Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

*p!p!t@*
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la *p!p!t@* » 11 sep 2012, 16:54

Konačno, jedna dobra vijest:
Federalni Parlament na inicijativu Kluba zastupnika SBB i vrlo revnosnog i aktivnog Mirze Ustamujić-a donio odluku da se iz budžetskih zaliha dodjeli 100.000 maraka našim zlatnim olimpijcima iz Londona kao i košarkaškoj reprezentaciji BiH. Svaka čast. Respect!
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

anel_tm87
Kontakt:

Post Postao/la anel_tm87 » 11 sep 2012, 17:15

Facebook fan page !

https://www.facebook.com/mirza.teletovic12" onclick="window.open(this.href);return false;

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 11 sep 2012, 17:56

iskratel je napisao/la:Pa niko ne kaže da nije. :D Ali može se promijeniti. Kao što sam več rekao, ima sve uslove, da postane Slovenski košarkaš.

A što se tiče Avanza i ostalih. Igrat če za reprezentancu, ali ne želi ništa imat sa našim košarkarskim savezom (KZS), upravo zbog Avanza. Ma da se i odluči nekim slučajem, da neče da igra za naše. Onda sretan mu put.
Drugo neznam šta da kažem.

Ali kao što je več sam rekao, kada je on bio mlad, nije ga htio ni jedan bosanski klub. Zato je otišao u Sloveniju, jer su vidjeli potencial u njemu. Igrao je tamo, sve više bio bolji, igrao i za mlade, a onda postao pravi košarkaš za člansku reprezentancu.

Ali naravno, ima to puno takvih primerja. Dodju ljudi u Sloveniju, jer neznaju šta bi s njim u zemlji kojoj se rodio, tamo skoro živi cijeli život i postane ono najbolje što je moguče. A onda hop. Sada ga mi želimo natrag. Zašto ga niste htijeli, kada je bio mlad? Zašto mu niste pružili prilike, bili s njim. A tada Slovenija postane opet zločesta zemlja, jer je ponudila takvom igraču, da nastupa za Sloveniju. Ma to je puno takvih primerja iz čitave ex-yu zemlje.

Slovenija ima uslove, ima ljude , ima sve. Dok ne poraste, ni jedan ne želi ni čuti za njega. A onda kada je to to, onda Slovenci zao narod i bla bla. I koliko bosanskih i ostalih igrača imamo u bilo kojem kolektivnom sportu, da krademo i neznam što več.

Alo, ne biti butast.. Kao KZS zasluzan za razvoj mladih igraca... Koliko se uzdam u kosarkasku rutinu, prije svega je to klub. Sto me dovodi do zakljucka da taj klub, ukoliko ima valjan ugovor sa mladim igracem, dobije njegovom prodajom onoliko koliko misli da zasluzuje. Veze sa nacionalnim savezima iako vi to punom parom iskoristavate. Ja, licno, znam kako je u Sloveniji sta god da mi ti na tu temu kazes.

Pa, i da dobijete Omica na kraju, dzaba vam ga jer je među zadnjim koje ste dobili. Mi cemo napraviti jos deset takvih, a dosao period kada smo dobili i prave ljude na vrhu piramide koji ce uvijek biti korak ispred vas i vasih jer nismo navikli na gotovo kao vi... Ejj, steta onog ruznog perioda rata, moj Slovenac.. Cepali bi mi vas, i celu pisljivu Yugu na kojem hocete igralistu-za mene ski staza nije igraliste :? A, vi, janezi bi nas bosance mnogo vise postovali. Naspram ovog vaseg uvrzenog misljenja o nama.

Zdaj pa uzivaj in lepo se imej..

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 12 sep 2012, 01:18

znali iko kad se izvlace grupe Evropskog prvenstva u Sloveniji :lol: :lol: nestrpljiv sam :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 sep 2012, 02:03

reptil je napisao/la:znali iko kad se izvlace grupe Evropskog prvenstva u Sloveniji :lol: :lol: nestrpljiv sam :D
Nekad u novembru ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 sep 2012, 02:09

reptil je napisao/la:znali iko kad se izvlace grupe Evropskog prvenstva u Sloveniji :lol: :lol: nestrpljiv sam :D
Ako sam dobro procitao u pitanju je 18. Novembar. Mene interesuje jesu li poznate jakosne grupe prilikom izvlacenja grupa, ili cemo i na to morati jos cekati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 12 sep 2012, 08:40

Ma da je BiH završila 1. u svojoj grupi, to joj ne da bolji "uvjete" kod izvlačenja. Gleda se sve ukupno. Znači pogleda se omjer pobjeda svih momčadi, koje su išle dalje. Tako, da čak može neka momčad biti bolje plasirana, koja je završila 3. u svojoj grupi od neke, koja ja završila 1. u drugoj skupini. A BiH se tim omjerom nije baš proslavila. Ali ipak bi to trebalo biti dovoljno za 4. šešir kod izvlačenja. Vidjet čemo.
Komplikovano je i nije nigdje baš dobro napisano kako i šta. A posebito zbog toga što je sada ovo jedinstven primjer. Ovo je sada tek 2. prvenstvo sa 24 momčadi. A za Litvu bio je drugi format kvalifikacija, jer se je puno momčadi plasiralo preko SP 2010, pa nije bilo kao sada.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 sep 2012, 12:09

Edin Bavcic passes medical tests, officially joins CSP Limoges - Sep 11, 2012

Edin Bavcic (209-F/C-84, agency: Beo Basket) arrived to Limoges yesterday and he already successfully passed medical tests. The Bosnian power forward penned a deal three weeks ago, but he was playing in 2013 EuroBasket Qualifications with his country. They managed to book a ticket for Slovenia. Bavcic spent last season with Greek KAO Dramas averaging 10.9 points and 5.5 rebounds for 18 games. He joined them in December. Before that, the player had 3 ppg and 3.7 rpg for 3 games with Vanoli-Braga Cremona. Edin Bavcic changed three teams in 2010/11 season. He started with Enel Brindisi and in November of 2010 moved to Khimik Yuzhny. There he had 10.2 ppg and 5.2 rpg for 5 EuroChallenge games and averaged pretty close numbers in Ukrainian championship. Bavcic finished that season with Aris Thessaloniki registering 10.1 ppg and 6.2 rpg for 16 appearances. In the past, he played for Union Olimpija, Kepez, Koln and Bosna ASA BHT. Edin Bavcic is active member of the Bosnian National Team since 2005.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 sep 2012, 19:50

iskratel je napisao/la:Ma da je BiH završila 1. u svojoj grupi, to joj ne da bolji "uvjete" kod izvlačenja. Gleda se sve ukupno. Znači pogleda se omjer pobjeda svih momčadi, koje su išle dalje. Tako, da čak može neka momčad biti bolje plasirana, koja je završila 3. u svojoj grupi od neke, koja ja završila 1. u drugoj skupini. A BiH se tim omjerom nije baš proslavila. Ali ipak bi to trebalo biti dovoljno za 4. šešir kod izvlačenja. Vidjet čemo.
Komplikovano je i nije nigdje baš dobro napisano kako i šta. A posebito zbog toga što je sada ovo jedinstven primjer. Ovo je sada tek 2. prvenstvo sa 24 momčadi. A za Litvu bio je drugi format kvalifikacija, jer se je puno momčadi plasiralo preko SP 2010, pa nije bilo kao sada.
cuj 4-ti sesir jbt ? :lol: pa bit ce 5-6 sesira, mi osvojili prvo mjesto u kvalifikacijama i da budemo u 4-om, nema logike :roll:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 12 sep 2012, 19:54

iskratel je napisao/la:Ma da je BiH završila 1. u svojoj grupi, to joj ne da bolji "uvjete" kod izvlačenja. Gleda se sve ukupno. Znači pogleda se omjer pobjeda svih momčadi, koje su išle dalje. Tako, da čak može neka momčad biti bolje plasirana, koja je završila 3. u svojoj grupi od neke, koja ja završila 1. u drugoj skupini. A BiH se tim omjerom nije baš proslavila. Ali ipak bi to trebalo biti dovoljno za 4. šešir kod izvlačenja. Vidjet čemo.

daj ti meni reci jesi ti dobro procitao ovo sto si napisao :lol: :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 12 sep 2012, 20:07

Papastathopoulos je napisao/la:
cuj 4-ti sesir jbt ? :lol: pa bit ce 5-6 sesira, mi osvojili prvo mjesto u kvalifikacijama i da budemo u 4-om, nema logike :roll:
1. Španija, Francuska, Rusija, Makedonija
2. Litva, Grčka, Slovenija, Crna Gora
3. Njemačka, Hrvatska, Italija, Poljska
4. Gruzija, Finska, Ukrajina, BiH
.
.
.
A može sve i VB zajebat situaciju, jer su bili plasirani direktno zbog toga što su bili domačin OI.
A kao što sam več rekao. Ne gleda se samo što si završio u grupi kao prvi. Gleda se omjer pobjeda svih momčadi koje su išle dalje. I 5 ili 6 momčadi u kvalifikacijama bilo boljih od BiH. Možda če se i čak desit, da bude BiH u 3. šeširu, ali jako težko.
Zadnja izmjena: iskratel, dana/u 12 sep 2012, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 sep 2012, 20:08

iskratel je napisao/la:
.
.
.
samo mi objasni zasto je crna gora u drugom, a mi u cetvrtom sesiru i pustit cu te na miru ?

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 12 sep 2012, 20:11

iskratel je napisao/la:
.
.
.
ma to je Zmajcek onak po svom misljenju sastavio jakosne grupe ;) Crna Gora ne moze biti u drugom sesiru, kao ni Poljska u trecem..zato Zmajcek mani se tih supljih nagadjanja...

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 12 sep 2012, 20:13

A več sam objasnio. Crna Gora, Njemačka, Italija i Hrvatska su bile pobjednici svojih grupa kao i BiH. Ali sve ove momčadi imale su sve pobjede, bez ijednog poraza, dok je bio omjer BiH 6/2.

I da, to su moje predvidenja. Gledam kakva su pravila i kako je bilo do sad. Ali jedno je sigurno, BiH je bila najslabije od svih pobjednika svojih grupa. Tu stoje sa Poljskom, koja je imala bolju razliku u koševima. Pa onda dodaš sve ove momčadi koje su se več direktno plasirale na EP i eto. Prve tri šešira ti je 12 momčadi. Znači 7 momčadi + 5 iz kvalifikacija koje su bile bolje od BiH i dobiješ 12 momčadi. A onda je još tu i VB, sa kojom stvarno neznam što če se dogoditi i tako BiH ostane 4. šešir.
Zadnja izmjena: iskratel, dana/u 12 sep 2012, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 sep 2012, 20:16

iskratel je napisao/la:A več sam objasnio. Crna Gora, Njemačka, Italija i Hrvatska su bile pobjednici svojih grupa kao i BiH. Ali sve ove momčadi imale su sve pobjede, bez ijednog poraza, dok je bio omjer BiH 6/2.
pa sto je onda poljska u trecem kad imaju omjer 6-2 kao i mi ? i gdje ti je srbija ? nije valjda da njih nisi uopste ni smjestio jer su imali 4 poraza ? :lol:

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 12 sep 2012, 20:19

iskratel je napisao/la:A več sam objasnio. Crna Gora, Njemačka, Italija i Hrvatska su bile pobjednici svojih grupa kao i BiH. Ali sve ove momčadi imale su sve pobjede, bez ijednog poraza, dok je bio omjer BiH 6/2.
to ce biti od male vaznosti..jer na kraju ce FIBA odrediti kako njima odgovara..i ne moze se dogoditi da Srbija nije u prve dvije jakosne skupine...sve u svemu znat ce se uskoro sve..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 sep 2012, 20:58

pa sto je onda poljska u trecem kad imaju omjer 6-2 kao i mi ? i gdje ti je srbija ? nije valjda da njih nisi uopste ni smjestio jer su imali 4 poraza ? :lol:
pa rekao ti je imali su bolju kos razliku, a rekao ti je i za VB i srbija ce sigurno zavrsiti negdje tako, tako da se nama stvarno smjesi 4 ili cak 5 sesir
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 sep 2012, 21:07

ma fiba je svakako odavno otisla u neku stvar, tako da me ne bi cudilo da zavrsimo u zadnjOm sesiru....a posto je finska (WTF !?) bila u prvom sesiru prilikom izvlacenja kvalifikacijskih grupa, sve je moguce :mrgreen: cak i da se paragvaj ugura u evropsku zonu :mrgreen:

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 12 sep 2012, 21:15

Papastathopoulos je napisao/la:ma fiba je svakako odavno otisla u neku stvar, tako da me ne bi cudilo da zavrsimo u zadnjOm sesiru....a posto je finska (WTF !?) bila u prvom sesiru prilikom izvlacenja kvalifikacijskih grupa, sve je moguce :mrgreen: cak i da se paragvaj ugura u evropsku zonu :mrgreen:
Samo objasni zasto ti je to cudno ? :roll:

Znaci Crna Gora,Njemacka,Hrvatska i Italija su imale bolji omjer od nas,a jos 4 reprezentacije (bez nas) su imale omjer 6-2 ,e da li se sad tu gleda kos razlika ili ?
ZELJEZNICAR 1921!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 sep 2012, 21:52

Papastathopoulos je napisao/la:ma fiba je svakako odavno otisla u neku stvar, tako da me ne bi cudilo da zavrsimo u zadnjOm sesiru....a posto je finska (WTF !?) bila u prvom sesiru prilikom izvlacenja kvalifikacijskih grupa, sve je moguce :mrgreen: cak i da se paragvaj ugura u evropsku zonu :mrgreen:
to je ona sto nas je uneredila i na EP i na pripremnim utakmicama za ove kvalifikacije i koji su prosli u drugi krug kvalifikacija na EP, a inace igraju na jos vecem novou ovu igru koju smo mi poceli igrati sa acom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.