Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la Devil » 26 feb 2013, 00:47

Bijeljina055 je napisao/la:Posle svih desavanja jasno je da Jadranskoj lizi nije stalo da Igokea igra EL.To ce najvjerovatnije da budu nka od ova tri kluba:C.Zvezda,Partizan ili Radnicki!!!Videce te da ce se zavrsnica Jadranske igrati negdje u Srbiji kako bi se ta namjera ostvarila!!!
Ako se prijavi Igokea za F4 onda ce ona biti domacin F4.Ako se ne prijavi onda ce da se igra negde drugo. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2013, 12:27

Ocekujem da proradi bosanski inat i da Igosi odu u EL kako tako.
Mada ako bude F4, bit ce tu raznih spletki i sudijskih mucki i zavrzlama.

U svakom slucaju, Igosi puna podrska.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 26 feb 2013, 12:55

Bez obzira kakvu papazjaniju nam skuhali ovi iz Evrolige i ABA, treba pokusati odigrati jako do kraja, i uzeti to prvo mjesto ako je ikako moguce.

Inace, meni i petorici jarana bila je privilegija sjesti u auto i zapucati u Skoplje, gdje smo bili jedini koji smo podrzavali Igokeu. Nema veze sto je to 1500 kilometara, sto nas je pratila i kisa i snijeg i sunce, pobjeda je sve to ucinila nevaznim.

Inace, ne znam da li je neko ovdje imao vec iskustvo gledanja utakmica u Skoplju, ali najveci utisak na nas ostavili su navijaci MZT-a. Naklon do poda! Sunce ti poljubim, grmi cijela dvorana, sa svih strana kad treba navijanje, kad treba zvizduci, ma nemam rijeci. Zaista fenomenalno. Mi smo bez problema bili sa salovima, majicama i kapama sa znakom Igokee, nismo imali ni najmanje neugodnosti. Poslije meca lagana setnja do hostela, emocionalno praznjenje uz skopsko pivo, nocenje, sutradan setnja po gradu, slikanje, kafenisanje, i popodne cili i veseli za Laktase.

Da se razumijemo, sacuvati prvo mjesto je i dalje vrlo tezak zadatak. CZ Telekom ce vjerovatno uzeti sve do kraja, a Igokea mora obje kod kuce i jednu na strani. Solnok je u naletu, i bez obzira sta mislili o njima, ako se raspucaju, nece to biti tako jednostavno. Pogotovo se pribojavam Krke. Oni imaju sijaset iskusnih i kvalitetnih igraca, i ta utakmica bi mogla biti veoma teska. O mecu sa Partizanom ne znam sta da mislim, posto sam zakleti grobar. Konacno, ako bude odlucivala utakmica u Zagrebu, i to ce biti djavolski tesko. Pogotovo sto su strucnjaci iz ABA lige (bar zasad tako stoji) odredili da se utakmica u Zagrebu igra u 7 sati, a ona u Kragujevcu izmedju Radnickog i Zvezde nakon nje, u 9.

Definitivno bi moglo biti ludila u ovih par kola.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 26 feb 2013, 15:34

Ma dodjite nam u zenicu, bice puna arena ima da navijamo dok ne pobjedi IGOKEA.
Pustite se politike i ostalih gluposti, najvazniji je sport, imace ovdje punu podrsku i sigurno punu arenu.
Jos nakon ovih mucki i stimaljki navijaci ce dati 110% od sebe ima da podlegnu pritisku i da se osvoji i F4.

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 26 feb 2013, 21:07

dadnan je napisao/la:Ma dodjite nam u zenicu, bice puna arena ima da navijamo dok ne pobjedi IGOKEA.
Pustite se politike i ostalih gluposti, najvazniji je sport, imace ovdje punu podrsku i sigurno punu arenu.
Jos nakon ovih mucki i stimaljki navijaci ce dati 110% od sebe ima da podlegnu pritisku i da se osvoji i F4.
lijepo je procitati ovakav komentar :)

TomislavGgrad
Kontakt:

Post Postao/la TomislavGgrad » 26 feb 2013, 23:59

aco93 je napisao/la:
dadnan je napisao/la:Ma dodjite nam u zenicu, bice puna arena ima da navijamo dok ne pobjedi IGOKEA.
lijepo je procitati ovakav komentar :)

Zaista lijep komentar, pravi sportski... Puno uspjeha zelim IGOKEI, i svima lijep pozdrav iz TOMISLAVGRADA

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 27 feb 2013, 10:02

Košarkaši Igokee večeras će u Laktašima odigrati humanitarnu utakmicu protiv člana Košarkaške lige Srbije Mega Vizure (19 časova), a sav prihod od ove utakmice biće uplaćen za liječenje sestara Tatjane (19) i Milane (17) Gajić iz Banjaluke, koje boluju od lafore.

Nadam se da će mnogi dobri ljudi iz Banjaluke, Laktaša, ali i ostalih mjesta naše regije, ljubitelji košarke u manjem ili većem obimu, da posjete dvoranu u Laktašima, kako bismo svi zajedno pokazali solidarnost i razumijevanje, te kako bismo prikupili što više novca za liječenje Tace i Milane.

Za one koji možda nisu previše upoznati sa laforom, puno informacija, ali i dirljivih i potresnih redova, možete pronaći na web stranici porodice Gajić: http://www.lafora-tacamiki.com" onclick="window.open(this.href);return false;.

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 28 feb 2013, 11:55

sta je bilo na kraju jel bio sastanak sa ljudima iz eurolige vezano sa pozicije koje vode iz aba?
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 04 mar 2013, 22:45

Znači jos maximalno 2 koraka do prvog mjesta.Da mi je ko prije 2-3 godine rekao da ce se jedan klub iz Bosne naci na F4 a kamoli boriti za 1.mjesto rekao bih da je lud.Al eto Igokea je dokazala da je to moguce i osvjetlila obraz naše košarke.
Ostaje sutra da se vidi ta odluka pa da vidimo kakvo će stanje biti.

TomislavGgrad
Kontakt:

Post Postao/la TomislavGgrad » 04 mar 2013, 23:48

merdanovic je napisao/la:Znači jos maximalno 2 koraka do prvog mjesta.Da mi je ko prije 2-3 godine rekao da ce se jedan klub iz Bosne naci na F4 a kamoli boriti za 1.mjesto rekao bih da je lud.Al eto Igokea je dokazala da je to moguce i osvjetlila obraz naše košarke.
Ostaje sutra da se vidi ta odluka pa da vidimo kakvo će stanje biti.

Haha slazem se s tobom, izgledalo je nemoguce ali evo na nasu srecu ispade moguce..Svaka cast igracima, treneru i svima u klubu..samo mi je zao sto nema malo vise gledatelja na domacim utakmicama, al dobro bit ce bolje u EUROLIGI !!!

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 05 mar 2013, 17:56

Sad jos samo da igraju u bih tu euroligu.ako laktasi ne ispunjavaju uslove zenica se namece kao logicno rjesenje.a ako budu igralu u bg to je onda prava steta.
Ajvatar

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 05 mar 2013, 18:10

Ja sam procitao ovo saopstenje i mislim da smo se svi malo zaletili.Ja licno nisam nigdje vidio to da Igokea ne moze prijaviti npr. Pionir u Beogradu kao domacin.
Tim vise sto dolazi kao predstavnik Jadranske lige i logicno bi bilo da moze igrati i u Ljubljani ,Zagrebu Beogradu itd... znaci na citavoj teritoriji gdje se liga igra.Poenta je da bi ona u Evroligi igrala kao predstavnik Jadranske ,a ne BH lige.Iako to po meni u ovom slucaju nema nikakvu vaznost niti cini mi se nigdje ne pise da klub mora igrati u gradu iz koga je ili drzavi iz koje dolazi. To pravilo ne postoji,bar koliko ja znam.
To ti niko ni u jednom sportu nece zabraniti.Cak se sjecam cini mi se,ispravite me ako grijesim da je jedne godine i Buducnost iz Podgorice igrala Evropske utakmice u Sarajevu ,par utakmica mislim...Iako licno bi bio presretan da igraju u Zenici... :D
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 mar 2013, 18:56

Ma koja bre selidba iz Laktasa. :mrgreen:
IGOKEA: Igramo Evroligu!

- Imamo građevinski plan za koji tvrde da nam je potrebno 100 radnih dana. To je malo više od tri meseca. Sve ćemo uraditi da ukoliko obezbedimo plasman u Evroligu, igramo u Laktašima - rekao je Boris Spasojević, predsednik Igokee

- Igraćemo Evroligu – decidiran je Boris Spasojević, predsednik Igokee, u razgovoru za Telegraf odmah posle obaveštenja iz sedišta Evrolige o dilemi oko učesnika najelitnijeg takmičenja naredne sezone.

Igokea je uz Crvenu zvezdu jedini siguran učesnik fajnal-fora ABA lige i tri kola pre kraja regularnog dela prvenstva veliki kandidat da automatski postane član evroligaškog društva. Stroga pravila ULEB vezana za infrastrukturu (aerodrom, hoteli sa četiri zvezdice) ne “dotiču” čelnike kluba iz Aleksandrovca, ali je jasno da će morati da preprave dvoranu u Laktašima kako bi u njoj mogli da igraju protiv Barse, Reala, CSKA…

- Veoma brzo ćemo da imamo Upravni odbor na kojem ćemo raspravljati po svim tačkama. Želimo da igramo Evroligu i zato moramo da se upoznamo sa propozicijama. Sada je dvorana naša jedina dilema, a brine nas i deo u kojem Evroliga insistira da tim mora da igra u dvorani u kojoj je počeo sezonu.

Ima li u Laktašima prostora da se u dvorani doda određeni broj stolica, kako bi zadovoljili minimum uslova (5.000 mesta) ili ćete morati da se selite?

- Imamo građevinski plan za koji tvrde da nam je potrebno 100 radnih dana. To je malo više od tri meseca. Dakle, sve ćemo uraditi da, ukoliko zaista obezbedimo plasman u Evroligu, igramo u Laktašima. Građevinski zahtevi nisu preveliki, ali za svaki slučaj, imamo i dve-tri alternative.

Beograd ili neko mesto u BiH?

- Neću sada licitirati o imenima gradova, ali ćemo dobro analizirati šta je najbolje za klub i grad u kojem bismo igrali – rekao je prvi čovek Igokee dodavši da više niko ne sumnja u njihov nastup u najelitnijem takmičenju.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 mar 2013, 23:38

dobro je sto ce Igokea igrati Euroligu,to je za jedan klub iz BIH zaista veliki uspjeh! ocito su propozicije lige jako zahtjevne,znaci treba imati min 2 hotela sa 4 zvjezdice u gradu gdje se igra utakmica,dvorana sa min 5 000 sjedecih mjesta,Medjunarodni aerodrom sa redovnim brojem letova u blizini 100 km,hm... tesko ce Igokea sve to moci organizovati u Laktasima...mada ako imaju pare sve je moguce,iako sumnjam da Laktasi npr imaju 2 hotela sa 4 zvjezdice!?
Sto se tice BIH,Zenica i Arena je najlogicnije rjesenje,ili Skenderija...ukoliko ne bi mogli igrati u Laktasima sumnjam da ce odabrati Beograd,jer Partizan je redovni ucesnik lige i ne vidim koji bi navijac nekog beogradskog kluba pored svog tima dosao da gleda tamo neku Igokeu iz Bosne,Rs....

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 05 mar 2013, 23:49

bosnas_ je napisao/la:dobro je sto ce Igokea igrati Euroligu,to je za jedan klub iz BIH zaista veliki uspjeh! ocito su propozicije lige jako zahtjevne,znaci treba imati min 2 hotela sa 4 zvjezdice u gradu gdje se igra utakmica,dvorana sa min 5 000 sjedecih mjesta,Medjunarodni aerodrom sa redovnim brojem letova u blizini 100 km,hm... tesko ce Igokea sve to moci organizovati u Laktasima...mada ako imaju pare sve je moguce,iako sumnjam da Laktasi npr imaju 2 hotela sa 4 zvjezdice!?
Sto se tice BIH,Zenica i Arena je najlogicnije rjesenje,ili Skenderija...ukoliko ne bi mogli igrati u Laktasima sumnjam da ce odabrati Beograd,jer Partizan je redovni ucesnik lige i ne vidim koji bi navijac nekog beogradskog kluba pored svog tima dosao da gleda tamo neku Igokeu iz Bosne,Rs....
1.Igokea jos nije sigurna da li ce igrati Euroligu,mada su blizu plasmana.
2.Imaju hotele lik napisa 2 u Laktašima sa 4 zvijezdice i 1 u Aleksandrovcu sa 5 zvijezdica.
3.Izgleda da dvoranu proširuju,jeste da je skupa ali će je kako stvari stoje da prošire.
4.Da sam neko iz Igokea-e prije bih izabrao Beograd ili Zagreb nego Zenicu ili Sarajevo koji godinama šire laži od Dodiku(Igokei) i kojima nije stalo do uspijeha BiH košarke.U Beogradu bar neće doći niko a u Sarajevu ukoliko bi neko i došao navijao bi protiv Igokea-e (predpostavljam).
Najvise bih volio da se igra u Laktašima jer bih mogao doci na utakmicu bilo bi blizu i to bi bio jedan veliki spektakl u BiH.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 06 mar 2013, 00:16

merdanovic je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:dobro je sto ce Igokea igrati Euroligu,to je za jedan klub iz BIH zaista veliki uspjeh! ocito su propozicije lige jako zahtjevne,znaci treba imati min 2 hotela sa 4 zvjezdice u gradu gdje se igra utakmica,dvorana sa min 5 000 sjedecih mjesta,Medjunarodni aerodrom sa redovnim brojem letova u blizini 100 km,hm... tesko ce Igokea sve to moci organizovati u Laktasima...mada ako imaju pare sve je moguce,iako sumnjam da Laktasi npr imaju 2 hotela sa 4 zvjezdice!?
1.Igokea jos nije sigurna da li ce igrati Euroligu,mada su blizu plasmana.
2.Imaju hotele lik napisa 2 u Laktašima sa 4 zvijezdice i 1 u Aleksandrovcu sa 5 zvijezdica.
3.Izgleda da dvoranu proširuju,jeste da je skupa ali će je kako stvari stoje da prošire.
4.Da sam neko iz Igokea-e prije bih izabrao Beograd ili Zagreb nego Zenicu ili Sarajevo koji godinama šire laži od Dodiku(Igokei) i kojima nije stalo do uspijeha BiH košarke.U Beogradu bar neće doći niko a u Sarajevu ukoliko bi neko i došao navijao bi protiv Igokea-e (predpostavljam).
Najvise bih volio da se igra u Laktašima jer bih mogao doci na utakmicu bilo bi blizu i to bi bio jedan veliki spektakl u BiH.
Sarajevo laže a Dole govori istinu :oops: Svega se ovdje može naći.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 06 mar 2013, 00:43

Sarajevo laže a Dole govori istinu :oops: Svega se ovdje može naći.
Pa šta ?Ja sam musliman iz FBiH i kažem da novinari iz Sarajeva skreću pozornost sa problema u Federaciji na RS.Evo koliko je njih objavilo uspjehe Igokea-e i koliko se o tome priča na TV-u.Ni jedna njihova tvrdnja se nigdje nije pokazala istinitom.
OBN je samo objavio koliko se sjecam onaj slucaj sa navijacima Crvene Zvezde i ništa više.Znači oni nisu objavili ništa dobro nego samo žele ružne stvari?
I da Dodik zbog takvih novinara dovodi CSKA/Real ili Barcu zapitaj se sam..Malo ko ce normalan doci tu i podržati Igokeu.To je bar moje mišljenje.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 mar 2013, 09:39

Može igrat na Pecari, kapacitet se lako nadoda,a sigurno bi imali podrsku i ovdje..klubobi su u odlicnim odnosima vec godinama ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2013, 09:42

Ma napravice Mile dvoranu, cak i aerodrom ako bude trebalo :-P

Jbg, ipak je ovo veliki uspjeh za nas sport. Samo treba ligu privesti kraju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2013, 09:58

I ne znam zasto bi igrali u Beogradu, kada se ova lakrdija napravila da bi nekako ugurali Partizan i Zvezdu u Euroligu. Zalostan je taj lobi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.