Nigdje veze, krajnje suvisno i glupo misljenje. Naravno da je direktno vrijedjanje ''seljadurija''. Kakva je da je, najtrofejnija je i najbolja momcad u ovoj drzavi, i kao takva zasluzuje respekt, pa ti sad kontaj kakvi su onda ostali.harinjo je napisao/la:u potpunosti si upravuMandrak je napisao/la: Šta si ti vidio da vrijeđam?' zasmetalo ti ovo Seljadurija,jel? a ne smeta ti što sam ostatak post kompletan posvetio vrijeđanju Bosne,jelde...Samo reaguješ kada se tvoj prozove,a ustvari Široki jeste seljacka ekipa,sam Široki je selo za Sarajevo i tom kontekstu sam mislio ovo Seljadurija.Plus što je to mržnjom zatrovana sredina u kojoj nema mjesta za ne-Katolike (nikad niko od srba,bošnjaka,crnogoraca,slovenaca i ostalih u toj sredini nije zaigrao.Te klubove ( i NK i KK) vode ratni generali koji imaju svoje ideologiju,svoju politiku i svoj odabir igraca.mi smo gospoda za njih da se njima ono sve desilo u sarajevu igrači kk bosna nebi smjeli izaći na parket kamoli pobjediti
Kao prvo, eto jako bitno kolika je sredina za mentalitet ili snagu neke ekipe. Mozes biti iz ne znam kakve metropole, medjutim ako si seljak u glavu, to je univerzalno, nista tebi ne znaci odakle si u tom slucaju.
Generalizirati ne volim, a jos manje volim likove koji generaliziraju odredjene sredine ili ekipe kako bi odgovarale njihovom uskom misljenju i vidjenju stvari, a sve to iz vlastitih frustracija i kompleksa izazvanih vlastitim stanjem. Hvala, ali meni je to suvisno i obrati se kakvom sebi slicnom, moj nivo nisi.
I jos sve to ka nekome tko je organiziraniji i trenutacno bolji od tebe, jednostavno. Da takve nije kojim slucajem od silne velicine sramota prihvatiti kakav savjet ili vidjeti kakva je razlika u zalaganju za svoj klub i posjecenost publike, pa promijeniti nesto, poraditi na sebi, igrackom kadru, posjecenosti i svijesti o sebi opcenito, mozda bi i bili bolji, ustvari sigurno bi bili bolji i vratili to ime u punom sjaju, a od ovih jadikovki i pljuvanju ka ostatku vam nema nista.
I da, za KK Široki su igrali i Srbi i Muslimani, kad si vec kod toga, nekad je i skoro cijela prva postava bila igraca srpske nacionalnosti, a od nekoliko zadnjih igraca bilo je i Muslimana (npr. Fajardo). Cista lupetanja, bar provjeri nesto prije nego sto lupnes i izbacis frustracije ka jednoj sredini.
KK Široki i Bosna su uvijek imali korektne, pa i vrlo dobre odnose u granicama sportskog rivaliteta i nadmetanja, kosarka je neki sasvim drugi segment u BiH, a to kakvi i koji ljudi vode KK Široki najbolje govori misljenje celnika KK Bosne o istima, te brojnih drugih sportskih prijatelja i rivala KK Širokog, kao i pristup gradjana ovdje prema tom klubu, gledanost istog, kao i rezultati i uspjesi na svim nivoima. Toliko o tome.
A za ovoga drugog, okani se ti gospode, to je uvijek do pojedinaca i njihovog ekstremnog glasa, dozivjeh ja to i drugdje, tako i tu ne tako davno, medjutim ne generaliziram po pojedinacnim slucajevima, stoga mi suvisno o tome pricati. A uostalom, promatrati i analizirati kazalisnu publiku koja vlada u zadnje vrijeme na utakmicama Bosne sa atmosferom, navijackom atmosferom, na Pecari, je zaista nerealno i smijesno, da ne kazem stogod drugo.
Bosni ocito fali jos uvijek dosta toga, neshvatljiv mi je pristup i tolika razlika u skokovima. Iako su obje momcadi prema brojnima u ovoj ligi dosta kriticne ili u najmanju ruku nedovoljno ''siroke'', nadam se da bar nece igrati za opstanak. Sretno u daljnjem natjecanju.