Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Kevin
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la Kevin » 30 okt 2012, 10:54

svaka čast igosi!!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 30 okt 2012, 12:25

fantastičan preokret u trećoj četvrtini, bravo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 okt 2012, 13:09

Igosima kapa dole, udrite do kraja.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 30 okt 2012, 13:16

Gajovic je pun pogodak, ne znam kolika su mu primanja, ali igra odlicno, juce ona blokada i zakucavanje potezi utakmice, omiljeni mi je igrac kod Igosa, nalozi se lik na atraktivne poteze, sto mi se svidja. :D
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

MilosObilic
Kontakt:

Post Postao/la MilosObilic » 30 okt 2012, 16:40

neno#4 je napisao/la:Kakva odbrana. Ne znam da li je iko ocekivao da ovo Bajic uradi. U drugom poluvremenu 13 minuta Olimpija igra postize 13 poena :o :o ..Prestrasno...A Hammonds je EL nivo. Kako covjek igra maestralno. Tacno se zna sta ko i kako radi. Eurocup minimalno ce izboriti.
ja sam nesto slicno ocekivao, gledajuci ih kroz citave pripreme i prvih 5 kola, ali ipak su i mene iznenadili, Hammonds je ladno najjaci igrac lige, kako igra odbranu kad zeli, a napad mu nikad i nije bio upitan, Joksimovic je nezamjenjiv u ovoj ekipi, a i ostali rade odlican posao bogami. Jos samo da su sinoc centri malo bolje izlazili na Watersa nakon pika, bilo bi i preko 10 razlike.
Jos da vidimo sta ce biti sa Cedevitom, kontam da bi i tu mogli iznenaditi, ako se ovo moze vise nazvati iznenadjenjem, Cedevita je zijanila protv Zadra i sad moraju uzeti, a tu je nasa sansa

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 05 nov 2012, 23:00

Dobra partija veceras protiv najjace ekipe na Balkanu trenutno,za dlaku nam je pobjeda izmakla.Do izrazaja dodje individualni kvalitet Brejsia Rajta,i ta njegova extra teska trica preko Dozeta.Ostaje zal za dva promasena bacanja Edvardsa na kraju ali sta je tu je,idemo dalje.Ne treba puno zalit za porazom,malo ko ce odnijeti pobjedu iz Doma Sportova,mi smo bili do sad najbliziji ...Bajicu jos jedna pohvala za dobro vodjenje ekipe...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 nov 2012, 23:11

Miljan je napisao/la:Dobra partija veceras protiv najjace ekipe na Balkanu trenutno,za dlaku nam je pobjeda izmakla.Do izrazaja dodje individualni kvalitet Brejsia Rajta,i ta njegova extra teska trica preko Dozeta.Ostaje zal za dva promasena bacanja Edvardsa na kraju ali sta je tu je,idemo dalje.Ne treba puno zalit za porazom,malo ko ce odnijeti pobjedu iz Doma Sportova,mi smo bili do sad najbliziji ...Bajicu jos jedna pohvala za dobro vodjenje ekipe...
pobjeda vam je izmakla zato sto je loptu u zadnjim sekundama kada se znalo da ce igraci cedevite ici na faul primio edwards
mislim gdje ima da centar prima loptu za izvodjenje bacanja
loptu su trebali primiti neki od najboljih izvodzaca
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 06 nov 2012, 08:59

nerminh74 je napisao/la:
Miljan je napisao/la:Dobra partija veceras protiv najjace ekipe na Balkanu trenutno,za dlaku nam je pobjeda izmakla.Do izrazaja dodje individualni kvalitet Brejsia Rajta,i ta njegova extra teska trica preko Dozeta.Ostaje zal za dva promasena bacanja Edvardsa na kraju ali sta je tu je,idemo dalje.Ne treba puno zalit za porazom,malo ko ce odnijeti pobjedu iz Doma Sportova,mi smo bili do sad najbliziji ...Bajicu jos jedna pohvala za dobro vodjenje ekipe...
pobjeda vam je izmakla zato sto je loptu u zadnjim sekundama kada se znalo da ce igraci cedevite ici na faul primio edwards
mislim gdje ima da centar prima loptu za izvodjenje bacanja
loptu su trebali primiti neki od najboljih izvodzaca
100% si u pravu.lopta je trebala ići Štembi ili Hemondsu..
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 nov 2012, 09:18

pa jel ih Zadar mlatno zadnje kolo? :roll:
imali ste priliku samo takvu i onda zadnji napad na Edwardsa.. :roll:
a Štembo izvodi..pa samo da je Bajić se sjetio ranijih godina kod Širokog je uvijek štembo bio taj koji je u ovakvim trenucima uzimao i koliko se sjećam redovno pogađao..Morović, Štembo, Pilepić..sigur nije Planinić ili Collinsa itd

šteta stvarno
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 06 nov 2012, 09:26

Slazem se, kad ovako pogledamo unazad, da je lopta trebala ici Stembergeru. To nalaze logika. E sad, ja sam bio u dvorani, pa mozda nisam vidio sto i ostali na TV, ali sam mozda vidio ponesto sto kamere nisu zabiljezile. Naime, Korsli je cijeli mec bio veoma 'nabrijan', pravio je neke neuobicajene grimase, i postoji vjerovatnoca da je insistirao da lopta ide njemu. Prica se da mu ovi iz Cedevite duguju neke pare, ali da li je istina, ne znam.

Naravno, bez obzira na sve, odluka je bila takva, da li namjerna ili prinudna, tesko je sad reci.

Ono sto stoji jeste da su momci odigrali muski, da su u prvom poluvremenu primili previse trica, ali u drugom se vratili, poveli, mozda malo ishitreno ispustili onih +7, imali bacanja za osiguranje produzetka, ali jbg. Nije rijetka pojava u kosarci da igrac koji bude odlican cijelu utakmicu promasi u kljucnom trenutku, a s druge strane covjek kojeg nigdje nema udje u zadnjoj minuti i da kos za pobjedu.

Nista, idemo dalje, ovaj poraz svakako boli, posebno nas koji smo juce po kijametu zapucali do Zagreba da ih gledamo, ali liga ide dalje. Bice poraza jos, bitno je da se igra dopadljivo, da je atmosfera unutar kluba dobra, i da se pokusa napraviti onoliko koliko se moze.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 06 nov 2012, 12:26

Očekivao sam nakon one treće četvrtine da će Igokea sigurno dobiti...

Sve u svemu "glupo" su izgubili... Edwards je promašio dva penala i praktično doneo pobedu svom bivšem klubu... S druge strane,treba biti realan, ovo što je Igokea napravila do sada je za svako poštovanje i normalno je da će u nekom trenutku pasti koncentracija,pa i forma i da jednostavno su i porazi sastavni deo igre i takmičenja... Verujem da će Bajić ali i momci sa njim shvatiti ovaj poraz kao opomenu kako se ne treba igrati završnica,te da će u nastavku takmičenja pružiti još dosta velikih partija i na kraju krajeva biti među 4,što im od srca želim...
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 06 nov 2012, 18:26

Miljan je napisao/la:Dobra partija veceras protiv najjace ekipe na Balkanu trenutno
:lol:

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 06 nov 2012, 19:37

Dobra Igokea, svaka čast.
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 06 nov 2012, 22:51

Miljan je napisao/la:Dobra partija veceras protiv najjace ekipe na Balkanu trenutno
a olimpiakos i panatinaikos su u africi? ili su po tebi losiji od cedevite? ti ili nemas pojma o sportu ili ti geografija nije jaca strana :)

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 14 nov 2012, 11:51

Nazalost, Igokea ce sljedece dvije sedmice biti lisena pomoci Korslija Edvardsa. Pregled u Beogradu pokazao je odredjene probleme sa metatarzalnom kosti, tako da mu je preporuceno mirovanje od 14 dana.

Kad se pogleda raspored Igokee u ABA ligi, u sljedece dvije sedmice igraju protiv MZT-a kuci i protiv Solnoka u gostima. Naoko, raspored je odlican, ali treba uzeti u obzir da je u ova dva kluba centarska linija vjerovatno najbolji dio tima. Kod Makedonaca tu su ona dvojica mrcina Gecevski i Cekovski, namazani do daske, kao i sasvim solidni Uros Nikolic, dok kod Madjara imamo dominantnog Badera. Tako da nece sve biti lako kao sto se moze uciniti.

Trenutno je bitan samo mec sa MZT-om, mozda i najvazniji dosad. Kladionice daju mizernu kvotu na pobjedu Igokee, stanje na tabeli namece ulogu velikog favorita, ali bez Edvardsa je to nesto drugo, i treba biti maksimalno oprezan i skoncentrisan. Makedonci ce sigurno gurati puno lopti pod kos, pa se treba cuvati i problema sa penalima. Moglo bi se reci da Sulovic i Komatina, a pogotovo Brkic, nisu pravi centri, vise su cetvorke, svi vole opucati za trojku, i sigurno ce sva trojica morati da koriguju svoju igru i prilagode je protivniku. Vidjecemo koliko ce uspjeti u tome.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 18 nov 2012, 01:47

Odlično 7.pobijeda sad narednu tući mađara i 8-2 za 10 kola bi bilo gotovo idealno :)..Vjerovatno da ce do kraja sezone 5. plasirani imati 10tak poraza,tako da i ova utakmica protiv mađara je strašno bitna..

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 18 nov 2012, 11:03

u narednih 9 utakmica mogu 8 pobijediti, a 7 pobjeda je realno za ocekivati

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 24 nov 2012, 13:56

Igokea danas gostuje Solnoku, utakmica pocinje u 17:00, a na moje veliko iznenadjenje, prenos ide na RTRS.

Predvidjam tesku utakmicu, sa vise aspekata.

Kao prvo i najvaznije, na sta se sve ostalo veze, zdravstveni bilten. Za Igokeu, koliko znam, Edvards nije ni otputovao, Adamovic je povrijedio skocni zglob na treningu prije tri dana, a Sulovic ima polomljenu neku kost u saci. Istina, Sulovic insistira da igra, ali je Bajic rekao da ce odluciti na licu mjesta da li da ga uopste ubacuje u igru.

Cinjenica da je Igokea oslabljena na centrima daje za naslutiti da ce Madjari maksimalno eksploatisati Badera. Bez Sulovica i Edvardsa, unutra ce igrati Komatina, Brkic i Jorovic, koji su dosta lagani i meki, a nijedan nije ni izbliza centar.

Ako Adamovic ne igra, znaci da ce Hemonds morati da povuce, a mijenjace ga vjerovatno Joksimovic, koji moze odigrati pleja bez vecih problema.

Vjerovatno je za vecinu Igokea veliki favorit, i u redu je sto je to tako, ali treba biti maksimalno koncentrisan, odigrati cvrsto 5 na 5, i nadati se najboljem pred veliki mec sa Partizanom.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 24 nov 2012, 14:28

Sulovic ce igrati veceras(u ponedjeljak ga ceka operacija)...I usput Bader se da cuvati.Bajić je specijalista za odbranu,rijesit ce on to ;)
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 nov 2012, 19:13

I pored svih problema Igosi uzese hladno, kapa dole majstori. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.