Kao što smo ja i Avvocato spomenuli, taktički jedna od najbolje odigranih utakmica sezone, jedino bolje odigran meč je bila pobjeda u Donjecku, taj meč je bio za udžbenike fudbalske taktike i primjer kako treba igrati kada je najteže.
Ono što mi je drago da tim uvijek pokaže karakter kada je kriza, ali sada su 3 meča u ligi super važna za nas:
Roma, Siena, Napoli.
Sa 7 bodova tu uz prolaz LP - ogroman posao bi bio napravljen, ogroman, ali bit će teško, kao i uvijek.
Da se vratim na meč od jučer, prosto sam impresioniran, a i Montella je to istakao nakon meča i pohvalio, kako smo igrali visoki presing cijeli meč, ali posebno kako su Matri i Vučinić radili pritisak, pogotovo na organizatora igre viola, Pizzara koji se nije vidio, pod konstantnim pritiskom je bio.
Da ne govorim kako je fantastično analizirana igra viola da nakon Pizzara, Borja Valero koji ima sličnu ulogu, jednostavno je bio pojeden od strane Vidala koji mu nije dao mira.
Izvrstan meč, baš je i Nedved, koji je i jedini dao intervju nakon meča, rekao da ovako Juve mora uvijek igrati.
Sa ovom igrom nećemo imati briga, ali teško je uvijek ovako igrati.
EDIT: Sutra je Asa u Škotskoj.