Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
- Londonarsenal
- Kontakt:
Re: Arsenal
Ja sam mišljenja da nam sada treba defanzivni vezni više nego kada je tu bio Song. Song se razvio u igračinu, njega nikada neću prežaliti jer je imao sve što treba za zadnjeg veznog. Slažem se da smo trpili i Songa ali sve smo mlade igrače trpili. Svi su s vremenom morali da napreduju a za to su trpili navijači, igre i trofeji Arsenala. Ako ciljaš na Artetu kao zadnjeg veznog mislim da on to nije i da se ne snalazi najbolje na toj poziciji. Uopšte i ne igra klasičnog zadnjeg veznog a to se osjeti u igri.
I danas nama fali igrača u sredini. Ne znam na kojih pet ciljaš. Ako ćemo iskreno ni Wilshere se još nije razvio kao igrač pa i njega ćemo još čekati i njegove propuste. O Ramseyu da ne pričam. Coquelin također neće otići dok nešto ne bude od njega pa onda ga prodati kao što je bilo i do sada. Sve je to dobro što kažeš ali po toj priči mi i dalje pričamo o Arsenalu u budućnosti a ne Arsenalu sada. Gervinho igra promjenjivo i to nije dobro, po meni više igra loše nego dobro al hajd.
Đaba njima srce kada nemaju iskustvo i neki vrhunski kvalitet osim Wilsherea. Ne kažem ja da se oni ne žrtvuju i da su loši ali đaba žrtvovanje i srce kada nema kvaliteta. A da bi dobili kvalitet opet je potrebno neko vrijeme. Uvijek smo mi imali kvalitet ali uvijek smo čekali budućnost da se dokažu. Neki su se i dokazali pa su bili prodani pa ta priča o talentu i o tome kako će postati nešto pada u vodu.
Ja smatram da treba kriviti kvalitet jer mi neki poseban kvalitet nemamo koliko god to okrutno zvučalo. Realno mi smo kvalitetom ispod ovih što troše više od nas što je i logično, ne kvalitetom pojedinaca već ukupnim sastavom ili rosterom. A slažem se da Wenger ima veliku krivicu u svemu i da guši neke igrače. Mislim da još ne izvlači maksimum iz ovog tima, tačnije nije ni blizu toga jer već zaostajemo za vodećim više od 10 bodova što je previše.
Ima nešto u ovom Arsenalu, osjeti se ta želja sa timskom igrom i rezultatima. Ali nažalost mnogi faktori još nisu ispunjeni da bi se moglo nešto očekivati ove godine.
I danas nama fali igrača u sredini. Ne znam na kojih pet ciljaš. Ako ćemo iskreno ni Wilshere se još nije razvio kao igrač pa i njega ćemo još čekati i njegove propuste. O Ramseyu da ne pričam. Coquelin također neće otići dok nešto ne bude od njega pa onda ga prodati kao što je bilo i do sada. Sve je to dobro što kažeš ali po toj priči mi i dalje pričamo o Arsenalu u budućnosti a ne Arsenalu sada. Gervinho igra promjenjivo i to nije dobro, po meni više igra loše nego dobro al hajd.
Đaba njima srce kada nemaju iskustvo i neki vrhunski kvalitet osim Wilsherea. Ne kažem ja da se oni ne žrtvuju i da su loši ali đaba žrtvovanje i srce kada nema kvaliteta. A da bi dobili kvalitet opet je potrebno neko vrijeme. Uvijek smo mi imali kvalitet ali uvijek smo čekali budućnost da se dokažu. Neki su se i dokazali pa su bili prodani pa ta priča o talentu i o tome kako će postati nešto pada u vodu.
Ja smatram da treba kriviti kvalitet jer mi neki poseban kvalitet nemamo koliko god to okrutno zvučalo. Realno mi smo kvalitetom ispod ovih što troše više od nas što je i logično, ne kvalitetom pojedinaca već ukupnim sastavom ili rosterom. A slažem se da Wenger ima veliku krivicu u svemu i da guši neke igrače. Mislim da još ne izvlači maksimum iz ovog tima, tačnije nije ni blizu toga jer već zaostajemo za vodećim više od 10 bodova što je previše.
Ima nešto u ovom Arsenalu, osjeti se ta želja sa timskom igrom i rezultatima. Ali nažalost mnogi faktori još nisu ispunjeni da bi se moglo nešto očekivati ove godine.
ja bi prije reko obrnuto @londonarsenal.
ima kvalitet al nema želje. Pa to se danas moglo vidjet, nezainteresovanost je bila ogromnaaaa.
niko neće da krene naprijed, da povuče loptu.
a što se tiče nekog extra kvaliteta Wilshere i Ox odskaču od svih i ja od njih 2 najvišee očekujem u budućnosti.
ima kvalitet al nema želje. Pa to se danas moglo vidjet, nezainteresovanost je bila ogromnaaaa.
a što se tiče nekog extra kvaliteta Wilshere i Ox odskaču od svih i ja od njih 2 najvišee očekujem u budućnosti.
Vođa zna.
- Londonarsenal
- Kontakt:
Ne kažem ja da nema kvalitet ali da realno nemamo kvalitet kao Chelsea, United, City. Naravno mislim na pojedince koje posjedujua ali pojedinci ne znače i uspjeh. Realno mi smo po kvalitetu na četvrtoj poziciji u ligi i tu nam je i mjesto po nekom igračkom kvalitetu.nedim1993 je napisao/la:ja bi prije reko obrnuto @londonarsenal.
A već sam govorio o toj nezainteresovanosti i zbog čega je danas bila izražena. Prije svega za to je kriv Wenger kojem i jeste u sklopu funkcije da motiviše. Ne mogu da krivim Ramseya zato što se danas nalazio u početnoj postavi. Mogu da kažem svoje mišljenje da li je dobro odigrao ili nije. Po meni on ne treba da igra i tu odluku treba da donese Wenger kao što je donio za mnoge. Primjer sada su Squilachi, Fabianski, Chamakh i naravno mnogi prije njih. A neće da vuku loptu zato što nemaju dozvolu za to od Wengera.
Zašto Rooney na terenu se može primjetiti u mnogim funkcijama i na mnogim pozicija. Zato što ima slobodu u tome što radi. Kod Wengera je sve standardizovano i uštimano. Pokušavajući da uljepša igru može se reći da je u posljednje vrijeme ubija. Osim naravno u nekim utakmicama kada krene ali i to na kraju donese više lošeg nego dobrog što govori poraz od Uniteda 8:2 pa prošlu utakmicu protiv njih je bio zadovoljan i podnošljivim porazom.
A što se tiče kvaliteta mladih igrača imamo mi njih mnogo sa velikim potencijalom. Neki će ga i uspjeti dostići ali nažalost mi sada nemamo od tog kvaliteta ništa. Samo trpi sadašnja igra i rezultati zbog toga. A što je još i gore od toga otići će kada ostvare taj potencijal zbog toga što Arsenal tada neće moći ili neće htjeti da ih zadrži.
Problem i jeste taj kvalitet koji Arsenal nema.
Kad United i City igraju ovako lose (a to se desava cesto), oni pretezno uvijek dobiju. Zato sto su puno kvalitetniji i jednostavno uguraju te golove na silu.
Arsenal nema tako kvalitetne igrace i zato ovakve utakmice cesce gubi.
Nije ni do Wengera ni do igraca, nego jednostavno fali kvaliteta da bi se dobivale utakmice i kad lose igras. Arsenal taj kvalitet nema.
Ja se iskreno pribojavam Liverpoola. Lagano ali sigurno ulaze u formu, vec 5 utakmica nisu izgubili. Tottenham isto tako nije los ali vise puta ove sezone nisu imali srece.
Zimski prelazni rok treba da se iskoristi, ali pametno. Ako ce se gomilati polovicni igraci, onda bolje da nikog ne dovode. Ili iskesiraj cifru pa dovedi igraca koji moze odluciti ovakvu utakmicu ili ne dovodi nikog.
Kad United i City igraju ovako lose (a to se desava cesto), oni pretezno uvijek dobiju. Zato sto su puno kvalitetniji i jednostavno uguraju te golove na silu.
Arsenal nema tako kvalitetne igrace i zato ovakve utakmice cesce gubi.
Nije ni do Wengera ni do igraca, nego jednostavno fali kvaliteta da bi se dobivale utakmice i kad lose igras. Arsenal taj kvalitet nema.
Ja se iskreno pribojavam Liverpoola. Lagano ali sigurno ulaze u formu, vec 5 utakmica nisu izgubili. Tottenham isto tako nije los ali vise puta ove sezone nisu imali srece.
Zimski prelazni rok treba da se iskoristi, ali pametno. Ako ce se gomilati polovicni igraci, onda bolje da nikog ne dovode. Ili iskesiraj cifru pa dovedi igraca koji moze odluciti ovakvu utakmicu ili ne dovodi nikog.
Ne bih se složio kako AFC u rosteru nema kvalitete.
Okay, United & City su trenutno kvalitetniji od nas (po imenima), al' zaista se možemo nosit' sa tim navedenim momčadima. Vidan je manjak nezainteresovanosti kod nekolicine igrača, al' se nadam kako će AW to vrlo brzo riješit', te da ćemo ući u neki pobjednički niz.
LFC ima mladu i perspektivnu momčad, al' trenutno smo jednu stepenicu iznad njih. Njima fali širina na klupi. Spurse ne bih želio da komentarišem jer u posljednjem susretu između dvaju klubova sve je dokazano. Arsenal se vrlo lahko obračunao sa pulenima AVB-a. Očekujem ipak na kraju da budemo u TOP-4.
Prijelazni rok sam već spominj'o. LB+DM+CF, eh, kada riješimo te pozicije možemo ciljati na nešto više.
Okay, United & City su trenutno kvalitetniji od nas (po imenima), al' zaista se možemo nosit' sa tim navedenim momčadima. Vidan je manjak nezainteresovanosti kod nekolicine igrača, al' se nadam kako će AW to vrlo brzo riješit', te da ćemo ući u neki pobjednički niz.
LFC ima mladu i perspektivnu momčad, al' trenutno smo jednu stepenicu iznad njih. Njima fali širina na klupi. Spurse ne bih želio da komentarišem jer u posljednjem susretu između dvaju klubova sve je dokazano. Arsenal se vrlo lahko obračunao sa pulenima AVB-a. Očekujem ipak na kraju da budemo u TOP-4.
Prijelazni rok sam već spominj'o. LB+DM+CF, eh, kada riješimo te pozicije možemo ciljati na nešto više.
"We have leaders in every position" ... "I don't know where information comes from" ... "Why you look at me?" - Le Maniac.
IN DELUSION WE TRUST.
IN DELUSION WE TRUST.
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
Daily Mail je valjao svakakve gluposti,al ova im je najjaca
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... 965/Arsena" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim da niko nije ovoliko lud,pogotovo Arsen
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... 965/Arsena" onclick="window.open(this.href);return false;
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
- frankqqqqq
- Kontakt:
Veće sranje u životu mom nisam pročitao, al matere mi. Još 10 milionaSenaid L.F.C je napisao/la:Daily Mail je valjao svakakve gluposti,al ova im je najjaca
Očekivanja da će se ovo desit' su ravna vel'koj nuli. 
"We have leaders in every position" ... "I don't know where information comes from" ... "Why you look at me?" - Le Maniac.
IN DELUSION WE TRUST.
IN DELUSION WE TRUST.
Norwich - Liverpool 2:5Ja se iskreno pribojavam Liverpoola. Lagano ali sigurno ulaze u formu, vec 5 utakmica nisu izgubili. Tottenham isto tako nije los ali vise puta ove sezone nisu imali srece.
Liverpool - Stoke City 0:0
Liverpool - Reading 1:0
Everton - Liverpool 2:2
Liverpool - Newcastle 1:1
Chelsea - Liverpool 1:1
Liverpool - Wigan 3:0
Liverpool je u seriji od 7 utakmica bez poraza, ali puno remija a malo pobjeda. U tom periodu Arsenal je osvojio 11 bodova a Liverpool 13. Dakle, samo 2 boda više.
Što se tiče Downinga, kada Daily Mail kaže da je mlijeko bijelo, treba se nadviriti i provjeriti.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Meni osim napadača i nekog defanzivnog veznog niko više ne treba.
A što se tiče igre Wenger je kriv najviše. Hebote imamo nepovoljan rezultat on vadi napadača uvodi defanzivnog veznog. Radi izmjene krilo za krilo i td. Zna se da se tako ne može dobit i da to radi prosječni treneri.
Ja nikad neću zaboravit onu utakmicu protiv Uniteda kad smo gubili i na kraju pobijedili 2:1 gdje je odbranu vadio a ubacivo' napadače. E to je bio pravi Wenger. Ovaj danas Bogami sve više gluposti radi. Ne kažem ja da on treba da ide , neka njega al stvarno treba malo skupit hrabrosti jer igramo sa **** formacijom dosta, i jednostavno smo dosadni. Dokle god cazorla arteta i wilshere ne dobiju slobodu i prostor mi ćemo takvi bit, a sve su to igrači koji su sposobni uradit nešto više.
A što se tiče igre Wenger je kriv najviše. Hebote imamo nepovoljan rezultat on vadi napadača uvodi defanzivnog veznog. Radi izmjene krilo za krilo i td. Zna se da se tako ne može dobit i da to radi prosječni treneri.
Ja nikad neću zaboravit onu utakmicu protiv Uniteda kad smo gubili i na kraju pobijedili 2:1 gdje je odbranu vadio a ubacivo' napadače. E to je bio pravi Wenger. Ovaj danas Bogami sve više gluposti radi. Ne kažem ja da on treba da ide , neka njega al stvarno treba malo skupit hrabrosti jer igramo sa **** formacijom dosta, i jednostavno smo dosadni. Dokle god cazorla arteta i wilshere ne dobiju slobodu i prostor mi ćemo takvi bit, a sve su to igrači koji su sposobni uradit nešto više.
Vođa zna.
Ovaj tim ima kvalitete, sto je dokazano vise puta, al razlog za lose rezultate mozemo traziti u psihickom faktoru, jer tu su limitirani. Tekme protiv fulhama i totenhema dokazuju da kad hoces, mozes odigrati dobro(protiv fulhama nakon treceg primljenog igrali su pravo dobro i zalagali su se mnogo), jednostavno oni u nekim tekmama ne zele da pobjede, samo trckaraju po terenu i nadaju se cudu. Realno mi se mozemo boriti za prvo mjesto, al kad bi se kiksevi sveli na minimum, a imamo i kvalitetnu ekipu. Nas je samo sjebo RvP, jer da nam je on u ekipi garantovano bi mi sad bili u top 2 pozicije, jer nam tip takvog igraca fali(Giroud je dobar napadac, al frajer slabo vremena provodi u napadu, on pretezno spusta lopte i prosledjuje drugim), kad bi imali jos jednog klasicnog spica sa Giroudom napad bi nam bio u nivou united-a.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Arnelinho je napisao/la:
I još jednom; ja mislim da je ovo najjači Arsenal od odlaska nepobjedivih sa scene. Giroud je fantastičan igrač. Možda još malo biti strpljiv da se iskristalizira par velikih igrača i opet će ovaj Arsenal biti sjajan i kao kolektiv. Ja ne mogu griješiti dušu zbog rezultata, jer umijem gledati. Činjenica je da sada nemamo niti jedno veliko ime, al' je činjenica i da smo izgubili na kolektivu, kao i da po prvi put nema pozicije gdje nemamo minimalno jedno kvalitetno riješenje, a većinom i dva.
Moje misljenje je da poslije nepobjedivih najbolja bila ekipa sa Hlebom, Flaminijem,... i ostalim kada smo se cak i borili za naslov prvaka. Tada je Almunia branio dobro, ekipa je bila dobra, ja mislim da smo 8 kola prije kraja zijanili titulu kada smo usli u krizu, al poenta je da smo tada vodili bitke za prvu poziciju, dok nam je danas vrh 4 mjesto.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
sezona kad se Eduardo povrijedio
. do zime nijednog poraza nismo imali. Polusezonu prvi završili , stvarno smo razvaljavivali sve tad. I onda se povrijedio Eduardo i kriza ogromna. na kraju mislim da smo imali samo 3 poraza al preko ogromno puno neriješenih. U februaru smo mislim sve odigrali remije. nikad je neću prežalit. Opet dokaz da nam trebaju i dostojne zamjene
Vođa zna.
Tad smo imali stvarno dobre igrace, Hleb je igrao fantasticno, cak smo i u finale lige prvaka dospjeli, to nismo ni sa nepobjedivim mogli, i da onaj Lehman ne dobi crveni osvojili bi ligu prvaka 100 % i sad bi mi gledali drugi Arsenal u kojem bi igrali planetarno bolji i poznatiji igraci, al sta je tu je, nama sada fali prvo stari Wenger, onaj sto je znao prosjecnu ekipu dovesti do borbe za prvaka, a ne ovaj koji pomalo gubi razum i nelogicnim potezima polako rusi ono sto je napravio u proteklim godinama.
— Tony Adams.
— Tony Adams.
- Invincibles
- Kontakt:
UH tad ekipe jbt...
Hleb,Silva,Henry,Pires,Lehman,Ljungberg,Flamini,Campbell,Toure,Cole,Eboue(ja msm da je igrao u finalu,je l' na njemu onaj faul sviran kad je Henry ubacio,i Campbell je zakuca k'o Adriano nogom
?)
Od te tekme je pocelo sve po zlu
Prije svega sto od svih igraca izbaci Roberta,koji ce 2 mjeseca nakon toga upravo zbog te izmjene otici,onda Freddie,Silva,Cole,Hleb i od tad smo svakog dana u svakom pogledu nazadovali...
Jeza me i dan danas uhvati kad pogledam klipove na yt akcija koje su se tad igrale,pa one kontre
Hleb,Silva,Henry,Pires,Lehman,Ljungberg,Flamini,Campbell,Toure,Cole,Eboue(ja msm da je igrao u finalu,je l' na njemu onaj faul sviran kad je Henry ubacio,i Campbell je zakuca k'o Adriano nogom
Od te tekme je pocelo sve po zlu
Jeza me i dan danas uhvati kad pogledam klipove na yt akcija koje su se tad igrale,pa one kontre
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__
Davna, prosla vremena. Toga vise nema 
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Mante se nostalgije
, i ova ekipa je odlična. Samo se moraju zalagat više na terenu. jednostavno moraju
Vođa zna.
Eh to nezalaganje je konstantno izuzev par tekmi. I meni se cini da niko nista ne radi po tom pitanju. Motivisanje, trud i zelja za boljim rezultatima na nivou 0
— Tony Adams.
— Tony Adams.
- Londonarsenal
- Kontakt:
To i jeste problem što se gleda kada bi sve bilo savršeno. Kada bi mi odigrali maksimalno a ostali realno ili ispod toga mi bi mogli osvojiti. Takvu nadu mogu imati svi prije sezone. Sve što treba je ne kiksati i imati sreće i eto titula ali daleko je to od onoga što treba da se ispuni da se dođe do nje.Harun93 je napisao/la: Realno mi se mozemo boriti za prvo mjesto, al kad bi se kiksevi sveli na minimum, a imamo i kvalitetnu ekipu.
Sa ovakvim sastavom mi nemamo šanse za titulu. Prvo što je četvrtina tima uvijek povrijeđena. Kada na ključni igrači trebaju mi ih nemamo i igramo sa čim raspolažemo u tom trenutku a tako se titula ne može osvojiti. Drugo je taj psihički momenat koji očito ne radi kod Wengera u posljednje vrijeme i ne može da drži seriju dobrih rezultata. Treće a i najbitnije mi nemamo kvalitet za trofej premier lige. Ta priča kada bi se sve poklopilo ne prolazi jer sve se nikada neće poklopiti toga trebamo biti svjesni ovih nekoliko zadnjih godina. Sve dok ne budemo imali bolji kvalitet ne trebamo se nadati tituli. Ne kažem ja da ovaj tim nema potencijala i za dvije tri godine da svi ostanu ovi stariji u ovoj formi i da ovi mladi napreduju koliko se očekuje onda bi mogli da se nadamo. Ali to je opet možda tako da je suvišno pričati o tome šta će biti. Pogotovo jer su veće šanse da ti mladi igrači odu kada dođu do nekog nivoa.
Ma dobro, ne kazm ja da je Liverpool kvalitetniji i da je strah i trepet, ali sam rekao da LAGANO ALI SIGURNO ULAZI U FORMU. Vidis, 7 je bez poraza a ne 5, nisam gledao nego sam rekao onako, kako se ja sjecam.Henderson je napisao/la:Norwich - Liverpool 2:5Ja se iskreno pribojavam Liverpoola. Lagano ali sigurno ulaze u formu, vec 5 utakmica nisu izgubili. Tottenham isto tako nije los ali vise puta ove sezone nisu imali srece.
Liverpool - Stoke City 0:0
Liverpool - Reading 1:0
Everton - Liverpool 2:2
Liverpool - Newcastle 1:1
Chelsea - Liverpool 1:1
Liverpool - Wigan 3:0
Liverpool je u seriji od 7 utakmica bez poraza, ali puno remija a malo pobjeda. U tom periodu Arsenal je osvojio 11 bodova a Liverpool 13. Dakle, samo 2 boda više.
Što se tiče Downinga, kada Daily Mail kaže da je mlijeko bijelo, treba se nadviriti i provjeriti.
Uz malo vise srece se od tih 13 moglo skupiti 17 ili vise bodova.
Kad/ako Liverpool dovede jos jednog napadaca da olaksa Suarezu, moglo bi se svasta ocekivati. Tako bi Suarez mogao igrati AMFa, pozicija koja mu najvise odgovara a neko drugi bi odvlacio paznju, i obratno.
Arsenalu isto tako treba jedan dobar napadac, da sa Giroudom igra kako Bog zapovjeda. Podolski zna zabiti gol ali zna biti i ocajan. Ovo drugo cesto. Nije cudno sto nikad ne zavrsi utakmicu.
Isto tako fali neko ko ce igrati ono sto je igrao Song. Zadnji vezni koji zna i moze povuci naprijed.
Kad bi se malo vise razmisljalo i malo vise htjelo, treba tu jos igraca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.