Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Kevin
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la Kevin » 05 dec 2012, 09:27

kako ce igokea igrat bh ligu zbog pravila o mladim igracima?

koliko vidim miletica nema ni na mapi..steta..a radukic odigrao 3-4 minute
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 05 dec 2012, 09:44

DejaNMG je napisao/la:Kako veceras odigraste u kupu?
Igokea-Servicijum 79:61.

Ma odigrali da se odigra. Zene, djeca i uza familija igraca, par ljudi iz Gradiske, nas nekoliko fanatika, i to je to.
Bajic cijelo vrijeme sjedio na klupi, ionako je jos od nedjelje bez glasa. Poceo je sa najjacom petorkom, iskoristio priliku da dobro preznoji Edvardsa, koji je dobio dobre minute, i dao 14 poena. Forsirala se igra na visoke igrace, vjerovatno kao proba odredjenih akcija za Krku, tako da je Komatina takodje bio efikasan sa 12 poena, a Brkic je ostao na nesto sitno, jer je sve ispromasivao. Vise minuta jos su dobili Dozet (najefikasniji sa 15 poena) i Adamovic, sto je i logicno, posto su imali prethodnih dana sitnih povreda, pa im fali par treninga. Jedino Jorovic nije ulazio, a zapazih da mu je jedna saka zavijena, ne znam razlog. Nadam se ne nesto ozbiljno, jer je on dosad bio sigurno najkonstantniji igrac tima.
Kevin je napisao/la:kako ce igokea igrat bh ligu zbog pravila o mladim igracima?

Trenutno ni bh lige nema ni na mapi, tako da je pitanje par mjeseci preuranjeno. Miletic je povrijedjen, Radukic je tu, a kako ce to izgledati kad pocne bh liga, vidjecemo. Mislim da je to nesto o cemu i klub i navijaci u ovom trenutku najmanje razmisljaju. Naravno, ne kazem da je to ispravno, ali je tako.

Koš-
Kontakt:

Post Postao/la Koš- » 05 dec 2012, 13:32

[quote="DejaNMG"]Evo gledam sad na SOSu izvjestaj iz Laktasa, i na Press konferenciji Bajic je dobio pitanje dali mu je ovo najveca pobjeda u karijeri, njegovo odgovor: "Ne.Moja najveca pobjeda ce biti kada postanemo prvaci drzave." :)

Jedva cekam utakmicu protiv Igosa kod nas, dali u kupu ili aBd u Ligi6, da ugostimo i Milu kao prosle sezone :)[/q

Bice kao i od vaseg osnivanja,po usima.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 05 dec 2012, 19:06

Koš- je napisao/la:
DejaNMG je napisao/la:Evo gledam sad na SOSu izvjestaj iz Laktasa, i na Press konferenciji Bajic je dobio pitanje dali mu je ovo najveca pobjeda u karijeri, njegovo odgovor: "Ne.Moja najveca pobjeda ce biti kada postanemo prvaci drzave." :)

Jedva cekam utakmicu protiv Igosa kod nas, dali u kupu ili aBd u Ligi6, da ugostimo i Milu kao prosle sezone :)
Bice kao i od vaseg osnivanja,po usima.
Ko ti drma kavez?

Rekao sam bice fino ugostiti Igose kod nas, kao prosle sezone.
A ti si bas nasao gdje ces se bahatiti, pa nasa citava ekipa zajedno ima platu duplo manju platu nego Edwards sam. ;)

P.S. Mi smo osnovani 1970 a Igokea 1973 tako da, mozda od vaseg osnivanja.
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 06 dec 2012, 18:20

Kevin je napisao/la:kako ce igokea igrat bh ligu zbog pravila o mladim igracima?

Kakva su ogranicenja u BIH ligi na koliko stranaca ?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 dec 2012, 19:12

merdanovic je napisao/la:

Kakva su ogranicenja u BIH ligi na koliko stranaca ?
pa obzirom da se igraci iz regiona (hrvatska, srbija i crnagora) imaju tretman domacih, koliko hoces
a sto se tice pravila o jednom obaveznom igracu U20 (20 ili ispod godina) sa BiH kosarkaskim drzavljanstvom (znaci nema veze gdje je rodzen nego da je igrao ili ima pravo igrati za BiH) ono se odnosi na ligu 12 tako da igokea isto kao siroki nemaju tu obavezu u ligi 6
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 07 dec 2012, 12:26

pa obzirom da se igraci iz regiona (hrvatska, srbija i crnagora) imaju tretman domacih, koliko hoces
a sto se tice pravila o jednom obaveznom igracu U20 (20 ili ispod godina) sa BiH kosarkaskim drzavljanstvom (znaci nema veze gdje je rodzen nego da je igrao ili ima pravo igrati za BiH) ono se odnosi na ligu 12 tako da igokea isto kao siroki nemaju tu obavezu u ligi 6
Pa ne treba biti pametan mnogo pa reci da to pod hitno treba mjenjati.Možda bi bilo dobro nesto kao u Rusiji da 2 domaca igrača ispod 21 godine moraju biti u timu.I ogranicenje na 4 strana igrača.To je po meni idealno.Tako bi i reprezentacija profitirala :)

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 08 dec 2012, 18:50

Igosi ruse sve pred sobom.Cestitke!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 08 dec 2012, 18:55

igokea je nepravedno zapostavljena u BiH mediima,ljudi igraju starava sve cestitike,abd izac ako ne moze u euroligu,onda sigurno u euro kup

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 08 dec 2012, 18:59

Hoce li igokeao moci igrati u euroligi ?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 08 dec 2012, 19:09

Od ove sezone u ABA ligi su izmjenjena pravila tako da u Euroligu idu iz ABA lige direktno idu 2 kipe, prvoplasirana ekipa na tabeli nakon regularnog dijela i pobjednik doigravanja, dok u kvalifikacije ide najbolja treceplasirana ekipa.Ukoliko pobjednik doigravanja bude istovremeo i ekipa koja je bila najbolja u regularnom dijelu prvenstav tada u Euroligu ide drugoplasirani tim nakon regularnog dijela.
U Eurokup idu 4 ekipe s tim sto je jedno mjesto zagarantovano Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji bez obzira na plasman njihovih ekipa u ABA ligi.
Tako da Igokea ima sanse da ide i u Euroligu, a ako ne izbori to takmicenje velike su sanse da ce igrati u Eurokupu sto je isto tako odlican rezultat,

pavarotti
Kontakt:

Post Postao/la pavarotti » 08 dec 2012, 19:14

Bravo Igosi! Nakon velike pobjede protiv Partizana očekivao sam puno veće probleme u igri, ali su pokazali da nema euforije u iskusnoj ekipi. Strašno dobro bi bilo kad bi ostvarili sve 3 pobjede do odmora. Vidjećemo kako će Budućnost odigrati protiv Crvene Zvezde, biće malo teško protiv njih.

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 08 dec 2012, 19:43

Vaoo Igokea cestitkee na fenomenalnim igrama stvarno ste veliko pozitivno iznenadjenje
nadam se da necete podleci pritisku i teretu 1. mjesta u nastavku sezoneee
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 15 dec 2012, 23:03

Svaka čast Igokei na jesenjoj tituli u ABA.... Stvarno momci timski dobijaju. Večeras protiv Cibone slabija odbrana,ali opet pobjeda,najzaslužniji po meni Komatina i Štemberger.
" & $ ? на $ него Црвена $ у "!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 dec 2012, 21:39

Kako cudan izbacaj lopte ima Jorovic.Parabola da svaki put imam osecaj da lopta ode u 3 pm. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 09 jan 2013, 19:13

U SUBOTU S JUNIORIMA?
Virus poharao Splićane, ali vodstvo lige ne želi odgoditi utakmicu protiv Igokee!

Da je stanje alarmantno, potvrđuje podatak da su u srijedu trenirala samo dvojica igrača Vedran Vukušić i Toni Dijan, svi ostali su po preporuci liječnika na mirovanju

Dvije uzastopne gostujuće pobjede protiv Cedevite i Osječkog sokola skupo su koštale košarkaše Splita. Gotovo cijelu momčad, devet igrača je zahvatila viroza, nisu bolje prošli ni treneri, shrvala je viroza, pa su umjesto na treningu završili u krevetu.

Razbolio se i sportski direktor Nikola Vujčić, premda u Osijeku nije zaigrao ni sekunde.

- Ne znam što je razlog tome, ja sam dan i pol proveo u krevetu i još uvijek me drži visoka temperatura - rekao je Vujčić.

Da je stanje alarmantno, potvrđuje podatak da su u srijedu trenirala samo dvojica igrača Vedran Vukušić i Toni Dijan, svi ostali su po preporuci liječnika na mirovanju i mali su izgledi da će se brzo oporaviti.

- Pokušali smo od vodstva lige ishoditi nekakvu odgodu za dan ili dva, ali povjerenik Josip Bilić mi je ljubazno rekao da pravilnik to ne dopušta, odnosno da su odgode dopuštene samo ako je riječ o vremenskim nepogodama. Po svemu sudeći, protiv Igokee ćemo morati igrati s juniorima. Što je, tu je - slegnuo je ramenima sportski direktor Splićana.

Evo otvara se Igokei sansa da ostvare jos jednu pobjedu i to na gostovanju, lakse nego li je to ocekivano.....
Mogli bi oni na kraju biti 1...... Ako ovako nastave igrati....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 09 jan 2013, 23:09

ako nekim cudom izbore euroligu gdje bi igrali? cini mi se da mora dvorana biti minimum 5000 mjesta.. to ni borik nema :(

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 09 jan 2013, 23:15

Ma našao bi se neki kompromis, ima i lošijih dvorana u EL.

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 09 jan 2013, 23:24

braoolyo je napisao/la:Ma našao bi se neki kompromis, ima i lošijih dvorana u EL.
kao npr...?

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 10 jan 2013, 09:41

aco93 je napisao/la:
braoolyo je napisao/la:Ma našao bi se neki kompromis, ima i lošijih dvorana u EL.
kao npr...?
Kao npr. dvorana francuskog Salona.

Ko je gledao emisiju "U obrucu", na TV Arenasport u ponedjeljak, gdje je gost bio Misko Raznatovic, zna o cemu pricam. Na pitanje voditelja kolike su sanse da Igokea zaigra u Evroligi ako se plasira kroz ABA ligu, Misko je jednostavno odgovorio da su sanse stopostotne. Klub zeli da igra Evroligu, finansije su stabilne, jedino sto dvorana ne zadovoljava uslov kapaciteta, ali Misko je rekao da je dvorana u Laktasima puno bolja upravo od Salonove, i jos nekih u kojima se igra Evroliga, i da je to moguce rijesiti sa rukovodstvom lige.

Mada, sve to jos nije toliko bitno. Slijedi nekoliko prelomnih utakmica za Igokeu, pogotovo se to odnosi na mec protiv CZT u Laktasima.

I naravno, da ne zaboravim, i ovim putem da cestitam Igokei na sinoc osvojenoj tituli pobjednika Kupa Republike Srpske!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.