Nisu ga postovali? Mora da se salis covjece Boziji! Covjek je bio obozavan kao neko bozanstvo u Clevelandu. Nije bilo moguce ga obozavati vise.work je napisao/la:Ti i ja ne možemo znati šta se dešavalo iza kulisa, prilikom pregovora Jamesa i Cavsa, samo možemo nagađati. Možda je James tražio pojačanja, možda pare, možda nešto treće, ne znamo. Cavsi su mogli trejdat Jamesa prije nego mu je istekao ugovor. Ne uradivši to učinili su grešku i šta se tu može. Ovo "CLE i ljudi iz CLE nisu zaslužili", nema veze sa zdravom logikom. James je tu limitiranu ekipu vodio do najvećih uspjeha u historiji i umjesto da mu budu zahvalni, oni ga pljuju. Vjerujem da bi ostao tamo da su ga više poštovali, ali to ne znam i u sveri je nagađanja.NEZALAGANJE je napisao/la: Citaj pazljivo sada...Ugovor nije morao produziti sa CLE i ja ga zato ne optuzujem.Njegovo je pravo da odluci gdje ce igrati.Ondje gdje u kontekst ulaze njegove ljudske vrijednosti su nacin na koji je otisao iz CLE,a to ti ljudi i navijaci nisu zasluzili.Od emisije,do toga da je odlucio u zadnji cas ne ostavivsi CLE ni najmanju mogucnost za eventualni sign and trade,pa obecavanje 7 titula(sto ni u jednom sportu nije bontonski i znaci ponizavanje svih drugih timova i igraca u ligi) do onoga sta je radio sinoc poslije svakog kosa u zadnjih 5min!Nesto ga nisam vidio da je to prije radio!?Shvatio sada njegov karakter? Uostalom,vidim da su se u MIA nasli ljudi slicnih osobina,on ,Bosh i Allen prednjace!
Niko nije mogao vise para ponuditi od Cavsa, to je cinjenica. Pojacanja je dobio koja je htio (koje je bilo moguce dovesti, konsultovalo se s njim oko pojacanja).
Cavsi nisu mogli trejdati Jamesa, jer nije pokazivao zelju za odlaskom, obecavao je prstenje, bio zadovoljan timom, bio sretan bla bla bla.
Najveci uspjeh u historiji je jedan, to je onaj finale protiv Spursa koje je zavrseno metlom. Ostalo sto je uradio, sve je bilo uradjeno u Daugherty eri.