Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Avatar
Cartman
Postovi: 29468
Pridružen/a: 24 avg 2008, 12:04
Lokacija: South Park, Colorado
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Cartman » 06 dec 2012, 17:04

I ja sam malo zabrinut, Narine. Iskreno bi najvise volio vezni red Carrick i Jones, uz to da se Rooney dosta vraca u vezni i da igra duboko kao protiv Chelsea. Nema druge. Opet su nas crne povrede desetkovale. Nani, Valencia, Kagawa, Clev, Anderson, Vidic fale, a najmanje 4 od njih bi igrali. Nevjerovatno koliko nam se puta ovo desava. U ovakvoj situaciji je bod zlata vrijedan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Avatar
Sportfanatik
Postovi: 3271
Pridružen/a: 03 dec 2012, 22:56
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Sportfanatik » 06 dec 2012, 17:08

U ovakvim utakmicama nema favorita, nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje nego prošli derbi i da ćemo doći minimalno do boda koji bi za nas bio zlata vrijedan
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Avatar
Narin
Postovi: 8332
Pridružen/a: 05 avg 2011, 11:07
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Narin » 06 dec 2012, 17:14

Cartman je napisao/la:I ja sam malo zabrinut, Narine. Iskreno bi najvise volio vezni red Carrick i Jones, uz to da se Rooney dosta vraca u vezni i da igra duboko kao protiv Chelsea. Nema druge. Opet su nas crne povrede desetkovale. Nani, Valencia, Kagawa, Clev, Anderson, Vidic fale, a najmanje 4 od njih bi igrali. Nevjerovatno koliko nam se puta ovo desava. U ovakvoj situaciji je bod zlata vrijedan.
Da.Ferguson je nešto govorio da bi Kagawa mogao biti na klupi,a ja se tome iskreno nadam,jer,pored Chicharita i Welbecka,on bi mogao biti glavni joker.Ne znam ko bi drugi nesto mogao promijeniti.

Avatar
Patrice_Evra_3
Postovi: 4975
Pridružen/a: 04 maj 2011, 13:38
Lokacija: Destination unknown
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 06 dec 2012, 18:05

"Giggs hoping to feature" - I hope not.

Meč sa Clujom odigran, može se preći na derbi. Da prokomentarišem neka svoja očekivanja, kad je u pitanju sastav Uniteda, mogući rezultat i sl.

Golmani - Mislim da je De Gea u prednosti nad Lindegaardom za ovaj meč. Korektno odradio posao protiv Cluja i mislim da je spreman i motivisan za derbi, dok bi Lindegaard mogao malo na hlađenje zbog prošlosedmičnog nastupa. Moja želja je De Gea i nadam se da će on i nakon derbija uhvatiti dobru formu, da se konačno stvori jedna konstanta na golu Uniteda.

Zadnja linija - Za Evansa i Evru sam siguran da nastupaju, tu nema neke rasprave. Evans je trenutno u najboljoj formi od svih stopera i on je sigurno u sastavu za nedjelju. Što se drugog stopera tiče, mislim da će Ferguson ipak igrati na sigurno i da će staviti Ferdinanda, što zbog iskustva, što zbog još uvijek nepotpuno spremnih Vidića, Smallinga i Jonesa. Što se desnog beka tiče, mislim da je situacija sa Rafaelom izglađena, ako je tu uopšte i bilo nekih hard feelings. Zna Fergie da je on vruće glave, mlad momak, pun elana i da se onakvi ispadi dešavaju. Zato i mislim da je to lako riješeno. U slučaju da ipak, nekim slučajem, ne zaigra, Jones je druga opcija.

Vezni red - Ovdje ima mali milion opcija. Jedino, šteta što nema puno dobrih. :| Zbog povreda sigurno otpadaju Anderson, Nani, a vjerovatno i Cleverley. Kagawu i Valenciju (minimalno) očekujem na klupi. Carrick je sigurno jedan od centralnih veznih, tu su nema nešto posebno dodati. Što se njegovog partnera tiče, mislim da je najrealnija opcija Scholes. Fletcher i Giggs su još opcije, ali se iskreno nadam da Fergie ni ne razmišlja o njima kao starterima. Rooneya ću računat kao veznjaka, tako da će on biti, ili lijevo, ili kao polušpic iza RvP-a. U jednoj od opcija bi on bio lijevo, Young desno, a Hernandez/Welbeck u špicu sa RvP-om. Ta opcija zbog prevelike ofanzivnosti i nije tako realna. Druga opcija je da on bude polušpic, Young lijevo, a da Valencia iznenadi u sastavu i zaigra desno. Ako ne Valencija, onda Welbeck. Također, kad je Ferguson u pitanju, ne treba isključiti ni diamond formation kao opciju. Tu bi u sastav mogao ući Fletcher. Znači, dosta, dosta opcija, ali malo je dobrih, ponajviše zbog izostanka Andersona, pa i Cleverleya, i vjerovatno Valencije i Kagawe. Ja se samo nadam da Giggs neće startati. Najviše priželjkujem Scholesa i Carricka kao centralni duo, jer zaista ne vidim neku bolju kombinaciju. Fletchera stavljam ispred Giggsa u slučaju diamonda. Kao iznenađenja, u veznom redu mogu se pojaviti Valencia, Kagawa ili čak Jones. Čak bih i volio da Fergie iznenadi sa jednim od prve dvojice spomenutih. Znači, evo mogućih varijanti :

1.
--------------Carrick---Scholes------------
---Young----------------------------------Rooney
2.
----------------------------Carrick----Scholes----------------
---Welbeck/Valencia------------Rooney----------------Young
3.
-------------------Carrick--------------------
-------Fletcher-------------Scholes----------
------------------Rooney--------------------

Napad - RvP je tu siguran, nema tu posebne priče. Hernandez bi mogao biti u sastavu u nekoj od opcija, jer Rooney će sigurno zauzet neku od veznih pozicija. Mada, ne vjerujem da će Fergie biti toliko ofanzivan, tako da je najrealnije da RvP bude usamljen u špicu, sa Rooneyem iza sebe. Welbeck ako bude igrao, igraće na lijevoj strani veznog reda, tako da njega ne očekujem u špicu.

Što se samog meča tiče, sve je moguće. Unitedovci su još uvijek malo u grču kad se sjete prošlogodišnjeg demoliranja i sigurno da će to držati još neko vrijeme, još nekoliko derbija. Samo se nadam da neće previše utjecat na igrače. Istina, igralo se sa Cityem i nakon tog meča, pa i pobijedilo se jednom, ako se ne varam. Kad je u pitanju forma dva kluba, situacija nije bajna. City jeste neporažen u ligi, ali je to daleko od prošlogodišnjih partija, barem onih s početka i kraja. U LP su također razočarali, ali sve to ne mora da ima utjecaj na derbi. To im čak može biti dodatna motivacija sad. Sa druge strane, United u Evropi opravdao očekivanja, a u EPL drži prvu poziciju, iako su primili nevjerovatno velik broj golova. Uglavnom neuvjerljive partije, ali je upisano 12 pobjeda u 15 mečeva. Dakle, što se forme tiče, nijedan tim ne blista, ali je činjenica da su usamljeni u vrhu EPL-a. Mada, trenutna forma i slične stvari obično nemaju neke velike veze kad je derbi u pitanju. Tu ne vrijede ista pravila. Kao što rekoh prije par dana, mislim da je blagi pritisak na Cityu. Što zbog tog zaostatka, što zbog domaćeg terena, koji je/može biti ujedno i prednost. Unitedu je bod sasvim zadovoljavajući, dok bi sa tri boda zadali jak udarac Cityu, a i ostalima. Ako, pak, City pobijedi, onda se utrka ravnopravno nastavlja. Prognozirati je teško. Moguće da se ponovi nešto kao Chelsea - City (0:0) ili da bude u Unitedovom stilu ove sezone. Znači, oba daju i 3+. Ja se ipak nekako nadam da bi Unitedova odbrana mogla ugodno iznenadit i odigrat sjajan meč. Nije realno očekivati, ali se ja nekako potajno nadam. Ne mogu valjda stalno loše, a i za očekivat je posebnu pripremu odbrane za ovaj meč. Uglavnom, sačekajmo nedjelju, kad će se neke stvari razjasniti. Ovaj meč će sigurno imat određeni utjecaj na ostatak sezone. Ostaje da vidimo kakav. ;)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Avatar
motty
Postovi: 1673
Pridružen/a: 15 nov 2009, 19:00
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la motty » 06 dec 2012, 18:17

@Evra sjajan tekst i mislim da vecina navijaca ima upravo takvo misljenje.

Ne ocekujem nista od derbija ako uzmemo bod/bodove dobro doslo, ako ne nikom nista. No ono sto hocu da kazem je da sam pozelio jednu dobru gostujucu utakmicu, utakmicu kakvu smo odigrali sa Arsenalom cini mi se u polufinalu prije Rima 2009 (ona pobjeda 1-3 ako se ne varam). Nekako od tad uvijek igramo kukavicki uvijek se branimo igramo na nulu itd itd.

PS. eno Fernandinho iz Sahtara najavio da ce od januara bit clan Manchestera ali nije otkrio kojeg
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Avatar
neo
Postovi: 3851
Pridružen/a: 28 jun 2012, 20:10
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la neo » 06 dec 2012, 20:03

Da li negdje ima projektni plan Old Traforda !? Da li se zna koji je maksimalni kapacitet s nadogradnjom !?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Avatar
Narin
Postovi: 8332
Pridružen/a: 05 avg 2011, 11:07
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Narin » 06 dec 2012, 20:07

motty je napisao/la:@Evra sjajan tekst i mislim da vecina navijaca ima upravo takvo misljenje.

Ne ocekujem nista od derbija ako uzmemo bod/bodove dobro doslo, ako ne nikom nista. No ono sto hocu da kazem je da sam pozelio jednu dobru gostujucu utakmicu, utakmicu kakvu smo odigrali sa Arsenalom cini mi se u polufinalu prije Rima 2009 (ona pobjeda 1-3 ako se ne varam). Nekako od tad uvijek igramo kukavicki uvijek se branimo igramo na nulu itd itd.

PS. eno Fernandinho iz Sahtara najavio da ce od januara bit clan Manchestera ali nije otkrio kojeg
Vidio sam i ja to,ne znam da li je istina,dobar je igrač,ali zašto moramo kupovati sve 25+ igrače.Njemu je "već" 27 godina i zar ne bi bilo bolje rješenje neko kao Gundogan,Eriksen,Strootman..Igrači koji već igraju na visokom nivou,a koji su mlađi po 6,7 godina..

Avatar
Thunderstruck
Postovi: 2465
Pridružen/a: 29 jul 2010, 00:03
Lokacija: Paradise city
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Thunderstruck » 06 dec 2012, 20:22

neo je napisao/la:Da li negdje ima projektni plan Old Traforda !? Da li se zna koji je maksimalni kapacitet s nadogradnjom !?
Ja mislim 90.000.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Avatar
motty
Postovi: 1673
Pridružen/a: 15 nov 2009, 19:00
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la motty » 06 dec 2012, 21:04

Thunderstruck je napisao/la:
neo je napisao/la:Da li negdje ima projektni plan Old Traforda !? Da li se zna koji je maksimalni kapacitet s nadogradnjom !?
Ja mislim 90.000.
Uglavnom se kapacitet krece od 90-95000 ali se ne moze naci nikakav projekat ni video prezentacija. Osim toga danas sam negdje procitao da su odustali od prosirenja u narednom periodu.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

staragarda
Interni moderator
Postovi: 12196
Pridružen/a: 15 avg 2012, 23:17
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la staragarda » 06 dec 2012, 21:44

de neko od ovih mojih tuzlaka nek napise ime kafica sa totalkom ili dreambox da se rezervisem...zlo mi je vise od gledanja na netu i stopanja streamova...neko mi rece da oscar ima total i da se dosta simpatizera skuplja dole..hvala unaprijed
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Avatar
Thunderstruck
Postovi: 2465
Pridružen/a: 29 jul 2010, 00:03
Lokacija: Paradise city
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Thunderstruck » 06 dec 2012, 21:45

motty je napisao/la:
Thunderstruck je napisao/la:
neo je napisao/la:Da li negdje ima projektni plan Old Traforda !? Da li se zna koji je maksimalni kapacitet s nadogradnjom !?
Ja mislim 90.000.
Uglavnom se kapacitet krece od 90-95000 ali se ne moze naci nikakav projekat ni video prezentacija. Osim toga danas sam negdje procitao da su odustali od prosirenja u narednom periodu.
Tri su strane na OT-u iste visine, da tako kažem, jedna je niža i ona je ostavljena za nadogradnju. To je ona strana gdje su klupe, odnosno glavna kamera. Znači kad se ta strana nadogradi, sve će tribine biti u istoj ravni.
Može se zamisliti kako će izgledati stadion. Negdje sam čitao da problem pri proširenju predstavlja i pruga koja prolazi odmah iza te tribine, a i to se strateški radi. Cilj je povećati kapacitet ali da i tada stadion uvijek bude pun.

slika
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Avatar
motty
Postovi: 1673
Pridružen/a: 15 nov 2009, 19:00
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la motty » 06 dec 2012, 21:52

Da to je jasno sto se tice prosirenja, mislim da je cak prosle godine i kupljeno zemljiste iza te tribine ako se ne varam oko 8 miliona je placeno. E sad sigurno da imamo novac da izgradimo tu tribinu ali je veliko pitanje da li bi stadion bio popunjen.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Avatar
paranojafredy
Postovi: 283
Pridružen/a: 29 okt 2012, 10:16
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la paranojafredy » 06 dec 2012, 21:54

Joj kako me nervira,nasi igraci su tako lako podlozni povredama,haman svaki mec se neko povrijedi,i bas prodje vremena dok se vrate u pm nervira me to drama i stalno tako...kako ba na citi bez ande i kleverlija,nek je bog na pomoci sreca pa je kagawa tu!
Fuck Barcelona and fuck Real Madrid
I've loved United since I was a kid

Avatar
Sir Matt
Postovi: 1020
Pridružen/a: 08 nov 2010, 21:08
Lokacija: Pravo iz vaginalnog kanala u prljavi rektum .
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Sir Matt » 06 dec 2012, 22:05

staragarda je napisao/la:de neko od ovih mojih tuzlaka nek napise ime kafica sa totalkom ili dreambox da se rezervisem...zlo mi je vise od gledanja na netu i stopanja streamova...neko mi rece da oscar ima total i da se dosta simpatizera skuplja dole..hvala unaprijed

Doleti priki svom . slika
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Avatar
Cartman
Postovi: 29468
Pridružen/a: 24 avg 2008, 12:04
Lokacija: South Park, Colorado
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Cartman » 06 dec 2012, 22:27

Iako je idalje uvijek puno na Old Traffordu, imaju mnogo vise problema sa prodajom nego ranije. To je radi Glazera (mnogi bojkotuju) i povecanih cijena uz financijsku krizu. Tako da ne mislim da ce se nesto ekstra gradit narednih godina.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

staragarda
Interni moderator
Postovi: 12196
Pridružen/a: 15 avg 2012, 23:17
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la staragarda » 06 dec 2012, 22:48

Sir Matt je napisao/la:
staragarda je napisao/la:de neko od ovih mojih tuzlaka nek napise ime kafica sa totalkom ili dreambox da se rezervisem...zlo mi je vise od gledanja na netu i stopanja streamova...neko mi rece da oscar ima total i da se dosta simpatizera skuplja dole..hvala unaprijed

Doleti priki svom . slika
dze,kako,sta...pisi me odmah :lol: ...od mene su ti pivo i meze :D
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Avatar
Rooney88
Postovi: 16872
Pridružen/a: 06 nov 2010, 18:04
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Rooney88 » 06 dec 2012, 23:01

Sir Matt je napisao/la:
staragarda je napisao/la:de neko od ovih mojih tuzlaka nek napise ime kafica sa totalkom ili dreambox da se rezervisem...zlo mi je vise od gledanja na netu i stopanja streamova...neko mi rece da oscar ima total i da se dosta simpatizera skuplja dole..hvala unaprijed

Doleti priki svom . slika
Imal` bujruma prika? :D Il` me iz dna duse mrzis... :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Avatar
United Rule
Postovi: 277
Pridružen/a: 31 mar 2010, 15:33
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la United Rule » 06 dec 2012, 23:16

Ko god smatra da je United favorit u nedjelju je lud i nerealan. Molite Boga da ne dodje opet do debakla s onim bogaljima u obrani i sa kriminalnim veznim redom. Predvidjam dvije mogucnosti, ili potpunu dominaciju Cityja pa pobjedu od 2-1 ili 1-0 ili potpun potop od 4-0.
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

Avatar
Sir Matt
Postovi: 1020
Pridružen/a: 08 nov 2010, 21:08
Lokacija: Pravo iz vaginalnog kanala u prljavi rektum .
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Sir Matt » 06 dec 2012, 23:17

Rooney88 je napisao/la: Imal` bujruma prika? :D Il` me iz dna duse mrzis... :mrgreen:

Miki moj , zapalimo lulu mira . Kaj ne .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Avatar
Cartman
Postovi: 29468
Pridružen/a: 24 avg 2008, 12:04
Lokacija: South Park, Colorado
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Cartman » 06 dec 2012, 23:30

Rooney88 je napisao/la:
Sir Matt je napisao/la:
staragarda je napisao/la:de neko od ovih mojih tuzlaka nek napise ime kafica sa totalkom ili dreambox da se rezervisem...zlo mi je vise od gledanja na netu i stopanja streamova...neko mi rece da oscar ima total i da se dosta simpatizera skuplja dole..hvala unaprijed

Doleti priki svom . slika
Imal` bujruma prika? :D Il` me iz dna duse mrzis... :mrgreen:
Dodji mu u dresu Fletchera i sve je oprosteno. :D

@United Rule: Nisam ni ja optimistican, ali siguran sam da nece bit potop jer ocekujem dosta defanzivnu taktiku Fergia. Raduje cinjenica sto je se ekipa odlicno postavila takticki u najtezoj tekmi dosad ove sezone dosad, protiv Chelsea. Valjda ce se to ponovit. U napadu uvijek mozemo dat 2-3 gola, problem je kompanija u odbrani.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.