GNK Dinamo Zagreb

Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Tko je najbolji igrač Dinama

- Livakovic
3
9%
- Ademi
9
27%
- Ivanusec
4
12%
- Majer
0
Nema glasova.
- Orsic
15
45%
- Petkovic
2
6%
 
Ukupno glasova: 33

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

GNK Dinamo Zagreb

Post Postao/la RK Gradacac » 27 nov 2008, 11:29

Dinamo Zagreb utemeljen je 26. travnja 1911. pod nazivom Prvi Hrvatski Građanski Športski Klub. Od 9. lipnja 1945. do 26. lipnja 1991. nosio je ime Dinamo, zatim do 24. veljače 1993. HAŠK-Građanski, potom sedam godina nastupa pod imenom Croatia, a od 14. veljače 2000. opet se zove Dinamo.
Klub je između dva Svjetska rata, pod nazivom Građanski, bio najuspješniji jugoslavenski klub s pet osvojenih prvenstava prije nego što je 9. lipnja 1945. odlukom novih vlasti s novom upravom, lojalnom komunističkom režimu, transformiran u Dinamo.
Iako je nova vlast pokušala prikazati Dinamo kao novi klub nije uspjela sakriti istovjetnost identiteta Građanskog i Dinama. Ne samo da je klub zadržao prepoznatljiv urbani, purgerski duh, već i plavu boju, temelje značajke grba, trenera, masera, većinu ranijih igrača i praktično cijelu navijačku bazu. Stoga su Dinamo i Građanski jedan te isti klub koji je zbog povijesnih okolnosti nekoliko puta mijenjao ime i pravni oblik postojanja.
Nakon Drugog svjetskog rata Dinamo je nastavio igrati na stadionu Građanskog u Koturaškoj ulici, a za kormilom momčadi ostao je proslavljeni Mađar Márton Bukovi kojem je pomagao maser Franjo Žlof.
Budući da je dosta igrača po svršetku rata pozvano u jugoslavensku vojsku, na prvoj utakmici Dinama od igrača Građanskog, 23. lipnja 1945., nastupili su samo Lešnik i Kokotović da bi se u kolovozu pridružio Cimermančić. Kratko je u Dinamu igrao i Milan Antolković.
U prvenstvu Hrvatske 1946. u plavi se dres vratilo još igrača iz prethodne inkarnacije kluba, a u prvom poratnom prvenstvu Jugoslavije nastupili su i Wölfl, Pleše, Reiss, Jazbinšek, Urch, Belošević te Medarić koji je ranije igrao i u Građanskom i u HAŠK-u.
U igrački su se kadar uklopili i igrači iz drugih klubova, osobito HAŠK-a (Kacian, Željko Čajkovski, Peričić i Lojen) i Concordije.
Crpeći talente većinom iz Hrvatske i Hercegovine, Dinamo je nastavio stazom Građanskoga i odmah zajedno s Hajdukom te srpskim klubovima Crvenom Zvezdom i Partizanom postao članom državne "Velike četvorke". Snagu je pokazao osvajanjem drugog poslijeratnog jugoslavenskog prvenstva 1948. te državnog kupa 1951. Pedesete su također bile vrhunske godine u kojima je Dinamo dva puta bio prvak dok im je 1951. izmaklo prvenstvo unatoč prednosti nad Zvezdom od pet bodova tri kola prije kraja.
Dok je i prije i poslije Drugog svjetskog rata znao zablistati u prijateljskim utakmicama, Dinamo je pokretanjem europskih nogometnih kupova sredinom pedesetih počeo sustavno ostvarivati svoj značajni potencijal na međunarodnom planu, a izvanredne rezultate u Europi je postigao tijekom šezdesetih. Prvo je 1961. dosegnuo polufinale Kupa kupova, potom dvije godine kasnije finale Kupa velesajamskih gradova (danas Kupa UEFA) da bi taj prestižni trofej osvojio 1967. svladavši u finalu tada moćni Leeds United.
Pored međunarodnih uspjeha iznimno uspješne šezdesete donijele su četiri pobjede i dva finala u jugoslavenskom Kupu, ali je u državnom prvenstvu klub čak pet puta ostao na drugom mjestu. Osobito se pamti razočaranje iz sezone 1968./69. kada je Dinamo opet imao pet bodova prednosti ispred Crvene Zvezde, ali je nizom posrtaja po provincijskim terenima tu prednost prokockao da bi na koncu završio drugi. Razlozi nemogućnosti osvajanja prvenstva sigurno se ne mogu objasniti samo sportskim pa ni psihološkim faktorima već i strateškim političkim odlukama pristiglima iz Beograda.
Sedamdesete su, bez ijednog trofeja, bile sušno razdoblje s dva poraza od Hajduka u finalu Kupa te s dva druga mjesta u prvenstvu. Unatoč manjku titula Dinamova popularnost bila je golema te su Modri redovito bili pri vrhu po prosječnoj posjeti stadionima. Najbliže je tituli prvaka Dinamo došao 1978/1979. pod vodstvom Vlatka Markovića. Dapače, po važećim je propisima osvojio najviše bodova, no Nogometni je savez pogazio vlastite propise i naslov dodijelio Hajduku. Tada je Savez odbio Dinamu pripisati dva boda iz susreta protiv Rijeke koja je sa suspendiranim Edmondom Tomićem u momčadi u prvom kolu 1978./79. pobijedila s 2:1. U skladu s propisima, Savez je isprva registrirao utakmicu rezultatom od 3:0 za Dinamo, no u proljeće 1979. poništio je vlastitu odluku i omogućio Hajduku da postane prvak zbog bolje razlike pogodaka.
Poratno razdobljeNapokon, tri godine nakon tog skandala, Dinamo se napokon domogao četvrtog poslijeratnog naslova prvaka. Podvig je 1981./82. ostvarila momčad pod vodstvom Miroslava "Ćire" Blaževića, kasnijeg hrvatskog izbornika, koji je u Maksimir unio duh pobjede. Uspjehe je pratila navijačka euforija.
Dinamo je u to doba imao 42.000 pretplatnika te je po tom kriteriju, iza nedostižne Barcelone čija je masa članova prelazila brojku od 100.000, bio na drugom mjestu u Europi. Nažalost, "Ćirina" čarolija nije trajala dugo te je bila dostatna samo za još jedan jugoslavenski kup, 1983. godine. Nakon tog pothvata idućih nekoliko sezona Dinamo je proveo ispod mjesta koja vode u europske kupove vrativši se u vrh jugo-nogometa tek koncem desetljeća kada je dvaput okončao na drugom mjestu iza tada najjače europske momčadi - Crvene Zvezde.
Od kraja Drugog svjetskog rata do raspada SFR Jugoslavije 1991., zagrebački su plavi skupili četiri ligaška naslova i sedam kupova.
Samostalna Hrvatska
Od osamostaljenja Hrvatske 1991., Dinamo je izrastao u vodeći klub države, najuspješniji na području bivše Jugoslavije i jedan od najmoćnijih u cijeloj Jugoistočnoj Europi, na nivou Fenerbahcea, Galatasaraya, Besiktasa i Olympiacosa.
Samo je dva puta u modernoj Hrvatskoj naš klub završio prvenstvenu sezonu niže od trećeg mjesta, 1992. i 2005., a u prvih je 11 sezona deset puta nastupio u finalu kupa.
Pod nazivom Croatia, Dinamo je u devedesetima osvojio pet prvenstava i četiri kupa, a seriju je nastavio i nakon povratka starog imena 14. veljače 2000. Najzaslužniji za povratak imena Dinamo su, osim navijača koji su od 1993. do 2000. skandirali na tribinama svom voljenom klubu ime Dinamo, današnji izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, Zlatko Canjuga, novinar Jutarnjeg lista te dugogodišnji Dinamov kroničar Tomislav Židak i zagrebački poduzetnik Željko Šelendić. Upravo tamo, na sastanku u kući Željka Šelendića, inicirana je ideja o povratku imena Dinamo.
Osobito je uspješno bilo razdoblje između 1996. i 2000., kad su modri osvojili pet uzastopnih naslova i tri kupa, a drugo je zlatno doba bilo između 2006. i 2010. kada je Dinamo pet godina zaredom osvajao naslov prvaka Hrvatske. Uz odličnu igru modrih od samog početka ove sezone (2010./11.) Dinamu se ponovno smiješi osvajanje naslova prvaka Hrvatske, kao i hrvatskog Kupa.
Dinamo je u 1. HNL postigao rekorde koji će teško biti srušeni. Pod vodstvom Otta Barića u sezoni 1996./97. ponio je titulu s 81 od 90 mogućih bodova i s 21 bodom ispred drugoplasiranog Hajduka, no na desetgodišnjicu tog pothvata, s Brankom Ivankovićem kao trenerom, zabilježio je još blistaviji rezultat: 92 od mogućih 99 bodova uz 30 pobjeda u 33 kola. Od 14. kola sezone 2006./07. do 8. kola 2007./08. nanizao je 28 uzastopnih pobjeda u 1. HNL, a između ožujka 2006. i veljače 2008. 29 pobjeda zaredom na domaćem terenu. S takvim dostignućima, Dinamo je zadnjih godina statistički najuspješnija momčad u europskom nogometu.
Na međunarodnom planu Modri su ostvarili niz zapaženih rezultata, uključujući pobjedu nad Partizanom i Grasshopperom od 5:0 (obje 1997.), nad Celticom od 3:0 (1998.), Portom od 3:1 (1998.), Ajaxom od 1:0 (1998.) i 3:2 (2007.) te neodlučeno bez pogodaka kod Manchester Uniteda (1999.). Jedan od najvećih uspjeha Dinama svakako je i pobjeda od 2:0 nad velikim Villarrealom na stadionu Maksimir (2010.).
Od sezone 2005./06. Dinamo je odigrao 62 europske utakmice u UEFA Champions League i UEFA Europa League natjecanjima te na području europskih utakmica ostvario značajne uspjehe. U istom tom periodu, plasirao se u grupnu fazu natjecanja UEFA Europa League čak pet puta te se nalazi u 80 najboljih klubova UEFA Europa League natjecanja. Od svog postojanja Dinamo se susretao s mnogim velikim europskim klubovima, a samo neki od njih su Werder Bremen, Ajax Amsterdam, Hamburger SV, Basel, Shakhtar Donetsk, Sparta Praha, Tottenham Hotspur, Spartak Moscow, Udinese Udine, Red Bull Salzburg, Anderlecht Bruxelles, Villarreal. Miris europskog uspjeha tako se već dugo osjeća i nije daleko trenutak kada će naš klub dočekati proljeće kao sudionik europskih natjecanja.
Dinamo je također ključni sportski temelj uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije koja je prema podacima FIFA-e iz veljače 2011. godine 9. momčad svijeta (preko 60% igrača reprezentacije bivši su ili sadašnji igrači Dinama (Badelj, Vrsaljko, Modrić, Eduardo, Ćorluka, Vukojević, Kranjčar, Leko, Čale, Pokrivač, Mandžukić, Lovren, Drpić, Pranjić, Schieldenfeld), a preko 80% mladih igrača koji su u posljednjih 5 godina uključeni u A reprezentaciju potiču iz Dinama.
Značajnim uspjesima kluba iznimnu važnost predstavlja i kontinuitet u upravljačkim strukturama kluba te iznimne managerske sposobnosti vodećeg dvojca kluba: predsjednika Mirka Barišića i izvršnog dopredsjednika kluba Zdravka Mamića. NK Dinamo je u zadnjih pet sezona ostvario velike uspjehe, osvojio svih pet naslova prvaka, tri puta Kup Hrvatske i dva puta Superkup. Sve to upućuje na činjenicu da je Dinamo od 2005. do danas u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi i Hrvatskom kupu osvojio 10 od 12 nacionalnih titula.
Svakako želimo istaknuti da je Dinamo najpopularniji nogometni klub u Hrvatskoj sa 1.6 milijuna navijača (istraživanje GFK, listopad 2010.) te da je popularnost kluba i broj navijača u inozemstvu proporcionalna s popularnošću u Hrvatskoj.
12.4.2011. na skupštini Dinama skupštinari kluba jednoglasno su izglasali novi prefiks u nazivu našeg kluba. Prefiks NK mijenja se u GNK što znači građanski nogometni klub. Na taj način povodom 100 godišnjice kluba želi se dodatno istaknuti ukupna povijest Dinama.
010 ISN'T JUST A CODE

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 27 nov 2008, 11:34

Evo par slika sa posljednje utakmice hrvatskog prvenstva, 16. kolo Dinamo-Zadar:

slika
slika
slika
slika
Obrisao sam ti drugu sliku, takvi i slicnima nema mjesta na ovome forumu. ribery
010 ISN'T JUST A CODE

Avatar
hammers
Moderator
Postovi: 2124
Pridružen/a: 17 sep 2008, 14:17
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la hammers » 27 nov 2008, 11:36

Nakon što su navijači Spartaka iz Moskve u većem broju najavili dolazak na utakmicu Dinamo Zagreb - Spartak, u hrvatskim medijima se pojavila informacija da će u pomoć navijačima Spartaka stići ''Delije'', navijači Crvene Zvezde.
Već od ranije je poznato prijateljstvo navijača Spartaka i Crvene Zvezde,a na službenoj stranici navijača Spartaka koji se nazivaju Fratrija, (u prijevodu Bratstvo) može naći upravo dosta poveznica sa navijačima Crvene Zvezde.
Izjava jednog navijača Zvezde u beogradskom Kuriru u kojem se najavljuje dolazak navijača Zvezde dodatno je podgrijala atmosferu
u Zagrebu i okolini.

- Iz Rusije je najavljen dolazak 500-tinjak navijača, koji stižu neorganizirano, što je poseban problem. Bit će smješteni na južnoj tribini, a cijena ulaznice jednaka je kao za sjevernu - 50 kuna. Moći će ući samo ruski državljani, uz pokazani pasoš, ne i navijači iz drugih zemalja, primjerice Srbije, gdje spartakovci imaju svoj fan-klub - kaže direktor Dinama iz Zagreba Damir Vrbanović
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

Avatar
alan_kardec
Postovi: 14555
Pridružen/a: 19 jul 2008, 11:19
Lokacija: Crazy North
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la alan_kardec » 27 nov 2008, 13:41

Dvica večeras i na terenu i na tribinama :D
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Avatar
Burberry
Postovi: 162
Pridružen/a: 02 nov 2008, 16:08
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la Burberry » 27 nov 2008, 15:17

Dobit će Spartaka !

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 27 nov 2008, 15:35

alan_cardec je napisao/la:Dvica večeras i na terenu i na tribinama :D
A na ulicama??? :)
010 ISN'T JUST A CODE

Avatar
bistrikboy
Postovi: 6696
Pridružen/a: 22 apr 2008, 18:12
Lokacija: Memli Side
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la bistrikboy » 27 nov 2008, 16:03

RK Gradacac je napisao/la:
alan_cardec je napisao/la:Dvica večeras i na terenu i na tribinama :D
A na ulicama??? :)
kec ko kuca :D

inace BBB se nalazi u svojevrsnoj krizi jer je na tribini doslo do podjele na stariju raju i mladju(ovo mi zvuci poznato :roll: ) tako da imaju dva registrovana udruzenja kop im je totalno smanjen na nekih 1000 ljudi dok je prosle godine bio u prosjeku 3000....

Mamic je **** 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 27 nov 2008, 16:04

Delija nema na vidiku uoči utakmice Dinama i Spartaka


slika
NA ZAGREBAČKIM ulicama policija očekuje dolazak tristotinjak navijača ruskog Spartaka, koji večeras u Maksimiru u 20.45 sati igra utakmicu s Dinamom. U zagrebačkoj policiji nisu precizirali broj policajaca angažiranih za osiguranje reda i mira na ulicama glavnog grada, ali kažu da ih je sigurno dovoljno za ono što se može očekivati od 300 Spartakovih navijača. No, problem ne bi trebali predstavljati ruski navijači nego njihova "pravoslavna braća", kako ih sami nazivaju, Delije.

Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU zagrebačke nam je rekla da su i oni o mogućem dolasku Delija čitali u medijima, ali da policija nema nikakvih konkretnih saznanja o njihovom eventualnom dolasku. U medijima su se oglasili i neki istaknuti pripadnici Delija koji kažu da nema organiziranog dolaska njihovih navijača te kako ne vjeruju da će doći itko iz Srbije. U slučaju njihovog dolaska Bad Blue Boysi su im spremni pružiti vruću dobrodošlicu, koja bi vjerojatno rezultirala velikim nasiljem na zagrebačkim ulicama.

I Uefa zna da su mogući veliki sukobi navijača pa je vjerojatno prvi puta u povijesti poslala dva svoja čovjeka zadužena za kontrolu sigurnosti i reda na stadionima. U Dinamu očekuju dolazak oko 500 ruskih navijača i utakmicu ocjenjuju kao onu visokog rizika. Nitko od gostujućih navijača neće moći na Maksimir bez predočenja ruske putovnice, a tu se prije svih aludira na Delije.
010 ISN'T JUST A CODE

gavra
Postovi: 402
Pridružen/a: 13 maj 2008, 21:16
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la gavra » 27 nov 2008, 16:27

Dajte ljudi to vam je supljak hrvatskih novinara jer ce im stadion biti prazan pa kao doce delije da naloze raju da napune stadion,nema veze sa mozgom.Prvo da krenu organizovano odmah bi ih vratili na granici a da autom krenu nema smisla,drugo niko ko ne posjeduje ruski pasos bez obzira da li ima obiljezja spartaka nece moci uci na stadion.

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 27 nov 2008, 16:58

gavra je napisao/la:Dajte ljudi to vam je supljak hrvatskih novinara jer ce im stadion biti prazan pa kao doce delije da naloze raju da napune stadion,nema veze sa mozgom.Prvo da krenu organizovano odmah bi ih vratili na granici a da autom krenu nema smisla,drugo niko ko ne posjeduje ruski pasos bez obzira da li ima obiljezja spartaka nece moci uci na stadion.
Kao prvo ne idu organizovano, a kao drugo mislim da im i nije cilj gledati utakmicu :)

A sto se tice natpisa i brojnosti... ja ocekujem jedno 200 spartakovaca maksimalno... volio bi da bude vise radi ugodjaja al ne vjerujem.
010 ISN'T JUST A CODE

D.Paraga
Postovi: 31
Pridružen/a: 15 nov 2008, 18:36
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la D.Paraga » 27 nov 2008, 17:05

Biti ce ovo business as usual za Dinama, i na terenu, na tribina pa cak i na ulicama, ta zna ko su i sta su Boysi ;) .

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 27 nov 2008, 17:17

D.Paraga je napisao/la:Biti ce ovo business as usual za Dinama, i na terenu, na tribina pa cak i na ulicama, ta zna ko su i sta su Boysi ;) .
Imam slicno misljenje al sacekajmo desavanja :)
010 ISN'T JUST A CODE

Avatar
ribery
Moderator
Postovi: 2032
Pridružen/a: 21 mar 2008, 15:51
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la ribery » 27 nov 2008, 19:42

Jel ova tema otvorena samo da bi se mogli svadjat obannon, alan, paraga i ostali. Ako je tako, bice zakljucana veoma brzo. I hiljaditi put, Vratite se temi, ne spamajte, ne provocirajte.
Ovaj put cu postove samo obrisati, a obzirom da su mnogi od vas opomenuti, vjerujem da se admin nece puno dvoumiti oko bana.

Edit: Za pitanja se obratite na pp, opet bezveze pisemo postove koji nemaju veze sa temom.

D.Paraga
Postovi: 31
Pridružen/a: 15 nov 2008, 18:36
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la D.Paraga » 27 nov 2008, 21:04

Odlicno izdanje Boysa(kao uvjek) veceras, oni jadni Rusi se necuju uopste kakvi jadnici.

D.Paraga
Postovi: 31
Pridružen/a: 15 nov 2008, 18:36
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la D.Paraga » 27 nov 2008, 21:05

Velika steta, sta je samo Mandzukic fulio.

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 27 nov 2008, 22:58

Navijači mirni k´o bubice

slika
JESU li ih prestrašile rigorozne kazne iz novog Zakona o sprječavanju nereda na sportskim događanjima ili ih je već ponio duh nadolazećeg adventa, ne zna se sa sigurnošću, ali u popodnevu koje je prethodilo nogometnom okršaju Dinama i moskovskog Spartaka u Kupu Uefa, navijači su uglavnom bili mirni k'o bubice.

"Ama baš ništa što bi narušavalo javni red i mir ili ugrožavalo održavanje utakmice do sada se nije dogodilo. Niti jedan sukob, niti jedan izgred, oštećena javna ili privatna imovina", nabrojao nam je Mihael Varga iz zagrebačke policije, danas i šef osiguranja utakmice. Niti jedna boca nije pala na pod, upitali smo:

"Ako je i pala, bila je plastična pa se nije razbila", ustvrdio je Varga u telefonskom razgovoru za Index oko 20 sati, samo 45 minuta uoči utakmice.

Snimljen navijač s bengalkom

"Uglavnom mirni" odnosi se na navijače koji su unatoč napucima policije da ne koriste pirotehniku uspjeli na stadion prošvercati bengalku, koju su zapalili početkom drugog poluvremena. Kako nije bačena na travnjak sudac nije ocijenio da je potrebno zaustaviti utakmicu. Varga je poručio je da je taj događaj snimljen i da će policija nastojati identificirati navijača koji je zapalio baklju.

Uzorno ponašanje Bad Blue Boysa, pripadnika Fratrije, kao i njihove slavenske braće iz Beograda, Delija, koje su im pristigle u pomoć kod navijanja, zasad je na opće ugodno iznenađenje iznevjerilo sve zloslutne prognoze. Štoviše, ulice su uoči utakmice bile sablasno prazne, uključujući Maksimirsku cestu koja vodi do stadiona te Tkalčićevu ulicu koja je krcata kafićima, a obično i ljudima.
010 ISN'T JUST A CODE

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 27 nov 2008, 23:08

Saenko trgnuo Dinamo iz jos jednog europskog sna
Momčad iz Maksimira izgubila je 1-0 od Spartaka iz Moskve u 3. kolu Lige Uefe. Jedini gol zabio je ruski reprezentativni napadač Ivan Saenko
slika
Od 23 igrača u ruskoj reprezentaciji na Euru ove godine samo je Ivan Saenko igrao u inozemnom klubu. A onda je došao u Spartak i koji mjesec kasnije - 'ugasio' Dinamo. Petnaest minuta prije kraja lijepo se snašao u gužvi i pokraj dvojice Dinamovih braniča poslao loptu u mrežu Tomislava Butine. Bio je to jedini gol ove hladne maksimirske večeri, koju je 12.000 ljudi odlučilo provesti na tribinama jednog od najružnijih stadiona na kojem se igraju europska natjecanja...
Tragičar je tako ispao Mario Mandžukić, koji je u 21. minuti promašio najbolju šansu na utakmici. Bolju i od one iz koje je Spartak zabio. Savršeno je primio loptu, izbio pred Pletikosu, a onda prepucao gol. Osim toga, malo se konkretnih prilika vidjelo pred bilo kojim golom. Mogao je Dinamo možda i do boda, ali Pletikosa je sjajno obranio 'bombu' Vrdoljaka i ponovljeni pokušaj Bišćana u 89. minuti.
Luis Ibanez bio je najživlji, najkonkretniji igrač Dinama protiv Spartaka. Bez obzira na to, Marijan Vlak ga je izvadio deset minuta prije kraja i uveo - Sammira. Koji, naravno, nije napravio ništa. Uveo je i Balabana, i to pet minuta prije kraja. Prvog poluvremena. Boletov učinak? Sličan Sammirovu...
010 ISN'T JUST A CODE

Avatar
HOS
Postovi: 199
Pridružen/a: 28 nov 2008, 23:57
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la HOS » 29 nov 2008, 00:01

Iako je po ko zna koji put Dinamo zakazao na terenu, Boysi nisu i opet su dokazali zasto su medju najjacim na ovim prostorima a i sire.
U inat svima.

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 29 nov 2008, 16:32

Delijama 'stop' u Šidu, tučnjava u Zagrebu
Iako se dva dana pumpala atmosfera i stvarala psihoza zbog navodnog dolaska Zvezdinih Delija u Zagreb, koji su trebali pomoći 'pravoslavnoj braći' u okršaju s Bad Blue Boysima, zasad je zabilježen tek jedan veći incident
slika
Policijski Land Roveri pred zagrebačkim hotelima, za koje se vjeruje da bi mogli kao goste imati navijače moskovskog Spartaka, potvrđuju da se hrvatska policija dobro pripremila za moguće, pa čak i najavljene, šakačke obračune Bad Blue Boysa i navijače Spartaka.

Međutim, u srijedu navečer, kada su Rusi locirani u Golden Tulip Holidayu, vremena za policijsku intervenciju nije bilo, pa je i došlo zasad do jedinog većeg okršaja navijača. Kao pobjednici su izašli Bad Blue Boysi, koji su u šori 'deset na deset' dvaput Ruse slali 'na pod'.

Inače, u Zagrebu se strahovalo od većih incidenata jer je najavljivan bio dolazak 'pravoslavne braće', odnosno navijača Crvene Zvezde. Kako doznajemo, njih nekolicina se i uputila prema Hrvatskoj, ali u Lijepu Našu nisu ušli, već ih je srpska policija skinula s vlaka u Šidu.

Prema informacijama kojima raspolaže tportal.hr, Spartakovih navijača je oko 200-tinjak, od čega je tek 50-ak onih koji spadaju u kategoriju 'opasni'. Zato se i nadamo da novih sukoba više neće biti.
S. Š.
četvrtak, 27.11.2008.
010 ISN'T JUST A CODE

Avatar
RK Gradacac
Postovi: 2171
Pridružen/a: 06 apr 2008, 17:43
Lokacija: -010-
Kontakt:

Re: Dinamo i BBB

Post Postao/la RK Gradacac » 29 nov 2008, 16:34

Eto od svega najavljenog tek jedna manja sora, bar koliko sam ja (zasad) uspio naci.
Delije opet izostale.
010 ISN'T JUST A CODE

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.