Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Prescritto
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Prescritto » 13 jan 2013, 20:18

Igračima treba neki izazov, kad vide da je vrag odnio šalu zaigrat će oni opet, sreća u nesreći je da se ovi kiksevi nisu toliko uopšte odrazili na poziciju na tabeli. Sve ovo se dešava nekako u pravo vrijeme.

Sjetite se utakmica ove sezone dok je bodovna razlika bila ispod 3 boda, svaku utakmicu smo dobro odigrali protiv buranije i pobjedili. Što @Sinistro napisa dok je to bilo ganjanje iz kola u kolo uvijek smo pobjeđivali i držali ili povećavali bodovnu prednost, a rivali su kiksali.

Juventus je još od početka aprila prvi na tabeli u Serie A.
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 13 jan 2013, 20:19

Nego kontam ipak ima jedna velika mana u odnosu na proslu sezonu kada je ova ekipa u pitanju.Pokusajte se sjetit igre protiv Parme na domacem terenu, prva utakmica prosle sezone.Eh sad dolazi mi jedna cinjenica u glavu, a to je da smo tada mnogo brze igrali i sa dosta kratkih pasova na prvu ili drugu loptu.A vise te igre nema, sad, mnogi ce reci umorili smo se ili slicno.Ja mislim da nismo jer smo tako kao protiv Parme prosle sezone igrali i mnoge druge utakmice prosle sezone, cak tamo i pred kraj.Ove sezone nekako ne licimo na taj Juventus jer se vise oslanjamo na cinjenicu da smo jaca ekipa od drugih pa se cini mi se i manje izgara.Ono, mi smo prvaci i protivnik ce sam past.To me brine, to se promjenilo a tada je Juve igrao jedan od najljepsih stilova u Europi prosle sezone, zato smo se bili i poredili sa stilom Barse, bas je bilo lijepo, ove sezone toga bas nema.Ne razumijem sto nema, al eto.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 13 jan 2013, 20:23

Igranje u CL očigledno sa sobom nosi neki danak, prošle sezone nije bilo toga, a što se kaže uvijek je teže odbraniti titulu nego osvojiti je. Ja sam recimo u svakoj utakmici Lige šampiona (osim protiv Shakhtara kući) vidio nadahnuti, lepršavi i taktički savršeni Juventus. Liga je druga priča, igra se 38 utakmica, uvijek postoji prilika za popravni.

A i fali nam Pepe i njegova trka i prodori, uvijek smo igrali brzo dok je on bio u ekipi.

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 13 jan 2013, 20:27

Prescritto je napisao/la:Igranje u CL očigledno sa sobom nosi neki danak, prošle sezone nije bilo toga, a što se kaže uvijek je teže odbraniti titulu nego osvojiti je. Ja sam recimo u svakoj utakmici Lige šampiona (osim protiv Shakhtara kući) vidio nadahnuti, lepršavi i taktički savršeni Juventus. Liga je druga priča, igra se 38 utakmica, uvijek postoji prilika za popravni.
Al stvar je u tome da imamo mnogo siru ekipu ove sezone i mnogo vise igraca igra.Al opet umor ne bi trebao da bude razlog u promjeni stila igre.Ne znam.Conte valjda zna.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 13 jan 2013, 20:28

Ma ima tude malo i igranje u Cl naravno, vise tekmi i vise umora. Al ipak se drizmo koliko toliko , samo problem je sto mi nemamo jednog razbijaca sto moze zabiti iz nicega. Del Piero- Trezeguet, e tu smo imali sve od fantazije do razbijaca.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 13 jan 2013, 20:32

Sve je to manje-više isto kao prošle sezone, jedino što imamo Pogbu kojeg prošle sezone nismo imali. Gio je zamjena za Alexa, Asamoah je u neku ruku zamjena za Pepea koji evo ne igra čitavu sezonu, na Islu se ne računa ozbiljno, Caceres je bio tu i prošle sezone. Zbog ovih silnih povreda koje su nas zadesile ovaj mjesec dana ta širina se toliko i ne osjeti, a i očigledno se pogriješilo u procjeni kvaliteta pojedinih igrača.

Problem Juventusa je vrlo jasan i vidljiv u svakoj utakmici, gol se postiže svako 8 šuteva. :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 jan 2013, 21:19

ma jesu se malo umislili ovi koji trebaju da ginu i koji su u sustini prosjek ali ih izvlace Pirlo, Markizio, Vidal, Kijelini, Bufon i Vucinic, ostali su se malo digli misle ako igraju za Juventus vec drugu sezonu da ne moraju ginut da su neke zvijezde i da ce se protivnik sam naguzit.

a tacno za Pepea, nisam mogao ni vjerovat da ce toliko falit, prosle godine smo bili visedimenzionalna ekipa , do pocetka meca nisi znao da li cemo igrati 3-5-2 ili 4-3-3 pa se bilo teze pripremiti za takvu ekipu dok smo sad jednodimenzionalni , a utvrdili smo da ova 3-5-2 kad zakaze od nas nema nista..tacno se u prvih 15-20 minuta svake tekme vidi kako ce ista zavrsit , vidi se dal mozemo il ne mozemo sa 3-5-2 protiv tih...nismo napredovali u igri ni na koji nacin i to me najvise brine, a cak sta vise postali smo dosta predvidljiviji i manje se borimo nego prosle sezone
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 jan 2013, 21:22

Kad se Pepe vraca?
Keep walking.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 13 jan 2013, 21:26

Cautinho je napisao/la:Kad se Pepe vraca?
Nema ga do kraja sezone, po nekim najavama.
Igrač koji nam itekako fali na bokovima, ko bi rekao?!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 13 jan 2013, 22:09

Pepe je igrac koji se ubio za 4-3-3 formaciju. On na jednom krilu, Giovinco na drugom, Vucinic na centarforu.
Sad je izvodiva ta formacija sa Giovincom i Vucinicem na krilima i Quagliarellom u spicu.
Zasto ne odigrati ovako protiv Udinesea..

MVP je bio najjaci dio Juventusa prosle sezone. U subotu moze komotno Pogba uskociti dok nema Marchisia.
Nazad Licht, Barzagli, Bonucci, Peluso/Isla/Caseres..
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 13 jan 2013, 22:56

Ne znam jesam li jedini, ali danas je meni ekipa bolje izgledala i stajala na terenu nego protiv Sampe ili Milana, igrači su puno više trčali, a i protok lopte je bio bolji i brži, uopšte nije bilo onih početničkih greški u dodavanju, Pirlo je odlično kombinovao na sredini, sakrili smo loptu, ali eto jedna pogreška nas je koštala bodova.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 13 jan 2013, 23:09

Prescritto je napisao/la:Ne znam jesam li jedini, ali danas je meni ekipa bolje izgledala i stajala na terenu nego protiv Sampe ili Milana, igrači su puno više trčali, a i protok lopte je bio bolji i brži, uopšte nije bilo onih početničkih greški u dodavanju, Pirlo je odlično kombinovao na sredini, sakrili smo loptu, ali eto jedna pogreška nas je koštala bodova.
Nisi jedini. Igra je mnogo bolja, i ja čak nisam ni razočaran bodom. Razočaran sam bio porazom od Dorie.

Ali se jednostavno desilo to što se desilo. Lijeva nas strana ubija u pojam.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2013, 23:17

Ma Juve za sad sve drži pod kontrolom, još postoji ta prednost na čelu tabele.

Ipak u odnosu na neki par kola prije, nedostaje sad te svježine u igri, lepršavosti i nekako je ipak prije sve išlo tečnije. Kao što neko reče, moguće je da je to malo i zbog opterećenja u Ligi prvaka pa se malo ekipa od silnih utakmica i većeg opterećenja potroši. A jednostavno te mini krize su normalna pojava, samo se Juve ne smije uljuljkat ako želi sigurno uzeti titulu. A u kadru ima dovoljno kvaliteta da u tome se uspije. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 13 jan 2013, 23:23

L'Avvocato je napisao/la:
Prescritto je napisao/la:Ne znam jesam li jedini, ali danas je meni ekipa bolje izgledala i stajala na terenu nego protiv Sampe ili Milana, igrači su puno više trčali, a i protok lopte je bio bolji i brži, uopšte nije bilo onih početničkih greški u dodavanju, Pirlo je odlično kombinovao na sredini, sakrili smo loptu, ali eto jedna pogreška nas je koštala bodova.
Nisi jedini. Igra je mnogo bolja, i ja čak nisam ni razočaran bodom. Razočaran sam bio porazom od Dorie.

Ali se jednostavno desilo to što se desilo. Lijeva nas strana ubija u pojam.
bas tako, nema mjesta nezadovoljstvu predstavom ekipe, jedino mozemo zaliti sto nije osvojeno vise bodova. Igraci su sve dali od sebe, imali igru, sanse, al' jedna nesmotrenost je ucinila da bude 1-1.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 13 jan 2013, 23:26

uvijek nam je pocetak godine donosio najvise problema, sjetite se prosle sezone i niza remija a onda je uslijedila ona serija od 10-tak pobjeda u nizu. Ja sam zadovoljan predstavom koju su nasi igraci pruzili danas, za razliku od one partije protiv Sampe. Sve u svemu treba biti realan i reci da nama fale igraci iz prvih 11 koji nedostaju(da ne nabrajam zna se koji su). Danas nas nije pratila sreca, a ne moze se reci da smo u krizi, jednostavno nije islo(jedna kontra nas je kostala 2 boda). Nadam se da sada ove 2 tekme kuci uzimamo 6 bodova(Udine, Genoa) i tu pravimo razliku opet od nekih 5-6 bodova

keep calm and maintain lead ;)

Fino alla fine.....Forza Juventus
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 13 jan 2013, 23:28

pepe se vraca pocetkom marta,, ako nebude opet kakava povreda,,,,,, a opet cu ponoviti,,,, napadac podhitno,,,, ostanemo li sa ovim napadacima koje imamo,,, dabogda da se izdrzi do kraja,,, kao sto neko rece na svakih osam prilika se postize jedan gol,,, pa to je premalo,,,,,dobar napadac ce od tri najmanje jednu smjestiti u mrezu,,, avaljda ce Marota nekog dovesti,,,

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 13 jan 2013, 23:37

Ma kad sve saberete i oduzmete sve nekako dođe na svoje. Bilo je utakmica u kojim smo pobjeđivali, a to nismo zaslužili (vs Catania i vs Siena), u nekim utakmicama nismo zaslužili ni bod ( vs Fiorentina), a nekad jesmo najmanje bod, a dobili smo 0 (vs Sampdoria i vs Milan), a nekad smo zaslužili pobjedu, a osvojili bi po bod (vs Lazio i vs Parma).

Ovih 45 bodova su nekako realan saldo.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 14 jan 2013, 01:23

Sto neko rece postali smo predvidljivi sa forsiranjem formacije 3-5-2 prosle sezone smo recimo u jednoj utakmici poceli sa 3-5-2 pa poluvrijeme nije islo pa predemo na 4-3-3 i obratno sad protivnik zna kakvu formaciju igramo i dobro se pripremi na to sto i vidimo iz utakmica jednostavno moramo cesce rotirati formaciju 3-5-2 i 4-3-3
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 14 jan 2013, 01:40

Sa ova dva kiksa ispucali su bonus koji su skupili u decembru, sad Conte ima 5 dana da pripremi ekipu i konačno pobjedi u ligi, do kraja januara su ostale još dvije utakmice i obje se igraju u Torinu, 6 bodova je imperativ.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 14 jan 2013, 02:43

Zvog ovoga se i pravi bodovna razlika na tabeli odnosno zbog ovoga je vazna, da se par tekmi moze i kiksati bez vecih posljedica. Ja sam siguran da Conte nece dopustiti da neka ekipa bude ispred Juventusa niti u jednom trenutku do kraja sezone tako da nema potrebe za brigom 8-)

Ceka se odgovor Drogbe a ocigledno Llorente dolazi na kraju sezone, za ovu ako bude malo srece da se bez tog pojacanja u napadu daleko dogura u LP dobro bi bilo :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.