Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
24
35%
4) St.Pauli
16
23%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 69

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 13 dec 2012, 13:50

Koje su pic.kice Watzke i Rummenige. Prvo znaju pricati po medijima i na sjednici, ali kada je su krenuli kucama trazili su policijsku pomoc i zamolili iste da ih izvedu na straznji ulaz. :lol: :lol: :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 13 dec 2012, 14:52

kraljttbvb je napisao/la:Umjesto da dresiraju kerove i pretresaju ljude, po meni je lakse da narede klubovima da instaliraju kamere na krovu tribine. Onoga ko zapali baklju, a snimi ga kamera, kaznis sa puuuno love i 2-3 godine zabrane dolaska na stradione i rijesen problem. Mozda malo ekstremno, ali je najlakse ;)
Ma neka legaliziraju baklje i problem rijesen ;)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 dec 2012, 15:45

Nikola Đurđić u Bundesligi!

Srpski napadač je potpisao ugovor sa nemačkim prvoligašem Grojter Firtom do 2016. Norveški Haugesund dobija obeštećenje od milion evra

Srpski napadač Nikola Đurđić seli se u Nemačku. Sjajni centarfor danas je potpisao ugovor sa bundesligašem Grojter Firtom.

Dve strane obavezale su se na saradnju do leta 2016. godine, a nemački tim će norveškom Haugesundu na ime obeštećenja uplatiti preko milion evra.

- Dolazim u odličnu sredinu. Dobio sam fantastične uslove, koje jednostavno nisam mogao da odbijem. Bio sam prvi pik trenera Buskensa, što može samo da znači da ću imati veliku minutažu i puno poverenje. Upoznao sam ljude iz Grojter Firta i mogu samo da kažem da ću biti u dobrim rukama – kaže Nikola Đurđić.

Grojter je trenutno poslednjeplasirani tim Bundeslige, ali nikako nije bez velikih sportskih ambicija.

- Iako dolazim u klub koji se trenutno nalazi na dnu tabele, veoma dobro znam šta radim i ubeđen sam da je ovo najbolji potez za mene. Dolazak u Bundesligu je za mene ostvarenje sna – tvrdi Đurđić.

Srpski centarfor će se novim saigračima priključiti 2. januara, a u dresu Grojter Firta sa brojem 44 debitovaće 19. januara na Alianc Areni protiv minhenskog Bajerna.

Dvadesetšestogodišnji Đurđić je fudbalsku karijeru počeo u pirotskom Radničkom. Kasnije je igrao za Voždovac, norveški Haugesund i švedski Helsingborg gde je za nešto više od tri meseca postigao čak 14 golova.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 dec 2012, 18:17

Ne znam kako je kod Vas ali mene ovo posljednje kolo jesenjeg dijela baci u neku depresiju. Sada moramo izdrzati mjesec dana bez Bundeslige i covjek se bas ponekad osjeca beskorisno tim vikendima dok ponovo ne pocnu desavanja na terenu. Nadam se da ce sto prije usvojiti prijedlog Beckenbauera da zimska pauza bude sto kraca...

Sva sreca pa ce uskoro pripreme za NG pa ce nekako Decembar brzo proci, ali je opet potrebno cekati 17 dana u Januaru do prve utakmice. :evil: :evil:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 dec 2012, 19:38

nismo ni svjesni koliko cemo se patiti i iščekivati da drugi dio sezone počne....
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 dec 2012, 14:55

Navijaci Kaiserslauterna na danasnjoj utakmici ce produziti sutnju sa 12:12 na 90 minuta.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 dec 2012, 23:34

Pale_Companion je napisao/la:nismo ni svjesni koliko cemo se patiti i iščekivati da drugi dio sezone počne....

Nekad su tokom zimske pauze bili oni Haseroder (ili ovako neko pivo) malonogometni dvoranski turniri. Ne znam sto ono ukinuse, ono je bilo fora i ako nista imalo se sta gledati vikendom. A mozda imaju i sad, samo vise nema DSF-a, pa ne znam koji TV kanal prenosi :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 dec 2012, 01:35

kraljttbvb je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:nismo ni svjesni koliko cemo se patiti i iščekivati da drugi dio sezone počne....

Nekad su tokom zimske pauze bili oni Haseroder (ili ovako neko pivo) malonogometni dvoranski turniri. Ne znam sto ono ukinuse, ono je bilo fora i ako nista imalo se sta gledati vikendom. A mozda imaju i sad, samo vise nema DSF-a, pa ne znam koji TV kanal prenosi :mrgreen:
Ti dvoranski turniri su ja mislim ukinuti 2002.godine, nakon sto se povrijedila nekolicina standardnih igraca Bundesligaskih ekipa.

Prije su ekipe morale od strane DFB-a na istim ucestvovati, ali dolaskom DFL-a to se promijenilo...Ima i sada tih turnira, ali ekipe mogu same odluciti hoce li na istim uzeti ucesce ili ne.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 dec 2012, 03:29

naravno da se sjećam tih malonogometnih turnira, to je bilo užitak za gledati u zimske dane.... ali toga više nema ...

ovaj period pauze će dobro doći svim ekipama da se dobro pripreme i uigraju za nastavak sezone koji će siguran sam biti još bolji i zanimljiviji nego Hinrunde

također nije isključeno da nas čeka jedan zanimljiv zimski prijelazni rok ;)

uglavnom, imati će se o čemu pisati na ovome najboljem (pod)forumu :D
Agieren statt reagieren

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 dec 2012, 10:59

Ma nije ljudi duga ova pauza, mjesec...
Bozic , Nova , drugi Bozic...izmedju tog pokoji transfer i to je to...eto 10.1 -17.pocinje ? :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 dec 2012, 11:49

Ljudi da ne bude da sam uvijek kontra vas,ali kako mislite da nema vise dvoranskih turnira?
Evo vam par jacih

Frankfurtcup 2013
4. Januar 2013

Gruppe A
FC St. Pauli
Kickers Offenbach
Eintracht Frankfurt

Gruppe B
FSV Frankfurt
SpVgg. Greuther Fürth
Eintracht Braunschweig

LEXSTROM CUP 2013 Berlin
Real Madrid/ Hertha BSC/ 1. FC Union/ Bayer 04 Leverkusen.

Freiberger Super Regio Cup - Offizielle Hallenmeisterschaft des NOFV
16.12.2012

Gruppe A
Erzgebirge Aue
Hallescher FC
Carl Zeiss Jena

Gruppe B
Energie Cottbus
Lok Leipzig
Stahl Riesa

Harder13 Cup in SAP Arena
5. Januar

Karlsruher SC,1. FC Kaiserslautern, SV Waldhof Mannheim , TSG 1899 Hoffenheim,Sandhausen.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 dec 2012, 12:25

Što se tiče novih mjera na stadionima , samo se diže bezveze cijela frka. Što navijačima smetaju kontrole? Pa logično da smetaju onima koji žele svoje huliganstvo iživljavat i provodit na stadionima. Ja za sad u ovim mjerama nisam vidio nigdje posebno da su normalniji navijači na neki način ugroženi. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 dec 2012, 14:45

samo_lijevo je napisao/la:Ljudi da ne bude da sam uvijek kontra vas,ali kako mislite da nema vise dvoranskih turnira?
Evo vam par jacih

Frankfurtcup 2013
4. Januar 2013

Gruppe A
FC St. Pauli
Kickers Offenbach
Eintracht Frankfurt

Gruppe B
FSV Frankfurt
SpVgg. Greuther Fürth
Eintracht Braunschweig

LEXSTROM CUP 2013 Berlin
Real Madrid/ Hertha BSC/ 1. FC Union/ Bayer 04 Leverkusen.

Freiberger Super Regio Cup - Offizielle Hallenmeisterschaft des NOFV
16.12.2012

Gruppe A
Erzgebirge Aue
Hallescher FC
Carl Zeiss Jena

Gruppe B
Energie Cottbus
Lok Leipzig
Stahl Riesa

Harder13 Cup in SAP Arena
5. Januar

Karlsruher SC,1. FC Kaiserslautern, SV Waldhof Mannheim , TSG 1899 Hoffenheim,Sandhausen.
Niko nije rekao da i danas nema tih turnira (ako si procitao moj prethodni post), ali su prije ti turniri bili odrzavani u organizaciji DFB-a i svih 36 klubova prve i druge lige su na njima morali ucesvovati, dok to nije nije slucaj od 2002.godine odnosno od tada kada je osnovana DFL.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 15 dec 2012, 15:31

effe_sa je napisao/la:Što se tiče novih mjera na stadionima , samo se diže bezveze cijela frka. Što navijačima smetaju kontrole? Pa logično da smetaju onima koji žele svoje huliganstvo iživljavat i provodit na stadionima. Ja za sad u ovim mjerama nisam vidio nigdje posebno da su normalniji navijači na neki način ugroženi. ;)
http://www.dw.de/kad-navija%C4%8De-skid ... -16451285-" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 15 dec 2012, 19:12

Uzitak je pogledati zadnje tri momcadi u Bundesligi.Jedva cekam da sto prije odlete jer im tu nije mjesto :)
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 dec 2012, 20:24

Cestitke Christianu Streichu i Freiburgu na odlicnoj polusezoni. Sa ogranicenim budzetom biti 5 nakon 17 kola i imati drugu najbolju odbranu lige nije mala stvar.

Streich je za samo godinu dana od sigurnog drugo-ligasa uspio napraviti ekipu koja se bori za LE. Ipak nadam se da za dobrobit Bundeslige ni oni ni Eintracht na kraju sezone nece zavrsiti na pozicijama koje vode u Evropu.

PS: Sto se tice sudija ovo je dalje smijesno komentarisati i DFB po ovom pitanju mora nesta uraditi.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 dec 2012, 20:28

stvarno je užitak za gledati kako je ova ekipa Freiburga taktički zrela , nevjerovatno je kako se lako šaltaju iz 4-2-3-1 u 4-3-3 i 4-1-4-1.

Streich je vrhunski taktičar i strateg, a vidljivo i motivator. Volio bih vidjeti kako bi se snašao u nekom ''jačem'' klubu.
Agieren statt reagieren

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 16 dec 2012, 16:29

Ove svabe su zakon, odigras da oba tima dsju gol i to je to

bh hrvat
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la bh hrvat » 16 dec 2012, 17:14

Evo ga izgleda vukcevic progovorio,slaba fajda protiv dortmunda

HzBvB
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la HzBvB » 16 dec 2012, 19:25

Da ovaj klup propadne to im od srca zelim , samo radi Salihovica i Weis-a nema odvratnijih likova

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []