Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
34
49%

Ukupno glasova: 70

Semir bvb
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Semir bvb » 22 dec 2012, 15:35

Dortmundzacija je jedini recept za titule. slika

Tako je bilo i 1996.g. kad je osvojena zadnja titula.slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 dec 2012, 19:11

Evo ga ponovo...
Modni-guru je poceo ponovo sa izjavama po medijima o tome sta je cilj 2014.godine. Naravno isti je sve to fino upakovao i odmah dao igracima alibi u slucaju neuspjeha.

Ono sto je Njemacku krasilo od drugog svijetskog rata on je uspio da unisti za 6 godina.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 dec 2012, 19:52

Ja ne znam zasto se sve svaljuje na Lowa ?
Jel to neko od vas ocekuje da Njemacka osvoji EP ili SP pored onakve Spanije ?
If you know what I mean. 8D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 dec 2012, 21:29

Mora se naći žrtveno jagnje. :D
Osudićeš jednog igrača, drugog, trećeg...i vidiš da nema vajde. Iste ili slične greške se ponavljaju, gubi se od istih protivnika, nema neke naznake da će biti bolje uprkos optimističnim najavama, uvijek iste priče procure ili se puste u javnost. Mislim da je to sve dosadilo "gladnim" Nijemcima. Gladnim za nekim trofejom, kojeg za njihove prilike, čekaju veoma dugo.
Kad kažeš zašto se sve svaljuje na Lowa, vjerovatno misliš na ovaj forum. U Švabiji to nije tako, iako su ga počeli kritičnije gledati (razumljivo) nego ranije.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 dec 2012, 03:16

geronimo je napisao/la:Mora se naći žrtveno jagnje. :D
Osudićeš jednog igrača, drugog, trećeg...i vidiš da nema vajde. Iste ili slične greške se ponavljaju, gubi se od istih protivnika, nema neke naznake da će biti bolje uprkos optimističnim najavama, uvijek iste priče procure ili se puste u javnost. Mislim da je to sve dosadilo "gladnim" Nijemcima. Gladnim za nekim trofejom, kojeg za njihove prilike, čekaju veoma dugo.
Kad kažeš zašto se sve svaljuje na Lowa, vjerovatno misliš na ovaj forum. U Švabiji to nije tako, iako su ga počeli kritičnije gledati (razumljivo) nego ranije.
Slazem se s tobom sto si napisao, ali se nikako ne mogu sloziti sa ovom tvojom posljednjom recenicom. Ukoliko imas vremena odi na forum TM-a ili na BILD-u ukucaj njegove ime pa ce vidjeti kakvo misljenje imaju navijaci u Njemackoj o njemu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 dec 2012, 23:06

Ne gledam to niti mi se da istraživati. ;)
Ovo se prvanstvano mislilo na sportske glavešine a ne na obično pućanstvo, kakvi smo i sami.
Jogi ne trpi pretjerane kritike od sportskih radnika, bivših kolega, fudbalera, legendi njemačkog fudbala...
Ili sam ja nešto propustio? :?
Ili su kritike prije bile žešće pa se na presicama pravile mnogo veće scene (vogts, voller, ribeck) oko čega se javnost smijala. Ove izjave Lowa su ništa nasuprot tome.
Ne, ne branim ja šminkera (zaboli me za njega), ali dolaskom Kloppa na svjetla pozornice mnogi od nas su pametniji i žele njega vidjeti na fotelji Elfa. Okej to, doći će i vrijeme za tako nešto (mada sam ja siguran da će strastvene pristalice Jurgena za selektora morati pričekati) ali do prije par godina na opravdane kritike zbog čega je Jogi izabran i sam si ti Amere pokušavao reći kako je to idealno rješenje i kako iza dotičnog stoje dobri rezultati (ovo je iz glave, ako se ne sjećaš možemo provjeriti).
Neću dužiti (i tušiti :) ) i samo ću reći da je Elf "pukao" na SP2006 i od tada (zahvaljujući mlađim naraštajima) se predviđala lijepa budućnost koja će nekad doći. Niko nije očekivao ovako brzo, da se nije ono desilo u JA. Nakon toga su apetiti porasli i vjerovatno bi nešto i zemili da za protivnika nemaju jednu od najboljih repki svih vremena - ekipu Španije.
Vom Jäger zum Gejagten

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 dec 2012, 23:20

geronimo je napisao/la:Ne gledam to niti mi se da istraživati. ;)
Ovo se prvanstvano mislilo na sportske glavešine a ne na obično pućanstvo, kakvi smo i sami.
Jogi ne trpi pretjerane kritike od sportskih radnika, bivših kolega, fudbalera, legendi njemačkog fudbala...
Ili sam ja nešto propustio? :?
Ili su kritike prije bile žešće pa se na presicama pravile mnogo veće scene (vogts, voller, ribeck) oko čega se javnost smijala. Ove izjave Lowa su ništa nasuprot tome.
Ne, ne branim ja šminkera (zaboli me za njega), ali dolaskom Kloppa na svjetla pozornice mnogi od nas su pametniji i žele njega vidjeti na fotelji Elfa. Okej to, doći će i vrijeme za tako nešto (mada sam ja siguran da će strastvene pristalice Jurgena za selektora morati pričekati) ali do prije par godina na opravdane kritike zbog čega je Jogi izabran i sam si ti Amere pokušavao reći kako je to idealno rješenje i kako iza dotičnog stoje dobri rezultati (ovo je iz glave, ako se ne sjećaš možemo provjeriti).
Neću dužiti (i tušiti :) ) i samo ću reći da je Elf "pukao" na SP2006 i od tada (zahvaljujući mlađim naraštajima) se predviđala lijepa budućnost koja će nekad doći. Niko nije očekivao ovako brzo, da se nije ono desilo u JA. Nakon toga su apetiti porasli i vjerovatno bi nešto i zemili da za protivnika nemaju jednu od najboljih repki svih vremena - ekipu Španije.
To je to.
Ali eto, na SP-u u Brazilu ce biti dosta jaci nego li recimo na ovom EP-u u Poljskoj i Ukrajini.
Bit ce jaci bar za Gotzea i Reusa, a to su dvojica strasnih igraca.
Momak koji je kocio igru ( Podolski ) ce biti na klupi ili ga Low nece ni pozvati.
Vrlo vjerovatno da ce doci i do promjene na stoperskim pozicijama gdje bi Howedes mogao upasti u prvih 11, ali i na poziciji lijevog beka i zadnjeg veznog.

Tako da od njih ocekujem minimalno finale na predstojecem SP-u.
I onda ko zna ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 dec 2012, 19:59

@ geronimo

naravno da je Löw u to vrijeme bio idealno rijesenje, ali ipak mislim da se njemu previse oprostilo nakon tri neuspjeha.Veci od njega kao Herberger i Schön su nakon jednog neuspjeha morali pakovati kofere, i ako su i jedan i drugi Elf-u donosili titule.

Sto se tice kritika poznatih licnosti ja se mogu sjetiti da su ga Scholl i Kahn kritikovali nakon Italije kao i Njemacka javnost, ali naravno da njihove izjave nemaju tezinu Kaisera.

Ja ipak mislim da se mi u sustini slazemo po ovom pitanju samo se drugacije izrazavamo...SP 2014 je Löw-u posljednja prilika (sto potvrdjuje i danasnji interviju Hitzfelda), ali mene najvise nerviraju njegove izjave u kojima mnogo toga najavljuje, ali u istom trenutku za neuspjeh trazi alibi.

PS: Izjava Hitzfelda...

http://www.transfermarkt.de/de/hitzfeld ... 09036.html

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 dec 2012, 23:03

amerosm je napisao/la: ali ipak mislim da se njemu previse oprostilo nakon tri neuspjeha.Veci od njega kao Herberger i Schön su nakon jednog neuspjeha morali pakovati kofere, i ako su i jedan i drugi Elf-u donosili titule.
Eto vidiš da nisu prema njemu previše kritički nastrojeni. :D
Protiv Italije je prvo sam sebe šamaro i onda čekao da ga ovi dokrajče. :mrgreen:

Hajd ba, naduraće se. Kad si mogao Veha I Brunu trpiti možeš vala i ovoga. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 jan 2013, 18:44

Na kog to Low moze računati u budućnosti:

Golmani: Manuel Neuer (Bayern) , Rene Adler (HSv) , Marc- Andre ter Stegen (B. Mönchengladbach)

Odbrana: Jérôme Boateng (Bayern), Holger Badstuber (Bayern), Philipp Lahm (Bayern), Mats Hummels (BVB), Marcel Schmelzer (BVB), Benedikt Höwedes (Schalke), Sebastian Jung (Frankfurt), Per Mertesacker (Arsenal)

Vezni red: Bastian Schweinsteiger (Bayern), Toni Kroos (Bayern), Lars Bender (Bayer), Sven Bender (BVB), Ilkay Gündogan (BVB), Julian Draxler (Schalke), Mario Götze (BVB), Marco Reus (BVB), Lewis Holtby (Tottenham), Sebastian Rode (Frankfurt), Sami Khedira (Real Madird), Mesut Özil (Real Madrid)

Napad:Thomas Müller (Bayern), Mario Gomez (Bayern), Lukas Podolski (Arsenal), Andre Schurrle (Bayer), Miro Klose (Lazio)

Ukupna vrijednost na trzištu: 601,5 mil eura

Igrači koji bi se mogli nametnuti: Bernd Leno (Bayer), Sven Ulreich (Stuttgart), Kevin Trapp (Frankfurt), Ron-Robert Zieler (Hannover), Oliver Baumann (Freiburg), Jan Kirchhoff (Bayern), Serdar Tasci (Stuttgart), Philipp Wollscheid (Bayer), Dennis Aogo (Hsv), Roman Neustädter (Schalke), Gonzalo Castro (Bayer), Kevin Großkreutz (BVB), Moritz Leitner (BVB), Patrick Herrmann (B. Mönchengladbach), Lars Stindl (Hannover), Nils Petersen (Werder), Kevin Volland (Hoffenheim)

Priznat će te da ovakvu širinu nemaju druge repke osim Španije.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jan 2013, 17:52

Sportski direktor DFB-a danas je predstavio svoj novi koncept pod nazivom Erfolg sind Alle (Uspjeh su svi)...
Dutt je tom prilikom izjavio da je Njemacka zahvaljujuci Sammeru jedan korak ispred drugih nacija, ali da se ne smiju i dalje odmarati na tim uspjesima i da moraju napredovati i on je uvjeren da ce ovaj njegov novi koncept u tom napredku biti od velikog znacaja i ukoliko se isti bude primjenjivao titule ce biti neizbjezne.

Ja sam i dalje skeptican kada je Dutt u pitanju no buducnost ce pokazati koliko potencijala ima ovaj njegov danas predstavljen koncept.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2013, 17:29

amerosm je napisao/la: Ja sam i dalje skeptican kada je Dutt u pitanju no buducnost ce pokazati koliko potencijala ima ovaj njegov danas predstavljen koncept.
I meni on ne ulijeva povjerenje... Kad je tek bio izabran činilo mi se najviše da je izabran zbog toga je u DFB-u odjednom žele samo fine momke na svim mogućim bitnim pozicijama oko reprezentacije. Nema tu ni jednog Hitzkopfa. Ali moguće da nas iznenadi. U suštini Dutt nije neko ko se ne razumije u fudbal, postigao je neke stvari u Freiburgu, ali faktički onda zakazao u Leverkusenu. Nekako mi u svemu tome nije jasno, kakve su to tolike onda reference njega dovele na tu poziciju. Ali eto, živi bili, pa vidjeli razvoj situacije s njim. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 jan 2013, 20:49

@ effe_sa

Modni-guru je uradio pametan potez po sebe kada je potpisivao novi ugovor i odvoio svoju Abteilung od ostatka DFB-a tako da i jedan Hitzkopf ne bi puno toga mogao promjeniti, ali slazem se s tobom da u DFB su sada na vaznim funkcijama mlaki ljudi koji nemaju neku stvar i da upute kritike kada nesta ne valja.

Nego u Srijedu bi mogli prisustvovati historijskom trenutku, jer ce Klose imati priliku izjednaciti rekord Müllera kada je broj postignutih golova u Elf-u u pitanju, a mozda ga i cak prestici.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2013, 23:38

Konačno i Kiessling dobiva svoju šansu. Naime Low ga neće pozvati za prijateljsku utakmicu protiv Francuske naredne sedmice, ali zato hoće za kvalifikacione utakmice protiv Kazahstana krajem marta, te za turneju u USA krajem maja.

Zadnju utakmicu Kiessling odigrao 2010. godine na SP u utakmici za treće mjesto.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 feb 2013, 01:45

effe_sa je napisao/la:Konačno i Kiessling dobiva svoju šansu. Naime Low ga neće pozvati za prijateljsku utakmicu protiv Francuske naredne sedmice, ali zato hoće za kvalifikacione utakmice protiv Kazahstana krajem marta, te za turneju u USA krajem maja.

Zadnju utakmicu Kiessling odigrao 2010. godine na SP u utakmici za treće mjesto.
Iskreno po meni i pored velikog broja golova ove sezone nema kvalitet za Elf i tu vidim jedini problem kada je buducnost Elf-a u pitanju. Klose nakon SP-a ode u penziju kada je reprezentacija u pitanuju, Gomez je statican za sistem Modnog-guru-a, dok ostalo nije vrijedno spomena. Da sam na njegovom mjestu pokusao bih sa Schürlle-om i Reus-om u vrhu napada gdje bi se isti rotirali.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 feb 2013, 02:43

Ja nemislim da ce 9tka biti problem za njemacku...nakonklosea ce vjerojatno forsirati poldija tu ponekad I schurlea nakon svjetskog ocekujem da se mali polter iz nurnberga probije...isto tako duksch iz doofmunda I hoffmann iz schalkea puno obecavaju...takoda...a kiessling je otprilike tip centarfora koji se uklapa u guruov sistem trci puno ,krece se,otvara prostor a nije ni los tehnicar ...on generalno drzi taj jedan nivo igre vec godinama tako da se morao forsirati I nakon 2010te..

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 feb 2013, 02:45

I jos nesto... Kakav je to koncept prezentovao dutt moze li mal vise detalja o tome

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 feb 2013, 12:58

Za meč protiv Francuske pozvani su:

Golmani: René Adler (Hamburger SV), Manuel Neuer (Bayern München)

Odbrana: Jerome Boateng (Bayern München), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (FC Arsenal), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Heiko Westermann (Hamburger SV)

Vezni red: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Mario Götze, Ilkay Gündogan (oba Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos, Thomas Müller (oba Bayern München), Mesut Özil (Real Madrid), Lukas Podolski (FC Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), André Schürrle (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München)

Napad: Mario Gomez (Bayern München), Miroslav Klose (Lazio Rom)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 feb 2013, 18:37

gruezi je napisao/la:I jos nesto... Kakav je to koncept prezentovao dutt moze li mal vise detalja o tome
Naravno da nece na konferenciji za medije iznositi detalje ;) ;) Sto se tice njegovog koncepta klubovi su dobili upute kako da poboljsaju kvalitet treninga u omladinskim kategorijama i da mu je glavni cilj bio da vidi kako se ponasaju treneri u ekipa iz prve lige i druge lige na treningu u tim kategorijama kako bi se zatim mogao napraviti neki standardan koncept kojeg bi se treneri drzali...npr. lakse ti je motivisati igraca u drugom timu Bayerna nego u drugom timu Cottbusa.

Sto se tice spiska za Francusku na danasnjoj konferenciji Löw je takodjer istakao da se Adler braniti cijelu utakmicu, dok je Neuer i dalje broj 1 koji ce ponovo u kvalifikacijama zauzeti svoje mjesto u prvih 11. Löw je dakle Zieleru i ter-Stegenu poslao jasnu poruku da su prve dvije pozicije na golu Elf-a rezervisane, no to MATS-a ne treba puno da brine jer ce za jedno 5-6 godina on biti prvi golman Njemacke.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 feb 2013, 14:44

Schweinsteiger otkazao nastup protiv Francuske zbog povrede clanka...Nije to neki veliki hendikep s obzirom da je u pitanju prijateljska utakmica, a isto tako Modni-guru moze isprobati neke nove varijante, i ako se nalazi pod pritiskom pobjede kada je u pitanju javnost u Njemackoj.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []