Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Claus
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Claus » 25 jan 2013, 22:06

Zaslužio je Murray ovu pobjedu. Ali, ne zavaravajte se previše. Federer je ovo očajno odigrao, 2x se izvlačio u tie-breaku i prolazio kroz iglene uši. Murraya je služio servis k'o nikad prije, igrao je mudro i bio fokusiran (baš ono što Lendl traži od njega), nije dozvolio da ga već umorni i iscrpljeni RF izbaci. Šta je Fedex više mogao s obzirom da je duplo više bio od Britanca na terenu i imao mnogo teži žrijeb. Bez obzira, pobjedu ne treba omalovažavati, čovjek je s tegovima na nogama nadigrao Rogera i treba mu čestitati, ali sad mogu potpisati da će ga Djoker rasturiti u finalu 3-0 ili 3-1 u setovima. Neće Murray ponoviti onakvu igru, nema teorije.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jan 2013, 22:39

Claus je napisao/la:Zaslužio je Murray ovu pobjedu. Ali, ne zavaravajte se previše.

Murray ce na kraju uzeti turnir a ovdje ce se i dalje pisati da se ne zavaravamo...

Murray je danas trebao dobiti 3-1 maksimalno jer takav je odnos snaga bio na terenu ali ne bi Federer bio to sto jeste...

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 25 jan 2013, 22:45

Cestitam Murrayu i svim njegovim navijacima.

Sve cekam kad ce Murray past psihicki i mislio sam da je to to nakon serviranja za mec i povratka Rogera, al' onda igra u 5. setu :shock:

Previse sam razoracan da sta komentarisem, al' samo cu reci da nema vise starog Murraya, i da ce ovaj pomest sezonu, k'o sto je to radio krajem prosle, zadnje 2 velike titule su kod njega...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jan 2013, 22:51

adnan24 je napisao/la:
Claus je napisao/la:Zaslužio je Murray ovu pobjedu. Ali, ne zavaravajte se previše.

Murray ce na kraju uzeti turnir a ovdje ce se i dalje pisati da se ne zavaravamo...

Murray je danas trebao dobiti 3-1 maksimalno jer takav je odnos snaga bio na terenu ali ne bi Federer bio to sto jeste...
Vidjet ćemo. Držim mu palčeve, ali Novak je favorit.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2013, 22:51

Hebes sezonu, zanimaju nas samo Grand Slam trofeji :)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 25 jan 2013, 23:23

Federerovo najjače oružje-servis nije bio nikako dobar.Meni je misterija kako je samo izvukao onaj drugi set. :shock:
Sa druge strane,Murray je bio odlično defanzivno orijentisan.Sjajno je vraćao loptice,ali je bio i ofanzivan.I to u nekim važnim trenucima.Servis ga je fantastično služio,nisam odavno gledao meč u kojem Andy ovako dobro servira.
Razlog Federerovog poraza je umor.Nije mogao izdržati i taj peti set iako je u prvom gemu petog seta imao 30:30 na Andyev servis i tu da ga je uzeo,bilo bi gotov.Sitnice uvijek odlučuju pobjednika na ovakvim mečevima.Jedan poen obično prevagne.Najbitnije je to da me Federer opet nije poštedio nerviranja i kidanja živaca.
Bekend mu je bio jako dobar,čak i bolji nego forehand danas.Morao je slati dublje loptice da bi parirao Škotu,taj bi recept ja upotrijebio.Ne zamjerim mu kada pogriješi iako se iznerviram.U važnim trenucima Roger zna pogriješiti,to se danas desilo u četvrtom setu kod brejk lopte.Pogriješio je jer je htio winnerom završit poen.Ne zamjerim mu to,ali mi nikada neće biti jasno čemu ono skraćivanje loptice na drugi servis pri čemu ostavi Murrayu finu lopticu za suprotnu stranu.To se desilo u tie breaku na oba servisa Murraya kod 5:4 za Rogera,srećom Andy je drugi put jako loše smečirao.
Što se Federera tiče,jednostavno sam zadovoljan.Mogao je bolje danas,ali vjerovatno nije do njega što se tiče servisa,to ili jeste tvoj dan ili nije.Danas nije bio njegov dan i pravo je čudo što je uspio izboriti 5 setova.Nijanse su odlučile,jedan poen je prevagnuo po meni.To je tenis i zato ga volimo.Napetost na nivou.
Federer će biti mnogo odmorniji za predstojeće Grand Slamove s obzirom da neće igrati neke bespotrebne turnire i zbog toga se umarati.Stoga bi mene zadovoljilo bar jedno finale u naredna 3 grand slama.I dva polufinala.Za čovjeka u 32. godini to je odlično.
Samo mi se nije svidjelo ono 'fu*king stop' u četvrtom setu prema Murrayu.Obojica nisu pridavala značaja tom događaju,ali nije to Roger smio uraditi.Nije u redu,iako su se na kraju fino pozdravili,kao da se ništa nije desilo.

Što se finala tiče,mislim da ću bodriti Škota,nekako je zaslužio.Ja sam samo za dobar i neizvjestan meč,a čak nisam siguran ni za koga ću navijati.Valjda Murraya.
You'll never walk alone.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jan 2013, 23:29

Vidi @Virtu4la, bolan dominira...Taman da ga quotujem u nedelju, kao onomad pre dve godine u isto vreme i nakon istog dogadjaja. ;)

Inace, Murray je danas bio mnogo bolji. Nije bilo 3-0, jer i dalje ima stanare u glavi.
Onakvog Federera bi Djokovic i Nadal glat pocistili, da su kojim slucajem bili u Murrayevom mode-u.
Danas se desio change of guard svetskog tenisa. Murray je realno top2 igrac, a Federer je dobio 3 igraca koji ga dobija na najvecim turnirima u kontinuitetu.
Odnos winners/u.e. +15 za AMa, -17 za RFa. Sa tim se ne moze pobediti veliki igrac, a sam uspeh je sto je Federer doziveo da igra 5. set.

Za finale vidim 2 scenarija. U oba ce se pitati Djokovic:

1) Djokovic igra pasivno, ulece u probleme, Murray ga lomi u razmenama, gubi mec u prva dva seta i onda bezuspesno pokusava da se vrati

2) Djokovic ulazi u mec kao pre 2 godine, diktira FH-FH razmene, napada prvi servis Murraya, servira max. svoj prvi servis....Tu ce se AM opet raspasti, jer ne verujem da moze da okrene minus u setovima protiv Djokovica. Da je dobar - jeste, da je toliko napredovao - ne verujem.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2013, 23:34

Ovdje nesto tukne, nemeres dihat...
Voli te tvoje Sarajevo.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 jan 2013, 23:38

Murray odigrao slab mec i opet pobjeda ni u jednom trenutku nije dosla u pitanje. Sreca da Federer nije u finalu, jer bi onda Djokovic lagano osvojio turnir.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 25 jan 2013, 23:42

Mozda se desi najbolji mec svih vremena u nedjelju.

Ovi koji pricaju da Murray nije dobro igraju pojma nemaju o tenisu :roll:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 25 jan 2013, 23:43

MaGiCa je napisao/la:Vidi @Virtu4la, bolan dominira...Taman da ga quotujem u nedelju, kao onomad pre dve godine u isto vreme i nakon istog dogadjaja. ;)

Inace, Murray je danas bio mnogo bolji. Nije bilo 3-0, jer i dalje ima stanare u glavi.
Onakvog Federera bi Djokovic i Nadal glat pocistili, da su kojim slucajem bili u Murrayevom mode-u.
Danas se desio change of guard svetskog tenisa. Murray je realno top2 igrac, a Federer je dobio 3 igraca koji ga dobija na najvecim turnirima u kontinuitetu.
Odnos winners/u.e. +15 za AMa, -17 za RFa. Sa tim se ne moze pobediti veliki igrac, a sam uspeh je sto je Federer doziveo da igra 5. set.

Za finale vidim 2 scenarija. U oba ce se pitati Djokovic:

1) Djokovic igra pasivno, ulece u probleme, Murray ga lomi u razmenama, gubi mec u prva dva seta i onda bezuspesno pokusava da se vrati

2) Djokovic ulazi u mec kao pre 2 godine, diktira FH-FH razmene, napada prvi servis Murraya, servira max. svoj prvi servis....Tu ce se AM opet raspasti, jer ne verujem da moze da okrene minus u setovima protiv Djokovica. Da je dobar - jeste, da je toliko napredovao - ne verujem.
Pa to sto je dozivio peti set a igrao je ko k**** ti nesto govori.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 25 jan 2013, 23:44

Edin TM87 je napisao/la:Mozda se desi najbolji mec svih vremena u nedjelju.

Ja ne vjerujem da je iko rekao da je odigrao loše, već se govori o tome da nije odigrao fenomenalno, već je odigrao sasvim dobro da dobije Rogera. Protiv Đoke :mrgreen: će to morati biti još puno bolje - o tome se priča...

Samo Rogerova genijalnost u jednom i glupost u drugom trenutku odvele su današnji meč u 5 setova :mrgreen:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 jan 2013, 23:46

Edin TM87 je napisao/la:Mozda se desi najbolji mec svih vremena u nedjelju.

Nije odigrao lose, al moze dosta bolje. Pa da nije gluposti radio dobio bi 3-0 Rogera. ;)
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2013, 23:50

Nije lud da pobijedi 3-0, Mirka i blizanci na tribinama, covjek ima srce, Skotlandjanin je to, sta vam je...

i Novaku ce malo progledati kroz prste, jbg, valja ici na svadbu u Beograd...
Voli te tvoje Sarajevo.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 25 jan 2013, 23:52

I meni nije jasno o cemu pricaju, cuj Murray nije igrao dobro. :lol: Oko Rogera je prstalo po svim dijelovima terena, fantasticna ofanziva Murraya, defanziva nikad nije ni dolazila u pitanje, servis nikad bolji protiv nekog iz TOP 3. Sama cinjenica da je Roger imao svega jednu break priliku u tri seta govori koliko je Murray bio siguran na svom servisu, pa nije to s neba palo.

Stoji da Federer nije odigrao onako kako se ocekuje, da je mogao biti agresivniji od starta meca, kao i da je na kraju fizicki potpuno pao, ali Murray da nije radio neke gluposti samo njemu karakteristicne ovo je veoma lagano moglo zavrsiti u tri seta. Prema prikazanom na terenu realnije je bilo da se igraju tri, nego pet setova.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jan 2013, 23:56

darker10 je napisao/la:
Pa to sto je dozivio peti set a igrao je ko k**** ti nesto govori.

Sta mi govori :?: De me prosvetli.

Virtu4l je napisao/la:Nije lud da pobijedi 3-0, Mirka i blizanci na tribinama, covjek ima srce, Skotlandjanin je to, sta vam je...

i Novaku ce malo progledati kroz prste, jbg, valja ici na svadbu u Beograd...

Nek mu gleda kao i dosad i izgubice glat. No, videcemo da li je ovaj Murray kalibar da postane all time great igrac. Ako uzme finale, postace prvi igrac u Open eri koji je nakon prvog osvojenog GS turnira u karijeri uzeo sledeci koji se igrao. To je de facto znak velicine jednog igraca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2013, 00:04

Naravno da je kalibar, dobijao je najbolje igrace koji su ikada igrali ovaj sport. Za nepunu godinu dana je promijenio stil igranja, prilagodio se, poceo igrati ofanzivno (naravno, kada je to potrebno) i samo ga Novak moze dobiti.

Dakle, sve ide u pravom smjeru. Da nije tako, gledali bi dominaciju Dijaninog sina, koji se taman rijesio Rafe i Rogera... ali jbg, hoce on kuma iz Dunblanea :-P
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2013, 00:14

Virtu4l je napisao/la:Naravno da je kalibar, dobijao je najbolje igrace koji su ikada igrali ovaj sport. Za nepunu godinu dana je promijenio stil igranja, prilagodio se, poceo igrati ofanzivno (naravno, kada je to potrebno) i samo ga Novak moze dobiti.

Dakle, sve ide u pravom smjeru. Da nije tako, gledali bi dominaciju Dijaninog sina, koji se taman rijesio Rafe i Rogera... ali jbg, hoce on kuma iz Dunblanea :-P
Pa dobro, svaki sampion ima svog antipoda, koji mu ne da da dominira ili pokusava sve da on bude taj alfa muzjak.
Ne vidim kako je to Murray srecan time sto mora da se bori sa Djokovicem. Isto tako bi i Djokovicu bilo lakse da Murray nije napravio iskorak. To nije nista novo pod kapom nebeskom.

Ipak, izmedju njih dvojice ce se, kako sad stvari stoje, deliti sledecih 10ak Slamova, uz povremeno ubacivanje Nadala&Federera ili nekog treceg. A onda ce ih sacekati godine i gledacemo nova imena, kao sto to vazda biva u zivotu. Circle of Life...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2013, 00:25

Nece se pojaviti nova imena. Novak ce dominirati narednih 500 godina.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2013, 00:43

Virtu4l je napisao/la:Nece se pojaviti nova imena. Novak ce dominirati narednih 500 godina.
Pre ce biti da je to moguce samo Murrayu. Ipak je on Highlander. ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.