ta ti je jaka jarane ...i ja mislim da je to najblize istini...QUARESMA 18<<< je napisao/la:pa zar vi stvarno mislite da se oni medjesobno ne postuju? jedino mediji i navijaci prave neprijatelje od njih
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
- LarryDavid
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
- LarryDavid
- Kontakt:
ja bi bio zadovoljan bodom...mandraX je napisao/la:Sa ovakvom zadnjom linijom i bod je u el-clasicu dobar. Iskreno...
...koliko pametno bi ovo bilo?Pique, koji se i dalje oporavlja od ozljede stopala, je zatražio od medicinskog osoblja da utakmicu, protiv Madrida, počne od prve minute pod injekcijama.

- Donnie Darko
- Kontakt:
Veceras Borussia demonstirala ono cime je Barca mljela protivnike prije par sezona. Cijelo drugo poluvrijeme se cinilo da City ima 2 igraca manje. Dortmund nije dao protivniku da dise od presinga. Kad bi samo igraci Barce pokusavali igrati presing igra bi dosta napredovala, da ne goVorim sta bi bilo kad bi se potrudili.
- LarryDavid
- Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:Veceras Borussia demonstirala ono cime je Barca mljela protivnike prije par sezona. Cijelo drugo poluvrijeme se cinilo da City ima 2 igraca manje. Dortmund nije dao protivniku da dise od presinga. Kad bi samo igraci Barce pokusavali igrati presing igra bi dosta napredovala, da ne goVorim sta bi bilo kad bi se potrudili.
Bice i to, ja mislim, dok se Tito malo cvrse ustoliči i pohvata konce...ipak ovo mu je sami početak kao glavnokomandujuci...
I ko nam je osto u odbrani iole citav ?
Pouzdani Maskerano - 3 zadnje bitne tekme - tri njegova gola u nasoj mrezi. Necu da kazem da je los al je peh definitivno.
Pouzdani Maskerano - 3 zadnje bitne tekme - tri njegova gola u nasoj mrezi. Necu da kazem da je los al je peh definitivno.

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
ovo je jedino mogo izjavit na fb il twiteru a nema to uopste nigdje na njegovom profiluRomariooo je napisao/la:naravno, ostao mu je kapiten u dobrom sjecanju, uvijekje ronaldo dobro cuvao puyola u clasicima, tek poneki gol je dao pujdoD10S je napisao/la:Puyol: "Kakav momak je ovaj Cristiano! Poslao mi je SMS pitajući me za povredu."
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
- LarryDavid
- Kontakt:
bparena je napisao/la:I ko nam je osto u odbrani iole citav ?
ma kakve to veze ima? Mi smo Barcelona, nadigraćemo ih i pobjedit!
Ne znam da li je neko naspisao već ali onaj komentator (Zoran Šuko?) na BHT me baš nasmijao izjavom: "fabregas je poslao na klupu vremešnog Iniestu"
mes que un club
Mene to ne cudi ako mu se Ronaldo javio. Ipak su oni svi izvan terena veliki prijatelji,siguran sam,ne bi trebali da ima mrznje izmedju njih i van terena. Tako da,vjerovatno ga je Ronaldo pitao za zdravlje itd,kao sto bi bilo i u obrnutoj situaciji.
Sto se tice utakmice u nedjelju,nikad se nisam bojao Reala,u nedjelju bez oba stopera,hvata me malo strah
Nadam se da bar necemo izgubiti 
Sto se tice utakmice u nedjelju,nikad se nisam bojao Reala,u nedjelju bez oba stopera,hvata me malo strah

Ma kakav SMS - pustite vi te medijske price. Previse je on arogantan da bi to uradio i ne vjerujem nista oko toga. Ne kazem da se Ronaldo radovo ovoj povredi ali ne vjerujem u nikakve SMS-ove s njegove strane. Druga stvar je sto mnogi od "truhlog drveta prave umjetnicku rezbariju". Samo direktna video izjava a nisata rekla/kazala.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
- Kontakt:
Ako nasa sredina i napad odigraju kako najbolje znaju onda nam odbrana ne treba,usta uopste ne smunjam i tak bez sikiracije
VALDES,ALVES,PIQUE,MASCHERANO,ADRIANO,BUSQUETS,XAVI,INESTA,VILLA,FABREGAS,MESSI 

Srce moje kuca za dvoje(ZELJO I BARCA)!
Hoces reci ono sto odbrana REDOVNO usere da to OPET sredina i napad ispravljaju. Nije mi jasno do kad ce biti tim sa nultom odbranom.ForcaBarca je napisao/la:Ako nasa sredina i napad odigraju kako najbolje znaju onda nam odbrana ne treba,usta uopste ne smunjam i tak bez sikiracijeVALDES,ALVES,PIQUE,MASCHERANO,ADRIANO,BUSQUETS,XAVI,INESTA,VILLA,FABREGAS,MESSI

Kad se sjetim Barce pod Guardiolom, nije nitko razmišljao o obrani kad se do iste nije ni dolazilo . Mogao sam i ja komotno igrati tad
.. A već ovo pod Titom ne djeluje moćno kao prije, što jest.

"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Vidim stavljate Piquea.... Jel se on bar oporavio,tj. hoce li se oporaviti do nedjelje ?
Ima i te, al' bilo je manje povreda, Masch je bio u zivotnoj formi, Pique tu i tamo, Puyol je koliko-toliko bio zdraviji, tako da kazem...+ Abidal.Toxicity je napisao/la:Kad se sjetim Barce pod Guardiolom, nije nitko razmišljao o obrani kad se do iste nije ni dolazilo . Mogao sam i ja komotno igrati tad.. A već ovo pod Titom ne djeluje moćno kao prije, što jest.
Možda i Pique bude mogao igrati,ko zna,možda ga samo Tito čuva neće da Mourinho zna. Treba se igrati 100% pažljivo i skoncentrisano, jer svi znamo kakav pritisak Real vrši na igrače. Ako uzmu loptu, naje*ali su , pogotovo ako uzmu loptu negdje dok Barca napada. Jer poznato je kako se Barcini obrambeni igrači povuku do polovice terena, i onda sijevne kontranapad i postigne protivnička ekipa gol . Tako je bilo i protiv Chelsea-ja , i protiv Reala u Aprilu ove godine, i još mnogo puta.
Ovi madridisti sve bi nesto rekli al ne smiju
Ono malo proviruju ko na zubato sunce al jos im nije jasno koliko je hladno. Steta za kriminalnu odbranu (bolje reci i nemamo je) jer ovako je tekma bas neizvjesna.

Sada bi oni koji su mislili da Barci ne ne treba trener trebali shvatiti Guardioline zasluge za ono sto smo gledali proteklih godina. Ovo sa Titom je do sada efikasno, ali nije to vise onaj fudbal koji smo gledali ranijih godina, nema više rizika, presinga i borbe za svaku loptu.
Ali to je otprilike ono sto su neki i prizivali. Valdes sada izbija lopte, nema vise onog njegovog dodavanja sa odbranom i to nakon one utakmice sa Realom.
Za razliku od ranijih sezona ove godine se vise pokusava dugim loptama uposliti neko od napadaca, također tu je i ono to smo najvise prizivali, šut sa distance. Sto nam je vec upalilo par puta.
Busquets i Xavi sada igraju skoro u liniji, dok je Messi povucen prema sredini. To je ukratko sto se Tita tice, ocigledno on zeli da uradi nesto po cemu ce ga pamtiti.
Protiv Reala ce biti zeznuto. Prosli put je Mou unistio Tita sa onim presingom na pocetku utakmice tako da se nadam da je ovaj naucio nesto od proslog puta. Ukoliko Mou opet pokusa nesto slicno, najvaznije je ne primiti gol prvih pola sata, onda bi mi bili u prednosti.
Kako god, sa ovakvom odbranom cemo sigurno primiti gol, tako da se moramo nadati da cemo zabiti vise ili bar jednako.
Povratak Inieste je svakako ogroman dobitak, naravno postavlja sepitanje i gdje sa Fabregasom. Ako vec bude morao igrati najbolje bi bilo da ga stavi na tu poziciju trequartiste, ispred da bude Messi i Villa/Pedro/Alexis. Alexis je troduplo bolji na lijevoj strani, ali ni Pedro nije nista losiji. Za villu sam nekako siguran da nece poceti utakmicu.
Ali to je otprilike ono sto su neki i prizivali. Valdes sada izbija lopte, nema vise onog njegovog dodavanja sa odbranom i to nakon one utakmice sa Realom.
Za razliku od ranijih sezona ove godine se vise pokusava dugim loptama uposliti neko od napadaca, također tu je i ono to smo najvise prizivali, šut sa distance. Sto nam je vec upalilo par puta.
Busquets i Xavi sada igraju skoro u liniji, dok je Messi povucen prema sredini. To je ukratko sto se Tita tice, ocigledno on zeli da uradi nesto po cemu ce ga pamtiti.
Protiv Reala ce biti zeznuto. Prosli put je Mou unistio Tita sa onim presingom na pocetku utakmice tako da se nadam da je ovaj naucio nesto od proslog puta. Ukoliko Mou opet pokusa nesto slicno, najvaznije je ne primiti gol prvih pola sata, onda bi mi bili u prednosti.
Kako god, sa ovakvom odbranom cemo sigurno primiti gol, tako da se moramo nadati da cemo zabiti vise ili bar jednako.
Povratak Inieste je svakako ogroman dobitak, naravno postavlja sepitanje i gdje sa Fabregasom. Ako vec bude morao igrati najbolje bi bilo da ga stavi na tu poziciju trequartiste, ispred da bude Messi i Villa/Pedro/Alexis. Alexis je troduplo bolji na lijevoj strani, ali ni Pedro nije nista losiji. Za villu sam nekako siguran da nece poceti utakmicu.
Don't hate what you don't understand.
Valdes; Alves-Pique( Song
)-Mascherano; Sergio; Xavi-Iniesta; Alexis-Villa-Messi
Krajnje bi bilo vrijeme da Villa zaigra kao klasicni špic a da mu Messi, Iniesta i Xavi šalju lopte, s tim da Alexis odvlači igrače i proba nešto napraviti.

Krajnje bi bilo vrijeme da Villa zaigra kao klasicni špic a da mu Messi, Iniesta i Xavi šalju lopte, s tim da Alexis odvlači igrače i proba nešto napraviti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.