sta je strumf doso si ovde da postove nabijas, **** odavde zajedno sa svojim prijedlozimaElegant je napisao/la:Zeleno-Crno-Crveni
Olympic de Sloboda
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
-
- Kontakt:
da se hocete spojiti samo da taj gracic nema vise pretenzija prema sarajevu
a inace ako vas zanima kako to gracic zamislja predlago je on i sarajevu nesto slicno gdje se sarajevo gasi a olimpic mjenja ime u sarajevo 1946
brisu se sve titule i historija ali se brisu i dugovi
ima i druga vrsta fuzije gdje klub naslijedjuje sve rezultate i historiju ali ostaju i dugovi, nesto ne vjerujem da ce preuzeti te dugove bez obzira sto nisu tako veliki za njega
a inace ako vas zanima kako to gracic zamislja predlago je on i sarajevu nesto slicno gdje se sarajevo gasi a olimpic mjenja ime u sarajevo 1946

ima i druga vrsta fuzije gdje klub naslijedjuje sve rezultate i historiju ali ostaju i dugovi, nesto ne vjerujem da ce preuzeti te dugove bez obzira sto nisu tako veliki za njega
EDIT: Neću u diskusijuburek pita je napisao/la:da se hocete spojiti samo da taj gracic nema vise pretenzija prema sarajevu
Zadnja izmjena: ekran, dana/u 29 nov 2012, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
Iz tebe progovara jaz, lupas gluposti. Recimo, ja pravo gotivim Sarajevo i uvjeren sam da bi klubu bilo mnogo bolje da njime rukovodi Gracic nego ovi danasnji ublehasi. Ako si bio sinoc na prezentaciji oko upravljackih uloga, znas o cemu pricam. Tradiciju Slobodi niko ne moze uzeti, kao sto ni Olimpiji u Sloveniji nije.burek pita je napisao/la:da se hocete spojiti samo da taj gracic nema vise pretenzija prema sarajevu
hmmm u intervju koji je dao gracic nespominje samo slobodu, nego slobodu kao jednom od klubova kome ce to bit ponudjeno! interesuje me kome ce to jos ponudit istu opciju? zna li iko? nekako mi bihac i kakanj prvi padaju na pamet, nevjerujem da je to nudio ijednom premierligasu, mada sve je moguce!
Primjer Olimpije je najbolji ljudi shvatite Historija kluba se ne brise.
Nisam znao da Sloboda ima ovoliko dusebriznika, i to cak i Manijaka stvarno s ovakvim ljudima sto se brinu za Slobodu moze samo nabolje izaci.
Nisam znao da Sloboda ima ovoliko dusebriznika, i to cak i Manijaka stvarno s ovakvim ljudima sto se brinu za Slobodu moze samo nabolje izaci.

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
koda negdje procita nekom klubu iz istocne Bosnemikki21 je napisao/la:hmmm u intervju koji je dao gracic nespominje samo slobodu, nego slobodu kao jednom od klubova kome ce to bit ponudjeno! interesuje me kome ce to jos ponudit istu opciju? zna li iko? nekako mi bihac i kakanj prvi padaju na pamet, nevjerujem da je to nudio ijednom premierligasu, mada sve je moguce!
Ovi svi ostali sa strane koji pisu da smo mi glupani koji bi ovo prihvatili mi ljudi i nemamo nekog izbora, izgleda da ne znate u kakvoj smo situaciji, nama malo fali samo da se klub ugasi totalno da krecemo iz zadnje lige, pa od veceg zla biramo ovo manje, uostalom nista nam se nece promjenit osim sto ce se dodat ta 4 broja u nazivu kluba.
Nebi me iznenadilo i to da je politika umiješana u sve ovo..Svi znamo da je Tuzla veliko biračko tijelo a TK ima najviše stanovništva..Izbori su za dvije godine a do tad će Sloboda da bude respektabilna ekipa..u tom sam siguran..dal će to bit nekom fuzijom il nečim drugim...
OFK Gradina Srebrenik
-
- Kontakt:
hoces da kazes da gracic nije predlago da se sarajevo ugasi pa da olimpic promijeni ime u sarajevo 1946?cikac je napisao/la:Iz tebe progovara jaz, lupas gluposti. Recimo, ja pravo gotivim Sarajevo i uvjeren sam da bi klubu bilo mnogo bolje da njime rukovodi Gracic nego ovi danasnji ublehasi. Ako si bio sinoc na prezentaciji oko upravljackih uloga, znas o cemu pricam. Tradiciju Slobodi niko ne moze uzeti, kao sto ni Olimpiji u Sloveniji nije.burek pita je napisao/la:da se hocete spojiti samo da taj gracic nema vise pretenzija prema sarajevu
a ovi ublehasi kako ih zoves pokusavaju otplatiti dugove od prethodnih uprava a i sam gracic je bio na celu jedne koja je za sobom ostavila dug
Elegant je napisao/la:Zeleno-Crno-Crveni
Olympic de Sloboda

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.
FCB
FCB
Olimpijia je krenula od 0 iz četvte lige, nešto kao Glazgov u Škotskojburek pita je napisao/la:hoces da kazes da gracic nije predlago da se sarajevo ugasi pa da olimpic promijeni ime u sarajevo 1946?cikac je napisao/la:Iz tebe progovara jaz, lupas gluposti. Recimo, ja pravo gotivim Sarajevo i uvjeren sam da bi klubu bilo mnogo bolje da njime rukovodi Gracic nego ovi danasnji ublehasi. Ako si bio sinoc na prezentaciji oko upravljackih uloga, znas o cemu pricam. Tradiciju Slobodi niko ne moze uzeti, kao sto ni Olimpiji u Sloveniji nije.burek pita je napisao/la:da se hocete spojiti samo da taj gracic nema vise pretenzija prema sarajevu
a ovi ublehasi kako ih zoves pokusavaju otplatiti dugove od prethodnih uprava a i sam gracic je bio na celu jedne koja je za sobom ostavila dug

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
mi sa strane bi voljeli da uspije ta fuzijaMakeTZ je napisao/la:Ovi svi ostali sa strane koji pisu da smo mi glupani koji bi ovo prihvatili mi ljudi i nemamo nekog izbora, izgleda da ne znate u kakvoj smo situaciji, nama malo fali samo da se klub ugasi totalno da krecemo iz zadnje lige, pa od veceg zla biramo ovo manje, uostalom nista nam se nece promjenit osim sto ce se dodat ta 4 broja u nazivu kluba.
a sa sarajevom je druga prica i ne moze se to porediti sa vama
Prvo sto je Gracic reko bilo je: Pitajte celne ljude opcine Tuzla o tomecikac je napisao/la:postao/la svejedno dana 29 nov 2012, 21:01
FK Sloboda kao gubitas nestaje a nastaje Sloboda 1919 Tuzla ili nesto slicno.Ne gubi se nista.Tradicija postoji kao i u slucaju KK Zvezda Beograd.
Sloboda sa ovim ne gubi nista, ponajmanje historiju.
A poznavajuci Jasmina, ovo je done deal

Ama ne kazem ja da ce neko uzeti Slobodi tradiciju i historiju, vec pravno na papiru se brise sve do sada (osim onoga sto je Olimpic postigao) i to stoji, ne pravite frku. Godina osnivanja bi se vodila kao 1993 (ako grijesim ispravite me).
glupo je da se zove Sloboda 1919 a osnovan 1993 i ne bih reko da je taj naziv neka opcija realna.
Sa svim ovim recenim (necu vise postat ovdje jer ima onih koji misle da bacam baje), trebate obgrlit ovu ideju i bio bi to top klub u PL

inace ?
Evo još ovaj post od mene da vas više ne peglam. Ovo je sa sajta KK Crvena Zvezda iako su se fuzionisali sa manjim gubitašem FMP-om.
Košarkaški klub Crvena zvezda osnovan je 04.03.1945. godine i od tada je osvojeno je 15 titula šampiona, 5 nacionalnih Kupova i Kup evropskih pobednika kupova, dok su brojni crveno-beli asovi osvajali olimpijske medalje, kao i medalje na svetskim i evropskim prvenstvima.
TROFEJI:
Šampioni države (SFRJ - SRJ):1946, 1947, 1948, 1949, 1950, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1969, 1972, 1993, 1994, 1998
Nacionalni Kup:1971, 1973, 1975, 2004, 2006
Kup Pobednika Kupova:1974
Košarkaški klub Crvena zvezda u svoju sedmu deceniju ulazi vedra čela, sa ponosom. U proteklih 60 godina osvojeno je 15 titula šampiona, 4 nacionalna Kupa i Kup evropskih pobednika kupova, dok su brojni crveno-beli asovi osvajali olimpijske medalje, kao i medalje na svetskim i evropskim prvenstvima.
Košarkaški klub Crvena zvezda osnovan je 04.03.1945. godine i od tada je osvojeno je 15 titula šampiona, 5 nacionalnih Kupova i Kup evropskih pobednika kupova, dok su brojni crveno-beli asovi osvajali olimpijske medalje, kao i medalje na svetskim i evropskim prvenstvima.
TROFEJI:
Šampioni države (SFRJ - SRJ):1946, 1947, 1948, 1949, 1950, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1969, 1972, 1993, 1994, 1998
Nacionalni Kup:1971, 1973, 1975, 2004, 2006
Kup Pobednika Kupova:1974
Košarkaški klub Crvena zvezda u svoju sedmu deceniju ulazi vedra čela, sa ponosom. U proteklih 60 godina osvojeno je 15 titula šampiona, 4 nacionalna Kupa i Kup evropskih pobednika kupova, dok su brojni crveno-beli asovi osvajali olimpijske medalje, kao i medalje na svetskim i evropskim prvenstvima.
-
- Kontakt:
Nije moje da se mješam,ali ovako realno ovo jeste dobra ideja.Međutim,to bi po meni bila dobra ideja da se radi o klubu koji je manji od Slobode,recimo neki klub u malo vecem gradu koji nema Premijerligaša npr.Brčko.Opcina i Grad Tuzla mnogo mogu da naprave sa Slobodom bez ičije pomoci samo da postoje dobre namjere klub bi sigurno bio u Premijerligi.Lično da sam navijač Slobode ovo ne bih odobrio iz razloga sto sa tim klub gubi sve ono sto je osvajo prošlih decenija.Da su tu pravi ljudi Slobodi se ne bi ni dovelo pitanja ostanka u Premijerligi a kamoli ostanka kluba.Sloboda ce postojati i dalje a ja bih predlozio ljudima iz Olimpika neka idu tražiti druge gradove kojih sigurno ima,a Sloboda ce se kad-tad vratiti u Premijerligu.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ee druze koliko bi mi voljeli da dijelimo tvoj optimizam, ali nazalost znamo situaciju malo bolje i znamo da je Sloboda blize gasnju nego premijer ligi tako da smo ovo docekali k'o ozebli sunce , nije ovo najsretnije rjesenje svi mi to znamo, al kod nas je "car davno dotjeran do duvara" 

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Neznam šta je to klub osvojio??Najveći uspjeh Slobode je to što je igrala Jugoslovensku ligu al više nema te države ni te lige tako da može i da nema FK Slobode..merdanovic je napisao/la:Nije moje da se mješam,ali ovako realno ovo jeste dobra ideja.Međutim,to bi po meni bila dobra ideja da se radi o klubu koji je manji od Slobode,recimo neki klub u malo vecem gradu koji nema Premijerligaša npr.Brčko.Opcina i Grad Tuzla mnogo mogu da naprave sa Slobodom bez ičije pomoci samo da postoje dobre namjere klub bi sigurno bio u Premijerligi.Lično da sam navijač Slobode ovo ne bih odobrio iz razloga sto sa tim klub gubi sve ono sto je osvajo prošlih decenija.Da su tu pravi ljudi Slobodi se ne bi ni dovelo pitanja ostanka u Premijerligi a kamoli ostanka kluba.Sloboda ce postojati i dalje a ja bih predlozio ljudima iz Olimpika neka idu tražiti druge gradove kojih sigurno ima,a Sloboda ce se kad-tad vratiti u Premijerligu.

OFK Gradina Srebrenik
Ekstra ideja, nek' se sele ionako ih niko u Sarajevu i ne voli 

U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.
Pravno gledano, ukoliko se desi klasicno spajanje klubova, dugovi Slobode ne bi nestali, nego bi ostali. Samim time ovo sigurno ne bi bila tipicna fuzija kako se u medijima reklamira. U jedinoj za mene logicno varijanti ce se Sloboda ugasiti kao drustvo, a Olimpic preseliti na Tusanj i dati si ime Sloboda. No sigurno bi se napravio nekakav dzentelmenski dogovor da Olimpic dobije postojeci kadar Slobode, njenu skolu itd.
Fuzija bi dakle bila samo u materijalnom smislu, dok u formalnom ona to ne bi bila. Nije Gracic lud da preuzme sve dugove Slobode, on zeli da sa cistim tefterom krene iz Tuzle.
Dakle, Sloboda koju mi znamo bi se gasila, Olimpic bi se preselio u Tuzlu, nabacio ime Sloboda xy, uzeo crveno-crnu boju i neki slican grb, napravio ugovor sa opstinom o koristenju stadiona slican onom koji ima Sloboda, preuzeo Slobodin omladinski pogon itd. No u knjigama bi stojalo da je klub osnovan 93 ili kad vec, da je bio u Sarajevu itd.
Imam neki osjecaj da se ovo duze planiralo. Interes je obostran, Gracic zeli veliki grad i bazu navijaca za sebe, opstina zeli da se rijesi danasnje Slobode koja je svakako parazit koji ne moze opstati, a pri tome ne zeli da oduzme navijacima priliku da se raduje dobrim utakmicama.
Ono sto se naravno mora zrtvovati je ta dugogodisnja istorija Slobode sto mnogima znaci, no s druge strane gledano, i nije bas da je Sloboda osvajala neke trofeje pa da se ima za cime zaliti. U narodu ce uvijek ostati sta je i kako je bilo u proslosti i to je najbitnije po meni. Treba pogledati istini u oci, svaki realan biznismen bi povukao isti potez i ja mislim da ce opstina prva stati iza ovog projekta.
U ovakvu krnju Slobodu nece niko uloziti, da je neko htio, vec bi se takvo nesto desilo. Nije niko lud da baci u vjetar 7 miliona maraka, pogotovo jer nam je fudbal u drzavi tako los da biznismen tesko moze dobro poslovati.
Ovo je jedinstvena prilika za navijace da dobiju jak klub u gradu. Jest da bi ova prica imala i svoju ruznu stranu posto bi se ova Sloboda ugasila, ali se ne bi kretalo od pocetka i kantonalnih liga, vec bi se odmah borili za Evropu...
Na primjer, ukoliko Olimpic ove godine izbori Evropu i ovo se desi tokom ljeta, Tuzlaci bi na jesen imali predstavnika u Europskom takmicenju sto je za grad ipak neka vrsta satisfakcije.
Nije bas 100% win win situacija, ali je najbolje sto se u ovom momentu moze dobiti...
Fuzija bi dakle bila samo u materijalnom smislu, dok u formalnom ona to ne bi bila. Nije Gracic lud da preuzme sve dugove Slobode, on zeli da sa cistim tefterom krene iz Tuzle.
Dakle, Sloboda koju mi znamo bi se gasila, Olimpic bi se preselio u Tuzlu, nabacio ime Sloboda xy, uzeo crveno-crnu boju i neki slican grb, napravio ugovor sa opstinom o koristenju stadiona slican onom koji ima Sloboda, preuzeo Slobodin omladinski pogon itd. No u knjigama bi stojalo da je klub osnovan 93 ili kad vec, da je bio u Sarajevu itd.
Imam neki osjecaj da se ovo duze planiralo. Interes je obostran, Gracic zeli veliki grad i bazu navijaca za sebe, opstina zeli da se rijesi danasnje Slobode koja je svakako parazit koji ne moze opstati, a pri tome ne zeli da oduzme navijacima priliku da se raduje dobrim utakmicama.
Ono sto se naravno mora zrtvovati je ta dugogodisnja istorija Slobode sto mnogima znaci, no s druge strane gledano, i nije bas da je Sloboda osvajala neke trofeje pa da se ima za cime zaliti. U narodu ce uvijek ostati sta je i kako je bilo u proslosti i to je najbitnije po meni. Treba pogledati istini u oci, svaki realan biznismen bi povukao isti potez i ja mislim da ce opstina prva stati iza ovog projekta.
U ovakvu krnju Slobodu nece niko uloziti, da je neko htio, vec bi se takvo nesto desilo. Nije niko lud da baci u vjetar 7 miliona maraka, pogotovo jer nam je fudbal u drzavi tako los da biznismen tesko moze dobro poslovati.
Ovo je jedinstvena prilika za navijace da dobiju jak klub u gradu. Jest da bi ova prica imala i svoju ruznu stranu posto bi se ova Sloboda ugasila, ali se ne bi kretalo od pocetka i kantonalnih liga, vec bi se odmah borili za Evropu...
Na primjer, ukoliko Olimpic ove godine izbori Evropu i ovo se desi tokom ljeta, Tuzlaci bi na jesen imali predstavnika u Europskom takmicenju sto je za grad ipak neka vrsta satisfakcije.
Nije bas 100% win win situacija, ali je najbolje sto se u ovom momentu moze dobiti...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Trenutno korisnika/ca: 7republictz i 6 gostiju.