Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 18 sep 2012, 21:31

a ti si MOZDA jedan od onih koji samo blate (neznam te pa zato pisem mozda). takvih je bilo i kad smo na forumu poceli da hvalimo kosarkaski savez, cak je jedan ...neznam kako uopste da ga nazovem dosao i pisao svakakve bolesne lazi o nenadu markovicu :x

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 sep 2012, 23:17

navedi mi napredak,mozda sam ja nesto propustio pa da promijenim misljenje.
I stipu mi te price da odmah mrzim nekoga,blatim,da mi je krivo sto je uspio itd.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 sep 2012, 00:58

pa samo da ti navedem da su uspjeli da nam dovedu SP mladih reprezentacija bi trebalo da bude dovoljno. ako pratis stanje oko rukometne repke malo duze znaces koliko se je popravio rad. ja se sjecam naps. kad su terza, divkovic, d.martinovic, harmandic, ahic, hurem, ... igrali za juniorsku i kada su putovali do ukrajine busom i odmah nakon izlazka iz busa na prvu kvakifikacionu utakmicu itd itd. savez inace dovodi dobre strance (pocuca, stojanovic, veselinov, djono, ...), vraca nase (prce, kukrika, pokojni kelecevic, ... .) itd itd. po meni rukometni savez je uvijek najbolje radio, pa onda fudbalski pa tek onda kosarkaski savez, relativno gledajuci.
a sto sam te prozvao, pa razlog je sto se na ovom forumu uvijek ponavlja da par entuzijasta prate repke i kad nisu bas "in" (napr kos. repka do prije napr pola godine) i kad se pise o mogucnostima kako bi se mogli rijesiti neki problemi, ili kada se radi update nasih igraca tj njihove forme, niko se nejavlja. onda se desi neki boljitak uradu saveza i onda upadaju neki i blate i to. (a kad repka pocne da pobjedjuje i postane "in" svi su tu i svi su experti). ja znam da savez neradi jos 100% kako bi trebao, ali ko zna situaciju zna ce da je ovo veliki korak naprijed. u zadnje recimo 2 godine rad saveza je pofino napredovao.
budi mi pozdravljen.
PS: ako imas konkretnih dokaza da ovo nije tacno slobodno navedi i ja cu biti prvi kojem ces uspjeti da promjenis misljenje i koji ce te podrzati.
selam

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 19 sep 2012, 10:24

Marković najavio pozivanje u seniorsku reprezentaciju juniora Milasa,koji je odbio produžiti ugovor sa Izviđačem

2312960
Kontakt:

Post Postao/la 2312960 » 19 sep 2012, 11:28

Svi mladi igrači IZVIĐAČA su odbili potpisati "robovlasničke ugovore"!?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 sep 2012, 12:55

ako se nevaram u zadnjoj utakmici izvidjaca i nije nastupio (ili je povrjedjen ili se ponavlja scenario "malinovic")

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 19 sep 2012, 15:22

Ivan Milas je probi u hrvatskom prvoligašu Karlovcu.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 19 sep 2012, 17:09

Ma kakav sazev moj edinjo to grupa ljudi koji gledaju svoju korist preko ledza mladica koji se lome dzabe.
Kazes dovode dobre strance poput(stojanovic, veselinov, djono) pa ako ti npr.Veselinov dobar stranac onda ti nemas pojma o rukometu.Iako ga mnogi mrze treba se zahvaliti Mucucu sto nam je napravio(Terzu,Harmandica,Prcea,Karacica od novi Malinovica) da nisu igrali u Ljubuskom nebi ih bilo nigdje.
Kome su pomogli Sirco i Karacic kad ih hvalis,zasto Saric nece da brani za bih svi ga blate a niko se nepita jeli do njega pa nije vam on Stonavic,Vrazalic idt,da njega neko zajebaje on brani u jednom od 3 najbolje ekipe danasnjice.
A mlade selekcije vodi Grbovac koji gura pretezno momke iz hercegovine preko neki veze i unaprijed se zna koce proc siri spisak i koce igrat prvu postavu bez obzira na kvalitet.Nikad se tako nece postic nista,primjer kako se pravilno radi je hrvaski savez.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 sep 2012, 20:22

ovako care moj, veselinov kada je zaigrao za nasu repku bio je super. drugo je kakav je u zadnje 2-3 godine. drugo dovodjenje stranaca mora se gledati RELATIVNO, pa sve sto jos vise valja igra vac za svoju domovinu, pa nece jedan sta ja znam lackovic biti "na marktu", znaci od ovog "ostatka" oni uzimaju super igrace (sjecam se i jovicica, krasavca, dobrkovica,...). a to za selektora (koji ni meni nije najdrazi) ali i karacic u fudbalskoj juniorskoj reprezentaciji forsira igrace iz hercegovine i to mu se samo spominje kad izgubi a inace je to "ok". cuj da se zahvalim mucicu ciji sin inace igra za kadetsku repku hrvatske a on je predsjenik u nasem savezu, pa nije on terzu, harmandica, ... doveo u ljubuski radi reprezentacije BiH nego zato da zaradi na njima (kao sto radi svako u tom poslu na svijetu). uz duzni respekt ili ja duze pratim repku pa znam bolje ili znas ovo sve pa ibolje od mene ali upotrebljavas duple standarde.
selam i svako dobro!

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 20 sep 2012, 00:57

Jarane Veselinov nikad nije znao gdje god je bio bio je rezerva i svugdje su ga se rijesijli.Ima je mozda dobrog menadzera i to mu je sve.A ta za Mucica pa svak bi svog sina poslo u hrvasku repr.nednu od najbolji na svijetu,koji god igrac da dobije popudu iz bih nebi se mislio ni sekunde.Prvi ti je Terzic zelio da igra za hrvasku samo nije dovoljno kvalitetan pored Lackovica i Valcica nijer imao sanse.Kazes nije Mucic pomogo (Terzi,Harmandicu itd) uz novu na njima,momci kad su dosli u Izvicac nisu znali nista bili su amateri on ih je hranio,oblacio,placo,treniro i na kraju kad su naucili zanat pustio da momci idu u bolje klubove.Gdje bi bili da su igrali po Sarajevu,Visokom,Goradzdu vjerovatno bi dozivjeli sudbinu Sabinovica,Ed Sirce idt.Terza uvjek ode u Ljubuski i hvali ga na sve strane jer i on zna da nije Mucica nebi se ni vjerovatno nikad snaso u rukometu.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 sep 2012, 01:57

e ovako druze moj: to je tvoje misljenje (iako nisi nikakve dokaze i jace argumente dao) ali ja ga postjem. ipak cu te zamoliti da se samnom vise neraspravljas, jer neko ko omalovazava prvo reprezentaciju i nasu zemlju ("svako bi otisao da igra za hrvatsku"), onda naseg kapitena ("htjeo da igra za hrvatsku ali nije nema dovoljno kvaliteta") i na kraju omalovazavanje nasih rukomentih gradova poput sarajeva, visokog ili gorazda naspram ljubuskog po meni nije ok i zato molim te nemoj vise reagovati na moje post-ove. predlazem ti pocni da cijenis svoje, svoju repku, grad, kapitena, ... i onda ce tebe i drugi vise da cijene, a ne da im se udvaras. i za kraj, veselinov je za nas bio super i bio nam je prvi pivot u onim kvalifikacijama kada je debitirao. gledao sam te utakmice i bio je bas (u to vrijeme tj za te kvalifikacije, gdje smo izmjenili dosta igraca) jak i "ginuo" je na terenu za svoju novu domovinu, ja mu to nezaboravljam.
sportski pozdrav i zaobidji me!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 sep 2012, 12:07

Necu nista da pisem,povlacim sve sto sam napisao.Vi ste upravu sve je bajno,ja blatim uspjeh.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 01 nov 2012, 15:44

Okupili su se nasi mladi igraci u Vogosci u utorak.Ima tu novi imena 4 igraca dolaze iz njemacke,jedan iz svedske.
Mislim da ih ima oko 22,za razliku od prosli okupljanja kada je bilo 30 momaka.Ovo su nase jedine nade u rukometu i treba na njiha obratiti paznju jer on ovi starih nema nista.
Nadam se da ce Grbovac odabrati najbolje momke sto ih imamo,a ne kao prosli puta gurati samo hercegovce.U petak igraju protiv Kaknja prijateljsku utaknicu.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 02 nov 2012, 17:58

neka neko ode i pogleda te momke u kaknju i prenese nam utiske.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 02 nov 2012, 21:47

Bh. juniori bolji od rukometaša Kaknja

Piše: A. Beganović Danas, 21:41

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se priprema za Svjetsko prvenstvo u našoj zemlji, u prijateljskom susretu je savladala člana Premijer lige, RK Kakanj (30:29).

Izabranici Zdenka Grbavca već nekolik odana nalaze se na pripremama u Sarajevu, a u sklopu istih su u Kaknju odigrali prijateljski susret sa domaćom ekipom.

Većim dijelom susreta naši mladi reprezentativci su bili u prednosti, pa su na kraju i upisali zasluženu pobjedu.

Već sutra mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će novi prijateljski susret, a ovaj put izabranicima Zdenka Grbavca protivnik će biti Bosna iz Visokog.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 nov 2012, 22:11

edinjo-bih je napisao/la:Bh. juniori bolji od rukometaša Kaknja

Piše: A. Beganović Danas, 21:41

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se priprema za Svjetsko prvenstvo u našoj zemlji, u prijateljskom susretu je savladala člana Premijer lige, RK Kakanj (30:29).

Izabranici Zdenka Grbavca već nekolik odana nalaze se na pripremama u Sarajevu, a u sklopu istih su u Kaknju odigrali prijateljski susret sa domaćom ekipom.

Većim dijelom susreta naši mladi reprezentativci su bili u prednosti, pa su na kraju i upisali zasluženu pobjedu.

Već sutra mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će novi prijateljski susret, a ovaj put izabranicima Zdenka Grbavca protivnik će biti Bosna iz Visokog.
Jos da pise satnica pa da odem pogledati.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 03 nov 2012, 00:40

Gledao sam utaknicu i stekao dobar dojam,jedino sto mi se ne svidza zasto Grbovac bez potrebe gura ove svoje hercegovce koji su slabi igraci u odnosu sa druge.Sigurno jedan od najbolji veceras je Kasumovic .Ivan Milas je igrao prvi 35 minuta na ljevom beku,kada ga Kasumovic zamjenio odma se vidjela velka razlika u kvalitetu ova dva igraca od igre u odbani do igre u napadu bez imalo sebicnosti djelio je lopte na pivote i krila i pravio razliku na terenu.Neznam gdje je bio do sada ovaj momak ali sigurno velko pojacanje.
Od ostali takodze fantastican jos jedan novajlija Said Ajkunic srednji bek,igra u Svedskoj momak takodze nije imao neku minutazu kao i Kasumovic,ali momak je bolji od Perica za tri klase odlican razigrivac u odbani ekstra dobar i sigurno ova dva nova igracu su po meni najbolji.
Od standradni Memic,Zulfkic,Halikovic,Becic su dobro odigrali,trebalo bi nesto biti od ove reprezenatcije posebno mi je drago zbog ova dva nova momka koja su sa malom minutazom dokazala da odmicu od ostali i nadam se da ce ih selektor Grbovac nise koristiti u buduce.
Zadnja izmjena: rkbosna, dana/u 27 feb 2013, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 nov 2012, 01:15

kakvi su bili gradjan, eres, halilkovic, jankovic i bezbradica? imali jos neko da je pokazao kvalitet? ko je sve igrao, jesuli sve svi odazvali?
hvala

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 03 nov 2012, 02:03

edinjo-bih je napisao/la:kakvi su bili gradjan, eres, halilkovic, jankovic i bezbradica? imali jos neko da je pokazao kvalitet? ko je sve igrao, jesuli sve svi odazvali?
hvala
Gradzan nije nesto odigro nije mozda imao svoju noc,Halikovic je bio starti pivor dobro je odigro u oba pravca.Zulfik,Memic su takodze odigrali ektra,dok je Peric mnogo sutao i bio je veoma sebican,Bezbradica,Jankovic,Vranac,Zvekic su imali malu minutazu po 5 do 10 minuta slabo su odigrali.Nije bilo brace Bubalo,Malinovic vec sutra neki igraci koji igraju u ervopi putuju nazad zbog klubski obaveza tako da sutra protiv Visocke Bosne nece biti kompletni.Bilo je i momak pet do sest momka na tribinama koji nisu bili ni u sastavu.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 nov 2012, 14:54

kako bi po tebi (gledajuci samo ovu jednu utakmicu) bila nasa prva postava?

tarik kasumovic --> " onclick="window.open(this.href);return false;

selam ;)

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.