OFK Gradina Srebrenik

Moderator/ica: GracanicaAA

Apc
Kontakt:

Re: OFK Gradina Srebrenik

Post Postao/la Apc » 18 mar 2013, 10:58

imal gdje izvjestaj

crni89
Kontakt:

Post Postao/la crni89 » 18 mar 2013, 14:00

heheheh smijesan portal,a jos smjesnije je to kako iznose vijesti i cinjenice..cuj na gradskom stadionu u Srebreniku 2000 gledalaca...ja smijem glavu dat da je bilo blizu 3000..bilo je hordi negdje oko 350..a ovamo stolica ima 1500 i sve su bile zauzete..a da ne govorimo koliko je raje bilo iznad koja je stojala i izmedju stolica...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 mar 2013, 14:14

crni89 je napisao/la:heheheh smijesan portal,a jos smjesnije je to kako iznose vijesti i cinjenice..cuj na gradskom stadionu u Srebreniku 2000 gledalaca...ja smijem glavu dat da je bilo blizu 3000..bilo je hordi negdje oko 350..a ovamo stolica ima 1500 i sve su bile zauzete..a da ne govorimo koliko je raje bilo iznad koja je stojala i izmedju stolica...
zasto smo svi subjektivni, citam na nasoj temi (Željezničar) da neki misle da nas je bilo 4500, a 3000 je najrealnije.

Usput, nije ovaj portal smjesan, oni su samo preuzeli sluzbene podatke za NFSBiH gdje sudije i delegati daju svoju procjenu uz pretpostavljam barem neku pomoc od strane kluba. Sto se tice vas, Hordi je bilo oko 200 (jedan red max 50), dok na vasoj staroj tribini koliko ja znam ima 1200 stolica i gledam slike i vidi se da je bilo vise od toga, kada bi se nagurali pravo tesko bi moglo stati preko 2000 na nju sto znaci da nije preveliko odstupanje (oko 10%). Idem od pretpostavke da je svugdje bila ista guzva, da ima red iznad te da na dvije stolice moze stati najvise tri osobe :)

crni89
Kontakt:

Post Postao/la crni89 » 18 mar 2013, 14:27

AnelZ je napisao/la:
crni89 je napisao/la:heheheh smijesan portal,a jos smjesnije je to kako iznose vijesti i cinjenice..cuj na gradskom stadionu u Srebreniku 2000 gledalaca...ja smijem glavu dat da je bilo blizu 3000..bilo je hordi negdje oko 350..a ovamo stolica ima 1500 i sve su bile zauzete..a da ne govorimo koliko je raje bilo iznad koja je stojala i izmedju stolica...
zasto smo svi subjektivni, citam na nasoj temi (Željezničar) da neki misle da nas je bilo 4500, a 3000 je najrealnije.

Usput, nije ovaj portal smjesan, oni su samo preuzeli sluzbene podatke za NFSBiH gdje sudije i delegati daju svoju procjenu uz pretpostavljam barem neku pomoc od strane kluba. Sto se tice vas, Hordi je bilo oko 200 (jedan red max 50), dok na vasoj staroj tribini koliko ja znam ima 1200 stolica i gledam slike i vidi se da je bilo vise od toga, kada bi se nagurali pravo tesko bi moglo stati preko 2000 na nju sto znaci da nije preveliko odstupanje (oko 10%). Idem od pretpostavke da je svugdje bila ista guzva, da ima red iznad te da na dvije stolice moze stati najvise tri osobe :)
Priatelju hordi je bili vise od 200 onaj ko je bio moze to potvrdit sa njihove strane..a kod nas ima blizu 1500 stolica,a iznad stolica je bilo najmanje 2 reda na nekim mjestima i 3 reda raje koja je stojala ,znaci uz cijelu tribinu je bil stojanje..ja misli mda je bilo preko 2000 u to sam siguran..raja je pristizala cijelo rpvo pol a kasnije je bilo besplatno 2 pol tako da je sve se popunilo gdje se moglo

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 18 mar 2013, 14:31

AnelZ je napisao/la:

evo ovako da ja napišem što sam malo bolje upoznat u situaciju.. :) Hordama je prodato više od 300karti..razgovarao sam sa ovim što je bio na ulazu tribine gdje su horde bile smještene i kaze da je bilo preko 300..ta tribina prima 250 a oni su baš bili nagurani,po stepenicama na ulazu na tribinu se poredali..a za domaće.. ja sam sutri dan bio na stadionu i nalazio sam brojeve karti preko 2000(donio sam kuci kupone)..al logično da naši nisu smjeli prikazat pravo stanje posjete..stadion prima 1500 a na utakmici bilo 3000..sigurno da su naši iz uprave zelili da izbjegnu prikazivanja pravog stanja posjete na stadionu..
OFK Gradina Srebrenik

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 19 mar 2013, 15:42

Video reportaža..

http://www.srebrenik.net/clanci-fotke-i ... -utakmice/" onclick="window.open(this.href);return false;
OFK Gradina Srebrenik

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 21 mar 2013, 08:23

Na onoj tribini gdje smo mi bili, je bilo minimum 50 ljudi vise nego sto moze primiti ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 21 mar 2013, 18:57

Hordas Doboj je napisao/la:Na onoj tribini gdje smo mi bili, je bilo minimum 50 ljudi vise nego sto moze primiti ;)
kako ti znas koliko ta tribina prima :O
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Svrki
Kontakt:

Post Postao/la Svrki » 21 mar 2013, 23:39

@anelZ
Gdje si vidio da delegat i sudija broji navijace molim te ?
Samo klub moze izaci s podatcima, a delegat nema veze s tim.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 mar 2013, 23:58

Ako pozorno pročitaš, vidjet ćeš.

Fino je napisao da su podaci preuzeti od Saveza, a te podatke daju delegati (suci ne), mada često griješe.
Hayley <3

Svrki
Kontakt:

Post Postao/la Svrki » 22 mar 2013, 00:08

Ja njemu i tebi pisem da delegat s tim nema nista i on nije nikakva garancija.
Klub daje podatke a delegat samo prenosi.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 22 mar 2013, 10:37

Jesi li ikada bio s delegatom dok je radio zapisnik?

Utakmica Troglav - Sloboda ove sezone, 6. kolo Prve lige, bio sam u sobi za delegata na poluvremenu. Kažem (kao urednik websitea Troglava) da je na tribinama barem 600 ljudi (što sam i stavio u izvješće http://nk-troglav.ba/index.php/novosti/ ... loboda-1-0" onclick="window.open(this.href);return false; i što je tajnik kluba poslao u Sportske novosti i čini mi se Avaz sport) - on 'ladno u COMET upiše 300 http://nsfbih.ba/upload/documents/ZAPIS ... loboda.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;.
Hayley <3

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 22 mar 2013, 10:40

U protokol se ne stavljaju zapažanja delegata u BiH ?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Svrki
Kontakt:

Post Postao/la Svrki » 22 mar 2013, 13:27

badblueboylivno je napisao/la:Jesi li ikada bio s delegatom dok je radio zapisnik?

Utakmica Troglav - Sloboda ove sezone, 6. kolo Prve lige, bio sam u sobi za delegata na poluvremenu. Kažem (kao urednik websitea Troglava) da je na tribinama barem 600 ljudi (što sam i stavio u izvješće http://nk-troglav.ba/index.php/novosti/ ... loboda-1-0" onclick="window.open(this.href);return false; i što je tajnik kluba poslao u Sportske novosti i čini mi se Avaz sport) - on 'ladno u COMET upiše 300 http://nsfbih.ba/upload/documents/ZAPIS ... loboda.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ma kakva Prva liga. Tu se moze na prste prebrojati kolko ima ljudi. Na Grbavici, Kosevu, Bilinom Polju gdje ima izmedu 2.000 i 5.000 nema sanse da delegat pise kolko je navijaca bilo. Pa kakav bi to cirkus bio da se pise po njegovoj slobodnoj procjeni. Ne igra se termin brate dragi, ovo je profesinalna liga.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 mar 2013, 13:33

Svrki je napisao/la:
Ma kakva Prva liga. Tu se moze na prste prebrojati kolko ima ljudi. Na Grbavici, Kosevu, Bilinom Polju gdje ima izmedu 2.000 i 5.000 nema sanse da delegat pise kolko je navijaca bilo. Pa kakav bi to cirkus bio da se pise po njegovoj slobodnoj procjeni. Ne igra se termin brate dragi, ovo je profesinalna liga.
Ovo je prvo poluprofesionalna liga, a drugo kada bi klubovi dali tacne podatke o broju navijaca (tj. prodatih ulaznica + godisnje i polugodisnje) nebi uvijek zaukruzivalo se na xx50 ili xx00, vec pisalo tipa 2486. Vjeruj da to delegati rade kod nas, pa cak i u Premijer ligi. Lahko je napraviti procjenu, samo moras znati koliko jedan sektor moze primiti (na Grbavici jedan sektor na jugu ima 750 stolica).

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 22 mar 2013, 14:15

Benjo_AFC86 je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:Na onoj tribini gdje smo mi bili, je bilo minimum 50 ljudi vise nego sto moze primiti ;)
kako ti znas koliko ta tribina prima :O
Zato sto zbog guzve nisam mogao ruke dici kako treba.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 25 mar 2013, 09:43

idemo u Mostar :mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 25 mar 2013, 12:44

Benjo_AFC86 je napisao/la:idemo u Mostar :mrgreen:
po bodove :)
OFK Gradina Srebrenik

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 25 mar 2013, 15:41

Dobrodosli Srebrenicani u Mostar.Nek bude dobra i postena tekma i nek pobjedi bolji ;) .

P.S.Drago mi je da ste osposobili svoj stadion, pa da mozete bar ovo do kraja prvenstva odigrati domace utakmice na svom stadionu 8-)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Nulatridva, schalke i 9 gostiju.