,čekaju nas zanimljivi dueli u budućnosti,a ovi mladi moraju biti svjesni da su nas sadašnji reprezentativci razmazili,protiv Hrvatske se uvjek očekuje pobjeda :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 avg 2012, 03:13

Cestitke nasim momcima i Markovicu na ovom uspjehu koji su ostvarili. Konacno da i mi nesta osvojima pa makar to bilo i EP B divizije za mladje kategorije i mislim da nam ova pobjeda moze u buducnosti donijeti dosta toga dobrog. Nadam se da cemo se uspjeti zadrzati u A diviziji i moze li mi nekako reci kakve su sanse za to ? Hvala unaprijed na odgovoru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 avg 2012, 11:10

LBJ MVP je napisao/la:Finale A divizije
[youtube][/youtube]

Hrvati zaista impresivni u mlađim kategorijama,prošle godine Hezonja predvodio U16 tim do titule prvaka evrope,ove godine ih je predvodio do bronce na U17 svjetskome prvenstvu,predvođeni Šarićem sada su postali prvaci evrope U18,nije im ni trebala pomoć Hezonje koji je 1995-to godište,uglavnom Šarić i Hezonja izdominiraše omladinska prvenstva.

Šta mislite kako bi ova naša generacija prošla da je teoretski nastupila u A diviziji,koliko bi mogli protiv ovih najboljih ekipa,pitam se i je li razlika između s jedne strane Buze i Vrabca a s druge Hezonje i Šarića baš ogromna :oops:

Ako ćemo baš do kraja porediti sa Hrvatskim talentima,Nurkić će u budućnosti imati duele ispod koša sa Markom Arapovićem,koji isto tako igra odlično za U16 i U17 Hrvatske a još je 1996-to godište.

Uglavnom,čekaju nas zanimljivi dueli u budućnosti,a ovi mladi moraju biti svjesni da su nas sadašnji reprezentativci razmazili,protiv Hrvatske se uvjek očekuje pobjeda :mrgreen:
Saric je uvjerljivo najbolji igrac u Europi uopce tog godista, statisticki i cinjenicno, a Hezonja ce isto biti strasan kosarkas.

Sad, koliko zaostaju najbolji BH kosarkasi, to ce se najbolje vidjeti u A diviziji. Makar su trudom i igrama pokazali da im je tu mjesto.
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 avg 2012, 14:02

Imao sam smrtni slucaj u porodici i nisam mogao otici da pogledam polufinale i finale. Momci su sve zasluzili svojim radom, Neno, Redzo i Osman su sve obavili kako treba. Bili smo fizicki najbolje pripremljeni, i pored toga sto smo imali skracenu rotaciju. Historijski uspjeh, a mnogo se ulozilo, trudilo i radilo za ovo i na kraju se hvala Bogu isplatilo sve.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 20 avg 2012, 15:52

http://www.klix.ba/sport/kosarka/zenica ... /120820025

Novi Preldzic ? :evil:

Zeničanin na trenerskom usavršavanju u Turskoj
Prije deset godina centar kadetske košarkaške ekipe Zenica Metalno, Islam Zukan, svoj veliki uspjeh u karijeri zabilježio je u omladinskoj selekciji Ulkera iz Turske, a ista sudbina bi mogla da bude i mladog zeničkog košarkaša Jusufa Husejnovića, koji je slučajno odabran da boravi u Turskoj na pripremama sa svojim trenerom Harunom Čolićem.

Ove godine Zenicu je posjetio Adis Bećiragić, bivši košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je svoju karijeru nastavio u Turskoj. Razlog posjete Zenici bio je provjera zeničkih košarkaških klubova - lov na talente. Bećiragić je jedno vrijeme bio asistent Bogdanu Tanjeviću, selektoru Turske na SP 2010. godine, sa kojim je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Harun Čolić je odabran da boravi u Turskoj na trenerskom usavršavanju koje će voditi naš bivši reprezentativac.

"Boravit ću tamo 15 dana i bit ću na trenerskom usavršavanju sa selektorom turske kadetske reprezentacije i bivšim bh. reprezentativcem Adisom Bećiragićem. Veliki klubovi kao što je i Darüşşafaka S.K. iz Istanbula imaju tu tradiciju da dovedu trenere iz 'manjih' zemalja na usavršavanje njihovih vještina, a pritom te nauče nekim stvarima koje do sada nisi znao", ističe Čolić.

Bećiragić je došao u Zenicu prvenstveno kako bi pogledao igru mladog košarkaša Jusufa Husejnovića, koji je jedan od najperspektivnijih igrača na ovom području, a moguće je da Jusuf krene stopama Zeničanina Emira Preldžića, koji je svoju košarkašku karijeru nastavio u turskom Fenerbahčeu. Odabir igrača i klubova je sasvim slučajan, pa je tako zeničkom klubu Ten-Zenica pripala čast da Bećirović posjeti njihov klub i izabere jednog sretnika.

"Većina naših bh. košarkaša završila je po stranim ligama, a razlog toga je nezainteresovanost za domaće talente. U Tursku idem na trenersko usavršavanje u ulozi sportskog direktora Omladinskog košarkaškog kluba Zenica, gdje mi je cilj da postignem neki vid saradnje kako bi svake godine slali najtalentovaniju djecu na usavršavanje. Treninge ću raditi sa njihovim trenerima u omladinskim i seniorskim selekcijama, a tamo ćemo boraviti od 23. augusta do 7. septembra 2012. godine", objasnio je Čolić.

Mladom Husejnoviću odlazak u Tursku predstavlja veliki izazov i čast da upravo on bude odabran te se nada da će uspjeti ostaviti dobar utisak na nove trenere.
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 avg 2012, 17:37

Hoce li moci Nurkic i ovi sto ce tad imati 19 godina igrati na evropskom iduce godine?
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 avg 2012, 17:54

Edin TM87 je napisao/la:Hoce li moci Nurkic i ovi sto ce tad imati 19 godina igrati na evropskom iduce godine?
To izgleda niko ne zna, al ako se pikaju cisto godišta onda je to nebuloza fibe samo takva. Recimo sada su igrali igraci 94 i 95 godište, Vrabac igrao sa 18 godina i 7 mjeseci, a Juka sa 17 godina i 11 mjeseci. A npr ako se gledaju striktno godišta onda Juka sa 18 godina i 11 mjeseci kao nece moci igrati ili npr neko ko je rodjen 31.12.1994 nece moci igrati, iako ima samo 18 godina i 8 mjeseci, a na ovome prvenstvu kao sto sam rekao mogao igrati Vrabac sa 18 godina i 7 mjeseci :roll:

edit

fulio sam gore za Juku, al nebitno. nebuloza
Zadnja izmjena: Admir_Sa, dana/u 20 avg 2012, 18:03, ukupno mijenjano 2 puta.
nema potpisa

High

Post Postao/la High » 20 avg 2012, 17:58

Lijepo, lijepo, košarkašima svaka čast. Bravo Neno!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 20 avg 2012, 17:58

Admir_Sa je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Hoce li moci Nurkic i ovi sto ce tad imati 19 godina igrati na evropskom iduce godine?
To izgleda niko ne zna, al ako se pikaju cisto godišta onda je to nebuloza fibe samo takva. Recimo sada su igrali igraci 94 i 95 godište, Vrabac igrao sa 18 godina i 7 mjeseci, a Juka sa 17 godina i 11 mjeseci. A npr ako se gledaju striktno godišta onda Juka sa 18 godina i 11 mjeseci kao nece moci igrati ili npr neko ko je rodjen 31.12.1994 nece moci igrati, iako ima samo 18 godina i 8 mjeseci, a na ovome prvenstvu kao sto sam rekao mogao igrati Vrabac sa 18 godina i 7 mjeseci :roll:
Zna se,nece moci igrati,U18 ce biti 1995/1996,tako je u vecini sportova...
ZELJEZNICAR 1921!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 avg 2012, 19:49

sledece godine ce za U18 konkurisati igraci 1995. godiste i mladji!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 avg 2012, 21:38

ja se nadam ovom sirem spisku ua u18 sledece godine:

u18: buza-sulejmanovic-lakic-jurkovic-gacic-sehovic-lazic-smajlovic-karahodzic-lulic-polutak-sesar-velagic-beronja-predic-sabic

ako se poprave tu su jos i djurasinovic i muminovic, a nadam se jos nekim iznenadjenjima, tj da savez nadje neke nama nepoznate talente, vidjecemo sta savez bude uradio i uspio :-)

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 20 avg 2012, 21:48

edinjo-bih je napisao/la:ja se nadam ovom sirem spisku ua u18 sledece godine:

u18: buza-sulejmanovic-lakic-jurkovic-gacic-sehovic-lazic-smajlovic-karahodzic-lulic-polutak-sesar-velagic-beronja-predic-sabic

ako se poprave tu su jos i djurasinovic i muminovic, a nadam se jos nekim iznenadjenjima, tj da savez nadje neke nama nepoznate talente, vidjecemo sta savez bude uradio i uspio :-)
Odakle su ovaj Sabic i Beronja ?
ZELJEZNICAR 1921!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 avg 2012, 21:57

sabic je igrao za u16 hrvatske a beronja za nasu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2012, 22:09

edinjo-bih je napisao/la:ja se nadam ovom sirem spisku ua u18 sledece godine:

to si otpisao nedima djedovica?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 avg 2012, 22:20

nisam, njega sam mislio u kadetsku, mislim ja sam navijac i moja "moc utjecanja" na bilo sta je u pisanju po forumu. ;)

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 20 avg 2012, 23:46

zar muminovic nije 94.godiste?

a na u18 su ove godine smjeli nastupiti igraci koji su rodjeni 1.1.1994 ili poslje, a sljedece godine igraci koji su rodjeni 1.1.1995 i kasnije

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 avg 2012, 23:58

upravu si za godista, a muminovic je ja mislim 95. godiste.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 avg 2012, 09:13

Bravo Neno i bravo momci, odlican turnir, bio sam zabrinut nakon poraza od Finaca, mislio sam da cemo pasti i propustiti plasman u A diviziju, ali su Neno i momci otklonili sve nedoumice.
U prvoj godini ozbiljnijeg rada, smo napravili rezultat sto je za svaku pohvalu, kada vidim da jedan Izrael nije usao ili Belgija koja dosta ulaze u mlade kategorije, a mi smo sa par mjeseci rada suvereno prosli B diviziju.
Znaci talenta ima, samo kvalitetan rad i bit ce to OK.

Bravo i za Haruna i ekipu koji su postavili ove temelje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 21 avg 2012, 14:40

Zanima me hoćemo li imati U-20 reprezentaciju ubuduće
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.