Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,Trigger,VanBasten,Devil,dubrava

Avatar
obannon
Postovi: 1655
Pridružen/a: 23 jun 2008, 11:20
Lokacija: "
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la obannon » 18 nov 2008, 13:19

alan_cardec je napisao/la:Protekli evropski fudbalski vikend, kada su u pitanju igrači iz Srbije, svakako je obeležio povratak na teren posle šest nedelja Miralema Sulejmanija. Najskuplji igrač u istoriji holandskog prvenstva, u Erediviziji poznat kao "Miki", oporavio se od povrede tetive i posle samo desetak minuta od ulaska na derbi Ajaks – PSV je postigao gol. Mrežu je ovog vikenda zatresao i (i dalje potencijalni "orao") Neven Subotić, i to dva puta, kao i njegov kolega iz Bundeslige Branko Jelić. Osim njih i još jednog gola naših mladih reprezentativaca u Košicama (ovog puta Milinkovića), vredi istaći i asistenciju raspoloženog veterana Predraga Đorđevića na žestokom duelu Olimpijakos – PAOK.

Solidnom učinku srpskih internacionalaca u Nemačkoj najviše su doprineli golovi Subotića i Jelića, kao i nova solidna partija Vučićevića u porazu Kelna. Borusija Dortmund je kod kuće zabeležila najubedljiviju pobedu u tekućoj sezoni, a najveće zasluge za trijumf nad Ajntrahtom od 4:0 idu talentovanom defanzivcu. Dvostruki strelac je stigao do svog petog gola u sezoni - dovoljno za prvo mesto na listi strelaca u ekipi "milionera". Za Antonija Rukavinu nije bilo mesta u timu.

Branko Jelić je obezbedio poslednjeplasiranom Kotbusu prva tri boda posle šest utakmica bez pobede i to samo četiri minuta nakon što je ušao na teren. Pogodak iz 80. minuta protiv Karlsruea bio je treći Jelićev ove sezone. Nešto ranije Ivica Iliev je zamenjen (65. minut), a Dušan Vasiljević je do kraja ostao na klupi. Kotubs je na 13 utakmica dao tek sedam golova, a pored Jelića još samo dva fudbalera upisivala su se u listu strelaca ove sezone.
Herta iz Berlina nastavila je sa odličnim partijama i na meču protiv Hamburgera, a iako su gosti vodili na poluvremenu dva brza gola Herte na početku nastavka obezbedila su pobedu od 2:1 i plasman na četvrto mesto. Gojko Kačar je zamenjen u 93. minutu, dok Marko Pantelić zbog povrede mišića nije bio u kombinaciji za tim.
Krstajića nije bilo u ekipi Šalkea koja je u derbi meču poražena u Leverkuzenu rezultatom 2:1.
Verder iz Bremena stigao je do tek druge pobede u poslednjih sedam mečeva nakon što je u poslednjem meču 13. kola Bundes lige pobedio Keln sa 3:1. Duško Tošić igrao je od početka drugog poluvremena, a bio je prilično aktivan u napadu i u jednom momentu krajnje nesmotren u odbrani.
Fudbaleri Kelna imali su zašto da se bune kada im sredinom nastavka nije dosuđen penal posle starta Tošića nad Novakovićem, ali u svakom slučaju Verder je potpuno zasluženo stigao do tri boda. Napadač Kelna Nemanja Vučićević odigrao je izuzetno dobro 67 minuta, a posle jako dobre partije u prvom poluvremenu namestio je gol Milivoju Novakoviću na samom početku drugog dela.

U Italiji je slika bila mnogo bleđa. Za Đorđa Rakića i Dušana Bastu nije bilo mesta ni na klupi, sa nje su mečeve svojih ekipa posmatrali Aleksandar Kolarov i Boško Janković, neko vreme su je grejali Kuzmanović i Stanković, dok je samo Aleksandar Luković upisao svih 90 minuta. Doduše, prvotimac Udinezea bolje da nije izlazio na teren jer se potpuno uklopio u sivilo "crno-belih", koji su ponovo posrnuli u trci za liderima posle očajnog meča sa Ređinom i minimalnog poraza. Možda i srećniji što nije igrao bio je Boško Janković čije je saigrače zahuktali Juve demolirao sa 4:1 u Torinu.
Poraz je upisala i Fiorentina, koja u poslednje vreme definitivno ne odaje utisak ozbiljnog konkurenta za čelne pozicije. "Viola" je izgubila od Kaljarija, a Kuzmanović je zamenjen u 53. minutu, nakon što je dobio jak udarac loptom u lice. Kapiten "orlova" je imao više sreće, jer je Inter održao čelnu poziciju osmom pobedom u sezoni – nad Palermom 2:0. Stanković je ušao u 65. minutu, kada je rezultatski sve već bilo gotovo.
Kolo je zatvorio vreli derbi Rima, koji je pripao sve boljoj "vučici" i to minimalcem. U ekipi Lacija nije bilo mesta za Aleksandra Kolarova.

U Španiji je ovog vikenda viđena uobičajena slika. Nikole Žigića nije bilo u sastavu Valensije na odličnom meču sa Sportingom (3:2), Ivica Dragutinović je povređen pratio gostovanje Sevilje Hetafeu (2:0), a Milan Smiljanić je dobio priliku da zaigra u poslednjih šest minuta ludnice na Monžuiku sa Numansijom. Popularni "Lola" je ušao na teren kada je Espanjol vodio sa 3:2, ali se do kraja meča sve preokrenulo i gosti su otišli kući sa tri boda – 4:3!

Za Englesku nije nikakva novost da je Nemanja Vidić odigrao svih 90 minuta u demolranju Stouka na Old Trafordu, a čini se da uskoro ni standardni nastupi Baneta Ivanovića neće biti veliko iznenađenje. Mančester je oduvao rivala sa 5:0, pre svega zahvaljujući odličnoj partiji Kristijana Ronalda i njegova dva gola, čim je stigao do trećeg mesta na tabeli. Negde u to vreme Liverpul se dočepao čela, ali samo na kratko. Nekoliko sati kasnije na to mesto se vratio Čelsi posle ubedljivog nastupa u Birmingemu protiv Vest Broma (3:0). Na tom meču svih 90 minuta je igrao Bane Ivanović, zaradio je žuti karton, ali je u svom petom nastupu za "plave" pokazao da bi mogao da se ozbiljno uključi u borbu za mesto prvotimca. Naš reprezentativac svakako nije bio ključni čovek, a poput Portugalca u Mančesteru, zvezda večeri u Birmingemu bio je Nikolas Anelka. Francuz je drugo kolo zaredom postigao dva gola, stigao je do ukupno 12 ove sezone, a čak osam ih je upisao na poslednja četiri meča! Kome treba Didije Drogba?

U ligi iz koje je Anelka prvi put otišao pre više od jedne decenije od igrača iz Srbije su ovog vikenda igrali Milan Biševac, Milivoje Vitakić i nešto više od minuta Filip Đorđević. Bivši igrači Crvene zvezde su bili neizostavan deo startnih postava Valensijena i Grenobla, a njihovi klubovi su ponovo doživeli poraze – na gostovanjima Le Manu, odnosno Tuluzu. Valensijen je posle devetog poraza (1:0) u 14. kolu Lige 1 "preuzeo fenjer", dok je Grenobl posle poraza od 2:0 nastavio po sistemu toplo-hladno i ostao na sredini tabele. Pobedu je ostvario PSŽ na gostovanju Avru rezultatom 3:1, ali Mateje Kežmana nije bilo na klupi "svetaca". Isto je bilo i sa Stefanom Babovićem, čiji je Nant izgubio u Nici sa 2:1. Bivši igrač Partizana i OFK Beograda ima problema sa sinusima i kako javljaju tamošnji mediji uskoro bi mogao na operaciju. Filip Đorđević je igrao na toj utakmici, ali samo u samom finišu – ušao je u 89. minutu.

Svakako najbolje vesti stigle su iz Holandije, gde je proteklog vikenda u centru pažnje bio je Miralem Sulejmani. Srpski reprezentativac vratio se u postavu Ajaksa posle šest nedelja pauze zbog povrede tetive, a svoju priliku da zaigra od 62. minuta iskoristio je na najbolji mogući način - samo 13 minuta kasnije je postigao gol. Žrtva je bio ni manje ni više nego zvaničin šampion PSV koji je na Amsterdam areni počišćen sa 4:1. Pogodak Sulejmanija bio je treći za domaće, koje je u vođstvo doveo fenomenalni Suarez posle 26 minuta igre. Sve što je PSV uspeo da uradi na ovom meču je da izjednači u 56. minutu preko Afelaja, i to na asistenciju Danka Lazovića koji je u igru ušao samo četiri minuta ranije. Srpski reprezentativac prema mišljenju pojedinih holandskih medija, nije zadovoljan statusom u ekipi i načinom na koji se trener Hub Stevens odnosi prema igračima. Nije ni čudo – PSV je vezao i četvrti uzastopni poraz u ligi i u sezoni u kojoj ima priliku da postane prvi holandki klub koji je nanizao pet titula je na šestom mestu i ima zaostatak od sedam bodova u odnosu na prvoplasirani Ajaks.
Kada se tome dodaju i prilično slabi rezultati u Ligi šampiona, teško je setiti se kada je nekadašnji šampion Evrope bio u gorem stanju.
Za razliku od "filipsovaca" ekipa Groningena drži korak. Na "Eurobrogu" je u 11. kolu lako savladana ekipa De Grafšapa (3:0), čime je zadržano treće mesto i zaostatak od dva boda u odnosu na Ajaks. Vrlo dobri Goran Lovre zamenjen je u 88. minutu.

Asistenciju je ovog vikenda upisao i Predrag Đorđević na susretu Olimpijakosa sa ekipom PAOK-a – 2:0. Legenda kluba iz Pireja je odigrao odličnih 77. minuta i dok je bio na terenu majstorski je komandovao ekipom, koja nije ni podsećala na bleda izdanja iz prethodna dva kola. Mnogo tečnija igra donela je apsolutnu kontrolu terena "crveno-belima" i golove Pacacoglua (45. minut) i Dioga (86. minut). Prvi je namestio Đorđević karakterističnom dubokom loptom, dok je Brazilac u finišu krunisao dobru partiju i iskupio se za jedan veliki promašaj iz prvog poluvremena – takođe na dodavanje Đorđevića. Diogu je partner u napadu prvih 66 minuta bio Darko Kovačević, koji ovog puta ipak nije bio prevelika pretnja za protivničku odbranu.
Na drugoj strani najbolji u ekipi je bio Vlada Ivić, koji je morao sa terena u 59. minutu zbog povrede zarađene u jednom od nebrojenih (pre)žestokih duela na ovoj utakmici. Sudija je inače podelio 11 žutih i jedan crveni karton, a propustio je da isključi bar još jednog igrača.

U Belgiji su tri najveća kluba ovog vikenda osvojila po bod. Standard je na gostovanju Lokerenu odigrao 1:1, a svih 90 minuta igrao je Milan Jovanović. Osim nekoliko dobrih prilika, sledeći protivnici Partizana u Ligi UEFA su propustili i šansu da preskoče Briž, koji je derbi sa Anderlehtom završio istim rezultatom. Gostovanje svog tima sa klupe je gledao bivši igrač Partizana Nemanja Rnić. Nedeljni remiji su najviše prijali timu Vesterloa, koji je Gentu naneo četvrti ovosezonski poraz na gostovanjima – 3:2 i tako stigao na deobu drugog mesta sa Standardom sa 24 boda. Tri puta je iz svoje mreže loptu vadio golman Jorgačević, Miloš Marić je napustio teren deset minuta pre kraja, a svih 90 minuta odradio je Aleksandar Mutavdžić.
Prvi u Jupileru je i dalje Briž sa 25 bodova, a četvrto mesto sada zauzima Anderleht sa 23.

I u Švajcarskoj je veliki derbi timova sa čela završen remijem 1:1 – Bazel je u uvodnim trenucima drugog poluvremena ispustio prednost protiv Ciriha. Ivan Ergić je veoma dobro odigrao svih 90 minuta, a u samom finišu je dobrano namučio Leonija fenomenalnim volej udarcem. Marko Perović je priliku dobio tek u finišu, a u ta poslednja tri minuta meča nije bilo prekršaja na opasnim pozicijama, pa Perović nije imao šansu da iz slobodnjaka donese trijumf svom timu i dodatno poveća prednost nad Cirihom na tabeli.
Na čelnoj poziciji Austriji je ostao Salcburg, koji je novom ubedljivom pobedom pokazao da nema nameru da kao prošle sezone ispusti titulu. Ovog puta žrtva je bila ekipa Austrije Karntena – 4:1. Na tom meču nije bilo mesta za Milana Dudića i Sašu Ilića. Očekivano, ni na portugalskim terenima nije bilo mesta za naše igrače, pa Milan Stepanov i golman koji već skoro godinu dana brani samo između stativa "orlova" Vladimir Stojković nisu igrali za Porto, odnosno Sporting. Doduše, Stepanov je sa klupe gledao trijumf Porta od 2:0 nad Gimaraešom.

U ruskoj ligi je posle novog šampiona poznat i vecešampion koji će uz Rubin direktno u Ligu šampiona. U pitanju je moskovski CSKA koji je u pretposlednjem 29. kolu kod kuće deklasirao novog šampiona sa 4:0. Miloš Krasić odigrao je ceo meč, a junak pobede bio je Vagner Lav koji je zabeležio het trik. Na drugoj strani nije bilo heroja Kazanja Save Miloševića, koji je već otišao na zasluženi odmor. CSKA kolo pre kraja ima pet bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Dinamo kome se smeše kvalifikacije za LŠ. Borba za Ligu UEFA biće veoma interesantna jer u poslednjem kolu čak pet ekipa ima šanse da zauzme četvrto ili peto mesto.
Lokomotiva je pobedila Moskvu sa 3:2, uz svih 90 minuta Marka Baše za domaće i odsustvo Zvonimira Vukića kod gostiju, a pored Moskovljana šansu za Evropu u posldenjm kolu tražiće gradski rival Spartak, Krila Sovjetov i Zenit i Amkar koji su u najboljoj situaciji. Iz lige su ispali Luč Energija i Šinjik, a od učinka naših fudbalera izdvajamo ceo meč Đorđa Jokića za bezbrižni Tom koji je u svakom slučaju kod kuće poražen od Amkara sa 1:0. Jokić je od 29 ligaških utakmica igrao na 27 od provog do posldenjeg minuta, a odigrao je i tri meča u Kupu i stigao da postigne tri gola ove sezone.

U šampionatu Ukrajine odigrano je 15. kolo koje je proteklo u znaku najvećeg derbija zemlje. U Donjecku su igrali Šahtjor i Dinamo Kijev, a iako u boljoj formi ekipa iz glavnog grada poražena je minimlanim rezultatom. Derbi je protekao bez srpskih internacionalaca u oba tima. Miloš Ninković zbog povrede stopala nije igrao za Dinamo, dok Igora Duljaja nije bilo u kombinaciji za domaći tim. Iako poraz u derbiiju uvek boli Dinamu u krajnjem slučaju ostaje podatak da na prvom mestu ima čak 15 bodova viška u odnosu na sedmoplasirani Šahtjor.
Drugu pobedu za Donjeck u duelima sa timovima glavnog grada izborio je Metalurg koji je, opet minimlnim rezultatom, slavio protiv kijevskog Arsenala. Reprezentativni golman Srbije Vlada Dišljenković sedeo je na klupi Metalurga, a njegova ekipa je trenutno trećeplasirani tim na tabeli i ima zaostatak od osam bodova u odnosu na Dinamo.

Antićev spisak za meč sa Bugarima i učinak svih igrača sa spiska:

Vladimir Dišljenković (Metalurg) klupa
Branislav Ivanović (Čelsi) svih 90, žuti karton
Nemanja Vidić (Mančester) svih 90
Aleksandar Luković (Udineze) svih 90
Aleksandar Kolarov (Lacio) klupa
Antonio Rukavina (Dortmund) ni u protokolu
Dejan Stanković (Inter) igrao od 65. minuta
Zdravko Kuzmanović (Fiorentina) igrao do 53. minuta
Gojko Kačar (Herta) igrao do 93. minuta
Miloš Krasić (CSKA) svih 90
Savo Milošević (Rubin) nije igrao
Danko Lazović (PSV) igrao od 52. minuta, asistencija
Milan Jovanović (Standard) svih 90
Pozvani na "mini-pripreme"
Vladimir Stojković (Sporting) ni u protokolu
Ivica Dragutinović (Sevilja) povređen
Mladen Krstajić (Šalke) klupa
Ivan Ergić (Bazel) svih 90
Boško Janković (Đenova) klupa
Marko Pantelić (Herta) povređen
Nikola Žigić (Valensija) ni u protokolu

BLIC.CO.YU
1.Strasan gol Jelica.
2.Sto se tice Subotica, Antic je rekao da jeoma blizu nasem dresu, i da ce najvjerovatnije igrati na turniru na Kipru u februaru
3.Bane sve vise dobija sansu u Celziju, samo nek nastavi tako
4.Stepanov pod hitno da ide iz Porta, kao i Stojkovic iz Sportinga.
5.Bojim se da tosic polako dobija sansu u Verderu, bolje neka promjeni sredinu...............................
slika
:D
- " $...

Avatar
alan_kardec
Postovi: 14597
Pridružen/a: 19 jul 2008, 11:19
Lokacija: Crazy North
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la alan_kardec » 18 nov 2008, 14:22

Vidio sam Brankov gol.Kakve makazice :!: Sličan gol je dao i Mladen Petrić protiv Herte.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Avatar
obannon
Postovi: 1655
Pridružen/a: 23 jun 2008, 11:20
Lokacija: "
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la obannon » 18 nov 2008, 18:20

Subotic izgleda kako sam danas procitao u Sportu ce odloziti odluku za ljeto 2009. Ni on sam ne zna sta ce i kuda ce.
Nek mu je Bog na pomoci pa za koga god igrao.
- " $...

Avatar
ribery
Moderator
Postovi: 2032
Pridružen/a: 21 mar 2008, 15:51
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la ribery » 18 nov 2008, 18:29

obannon je napisao/la:Subotic izgleda kako sam danas procitao u Sportu ce odloziti odluku za ljeto 2009. Ni on sam ne zna sta ce i kuda ce.
Nek mu je Bog na pomoci pa za koga god igrao.
Zar nije izabrao Srbiju?

Avatar
obannon
Postovi: 1655
Pridružen/a: 23 jun 2008, 11:20
Lokacija: "
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la obannon » 18 nov 2008, 18:34

Ma novine svasta pisu, ali iskreno najvise vjerujem Anticu koji je rekao da je veoma blizu da igra za Srbiju.
No et u danasnjem sportu kao pricali sa njim i on rekao da razmislja, mozda odlozi odluku za ljeto. Kao ne zna dal da igra za Srbiju, za Svabe il za Ameriku.
STA STAMPA STAMPA
- " $...

Avatar
DinceManijak
Postovi: 500
Pridružen/a: 04 sep 2008, 19:16
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la DinceManijak » 18 nov 2008, 19:21

I za BiH si zaboravio napisati! ;)
Ipak je Banjo Lucanin!

Sto cu bit sretan ako jednog dana FIFA kaze, Ti si rodjen u toj i toj drzavi i nemozes nikako nastupati za drugu drzavu,u kojoj nisi rodjen i s kojom nemas nikakve veze,ama nikakave! Bio bi naj naj rahatnij covjek na svijetu..
A to samo u inat ovima sto su rodjeni Bosanci i Hercegovci, i sto se hvataju Srbije i Hrvatske a pradjed ihm je po BiH cuvao ovce a ne po Srbiji nit Hrvatskoj. :mrgreen:

Isto vazi i za Brazilce kao i za Bosance, jer mi je pun dzavo gledat Brazilce u svakoj mogucoj reprezentaciji a nidze veze s tom drzavom nit repkom osim pasosa,il sportskog drzavljanstva. Primjer Polsjka,Hrvatska,Portugal,Spanija etc
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Avatar
alan_kardec
Postovi: 14597
Pridružen/a: 19 jul 2008, 11:19
Lokacija: Crazy North
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la alan_kardec » 18 nov 2008, 21:00

obannon je napisao/la:Ma novine svasta pisu, ali iskreno najvise vjerujem Anticu koji je rekao da je veoma blizu da igra za Srbiju.
No et u danasnjem sportu kao pricali sa njim i on rekao da razmislja, mozda odlozi odluku za ljeto. Kao ne zna dal da igra za Srbiju, za Svabe il za Ameriku.
STA STAMPA STAMPA
I ja jbg najviše vjerujem Antiću.Ali ako je ova informacija za Subotića tačna,fakat ne znam što čovjek čeka ovoliko.Mislim stvarno mi nije jasno.Presječe jednom,odluči za koga će,zna na čemu je i on svi oni koji su zainteresovani za njega i kraj svake diskusije :!: A ovako...
Ako je zaista svoju "odluku" odložio za ljeto,to su ga Njemci ubijedili da odustane od Srbije i da prihvati njihov poziv.To je garant.Mogu se kladit u to :!: Ali nek mu je sa srećom.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

denimb
Postovi: 791
Pridružen/a: 27 sep 2008, 23:46
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la denimb » 19 nov 2008, 08:13

mashalla ljudi, skupiste i vi solidnu repku :D

Avatar
obannon
Postovi: 1655
Pridružen/a: 23 jun 2008, 11:20
Lokacija: "
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la obannon » 19 nov 2008, 13:55

Rajković može da igra za klub!

Komisija za žalbe FIFA delimično je ublažila kaznu srpskom fudbaleru Slobodanu Rajkoviću, koji će sada moći da nastupa za svoj klub, holandski Tvente.

Suspenzija se sada odnosi samo na reprezentaciju. Rajković je suspendovan na 12 meseci, počevši od 3. septembra, i suspenzija će važiti samo za zvanične i prijateljske mečeve reprezentacije u svim starosnim kategorijama. Odluka momentalno stupa na snagu, a Rajkoviću je potvrđena kazna od 2.000 švajcarskih franaka izrečena od strane Disciplinske komisije FIFA.

U Fudbalskom savezu Srbije izraženo je zadovoljstvo zbog toga što će Slobodan Rajković moći da odgovori svim klupskim obavezama, što je u skladu sa svim odredbama koje se odnose na zagarantovano pravo na rad.

Rajković je prethodno dobio jednogodišnju suspenziju igranja fudbala zbog navodnog pljuvanja sudije Abdulaha Al Hilalija na meču između Srbije i Argentine na Olimpijskim Igrama u Pekingu.

19-godišnji Slobodan Rajković je od 2005. godine član Čelsija, a u međuvremenu je na pozajmicama igrao u OFK Beogradu, PSV-u, a do kraja ove sezone nastupaće za Tvente.
- " $...

Avatar
Lovac
Postovi: 912
Pridružen/a: 14 sep 2008, 01:34
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Lovac » 19 nov 2008, 18:29

Razgulise Srbi Bugare, neka su vala Bugare mrzim do bola, cigani pravi
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

Avatar
obannon
Postovi: 1655
Pridružen/a: 23 jun 2008, 11:20
Lokacija: "
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la obannon » 19 nov 2008, 18:51

Ma pravo "silovanje" Bugara.
Poluvrijeme 4:1(Jovanovic 2,Milosevic 2-Georgiev)
Jos Milosevic 2 penala promasio.
Igra je fantasticna
Za sada u drugom poluvremenu takodje dobra igra. Kacar pogodio precku, pa stativu i upravo dok pisem MILIJAS 5:1
Svaka cast.
Cestitke i savi na oprostajnoj utakmici i svemu sto je uradio u karijeri.
.
.
.
6:1, Lazovic :D
- " $...

Avatar
alan_kardec
Postovi: 14597
Pridružen/a: 19 jul 2008, 11:19
Lokacija: Crazy North
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la alan_kardec » 19 nov 2008, 19:55

Da mi je znati samo čime ih Antić hrani kad dođu na pripreme :?: :mrgreen:

Nemam rječi za igru.Ovako lepršavo se nije igralo pitaj Boga od kad :!:


Kapa dole velikom SAVI MILOŠEVIĆU.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Avatar
obannon
Postovi: 1655
Pridružen/a: 23 jun 2008, 11:20
Lokacija: "
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la obannon » 19 nov 2008, 19:56

Pobeda 'orlića' u Tel Avivu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u gostima Izrael 3:2, u prijateljskoj utakmici u Tel Avivu.

Sva tri gola za ekipu Slobodana Krčmarevića postigli su igrači slovačkih Košica. Nemanja Matić bio je strelac golova u 10. i 40. minutu, a treći gol za Srbiju postigao je njegov klupski drug Marko Milinković. Srbija je posle prvog poluvremena imala čak tri gola prednosti, ali su u drugih 45 minuta Izraelci uspeli da ublaže pobedu našeg tima golovima Gadira u 49. i Bitora u poslednjem minutu utakmice.

Ovaj duel bio je samo jedna u nizu provera neše mlade selekcije pred šampionat Evrope u Švedskoj.

Nakon meča napadač Nanta i mlade treprezentacije Filip Đorđević rekao je da je ova pobeda važna kako bi se zadržao pobednički niz i dobra atmosfera u ekipi. Mlada reprezentacija pobedila je u svim utakmicama u 2008. godini.

Sto se tice A tima ANTICU majstore
Lijep dan
- " $...

Avatar
adnan24
Postovi: 7775
Pridružen/a: 20 mar 2008, 23:21
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la adnan24 » 19 nov 2008, 21:19

Trebalo bi Srbiji svaki put da im se neko oprasta od repke pa mozda im neko kao i bugari pusti da se razigraju.Nisam gledao citav mec ali kod onog petog gola bugari su bukvalno bjezali od lopte

Gorazde11
Postovi: 363
Pridružen/a: 12 jul 2008, 09:37
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Gorazde11 » 19 nov 2008, 23:03

Lovac je napisao/la:Razgulise Srbi Bugare, neka su vala Bugare mrzim do bola, cigani pravi
http://tinyurl.com/Srbija-Bugarska-GOLOVI
Golovi, rasturili ih kao Bugarsku skupstinu

Avatar
alan_kardec
Postovi: 14597
Pridružen/a: 19 jul 2008, 11:19
Lokacija: Crazy North
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la alan_kardec » 20 nov 2008, 01:57

Gorazde11 je napisao/la:
Lovac je napisao/la:Razgulise Srbi Bugare, neka su vala Bugare mrzim do bola, cigani pravi
http://tinyurl.com/Srbija-Bugarska-GOLOVI
Golovi, rasturili ih kao Bugarsku skupstinu
e nek si vala i golove postavio :)
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Avatar
obannon
Postovi: 1655
Pridružen/a: 23 jun 2008, 11:20
Lokacija: "
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la obannon » 20 nov 2008, 14:01

OPROŠTAJ SAVE MILOŠEVIĆA
slika
Reprezentacija Srbije, na oproštajnom meču Save Miloševića, razbila Bugarsku sa 6:1 (4:1). Slavljenik dao dva gola i promašio dva penala

Legenda srpskog fudbala Savo Milošević oprostio se od aktivnog igranja fudbala sa dva pogotka protiv Bugarske! U svojevrsnom „vatrometu" na stadionu Partizana Srbija je razbila svoje istočne komšije sa 6:1 (4:1), a slavljenik je začinio svoj poslednji meč i sa dva promašena penala!

Rekorder po broju utakmicama za nacionalni tim (102 meča) stigao je tako do 36 pogodaka u reprezentativnom dresu, ali su mu baš ta dva gola koja nije dao sa bele tačke nedostajala da stigne legendarnog Stjepana Bobeka. Međutim, Savine promašaje malo će ko pamtiti jer su „orlovi" dugogodišnjeg saigrača na oproštaju častili spektakularnom igrom, možda i najboljom u poslednjih nekoliko godina.

Pre nego što je Milošević u 28. minutu pogodio cilj i razgalio nerazumljivo mali broj navijača u Humskoj, Milan Jovanović je prosto terorisao odbranu tima Plamena Markova. As Standarda je u svom stilu dva puta pogodio mrežu, prepoznatljivo driblao i prodirao, i na posletku naterao defanzivce Bugarske da nad njima naprave dva prekršaja za jedanaesterce. Još jednom, pogotovo u prvom poluvremenu, u igri reprezentacije Srbije osetila se trenerska ruka Radomira Antića. „Orlovi" su, baš kao i u Beču, igrali brzo, jednostavno i, što je najvažnije, efikasno.

Sve je, ipak, juče u Humskoj bilo usmereno ka slavljeniku Savi Miloševiću. Reprezentativci Srbije izašli su na teren u Miloševićevim dresovima, bacili ih u publiku, a zatim sa neskrivenim emocijama gledali kako Savo dobija poklone od dugogodišnjih prijatelja i saradnika.

- Ovakvim oproštajem dosanjao sam još jedan san. Hvala svima što se došli, nadam se da ćemo da pobedimo - rekao je pre utakmice Savo Milošević.

Bivši centarfor Partizana kao da je naslutio da će se „orlovi" poigravati s nedoraslim rivalom gotovo svih 90 minuta. Željni da legendu na dostojan način isprate u penziju, reprezentativci Srbije su od samog starta kidisali na gol Bugarske. Voljom sudbine, Milan Jovanović je dva puta omogućio Miloševiću da se upiše u listu strelca sa bele tačke, ali Savo se posle pokušaja u šestom i 16. minutu hvatao za glavu i gledao u neverici ka golmanu Bugarske. Kao da je slabim šutevima želeo da podseti i na nevesele epizode iz svoje reprezentativne karijere. Međutim, uz fantastičnog Milana Jovanovića, Savo je morao da se na pravi način oprosti od reprezentacije. Magičnim prodorima napadač Standarda dizao je publiku na noge, postigao dva gola, a zatim slavljeniku prepustio glavnu ulogu. Kada nije mogao sa „kreča", Milošević je pogodio cilj u prepoznatljivom stilu posle centaršuteva Krasića, a zatim naterao pet hiljada ljudi na stadionu u Humskoj da ustanu. Igrao se 38. minut kada je selektor Antić odlučio da zameni Miloševića, kapiten Dejan Stanković klanjao se pred njim, a Milošević je dobrih 30 sekundi mahao ka tribinama stadiona Partizana. Za definitivan kraj reprezentativne karijere, koja je počela 26. decembra 1994. godine.

Orlovi su i u drugom poluvremenu nastavili u sličnom stilu, nanevši pravu katastrofu Bugarima. Precizni su bili Milijaš i Lazović, a Gojko Kačar je dva puta pogodio okvir gola.

Ana i Zimonjić darivali Savu
slika
Savo Milošević pamtiće svoj oproštaj i po mnogobrojnim poklonima koje je dobio pre utakmice sa Bugarskom. Među onima koji su darivali Miloševića bili su i teniseri Ana Ivanović i Nenad Zimonjić, koji su poklone Miloševiću uručili ispred Skupštine Beograda. Dejan Stanković uručio je Savi pred početak meča dres reprezentacije Srbije sa brojem 102.

Čelnici FS Srbije Tomislav Karadžić i Zoran Laković uručili su mu zlatnu plaketu FSS-a i DVD sa svim utakmicama koje je odigrao u dresu reprezentacije. Posle njih isto su uradili i predsednik Partizana Dragan Đurić, predstavnik javnih ličnosti Dragan Bjelogrlić, predsednik FS Bugarske Borislav Mihajlović i predsednik FS Republike Srpske Mile Kovačević. Bio je naravno i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić
slika
- " $...

Avatar
Lovac
Postovi: 912
Pridružen/a: 14 sep 2008, 01:34
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Lovac » 20 nov 2008, 15:11

Samo 5.000 gledalaca sto to tako malo? cudi me, ipak je Beograd veliki grad, a Srbija sad ima kvalitetnu repku, cudi me da ljudi slabo dolaze da gledaju, jos pogotovo sad kad se Milosevic oprastao??
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

Avatar
ribery
Moderator
Postovi: 2032
Pridružen/a: 21 mar 2008, 15:51
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la ribery » 20 nov 2008, 16:16

Finansijska kriza, nema se repa... :lol:
Razigrale se komsije, mozda i bude nesto od njih :P

Avatar
geronimo
Moderator
Postovi: 8220
Pridružen/a: 04 nov 2008, 18:08
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la geronimo » 20 nov 2008, 19:54

adnan24 je napisao/la:Trebalo bi Srbiji svaki put da im se neko oprasta od repke pa mozda im neko kao i bugari pusti da se razigraju.Nisam gledao citav mec ali kod onog petog gola bugari su bukvalno bjezali od lopte
Namjestaljka prava :oops:.Ovi Bugari kao da su imali tegove u kopackama,ma sredio Sava,da mu ne prisjedne oprostaj,hehe. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.