NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 mar 2013, 15:18

Davisa smo odpustili logicno i sad ce i onaj drugi TE iz Pittsburga sto nam je dosao prije par sezona :).. znaci odmah smo tu ustedili 4m to je za ovog novog sto smo doveli..onda ce jos neko dobiti nogu ebiga ko nije za ove ekipe :)....hajmo dlaje napravili smo mislim sad jako eben offense i sad idemo na podmladivanje odbrane sa ovim pickovima i eto odmah imas i neku svijetliju buducnost bez neke prevelikog cekanja ...jer ovo sto sad ima u offensu nisu stari nesto mogu sigurno svi jos po 5-6+ godina odigrati na visokom nivou ..odbrana naravno treba traziti zamjene za Urlachera,Briggsa i ako mislim da on moze jos isto odigrati kvalitetno 3 godine...Peppers,Tillman i td oni ce se morati zamjeniti kad tad...ebiga da odpustimo Peppers slijedece godine imat cemo 20m i mozemo dovesti za te bare sta zelimo koga hocemo ...ma 3 igraca bi mogli dovest za te pare slijedece godine ..jednostavno vidim da ovi novi ljudi u klubu su pravo osvjezenje zadnje 2 godine...sta su sve napravili u kratko vrijeme kakve promjene u igrackom kadru svaka im cast.

Znac prepostavljm d ce do godine Peppers biti nogiran i ustedit cemo tih 20m i naravno to kad utrosimo bice jako ebeno nas zaustaviti, sa naravno svim pickovima gdje cemo sad utrositi u podmladjivanje odbrane :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2013, 15:47

“Welker and the Patriots are going to dance a while — could be a week. Both sides aren’t close on a deal. What the Patriots have offered is not a real offer.”
Obje strane cekaju da druga strana napravi prvi korak, no bojim se da bi mi ovo mogli skupo platiti, jer Wallace je otisao u Finse, Jennings nije to rijesenje koje trazimo, dok bi za Cruza morali dati ogorman novac i pick prvog kruga drafta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 mar 2013, 16:00

To ko obracun kod OK korala kod vas. Ceka se ko ce prvi povuci... :D

Za sad sam zadovoljan sta su, Bearsi, uradili. Naravno treba tu jos nadogradnje da bi to bila pristojna ekipa. Hajmo Emery, hocemo jos pozitivnih iznenadjenja!

Martellus Bennett:

slika
Postovanje treba zaraditi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2013, 22:19

Welker potpisao dvo-godisnji ugovor sa Broncosima...Nista sada pokusati dovesti Jenningsa ili Cruza. Previse su BB i Kraft se kockali.

Bas me interesuje ko su favoriti @ rio-a i randy-a.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 13 mar 2013, 22:52

amerosm je napisao/la:Welker potpisao dvo-godisnji ugovor sa Broncosima...Nista sada pokusati dovesti Jenningsa ili Cruza. Previse su BB i Kraft se kockali.

Šteta, ipak se trebalo potpisati ugovor s njim. Reakcija Bradya:

http://profootballtalk.nbcsports.com/20 ... welker-go/" onclick="window.open(this.href);return false;
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 mar 2013, 23:00

amerosm je napisao/la:Welker potpisao dvo-godisnji ugovor sa Broncosima...Nista sada pokusati dovesti Jenningsa ili Cruza. Previse su BB i Kraft se kockali.

Amendola će najvjerovatnije biti zamjena (uz Edelmana koji će dobiti više prilike za igru), iako sam ja davno rekao da je moj izbor Fitzgerald, ali to je u domenu SF-a :mrgreen:

Ništa, očito je tu bilo neke loše krvi između kampa Welkera i BB-a, jer na kraju je Wes zbog 2 mil više potpisao za Broncose ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2013, 23:39

Mislim da ovo nije trebalo ni BB-u ni Welkeru i licno sam razocaran objema stranama. Welker-om sam razocaran iz razloga sto je pokazao da mu je novac bitiniji od ekipe u kojoj je bio 5 godina i koju je izdao radi 2 miliona $ sto je za njega nista.

S druge strane sam razocaran BB-om sto je kod svoje ponude ostao tvrdoglav i sto nije bar ponudio milion $ vise kako bi se Welker zadrzao.

Sada se nalazimo na jednoj raskrsnici i BB ce imati tezak zadatak da odluci kako dalje. Ukoliko se dovede Amendola onda se mora dovesti jos jedan WR - mozda Jennings - ili uloziti novac u jednog kvalitetnog WR-a kao sto je Cruz, ali bi to znacilo gubljenje pick-a prvog kruga drafta. U jedno sam siguran Amendola ne moze sam zamjeniti Welker-a, a isto tako treba se poceti raditi na podizanju kvaliteta odbrane. Isto kao da se jos uvijek nalazimo u zimskom snu i stvarno ne znam sta vise cekaju BB i Caserio.

PS: Ova izjava Brady-a nije tacna i vec su demantovali iz njegovog tabora istu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 mar 2013, 00:57

Kao što se i očekivalo, Amendola je potpisao za nas, 5 god i 31mil, od kojih su 10 mil garantovani ;)

Dakle mlađa verzija Welkera i malo je podložniji povredama, barem u toku svoje dosadašnje karijere, nadam se da će ga zdravlje u Patsima poslužiti i da će zamijeniti Wesa što je bolje moguće :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 mar 2013, 01:36

Ed Reed u Houstonu na pregovorima..

Tooooo

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 mar 2013, 01:39

Ode Wes kod Peytona :mrgreen:

Eto ekipe za SB... Dobio je i vrhunskog WR-a sad, mislim da ce Broncosi prekucat iducu sezonu ako svi budu fit. :)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 mar 2013, 01:47

Edin TM87 je napisao/la:Ode Wes kod Peytona :mrgreen:

Eto ekipe za SB... Dobio je i vrhunskog WR-a sad, mislim da ce Broncosi prekucat iducu sezonu ako svi budu fit. :)
Posljednja prilika! def. :D
Max Allegri

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2013, 02:04

Da sam na mjestu Brady-a hebao bi Kraftu i BB-u sve po spisku. Ruku na srce momacki su ga izradili. Stvarno se mora priznati da su lose postupili kada je FA trziste u pitanju. Amendolu potpisali za vise novca nego li je trazio Welker, zatim gledaju mrtvi hladni kako Reed odlazi u Texanse, na poziciji koja nama skripi, a ukoliko misle da kroz draft mogu podici kvalitet odbrane onda se isti grdno varaju.

PS: Kada sada nesto razmislim moze se reci da su Peyton i Welker idealna kombinacija...U regularnom dijelu sezone odigraju vrhunski, da bi u PO-u zatim zakazali. :D :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 mar 2013, 02:27

Edin TM87 je napisao/la:Ode Wes kod Peytona :mrgreen:

prekucet ce Culter-Marshal.Bennet i now OL ligu brate nemoj se nadat :).. sala na stranu samo bice **** dobra jak NFL slijedece godine. Seattle ,Ninersi,Denver,Bears,Atlanta,Packers,Patriots i onda ovo standardno naravno Giants, Dallas,Saints ,Patriotsi i td ...neznam mislim da je sad Bearsima puno lakse doci do divizije s obzirom da su Packersi nesto slabi, a posebno ako ne zadrze Jenningsa..doduse bez njega su igrlai dobar dio prosle sezone , jer imaju puno dobrih recivera....ali izgubili su tu ebiga nekih vanzih igraca iz rotacije ...digurno ce odbranu pojacati sa ovim pickovima kao i mi sto cemo..tao da vidim sad nasu sansu vecu nego ikad sa ovim dodatcima kad smo pridodali ovom offensu

Vikingsi zele Urlachera izgleda :)...ebeno nebi ga volio vidjeti nigdje drugo, ali sta je tu je biga spor je vise da se previse nadamo, ali sama njegova pojava na terenu puno nam pomaze to se vidi...ebiga covjek je imao 3 INT prosle godine nije imao tako losu sezonu s obzirom na povrede...volio bi da tu ostane kod nas vjecno zavrsi karijeru barem jos 2 godine
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 mar 2013, 09:55

amerosm je napisao/la:Amendolu potpisali za vise novca nego li je trazio Welker, zatim gledaju mrtvi hladni kako Reed odlazi u Texanse, na poziciji koja nama skripi, a ukoliko misle da kroz draft mogu podici kvalitet odbrane onda se isti grdno varaju.
Pa i nisu, jer mu je grantovano 10 mil od tih 31, iako je za takve ugovore obično 50% novca garantovano, tako da smo dobro prošli, a mlađi je 5 god od Wesa, tako da su vjerovatno procijenili da im je dugoročno Amendola bolja i isplativija investicija ;)

Mislim da bi sada prioritet trebao biti Talib i neki safety i eventualno neki deep threat WR, iako se za Taliba interesuju Skinsi, mislim da ipak nemaju toliko cap spacea da mu mogu ponuditi neku basnoslovnu cifru, tako da će BB i FO vjerovatno sačekati da vide razvoj situacije i pokušati dobiti Taliba za što manje novca, kao što smo i navikli od njih :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2013, 14:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Amendolu potpisali za vise novca nego li je trazio Welker, zatim gledaju mrtvi hladni kako Reed odlazi u Texanse, na poziciji koja nama skripi, a ukoliko misle da kroz draft mogu podici kvalitet odbrane onda se isti grdno varaju.
Pa i nisu, jer mu je grantovano 10 mil od tih 31, iako je za takve ugovore obično 50% novca garantovano, tako da smo dobro prošli, a mlađi je 5 god od Wesa, tako da su vjerovatno procijenili da im je dugoročno Amendola bolja i isplativija investicija ;)

Mislim da bi sada prioritet trebao biti Talib i neki safety i eventualno neki deep threat WR, iako se za Taliba interesuju Skinsi, mislim da ipak nemaju toliko cap spacea da mu mogu ponuditi neku basnoslovnu cifru, tako da će BB i FO vjerovatno sačekati da vide razvoj situacije i pokušati dobiti Taliba za što manje novca, kao što smo i navikli od njih :mrgreen:
Ma ne znam opet kada razmislim bilo bi za nas dosta sigurnije da smo Welkeru dali ta dva miliona vise, jer Amedola iako je odlican WR ima problema sa povredama. Od posljednje 32 utakmice isti je propustio njih 20, a Welker je propustio samo tri za 5 godina u dresu Patriotsa. Uz to se zaboravlja cinenjica da se Amendola prvo treba uklopiti u sistem Patriotsa i da treba da shvati Brady-a.

Leon Washigton se danas nalazi u Bostonu na pregovorima i stvarno ne znam koji ce nam djavo jos jedan RB pored Bolden-a, Vereen-a i Ridley-a.
BB bi polahko ali sigurno trebao poceti podizati kvalitet odbrane, jer mislim da bi bilo ravno samoubistvu kvalitet iste pokusati podici preko drafta, jer mi vec imamo najmladju odbranu lige. Stvarno ne znam sto nije kontaktirao Reed-a...

Sto se Taliba tice istog ne bih potpisao jer je skoln povredama i potrazio bih na njegovoj poziciji neko drugo rijesenje.

Sve u svemu los pocetak za Patriotse nove sezone (to je moje misljenje) i vidjecemo kako ce to sve izgledati pocetkom Maja nakon okoncanog drafta.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 mar 2013, 15:22

amerosm je napisao/la: Leon Washigton se danas nalazi u Bostonu na pregovorima i stvarno ne znam koji ce nam djavo jos jedan RB pored Bolden-a, Vereen-a i Ridley-a.
Njegova primarna uloga je punt i kick returner, tako da bi nam i dobro došao jer će popuniti tu prazninu u ST, jer je i Welker znao odaditi tu rolu ;)

Što se tiče početka FA za Patse, nikad BB i FO ne rade neke spektakularne poteze odmah na početku, jer ne osvaja se SB u martu već u februaru ;)
Dakle, ne sumnjam da su i sada pripremili plan i da će odraditi ono što je potrebno da bi ova ekipa bila konkurentna i iduću sezonu ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2013, 16:11

@ rio

zivi bili pa vidjeli, ja sam nakon ove sedmice totalno skeptican. No kao sto sam rekao tek u Maju cemo znati gdje se nalazimo.

Inace danas ce Patriotsi pregovarati sa bivsim WR-om Billsa Donaldom Jonesom. :? :? :? :?
Ako kako prenose pojedini novinari Welker nije htio za Patriotse potpisati iz principa i da novac nije igrao vaznu ulogu. Naime kada je njegov agent protekle godine pregovarao o novom ugovoru na tim pregovorima se nisu pojavili ni BB ni Kraft vec covjek koji radi u administraciji Patriotsa Floyd Reese.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 mar 2013, 16:47

amerosm je napisao/la: Inace danas ce Patriotsi pregovarati sa bivsim WR-om Billsa Donaldom Jonesom. :? :? :? :?
Ako kako prenose pojedini novinari Welker nije htio za Patriotse potpisati iz principa i da novac nije igrao vaznu ulogu. Naime kada je njegov agent protekle godine pregovarao o novom ugovoru na tim pregovorima se nisu pojavili ni BB ni Kraft vec covjek koji radi u administraciji Patriotsa Floyd Reese.
A tada je ponuda iznosila 16mil za 2 god, a ova sadašnja je bila 10 mil, tako da su očito procjenili da im je Amendola u ovom trenutku bolja i isplativija opcija, kako zbog godina, tako i zbog ugovora, jer će cap hit na njegovih 6 mil biti nekih 2-3 mil, i time će uštediti, a dobiti recievera koji je sličan Welkeru, i čija je produkcija u odnosu na onu Welkerovu (prije dolaska u Patse i Bradya) čak i bolja ;)

slika

Treba napomenuti da je Amendola ove brojke ostvario za 11 tekmi, jer se povrijedio poslije toga, a Wes za 16, odnosno cijelu sezonu ;)

Osim Reeda koji pojačava Texanse, Asomugha bi mogao doći u obzir na poziciji safetya, jer bi sigurno bio upgrade u odnosu na naše trenutne opcije ;)

Edit:
@Amere
Interesting news: Amendola signed with the Patriots on Tuesday. NE did not react to Denver, they made choice when Welker went to market
;)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 14 mar 2013, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rodman
Kontakt:

Post Postao/la Rodman » 14 mar 2013, 18:35

Chiefsi otpustili Cassela, Cardinalsi Kolba.
Cardinals cut Kevin Kolb, Larry Fitzgerald's celebration party will be held from 8pm-11pm tonight (@evilmiketomlin)
:mrgreen:
„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic

- FK Sarajevo

BOSANSKA KRAJINA !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 mar 2013, 22:07

Landry (S), Butler (CB) i Jean-Francois (NT) u Coltsima, Phillips (S) i Williams (CB) u Phili, Lewis (CB) u Saintsima, Smith (CB) u Chiefsima ;)
Cassel u Vikesima, Jackson (RB) u Atlanti ;)

I Revis u Patsima :mrgreen: :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []