Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
David previse grijesi, Novak nista posebno, skoro svaki poen osvoji na gresci Davida

Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Novak će morati dosta bolje igrati protiv Murraya. Andy je sada kompletniji igrač nego je bio u januaru i usudiću se reči da ako bude igrao kao na OI da je favorit u sutrašnjem finalu. Dosta je raznovrsniji igrač od Davida i Novak neće tako lako moći izvlačiti greške kao što radi danas. Vrijeme je da Andy konačno uzme prvu GS titulu, a napravimo li komparaciju sa Ivanom Lendlom, sutra bi trebao biti taj dan. Druže Virtu4l, sutra sam jednako uz Andya kao i ti. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
pa ionako ce ga andy pomest u finalusoba 39 je napisao/la:`oće liEdin TM87 je napisao/la:BREJK DAVID, VAMOS!![]()
Moraš jače
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Slabo pratiš ,u jednom poenu je zakačio nogom sudijsku stolicuCitizen-X je napisao/la:cim ne ide saginjanje mjaukanje i slicno ista prica uvijek
Moraš to malo bolje,sa razumjevanjem a ne samo `nako u tv blejit
"Indija,Pakistan..."
Idemo Nole sampione !
Bože moj,ako bude bolji neka ga pometeEdin TM87 je napisao/la:pa ionako ce ga andy pomest u finalusoba 39 je napisao/la:`oće liEdin TM87 je napisao/la:BREJK DAVID, VAMOS!![]()
Moraš jače
Nego ,jesi li to promjenio Rodžera ?
"Indija,Pakistan..."
Jest mi Ferrer izvukao zivce :X, ovaj rezultat je dobiven na osnvu gresaka Dvida, mislim, mozda bi opet Nole pobjedio ali ne bi ovakvim rezultatom, jer Ferrer nije zasluzio da 3. set bude 6-2
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ne, nego dokazujem da sam strucnjaksoba 39 je napisao/la:Nego ,jesi li to promjenio Rodžera ?
Roger Federer the greatest of all time!
A to je znači,okEdin TM87 je napisao/la:Ne, nego dokazujem da sam strucnjaksoba 39 je napisao/la:Nego ,jesi li to promjenio Rodžera ?Ako Murray osvoji US Open pogodit cu sve osvajace GS-ova s onim postom od pocetka godina
A i svakako je dobro da Đoka izgubi koji bod, da se osigura prvo mjesto i u 2012
"Indija,Pakistan..."
Vidi se da slabo poznaješ tenis.... Ferer je igrač koji ne zna napadati, koji žive od bjesomucnog vraćanja loptice, i grešaka rivala, taj ti nikad nema previše vinera... Problem nastane kada naleti na igrača, koji može do sutra držati loptu i igri, a pritom zna i napasti.... Na šljaci bi možda i nešto dobio, ali na bržim teže... Mada i tu zna iznenaditi prije svih Nadala(gle čuda)likma23 je napisao/la:Jest mi Ferrer izvukao zivce :X, ovaj rezultat je dobiven na osnvu gresaka Dvida, mislim, mozda bi opet Nole pobjedio ali ne bi ovakvim rezultatom, jer Ferrer nije zasluzio da 3. set bude 6-2
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Zato nikad nije niti će šta ozbiljnije uzeti.Nema damuDANTES je napisao/la:Vidi se da slabo poznaješ tenis.... Ferer je igrač koji ne zna napadati, koji žive od bjesomucnog vraćanja loptice, i grešaka rivala, taj ti nikad nema previše vinera... Problem nastane kada naleti na igrača, koji može do sutra držati loptu i igri, a pritom zna i napasti.... Na šljaci bi možda i nešto dobio, ali na bržim teže... Mada i tu zna iznenaditi prije svih Nadala(gle čuda)likma23 je napisao/la:Jest mi Ferrer izvukao zivce :X, ovaj rezultat je dobiven na osnvu gresaka Dvida, mislim, mozda bi opet Nole pobjedio ali ne bi ovakvim rezultatom, jer Ferrer nije zasluzio da 3. set bude 6-2
"Indija,Pakistan..."
- legenda reala
- Kontakt:
Jes pusti ga Rafa prvi set do 6:6 i onda ga pometeDANTES je napisao/la:Mada i tu zna iznenaditi prije svih Nadala(gle čuda)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ne znam stvarno sta reci ako ti je bio zanimljiv mec izmedju Mareja i Berdiha. Ono je bila patnja za igrace i publiku. Ja ono nisam mogao gledati.formance je napisao/la: Jašta je. Treba igrati samo kada favoritima odgovara. Ako se David prilagodio, mogu i oni. Vrlo jednostavna logika.
Bilo je zanimljivo gledati kako se improvizuje prilikom udarca, ipak je prilagodba drugačijim uslovima suština tenisaTomasa mi nije žao, bolji igrač je pobijedio u datom trenutku, igrač koji se bolje snašao u datim okolnostima. Zato treba čestitati Andyu na tenisu koji je prikazao.
David se bori, ali Novak je jednostavno bolji igrač. To izbija iz maltene svakog njihovog udarca, vidi se ko je gazda na terenu.
Tenis je sport koji zahtjeva savrsene vremenske uslove i disciplinovanu publiku. Ako cemo do te mjere zagovarati testiranje igraca, onda je najbolje da igraju po kisi i vjetru, pred fudbalskom publikom itd itd..
Treba odrediti kolika je dozvoljena snaga vjetra da bi se mec mogao odigrati. Ono juce nije imalo smisla.
Bila bi steta da se Djokovic nije plasirao u finale. Dosta je bolji igrac od Ferera u ovom trenutku.
Finale
Marej nema igru sa OI. Cilic ga je imao u saci, ali je iz neshvatljivih razloga potpuno potonuo kada je trebao prelomiti mec. I Berdih bi bio neuporedivo opasniji da nije bilo prokletog vjetra.
Djokovic je u boljoj formi i ima vece iskustvo. Marej je dan odmorniji i vjerovatno drukciji igrac nakon osvojenih OI.
Bice gusto, nijasne ce odlucivati... Minimalna prednost Djokovicu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Nisam neki veliki strucnjak, ali poznajem tenis... Ja nisam napisao kakv je igrac Ferrer, nego da ne bi bio ovakav rezultat da je manje gresio, a uostslom slazem s ovim sto si napisaoDANTES je napisao/la:Vidi se da slabo poznaješ tenis.... Ferer je igrač koji ne zna napadati, koji žive od bjesomucnog vraćanja loptice, i grešaka rivala, taj ti nikad nema previše vinera... Problem nastane kada naleti na igrača, koji može do sutra držati loptu i igri, a pritom zna i napasti.... Na šljaci bi možda i nešto dobio, ali na bržim teže... Mada i tu zna iznenaditi prije svih Nadala(gle čuda)likma23 je napisao/la:Jest mi Ferrer izvukao zivce :X, ovaj rezultat je dobiven na osnvu gresaka Dvida, mislim, mozda bi opet Nole pobjedio ali ne bi ovakvim rezultatom, jer Ferrer nije zasluzio da 3. set bude 6-2
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ne znam zašto bi trebali polemisati oko zanimljivosti i ljepote, jer to su subjektivne stvari svakog pojedinca. Dakle, ako je tebi nešto zanimljivo, ne mora značiti da je i meni, kao i obratno. Ja u tenisu ne tražim ljepotu (ona je samo bonus), već kvalitet. A kada se jedan igrač vrhunski prilagođava drugačijim uslovima, ogledali se oni u prilagodbi na podlogu ili vrijeme, onda se to mora cijeniti. Ako se neki igrač ne može adekvatno prilagoditi tome, onda je razlog njegova limitiranost. Vrlo jednostavno.Valencia je napisao/la:Ne znam stvarno sta reci ako ti je bio zanimljiv mec izmedju Mareja i Berdiha. Ono je bila patnja za igrace i publiku. Ja ono nisam mogao gledati.
Tenis je sport koji zahtjeva savrsene vremenske uslove i disciplinovanu publiku. Ako cemo do te mjere zagovarati testiranje igraca, onda je najbolje da igraju po kisi i vjetru, pred fudbalskom publikom itd itd..
Treba odrediti kolika je dozvoljena snaga vjetra da bi se mec mogao odigrati. Ono juce nije imalo smisla.
Ti si očito izmislio novu definiciju tenisa po svom nahođenju. Niti tenis zahtjeva savršene vremenske uslove, niti treba određivati snagu vjetra da bi se meč mogao odigrati, niti treba ići u krajnost pa igrati po kiši ili ped fudbalskom publikom. Stvar je u prilagodbi drugačijim uslovima, to je suština tenisa. Nigdje u pravilima ne piše da se igra samo po sunčanom vremenu, niti bi trebalo, jer tada bi totalno otišli izvan domena ovog sporta i svega što on predstavlja. McEnroe, Lendl i Connors (da ne spominjem igrače prije njih) igrali su po zagušljivim dvoranama bez klima uređaja, po vjetru, morali su ostajati budni po čitavu noć, jer nisu imali novca da plate recepciji da ih probude u dogledno vrijeme, igrali su po tepihu, prirodnim i dosta nekvalitetnim podlogama sa drvenim reketima, a uz sve to nisu bili ni približno plaćeni i zaštićeni kao današnje zvijezdice, pa se nisu žalili.
Bili su spremni da se po čitav dan dobacuju na šljaci, a onda na travi da preko 100 puta izađu na mrežu i nadigravaju se. Da ne govorim o ograničenim pauzama između poena, korištenju peškira i svega ostalog. Ali bili su svjesni da je nema fajde žaliti se, sve je to tenis i sve to čini ovaj sport onim što on jeste.
Potpuno druga stvar je što su današnje zvijezde razmažene i naviknute da im sve bude kako oni hoće. Smeta plava šljaka, smeta vjetar, šta treba, da samo udaraju po loptici, to očekuju ?!
Igralo se i prije po vjetru, igrat će se i u budućnosti. Kada se jedan David može prilagoditi i onako odigrati prvi set, zašto ne bi mogli i ostali ?! Problem je dakle u njima, a ne u vremenu. Upropastili su skokove zbog praznih floskula tipa koeficijent vjetra, treba da to urade i sa tenisom ?! Neka hvala, dovoljno su ga upropastili.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Marej-Berdih je nešto najodvratnije što sam gledao u zadnjih 10-tak godina na "GS".Ni ovo danas nije bilo bog zna šta ali ono... 
"Indija,Pakistan..."
Slijedeci nastup Federera tek 7.10
, Novakov sedmicu ranije
Jooooj ko ce docekat

Jooooj ko ce docekat
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Zaje*a ja se za Ferrera,rekao sam da će osvojiti 11-12 gemova,a on je osvojio čak 13.
Bravoo Nole.Svaka čast.Razlika u kvaliteti bila je prevelika i Nole je to dokazao.
I Murray će pasti,siguran sam.Očekujem 3:1 za Đokovića.
Bojim se da Andy nije nešto puno sazrio nakon OI što smo svi pomislili.
sad će žensko finale,vrijedi pogledati.
Bravoo Nole.Svaka čast.Razlika u kvaliteti bila je prevelika i Nole je to dokazao.
I Murray će pasti,siguran sam.Očekujem 3:1 za Đokovića.
Bojim se da Andy nije nešto puno sazrio nakon OI što smo svi pomislili.
sad će žensko finale,vrijedi pogledati.
You'll never walk alone.
Nije Ferrer toliko slab, mogao bi se on suprostavit ovoj velikoj 4. Ali Ferrer glupo razmislja, ona izjava sa RG, gdje kaze prije duela sa Nadalom, gdje kaze:'Ne znam kako se Rafi da suprostavim. ne znam kako ga pobjedit'', on tu izgubio mec, vjerovatno je tako i danas razmisljao, pa je pravi neke glupe greske 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.