Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Cartman » 19 jan 2013, 01:59

Devil je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Devil je napisao/la: Ma to se odma' znalo,al' realno niko nije smeo napisati to ovde na forumu da ga ne bi napali. :mrgreen:
Pa realno,koji bi to klub pustio igraca na koga racuna u ovome periodu,ja takvih delegata ne vidim. ;)
Kako nije, ja sam vec davno to napisao. Nemas muda moj Devile. :D
Ma joj nemam ja volje k'o ti da se peglam sa "patriotama" koji nalete sa vremena na vreme. :mrgreen:
Priznajem, i ja sam samo dva dana drzao avatar Vidica, nisam imao vise energije da mi se na svaki post odgovara "Sta ti znas, na avataru ti srbin". PatriJote su opasni likovi. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 19 jan 2013, 10:48

Sead Kolašinac, Haris Seferović, Sead Hajrović i Alen Halilović ipak neće biti gosti Fudbalskog saveza BiH tokom okupljanja naše reprezentacije u Ljubljani povodom prijateljske utakmice protiv Slovenije 6. februara.

Naime, igrači koji su pozvani od administracije Saveza nisu do predviđenog roka, 15. januara, potvrdili svoj dolazak, te su tako otvoreno pokazali nezainteresovanost za upoznavanje i druženje sa čelnicima krovne kuće bh. fudbala, kao i članovima naše "A" selekcije tokom okupljanja u glavnom gradu Slovenije.

Inače, selektor Safet Sušić koji će početkom naredne sedmice objaviti spisak pozvanih igrača za meč protiv Slovenije, nije sa oduševljenjem dočekao pozivanje pomenutih igrača s obzirom na to da sa njim niko nije vršio konsultacije vezano za taj potez administracije NFSBIH, a legendarni Pape najavljuje kako će tražiti objašnjenje po svom dolasku u Sarajevu, koji je planiran do kraja tekuće sedmice, piše portal **** i navodi:

“ S obzirom na to da je generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković u više navrata isticao kako Savez ne želi na svoju ruku pokretati proceduru promjene sportskog državljanstva pojedinih fudbalera sve dok selektori ne pokažu interes za njih, kako se na taj način ne bi vršio pritisak na selektore i stvarala situacija i atmosfera u kojoj čelnici krovne kuće bh. fudbala nameću pojedine igrače, sigurni smo da u pozivu koji je upućen Haliloviću, Seferoviću, Hajroviću i Kolašincu nije bilo ni najmanje loše namjere, no svakako smo saglasni da je poziv trebao biti usklađen sa Sušićevim aktivnostima i planovima (…).

Evidentan je i problem nedostatka adekvatnih uslova za razvoj mladih fudbalera u BiH, prvenstveno kroz manjak infrastrukturnih sadržaja, pa je urgentno potrebno pozabaviti se stvaranjem istih kako bi se omogućilo odgajanje najkvalitetnijih mladih fudbalera unutar granica Bosne i Hercegovine, jer ponašanje pojedinih predstavnika novih generacija bh. fudbalera iz Europe i svijeta nam pokazuju da je upitno do kada ćemo moći računati na proizvode fudbalskih škola Njemačke, Švedske, Amerike, Kanade, Hrvatske...”

Toliko o njihovoj zelji.
1946

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 jan 2013, 10:50

Head je napisao/la:Toliko o njihovoj zelji.
Ne, toliko o BiH "novinarima", koji zeljni bombasticnih izjava lupaju sve moguce.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 19 jan 2013, 10:55

Head je napisao/la:Naime, igrači koji su pozvani od administracije Saveza nisu do predviđenog roka, 15. januara, potvrdili svoj dolazak, te su tako otvoreno pokazali nezainteresovanost za upoznavanje i druženje sa čelnicima krovne kuće bh. fudbala, kao i članovima naše "A" selekcije tokom okupljanja u glavnom gradu Slovenije.
Fuj, koje novinarstvo...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 19 jan 2013, 11:06

Čuj "otvoreno pokazali nezainteresiranost" ... Koji bi klubovi pustili tako igrača ako se ne radi o pravom pozivu za reprezentaciju ? Smiješno.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jan 2013, 11:10

Jagodic je vise puta izjavio za Kolasinca da je nas. Ne znam zasto bi u to sumnjali. Halilovic i Seferovic su druga prica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

nihco

Post Postao/la nihco » 19 jan 2013, 11:27

Pokusavaju JEFTINIM TRIKOVIM, poput ovog poziva u Sloveniju , da sebi uberu jeftine bodove , i da , u isto vrijeme, popljuju ODBACE potencijalne reprezentativce iz dijaspore od reprezentacije. Prva stvar koju objavljuju je da su se OGLUSILI!
To je strategija koja je vec duzi period na sceni !
Dokaz tome je da, osim laganja i trivijalnih poziva poput ovog, niti jedan konkretan korak nije napravljen prema igracima u dijaspori.
Naravno, nije prvi put da se susrecemo s ovim pristupom, to je, u stvari, kontinuitet rada NFSiH po ovom pitanju. Svi slucajevi kada su nesto uradili su bili isforsirani.
Sta je cilj ? Pa sto je i uvijek bio, otvoriti prostor za domace i menadzerske talente !\
Ova ujdurma, ima siroku piodrsku pstriJotskih snaga i kvazimedija, sto bi nas moglo skupo stajati u skoroj buducnosti.
Sent from my Commodore 64

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 19 jan 2013, 11:37

nihco je napisao/la:Pokusavaju JEFTINIM TRIKOVIM, poput ovog poziva u Sloveniju , da sebi uberu jeftine bodove , i da , u isto vrijeme, popljuju ODBACE potencijalne reprezentativce iz dijaspore od reprezentacije. Prva stvar koju objavljuju je da su se OGLUSILI!
To je strategija koja je vec duzi period na sceni !
Dokaz tome je da, osim laganja i trivijalnih poziva poput ovog, niti jedan konkretan korak nije napravljen prema igracima u dijaspori.
Naravno, nije prvi put da se susrecemo s ovim pristupom, to je, u stvari, kontinuitet rada NFSiH po ovom pitanju. Svi slucajevi kada su nesto uradili su bili isforsirani.
Sta je cilj ? Pa sto je i uvijek bio, otvoriti prostor za domace i menadzerske talente !\
Ova ujdurma, ima siroku piodrsku pstriJotskih snaga i kvazimedija, sto bi nas moglo skupo stajati u skoroj buducnosti.
Ti si jarane napušen redovno , ili ti je neko iz saveza pobio pola familije :?

nihco

Post Postao/la nihco » 19 jan 2013, 11:41

Zelio bih gospodinu Dautbegovicu, novinaru ovog porala, postavti par pitanja, s obzirom da je, oocigledno u vezi s NFBiH.
1.Zasto niko iz NFSBiH nije kontaktirao igrace prije poziva i provjerio jesu li , uopste, u mogucnosti doci ?
2. Je li znaju da , u odnosima saeza i klubova, kada su u pitanju reprezentativci, poziv na druzenje ne znaci NISTA ?
3. Je li znaju da su ti igraci prvotimci respektabilnih , europskih ekipa koje ne pustaju igrace na "teferice"?
4.Je li moguce da se savez poziva igrace, pa makar i na druzenje, bez znanja selektora, a onda se ,15 dana ,prepucavaju preko medija , bez namjere da usaglase stavove i ?

Naravno, sve su ovo nepatriJotska pitanjan koja narusavaju laznu idilu. Nazalost, u slucaju ove teme , stv ari se ne mijenjaju, savez brani lokalne interese sto ce nas kostati.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 jan 2013, 12:10

Taj clanak nije sa SS.ba nego sa jednog drugog portala.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 jan 2013, 12:31

Nevjerovatno je da smo mi drzava sa najnesposobnijim funkcionerima kako u politici tako i u sportu. Jedino ovaj Mahmutovic iz kosarkaskog saveza se mjesa u svoj posao.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 jan 2013, 12:49

Kako ga stid nije ??? :o :oops: :twisted:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 jan 2013, 12:52

Jedino mi je sljedece interesantno u ovom clanku:
S obzirom na to da je generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković u više navrata isticao kako Savez ne želi na svoju ruku pokretati proceduru promjene sportskog državljanstva pojedinih fudbalera sve dok selektori ne pokažu interes za njih

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 19 jan 2013, 12:58

nicho@ kapa dole!!!!
Istog sam misljenja kao i ti sve je ovo mala predstava u javnosti jer se stvorio odredjeni pritisak od strane medija u vezi nekoliko talentovanih igraca.... :(
Kako ce jedan Kolasinac propustiti 2 dana treniranja u svom klubu na osnovu vip ulaznice za mec Slo-BiH????
Safet i njegov brat uz Usketa kroje kapu nasoj repci...To samo onaj koji nece da uvidi i ne vidi....
Uske ga doveo Uske mu sa Seadom kroji dobar dio spiska...
Prvo moraju hajdukovci pa onda rusi pa iz PL dva tri sljama pa tek na cetvrtom mjestu mogu (naravno ako nazovu Seada ili Usketa) momci poput Seferovica,Hajrovica itd....

Poslati vip kartu i ocekivati da ce jedan porofesionalac rizikovati status u klubu svojim neopravdanim izostankom............. :( Ovakvi potezi samo u BiH imaju etiketu normalnog....
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

nihco

Post Postao/la nihco » 19 jan 2013, 13:12

Principatus je napisao/la:Jedino mi je sljedece interesantno u ovom clanku:
S obzirom na to da je generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković u više navrata isticao kako Savez ne želi na svoju ruku pokretati proceduru promjene sportskog državljanstva pojedinih fudbalera sve dok selektori ne pokažu interes za njih
Sto konacno rasvjetljava dilemu, u cijoj je nadleznosti pokretanje promjene drzavljanstva !
I sto potvrdjuje da su svi skorasnji potezi selektora i saveza, po pitanju igraca iz dijaspore , bili obmanjivanje javnosti.
@gringo
U reprezentaciji je, naravno, najmanje 4-5 mijesta rezervisanih za familijarno menadzerski lobi, a na jos par mijesta su igraci koje mogu otskartati, dovesti nove i niko se nece buniti. cini se da je sve vise raje kojima je jasno ono sto mi pricamo vise od dvije godine .
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 19 jan 2013, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jan 2013, 13:13

Dosadni ste sa tim teorijama zavjere, eto vi znate ko je u talu sa kime, lafo neki menadzerski talovi, Uske iz zatvora diktira, daj te malo dođite sebi ako nemate kome. Kako vam padaju te gluposti na pamet.

Kako ste nedokazni, sta hocete ? Prvi u grupi, igra odlicna, atmosfera u timu fantasticna, sve OK, nikad bolji nismo bili, niko ziv nema primjedbu sem par kompleksasa.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 19 jan 2013, 13:19

Principatus je napisao/la:Jedino mi je sljedece interesantno u ovom clanku:
Pa vljada je to i petogosnjacima jasno da selektor daje savezu signal za kojeg igraca treba pokreniti proceduru...
Kako ce savez na svoju ruku pozivati i sredjivati papire igracima?????

Onda i jasenko Sabitovic treba ocekivati poziv iz saveza da produzi pasos ili neki Meho iz Cileanske 3 lige.......

Ali ne......
Svi ovo znaju ali je Sajo sveta krava i svi mogu biti krivi ali on ne, jer on je legenda FCS ...... :(

Cak se toliko ide nisko da se potencira od strane medija da savez i igraci na svoju ruku moraju pokretati procedure bez blage veze hoceli se selektor sjetiti 2017 god i poslati poziv recimo Seferovicu koji je na svoju ruku zavrsio papire.....

Jadna smo nacija.......Pa mozda smo na nizem intelektualnom nivou i od Africkih plemena..... :(
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 19 jan 2013, 13:20

Dajte ba Nihco i Gringo,sve i da jeste tako,popustite malo.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 19 jan 2013, 13:27

Dylan Dog je napisao/la:Dajte ba Nihco i Gringo,sve i da jeste tako,popustite malo.
zasto da popuste , i ja imam isto misljenje kao oni u vezi ove situacije,pa nezna se ljudi ni tko pije ni tko placa kada su u pitanju ovi pozivi!! :?: :?: zalosno je ovo :oops: :oops:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 19 jan 2013, 13:28

Elegant je napisao/la:Dosadni ste sa tim teorijama zavjere, eto vi znate ko je u talu sa kime, lafo neki menadzerski talovi, Uske iz zatvora diktira, daj te malo dođite sebi ako nemate kome. Kako vam padaju te gluposti na pamet.

Kako ste nedokazni, sta hocete ? Prvi u grupi, igra odlicna, atmosfera u timu fantasticna, sve OK, nikad bolji nismo bili, niko ziv nema primjedbu sem par kompleksasa.
Teorija zavjere je etiketa ne pokazatelj pravog/cinjenicnog stanja neke tvrdnje...
Sta nam ti imas reci o "teoriji spontanog razvoja dogadjaja"?????? Jer ocigledno pripadas toj struji..... ;)

Od tebe ocekujem barem gram ljudskosti i pojasnis nam Safetove poteze nakon "nogiranja"? Usketa iz saveza....
Ono u par rijeci da nam pojasnis zasto je Safetu Uske bio ispred repke????

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CAGarfia, izdzezveubrazil, Sheyi i 29 gostiju.