Hvala izgleda da ce nakraju sav trud Igoke propast, tuzno al eto valjda na kraju zaigraju ako bude pravde za ove malehamzaTM87 je napisao/la:Igokea trenutno ne ispunjava uslove za B licencu , i oni trenutno ne mogu da mjenjaju grad u kojem ce igrati , sto znaci da ce finalisti ici u EL , e sad ako Igokea bude igrala u finalu , onda ce moci traziti od EL da igraju u BL i vjerovatno ce im dozvoliti . Aerodrom u BL ne ispunjava uslove , i to je najveci problem . A i sto govore za Borik , ja nisam optimista , jer siguran sam da se u Borik ne moze nagurati tih 5000 mjesta koja su potrebna . Ali sinoc sam gledao onu emisiju na Areni gdje je Bajic bio gost i rekao da ce ABA poslati ULEB-u kandidaturu Igokee i da ce onda Dodik ici na razgovor sa njima gdje ce definitvno biti jasno hoce li igrati EL . Ali sa druge strane ako Igokea ne ispuni te uslove , to mjesto automatski postaje WILD CARD , tako da bi i ono moglo lako onda otici iz ABA lige , i biti dodijeljeno ruskim bogatasima (Unics , Lokomotiv) i onda bi lako jedan tim iz ABA lige igrao EL . Sve je moguce , ali je jedno jasno , ULEB sigurno ne zeli Igokeu u EL.TRUST je napisao/la:Koja je sad situacija sa Igokeom,igraju odmah grupnu fazu EL u Banja Luci,jel to to.Ili a ovim prvim mjestom igraju kvalifikacije a ako osvoje igraju EL grupnu fazu,il nesto trece. I ovo oko licence eto ako se sredi Borik imaju dvoranu ima jel aerodorm u BL il treba aerodorm gdje stalno ima letova. Joj ovih iz EL nabolje da kazu nezelimo u takmicenju mali klub a ne ovako ljudi bili prvi sredi ce dvoranu i oni ce opet nesto naci u vezi licenece.Kad gledam ove iz EL ispadose gori od UEFE ovi makar glume da pomazu i zele male klubove. Il su za sve krivi ovi iz ABA lige.
A mozda i ne bi bilo lose za njih da igraju Eurocup , jer mislim da njihova dvorana ispunjava uslove za to takmicenje , a aerodrom cini mi se onda smije biti udaljen 200 km , a u toj granici se valjda nalazi sarajevski , a mozda cak i zagrebacki aerodrom.
Igokea
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: Igokea
Nepravda bi bila da Igokea ispunjava uslove za igranje Evrolige a ovi ih ne puste.TRUST je napisao/la: Hvala izgleda da ce nakraju sav trud Igoke propast, tuzno al eto valjda na kraju zaigraju ako bude pravde za ove male
nema sanse da se u Borik nagura 5000 sjedecih mjesta...pogotovo sto se u julu igraju utakmice SP u rukometu,i kad to misle uraditi sve da je tehnicki moguce? mislim da je Zenica za njih najbolje rjesenje ili Skenderija(ukoliko se malo renovira,a evo mjenjaju se one pokretne tribine koje radi Elan iz Slovenije investicija cca 1 milion KM,i sve ce biti spremo no pocetka jula i utakmica SP u rukometu... mada je jasno da Euroliga ne zeli Igokeu,toga je i laik svjestan..
samo sa Arenom u Zenici cemo pokazat Evropi da i mi nismo zaostali,definitvno najljepsa dvorana u BiH ! zato i kazem da se u Areni trebaju docekati velikani Evropske kosarke,plus na svakoj utakmici bi bilo 6-7 hiljada uz vjerujem dobru podrsku i Robijasa
Dodik je sam rekao da imaju dvije opcije , jedna je da igraju EL u RS , a druga da ne igraju nikako .
Znaci poenta je da ovo prvo mjesto Igokei nije donijelo nista jer trenutno ne ispunjavaju uslove EL , ali ako bi usli u finale na F4 onda bi dobili neki rok da srede dvoranu , ali ponavljam aerodrom je najveci problem
Znaci poenta je da ovo prvo mjesto Igokei nije donijelo nista jer trenutno ne ispunjavaju uslove EL , ali ako bi usli u finale na F4 onda bi dobili neki rok da srede dvoranu , ali ponavljam aerodrom je najveci problem
ZELJEZNICAR 1921!
-
- Kontakt:
Ja ne mogu zamisliti da Igokea igra svoje utakmice Evrolige u Sarajevu,Zenici..Jednostavno,mi je to nezamislivo,ali dobro,zanima me i kako bi navijali za Igose,a i meni sigurno ne bi bilo svejedno ici u Sarajevo da gledam svoj klub.Sinoc je trener Bajic izjavio da u koliko Igokea ne bude mogla igrati Evroligu u Laktasima ili u Banja Luci da je nece igrati nigdje.To sve govori 

-
- Kontakt:
NikolaPekovic je napisao/la:Ja ne mogu zamisliti da Igokea igra svoje utakmice Evrolige u Sarajevu,Zenici..Jednostavno,mi je to nezamislivo,ali dobro,zanima me i kako bi navijali za Igose,a i meni sigurno ne bi bilo svejedno ici u Sarajevo da gledam svoj klub.Sinoc je trener Bajic izjavio da u koliko Igokea ne bude mogla igrati Evroligu u Laktasima ili u Banja Luci da je nece igrati nigdje.To sve govori
U potpunosti se slažem s tobom,čuj Igokea da igra utakmice u Zenici ili ne daj bože u Rajvosa,"niđe"veze sa pameti.A čuj kako bi se navijalo,minimum 5.000 grla u Mirzinoj dvorani bi navijalo i slijedili bi onu čuvenu:Mile,Mile....krme debelo...

Zadnja izmjena: vlada u sjeni, dana/u 20 mar 2013, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
ne sikiraj se, ni u banjaluci nece niko navijati za igokeuNikolaPekovic je napisao/la:Ja ne mogu zamisliti da Igokea igra svoje utakmice Evrolige u Sarajevu,Zenici..Jednostavno,mi je to nezamislivo,ali dobro,zanima me i kako bi navijali za Igose,a i meni sigurno ne bi bilo svejedno ici u Sarajevo da gledam svoj klub.Sinoc je trener Bajic izjavio da u koliko Igokea ne bude mogla igrati Evroligu u Laktasima ili u Banja Luci da je nece igrati nigdje.To sve govori

btw srecno igokei

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Polako , stani malo. Hoces reci da sam citavi Laktasi navijau za igokeu kad igracu protiv Partizana i Zvezde . Evo ja sam Srbin iz RS i vjerujem da bi i u Sarajevu i Zenici svi navijali za Igokeu , siguran sam u to. Zato onda da neigraju nikako EL . To bi vec bila glupost tjerati neki inat sa EL . moje misljenje je : Ako se moze Borik srediti da se igra u BL ako ne onda Zenica ili Sarajevo i mirna bosna.NikolaPekovic je napisao/la:Ja ne mogu zamisliti da Igokea igra svoje utakmice Evrolige u Sarajevu,Zenici..Jednostavno,mi je to nezamislivo,ali dobro,zanima me i kako bi navijali za Igose,a i meni sigurno ne bi bilo svejedno ici u Sarajevo da gledam svoj klub.Sinoc je trener Bajic izjavio da u koliko Igokea ne bude mogla igrati Evroligu u Laktasima ili u Banja Luci da je nece igrati nigdje.To sve govori
nazalost problem je sto raja u RS ne mogu ocima sve sto je iz ostatka Bosne,iako je Zenica pozeljela dobodoslicu vi se i dalje pitate za atmosferu kakva bi bila,,,smijesni ste majkemi,10 puta bolja nego u BL i Laktasima garanatujem..a Mile ce sredit da Igokea na kraju zaigra bar u BL.poz
-
- Kontakt:
Nemoj laži pisati i citirati političare.denisov je napisao/la:nazalost problem je sto raja u RS ne mogu ocima sve sto je iz ostatka Bosne,iako je Zenica pozeljela dobodoslicu vi se i dalje pitate za atmosferu kakva bi bila,,,smijesni ste majkemi,10 puta bolja nego u BL i Laktasima garanatujem..a Mile ce sredit da Igokea na kraju zaigra bar u BL.poz
Ja kao musliman iz FBiH skeptičan kakva bi atmosfera bila,a što se tiče kakva bi bila u Sarajevu (iako volim taj grad),novinari sve bi učinili da Igokea neigra tamo jer bi to njima bio "trn" u oku i učinili bi sve da publike nema i da oni sto dodju navijaju protiv Igokea-e.Volio bih da griješim ali...realnost je takva.
Igokea danas dobila obavjest od Eurolige da ne moze igrati!Samo finalisti imaju pravo nastupa u tom takmicenju i u tom trenutku trebaju imati uslove za B licencu,tako da Igokea ako dodje i do finala ne moze igrati svoje utakmice u RS,danas definitivno odluceno! eto sto se BIH tice ostaju 3 grada kao opcija,Tuzla,Zenica,Sarajevo,pod uslovom da Igokea izbori finale! zaista su se sa Igokeom poigrali i sprdali u Evropi a i u ABA ligi,nije posteno,ali kad si mal onda si nebitan,to je najbolje a svojoj kozi osjetila Igokea!..
Link ?bosnas_ je napisao/la:Igokea danas dobila obavjest od Eurolige da ne moze igrati!Samo finalisti imaju pravo nastupa u tom takmicenju i u tom trenutku trebaju imati uslove za B licencu,tako da Igokea ako dodje i do finala ne moze igrati svoje utakmice u RS,danas definitivno odluceno! eto sto se BIH tice ostaju 3 grada kao opcija,Tuzla,Zenica,Sarajevo,pod uslovom da Igokea izbori finale! zaista su se sa Igokeom poigrali i sprdali u Evropi a i u ABA ligi,nije posteno,ali kad si mal onda si nebitan,to je najbolje a svojoj kozi osjetila Igokea!..
Nece oni igrati van RS , jer bi tu morali igrati i ABA ligu...
ZELJEZNICAR 1921!
To je odluceno jos pre mesec dana. 
Mogu igrati ako udju u finale.

Mogu igrati ako udju u finale.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Nadam sa da ce ova mutna posla Igokei biti samo jos veci podstrek da na kraju osiguraju Eurolague. Mada ce biti teze nego sto je bilo sezonu izgurati ..
Ja, kao Zenicanin, vjerujem da bi imali dobru posjetu u Areni, ( samo ako ne bi prenapucali cijene ulaznica.. ) Ovo govorim sto se tice Zenicana, jer ce Banja Lucani i ostali koji nisu iz Ze a navijaju za Igokeu i zele gledati te utakmice, 100% platiti koliku god kartu, ali vecina Zenicana tesko, pogotovo jer i standard nije bas isti ..
Amicci Di Nessuno
Vječna Ljubav Čeličnog Grada
Vječna Ljubav Čeličnog Grada
Umjesto da nas ova Igokea bar na neki nacin ujedini da se svi borimo za dobro naseg sporta, tu su politicari koji opet sve dijele na NASE i NJIHOVE, navijao sam za Igose jer su predstavnici Bosne i Hercegovine u ABA ligi i bude mi krivo kad vidim kakve se spletke rade, i da imaju dvoranu i aerodrom nasli bi oni sugurno neki drugi razlog.
Nadam se da ce ipak ispuniti sve uslove jer ovo je historijski uspjeh za BiH kosarku i bilo bi steta da se zbog nekih sporednih razloga ne ucestvuju u Euroligi.
Nadam se da ce ipak ispuniti sve uslove jer ovo je historijski uspjeh za BiH kosarku i bilo bi steta da se zbog nekih sporednih razloga ne ucestvuju u Euroligi.
i ne treba da igraju euroligu.. znali su i prije koji su kriteriji takmicenja a nisu razmisljali o tome.. sramota da Banjaluka nema dvoranu bar od 6000 mjesta, vec raspali borik sa oko 2400.. toliki milioni potroseni u laktasku dvoranu a ni blizu uslova EL.
-
- Kontakt:
Postujem to sto se Zenica ponudila da ugosti Igokeu,ali nezamislivo mi je da idem tamo i da bodrim klub.Pa necete samo vi biti tu prisutni,dosli bi i navijaci iz RS i evo ok igra se u Zenici i ja dodjem sa zastavom RS i salom Igokee(jer je igokea ipak srpski klub)sta mislis kako bi prosao?? Zato mislim da je najbolje da ukoliko Igokea bude igrala EL da igra u RS,iako nemam nista protiv FBIH ali eto iz gore navedenog razloga,i iz jos njih..denisov je napisao/la:nazalost problem je sto raja u RS ne mogu ocima sve sto je iz ostatka Bosne,iako je Zenica pozeljela dobodoslicu vi se i dalje pitate za atmosferu kakva bi bila,,,smijesni ste majkemi,10 puta bolja nego u BL i Laktasima garanatujem..a Mile ce sredit da Igokea na kraju zaigra bar u BL.poz
mislim da ako dodzes sa salom igoke ili bilo cim drugim, ali bez ikakvih nacionalnih obiljezija i neces imati ni jedan problemNikolaPekovic je napisao/la:Postujem to sto se Zenica ponudila da ugosti Igokeu,ali nezamislivo mi je da idem tamo i da bodrim klub.Pa necete samo vi biti tu prisutni,dosli bi i navijaci iz RS i evo ok igra se u Zenici i ja dodjem sa zastavom RS i salom Igokee(jer je igokea ipak srpski klub)sta mislis kako bi prosao?? Zato mislim da je najbolje da ukoliko Igokea bude igrala EL da igra u RS,iako nemam nista protiv FBIH ali eto iz gore navedenog razloga,i iz jos njih..denisov je napisao/la:nazalost problem je sto raja u RS ne mogu ocima sve sto je iz ostatka Bosne,iako je Zenica pozeljela dobodoslicu vi se i dalje pitate za atmosferu kakva bi bila,,,smijesni ste majkemi,10 puta bolja nego u BL i Laktasima garanatujem..a Mile ce sredit da Igokea na kraju zaigra bar u BL.poz
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.