RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 16 feb 2013, 23:09

RodjeniiBrato je napisao/la:U ponedeljak sa igramo sa Radnicki Lukavac(Federalna liga BiH).E vala je vrijeme da nekog i pobjedimo :D :lol:
ako se sjecas igrali smo prvu utakmicu sa "federalcima" pa smo popusili,tako da ce i ova utakmica biti napeta do kraja :o .Rodjeni nas uvijek iznova iznenade, pa sto ne bi i ovaj put :roll:

FORZA
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 17 feb 2013, 00:14

U čast prerano preminulog golmana ENISEJA HONĐE poznatijeg kao Kole, u NEDJELJU, 17.2 će biti odigran muški rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba Velež. Na pomenutom turniru će nastupiti ekipe za koje je naš Kole igrao.

Sve utakmice će biti odigrane u dvorani USRC "Mithad Hujdur - Hujka" sa POČETKOM U 10 sati. Na turniru će pored domaćina, Veleža, učestvovati i :

- RK "Željezničar" - Sarajevo
- RK "Igman" - Ilidža , te
- RK "Turbina" - Jablanica

SATNICA TURNIRA:

10:00 - 11:15 > RK Velež - RK Turbina
11:30 > SVEČANO OTVARANJE TURNIRA
11:45 - 13:00 > RK Željezničar - RK Igman
13:00 - 14:00 > Zajednički ručak za sve učesnike (revijalna utakmica)
14:15 - 15:30 > utakmica za 3. mjesto
15:45 - 17:00 > FINALE
17:00 > ZATVARANJE TURNIRA I DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA

Pozivamo sve ljubitelje rukometa, prijatelje kluba, navijače Veleža da dođu u što većem broju i isprate ovaj turnir na najbolji način, te tako još jednom dokažu da je Enisej to zaslužio.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 feb 2013, 11:55

Naski Rukometasi Veleza su savladali ekipu Rk Turbinu iz Jablanice i tako se plasirali u finale turnira.Finale se igra u 15:45 protiv boljeg iz utakmice RK Zeljeznicar - RK Igman :!:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 17 feb 2013, 14:57

RodjeniiBrato je napisao/la:U ponedeljak sa igramo sa Radnicki Lukavac(Federalna liga BiH).E vala je vrijeme da nekog i pobjedimo :D :lol:
Brato, ne podcjenjuj :).

Mislim, meni su i Velež i Radnički u srcu, ali poznajem situaciju u obje ekipe tako da...nemoj prerano da se raduješ ;) .

Ali ako treba za samopouzdanja (kao što je jednom trebao "bod" u Lukavcu da se izbori povratak u PL), eto onda, neka Rođeni pobijede :D.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 feb 2013, 15:02

Zoom088 je napisao/la:

Mislim, meni su i Velež i Radnički u srcu, ali poznajem situaciju u obje ekipe tako da...nemoj prerano da se raduješ ;) .

Ali ako treba za samopouzdanja (kao što je jednom trebao "bod" u Lukavcu da se izbori povratak u PL), eto onda, neka Rođeni pobijede :D.
Ma brate moj ja se iskreno nadam da cemo pobjedit,al samo nadam,a sta ce biti vidit cemo,samo neka bude sve fer jer ipak to je prijateljska utakmica ona nije bitna ni zasto jer se u njoj provjeravaju samo ovi novi igraci i igraci koji su na posudbi i mislim da je velez vise provjerio ko valja,ko nevalja pa da je vrjieme da izadjemo u najjacem stastavu.Prijateljski pozdrav. :P
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 17 feb 2013, 15:12

Ma razumijemo se ;)

P.S. Ovo "088" u mom nicku nije godište :D , nego nekadašnji telefonski pozivni broj mog rodnog grada :D

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 17 feb 2013, 15:52

meni nije jasno da ibro jos nema konture neke prve postave, skoro svi igraci u svakoj tekmi dobiju priliku! 2 sedmice prije pocetka prvenstva bi se zar 90% igraca iz prve postave trebalo znat, mozda jedino jedna dvi dileme i to je to! treba prvu postavu uigrat do pocetka prvenstva a davajuci svima po 45 min u svakoj tekmi ce tesko to uspjet, pogotovo kad ima hrpu novi igraca koji ce vjerovatno bit u toj prvoj postavi i nepoznaju se sa ostalim! zolj, vladavic, pliska, sisic, pejic, to je 50% ekipe i barm trojica od njih ce bit u prvi 11 ako ne i vise!kostur ekipe iz prosle polusezone se stim izgubi jer je previse novi ako ces ih naglo gurnut u vatru a nisi ih uigravao u pripremnim!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 feb 2013, 17:55

Zoom088 je napisao/la:Ma razumijemo se ;)

P.S. Ovo "088" u mom nicku nije godište :D , nego nekadašnji telefonski pozivni broj mog rodnog grada :D
:lol: :lol: :lol:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 feb 2013, 17:58

Zna li iko s kim smo igrali u finalu i kako je zavrsilo ???
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

tijago
Kontakt:

Post Postao/la tijago » 17 feb 2013, 18:32

Zoom088 je napisao/la:

Hahahahahah,bod nam trebao i vi nam dali,slabo se sjećaš momak...

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 17 feb 2013, 18:42

Nije Veležu trebao bod nego mu je trebalo da ostane neporažen. Bod je sve što je mogao dobiti u Lukavcu - i dobio je. Odlično se sjećam jer kao što ranije napisah, oba kluba su mi srcu draga ;)

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 17 feb 2013, 19:02

ako ste dali bod velez vam je to vec vratio i to s kamatom....
sjecas li se zadnjeg kola i prvoj ligi i tekme velez vitez.ako velez dobije viteza vitez leti iz kige ostaje lukavac.
dosao predsjednik viteza i pita koliko para kosta bod da oni ostanu u ligi.mostar u euforiji gori grad i predsjednik dzubur kaze nema vam boda ako uzmete posteno svaka cast.i velez ih mlatne 5 0
svaki gol publika u lukavcu s aplauzom docekala.
sto to drug ne spomenes :P

pozz za sve u lukavcu

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 17 feb 2013, 19:05

Ja kad sam mladji bio znam da smo se mi (Red Army) sa Sioux-ima pobratili. Cak smo i salove Radnickog nosali iza gola :D
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 17 feb 2013, 19:18

Naravno da se sjećam. Bio sam na tekmi protiv Viteza u Vrapčićima, bola :D. Ko bi onakav spektakl propustio? (a kasnije i dernek na Musali :D )

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 17 feb 2013, 21:55

Polaganjem cvijeća na vječnom počivalištu Eniseja Hondže – Koleta krenuo je program jednodnevnog rukometnog turnira u organizaciji RK Velež, koji je završen maločas u Mostaru.

Pobjednik prvog Hondžinog Memorijala je tim Veleža, koji je u finalu sa 30:24 bio bolji od Igmana sa Ilidže.

Velež je u prvom susretu sa 29:25 savladao tim Turbine, dok je Igman u finale prošao boljim
izvođenjem sedmeraca pošto je meč protiv Željezničara u regularnom dijelu završio remijem, 25:25.

U susretu za treće mjesto Željezničar je savladao Turbinu rezultatom 33:29. Najboljim golmanom
turnira proglašen je Aldin Fazlagić iz Veleža, dok je najbolji igrač Nedžad Šapuh, također rukometaš
domaćina.

O Hondži je biranim riječima na otvaranju Memorijala govorio član Organizacionog odbora Hajrudin
Ćimić.

"Okupili smo se u znak sjećanja na velikog čovjeka i velikog sportistu. Uzornog sugrađanina, odanog
svojoj porodici, čovjeka sa mnogo vrlina i čovjeka istinski vrijednog pošovanja. Nije dovoljan broj riječi
kojima bi se opisao naš Kole. Nadam se da smo turnir doveli na nivo dostojanstven njegovog imena",
govorio je između ostalog Ćimić.

Počeni udarac izveo je Enisejov sin.

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 18 feb 2013, 13:26

Jel imate vi nekog tamo da javlja rezultat vama ili nesto?

Utakmica je za pola sata, sretno 8-)

VolimRadnicki
Kontakt:

Post Postao/la VolimRadnicki » 18 feb 2013, 13:45

VELEZDOGROBA je napisao/la:ako ste dali bod velez vam je to vec vratio i to s kamatom....
sjecas li se zadnjeg kola i prvoj ligi i tekme velez vitez.ako velez dobije viteza vitez leti iz kige ostaje lukavac.
dosao predsjednik viteza i pita koliko para kosta bod da oni ostanu u ligi.mostar u euforiji gori grad i predsjednik dzubur kaze nema vam boda ako uzmete posteno svaka cast.i velez ih mlatne 5 0
svaki gol publika u lukavcu s aplauzom docekala.
sto to drug ne spomenes :P

pozz za sve u lukavcu
Zbog tog mi je Velež jedan od dražih klubova u državi. :P
1921
1989

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 18 feb 2013, 14:04

Rahimića ne brinu silni porazi

Velež je u jedanaest utakmica ove zime poražen u sedam njih, no šef struke Ibro Rahimić nije zabrinut.

- Kompletne pripreme smo prošli bez ozljeda, a to je izuzetno važno. Osim toga, ekipa je evidentno fizički spremna, a za razliku od jesenas, konkurencija je zaista velika, rekao je, osvrnuvši se na po njemu jedan od najvećih problema, realizaciju.

- Protiv Sutjeske smo dobro otvorili utakmicu. Kasnije smo na 2:2 imali tri zicera i onda u 88. minuti primili strašno glup gol. Protiv Bokelja smo očekivano imali dominaciju, ali je opet izostala realizacija. Naši igrači se, umjesto da pucaju po golu, počnu dodavati u protivničkom šesnaestercu.

Slično je bilo i u posljednjoj provjeri, u kojoj je ubilježen poraz od Rudara iz Pljevlja.

- U subotnjoj utakmici s Rudarom smo lošije otvorili prvih 20 minuta. Nakon toga smo mi preuzeli inicijativu, posebno u drugom dijelu. Nažalost, u toj utakmici kao da smo imali reprizu Sutjeske, jer propustili smo četiri odlične šanse i onda dobili, moram reći, prelijep gol iz slobodnjaka.

Sve to Rahimića nije posebno iznenadilo.

- Mora se priznati da smo pomalo i očekivali to, jer igrački kadar je značajno izmijenjen. Treba vremena da se sve to malo posloži. U nadolazećem razdoblju radit ćemo situacijske treninge, jer na taj način možemo ubrzati kvalitetno uigravanje završnice.

Posljednju provjeru u Crnoj Gori Rođeni će odraditi u srijedu, s druge strane stajat će - Grbalj.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 18 feb 2013, 14:08

dobro ste poceli..10 minut 0-2 protiv Radnickog :) Mace 2x
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

VolimRadnicki
Kontakt:

Post Postao/la VolimRadnicki » 18 feb 2013, 14:09

Možda je oko 10minuta, Radnički - Velež 2:0, oba gola vam je dao vaš bivši igrač, Marcel Mace.
1921
1989

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.