Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Rockefeller
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Rockefeller » 31 dec 2012, 01:05

Profesionalac po definiciji radi za pare, a ne za trofeje.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 31 dec 2012, 01:08

Neutralan88 je napisao/la:poneta je valja se vratiti kuci, momak navikne od 18 do 35 hajde na luksuz da trosi lupuje itd
i kad moras reci zbogom nogometu klubu pa bio tu 10 godina valja zivjet jos od 35 pa barem do 70 a navikao je igrac na skupa auta itd..jer dosta ih poslje karijere zavrsi, nemaju posao nisu treneri itd

Ja kazem tj spominjem Bosanac igrac nema sta trazit u klubu neku ljubav sem novca :)
Ljubav al prava postoji samo kod kuce u domovini i repki i u klubu u kojem je ponikao ili gradskom klubu :!:

Šta ce evo npr Balotelli on ce gladan bit do 40 te godine, prokockat ce sve biti dno dna..
Zato ja ne krivim igrace npr koji odu za pare ili trofejima, to je poenta nogometa zarada i da se pise historija a ljubav pa nazalost nema toga bas mnogo u nogometu ;)

Nogomet = posao, radis npr u pekari u rudniku 20 godina ne radis zato sto to volis vec sto moras i zaradujes tu ;)
To stoji, jbg nije ni nogomet sto je nekad bio, al kao navijac jednog kluba ti jednostavo pocnes mrziti igraca, ako zabije noz u ledja, iako to sve gore nabrojano imas u podsvijesti, jbg valjda je takva psiha kod nekih ljudi, npr Cambell otisao iz spursa drito kod nas, oni ga tamo mrze, a mi ga vamo velicamo, jbg to je fudbal danas **** novac sve je izokrenuo, al ipak kad navijas dugo godina za jedan tim, ti u njemu skoro sve velicas, a ovo ostalo je.bes jer samo njega pratis, onako kad realno pogledas situaciju oko persia i kad znas da su njegove uvijete prihvatili davali mu vecu platu, njegovali ga po bolnicama i on nakon jedne extra sezone ode u rivale prvo sto pomislis da je on napustio klub, jer gdje je bio Sir Ferguson kad je on bio u krevetu, tad se Fergiu fuckalo za njega, i nakon svega toga on ode u United pa jbg cak si i ti pomislio da je otisao zbog para i da se njemu je.be za Arsenal on je tipicni placenik kao Ibra, al razlika medju njima je sto si ti za Ibru znao da ide od kluba do kluba, dok se od ovoga tome nisi nadao
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 31 dec 2012, 01:25

Sean Oakes ‏@Goonersean10

Luke Shaw,Wilfried Zaha will be signed
Le Grove ‏@LeGrove

I think Theo is going to sign...
------------------(________)--------------------
-------------------________---------------------
(_____)------(_____)---(____)----------(Shaw)
Jenkinson-----_____----_____-----------Gibbs
-------------------(Frimpong)--------------------
--------------------Yennaris----------------------
-----------(Aneke)--------(____)----------------
-----------Ramsey-------Wilshere---------------
(______)---------------------------------(_____)
Zaha---------------------------------Chamberlain
-------------------(_______)---------------------
--------------------Walcott-----------------------

Sv**** ću na ovo. :lol:

Crveni igrači, njih trojca, su blizu da se probiju u prvi tim, a još nisu. Ima njih još, al' ova trojca su uz recimo Gnabrya najtalentovaniji igrači u akademiji. A devetnestogodišnjaci ili imaju godinu manje.

Treba obavezno naći još makar jednog štopera. Ja se nadam da će i Afobe i Meade nešto napraviti od sebe, al' i da ne, ovo je ok. Za tri godine ovo će biti strašna ekipa, dotad nas medju četri ekipe može komotno držati ovakav rad.

Ja puno očekujem od ove generacije arsenalovih Engleza :!:

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 31 dec 2012, 01:26

Emocija i ljubav prema klubu postoje samo u slucajevima da je to maticni klub, klub iz grada u kojem zivite ili klub iz vase domovine.
A igrac koji dodje stranac pa igra 5-10 god on je tu zbog novca, jer navikne na sve to mu bas dodje posao navika a ne ljubav! Tako je kod RVP bilo, ili slicnih igraca jbg

Jest ono glupo ode u redove rivala al eto desava se :)

To je jasno ko dan

Sent from my iPhone using Tapatalk

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 dec 2012, 01:27

Fudbal je prije svega zanimanje koje se u vecini slucajeva voli. Ipak, ljubav prema familiji, partneru, djeci... se ne mogu porediti sa zanimanjem jer su prije svega razlicite ljubavi.
Sasvim je normalno da ljudi presele iz grada u grad zbog hiljadu eura/maraka razlike u plati. Oni koji rade za milione i pored svega imaju vecu priliku za osvajanjem trofeja ce mnogo prije odluciti da promijene radno mjesto.
Igrati za veci klub, za vise para i imati vecu mogucnost za trofejima je san mnogih (velike vecine) igraca.

Nikad nisam pljuvao igrace koji odlaze iz Arsenala ili mog Zelje. Zasto to raditi kad bi i ja isto uradio? Da, naravno da boli kad ode i pogotovo ako ode u klub koji igra u istoj drzavi ali sta je tu je. Danas sutra kad bi ja bio visak na poslu, oni ce mene istjerati i mozda mi dati neku otpremninu a mozda ne. U svakom slucaju ce me 100% istjerati ako budem visak. Zasto danas sutra da ja ostanem kod njih ako oni meni budu visak jer sam nasao bolji posao?

Mislim da to pljuvanje i psovanje igraca koji odlaze ima vise veze sa kulturom nego sa navijanjem.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 31 dec 2012, 01:43

Kad pogledas stvari sa dva aspekta imas i dva misljenja

1. Neutralac- kad vidi ovakvu situaciju zastuplja misljenje to radi radi novca, jbg snalazi se covjek, to je njemu normala

2. Fanatik kluba- to je njemu izdaja

Bilo je i stranaca koji jos vole Arsenal: Pires covjek kupio stan na mjestu Highbury-ja, covjek jos voli Arsenal iako ga je isti podao, Henry pustili ga u Barcu jer mu mi vise trofeje nismo mogli donijeti, al taj covjek se postuje za sva vremena jer on je u Barci samo obavljao "posao" dok je u Arsenalu igrao srcem i radio posao koji voli

Jbg ima i vi pravo zborite, al kad gledas sa fanaticke strane onda ima smisla i ovo sto mi govorimo, jer vecina se na temi slaze da su izdajice oni igrac koji odu i pojacaju rivale tipa persie, nasri, clichy, koji su otisli radi novca, jbt ako oce trofeje mogu ih osvajati i u italijanskoj, nemackoj ligi ,a dok sa druge strane imas Toure, Fabregas, Song kojima mali broj zamjera odlaske, o ostali cijene sta su uradili
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 31 dec 2012, 02:59

meni je drago što Fabregas i Song trunu na klupi,a "osvajaju trofeje".

Ishak Belfodil,Ospilla,Ba,Zaha i negdje sam vidio za Capouea i Giovnica ,s njima se povezujemo

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 31 dec 2012, 08:11

Rockefeller je napisao/la: Crveni igrači, njih trojca, su blizu da se probiju u prvi tim, a još nisu. Ima njih još, al' ova trojca su uz recimo Gnabrya najtalentovaniji igrači u akademiji. A devetnestogodišnjaci ili imaju godinu manje.

Treba obavezno naći još makar jednog štopera. Ja se nadam da će i Afobe i Meade nešto napraviti od sebe, al' i da ne, ovo je ok. Za tri godine ovo će biti strašna ekipa, dotad nas medju četri ekipe može komotno držati ovakav rad.

Ja puno očekujem od ove generacije arsenalovih Engleza :!:
I ja također, Arnele. :)

Meade je na dobrom putu, mada je igrao lijevog beka samo ove sezone, barem u utakmicama koje sam ja gledao. Njegova prava pozicija je lijevo krilo, ako se ne varam.
Mada ima i talentovanih stranaca u ekipi, prvenstveno mislim na Eisfelda, Bellerina i Torala. ;)

Što se štopera tiče, znam da je u akademiji Angha, ali njega nisam gledao nijednom ove godine, tako da nisam relevantan da pričam o njemu. Ali dolazak ovih igrača, odnosno njihovo prekomandovanje u prvi tim, će se poklopiti sa završetkom plaćanja stadiona, tako da sigurno dolazi vedrije doba za Arsenal. :)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 dec 2012, 11:32

Rosicky je napisao/la:meni je drago što Fabregas i Song trunu na klupi,a "osvajaju trofeje".

Ishak Belfodil,Ospilla,Ba,Zaha i negdje sam vidio za Capouea i Giovnica ,s njima se povezujemo
Nema šta, Fabregas baš trune na klupi. :mrgreen:
Odigrao 15 utakmica u Primeri (podsjećanja radi, Messi je na 17), zabio 5 golova i 9x asistirao. Čisti trulež. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 31 dec 2012, 11:58

Nemoguce da je odigrao dvije manje od Messija,pa dugo je nesta povrijedzen :idea:
Rođen s tobom da budem

AaronRamsey
Kontakt:

Post Postao/la AaronRamsey » 31 dec 2012, 11:59

Fabregas je world class ne znam kako vam je draže da sjedi na klupi u barci nego kod nas da igra svašta se može ovdje pročitat :shock:
Ja te voliiiim, ja te voliiim, ja te voliiiiim ZENICOOOOO
Ja te ****, ja te ****, ja te **** Saarajvoooo

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 31 dec 2012, 12:01

AaronRamsey je napisao/la:Fabregas je world class ne znam kako vam je draže da sjedi na klupi u barci nego kod nas da igra svašta se može ovdje pročitat :shock:
Ne znam kome je to draže da Fabregas sjedi na klupi u Barci, kad ga pola forumaša s ove teme spominje i dan danas i žali za njegovim odlaskom.
svašta se može ovdje pročitat
Nemoj zayebavat. :lol:

AaronRamsey
Kontakt:

Post Postao/la AaronRamsey » 31 dec 2012, 12:03

Semsudin je napisao/la:
AaronRamsey je napisao/la:Fabregas je world class ne znam kako vam je draže da sjedi na klupi u barci nego kod nas da igra svašta se može ovdje pročitat :shock:
Ne znam kome je to draže da Fabregas sjedi na klupi u Barci, kad ga pola forumaša s ove teme spominje i dan danas i žali za njegovim odlaskom.
svašta se može ovdje pročitat
Nemoj zayebavat. :lol:
Pa vidi šta ovaj rosicky priča kaže drago mu da fabregas trune na klupi a jel ti drago što ti je rosicky propo ko žeton

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 dec 2012, 12:09

Faraon iz Visokog je napisao/la:Nemoguce da je odigrao dvije manje od Messija,pa dugo je nesta povrijedzen :idea:
Povrijedio se tek pred kraj.
Mislim da su tacni podaci koje je Monolog napisao.

[youtube][/youtube] 8-)
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 31 dec 2012, 13:03

Ne znam zasto na ovoj temi uvijek se ukazuju padobranci koje spominju cigane tipa van pussy, fiberglass, nasri. ONi vise nisu igraci Arsenala, ti igraci su proslost i ne zasluzuju pomen na ovoj temi, bar ne toliku da se svako malo o njima prica. Vise na ovoj temi pominju te smijesne igrace nego recimo jednog Vieiru, sta vam je ti klauni nisu ostavili nikakav trag u historiji Arsenala to su prolazni igraci.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AaronRamsey
Kontakt:

Post Postao/la AaronRamsey » 31 dec 2012, 13:16

Vieira je bio najkompletniji zadnji vezni ikad to je istina ali i on je otišao za parama u city a i udario je anelku kurcem u čelo a to nije baš lijepo da prostite
Zadnja izmjena: AaronRamsey, dana/u 31 dec 2012, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 31 dec 2012, 13:17

Pajo, za tu dvojicu što su se prodali za pare, za njih nemam riječi i njih nikad ne bih prihvatio nazad u klub, kao i Cashleya npr. ali Fabregasa bih, kao i dosta ljudi ovdje. Kao prvo, jer nije otišao u rivala, a kao drugo, vratio se u klub u kojem je sve i počelo za njega. Zbog tog mu ja halalim. :mrgreen:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 31 dec 2012, 13:23

Vratio se u klub u kojem je poceo juniorsku karijeru napustivsi Arsenal u najgorem mogucem momentu, kad je generacija koju je Wenger godinama pravio dosegla najbojle godine i konacno mogla da se bori za sve trofeje, kad je on otisao odma je krenuo egzodus pa su i Nasri i Van Persie otisli. Arsenal ga je stvorio a on Arsenalu nista nije dao vec nas u crno zavio.

Opet kazem, prica se o tim klaunima previsa na ovoj temi a tu pricu najvise potenciraju fanovi barcelona, bayerna, uniteda, vajlda se sekiraju i brinu za Arsenal.

Vieira se ne moze porediti sa ovim bolidima, Vieira je legenda on je osvojio sve, on je kapiten, najbolje godine je dao Arsenalu otisao na zalasku karijere u drugu drzavu, po nove izazove sto je razumljivo, otisao u Juventus nista mu se nema zamjeriti, legenda.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 31 dec 2012, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 dec 2012, 13:24

@Monolog Ta statistika izgleda impresivno, ali ako zaboravimo da u toj ligi dva igraca daju oko 100 golova zajedno. Da jedan u tih 17 utakmica ima 26 golova i pet asistencija. Opet necu reci da trune, ali i prosle godine je imao statistiku a nije bio na nivou Cesca iz Arsenala.
Celik!3,2,2.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 31 dec 2012, 13:27

AllGunsBlazing je napisao/la:@Monolog Ta statistika izgleda impresivno, ali ako zaboravimo da u toj ligi dva igraca daju oko 100 golova zajedno. Da jedan u tih 17 utakmica ima 26 golova i pet asistencija. Opet necu reci da trune, ali i prosle godine je imao statistiku a nije bio na nivou Cesca iz Arsenala.
Nemoj zezat, nije puno lošiji nego Cesc iz Arsenala. Jedina je razlika što je u Arsenalu bio glavni igrač u veznom redu nakon odlaska Viere i Gilberta. Fabregas u Barci je"samo" jedan od genijalaca pa ne dolazi do izražaja kao u Arsenalu.
Al' je igračina u pm, kako god da okreneš.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.