ciza je napisao/la:http://bhsupersport.com/nogomet-arhiv/1 ... polje.html
nije sve crno ima nesto i plavo

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
ciza je napisao/la:http://bhsupersport.com/nogomet-arhiv/1 ... polje.html
nije sve crno ima nesto i plavo

Nešto čudno? Rječnik bosanskog jezika u ruke, ako ne nađeš tu riječ častim te večerom.Vamos je napisao/la:Auf...DukeOfWellington je napisao/la:Evo ti normi, rekneš nešto protiv krkanluka i budeš napadnut. Meni se tu nameće neki zaključak, al ne bih o tome.
Ma ja, evo ga jedan od tih koji samo gleda uzu sliku. Ja sam isao sa tim da je savez koji je na celu (ili bi bar trebao biti) ovog prvenstva i da bi on kao takav trebao da ima uvida u sve sfere koje okruzuju odigravanje jednog prvenstvenog kola. Ne kazem da su odgovorni ili tako nesto ali su sigurno morali reagovati ili bar imati uvida u ovako nesto. Vjerovatno u policiji nemaju drugog posla nego gledati u raspored utakmica ko i gdje igra protiv koga pa da trebaju predpostavit koji ce navijaci putovati gdje i tako dalje. Sigurno da im je neko iz saveza trebao dostaviti te informacije. Sad jesu li ili nise to vise i nije bitno. Poenta je u tome da ovdje niko nista ne radi i da je samo pitanje kad ce opet ziva glava past a zbog cega? Zbog necega sto nema veze sa normalnim sportom i sto iz kola u kolo sve manje i manje ljudi dolaze na utakmice. Pa zbog cega onda da se igra ovo ruglo dalje? Jedino sto mi pada na pamet je dok ponovo opet neko ne izgubi zivot da bi opet politicari dobili svoje bodove i svi kolektivno nastavili pljuvat jedni na druge ko je kriv i tako u krug.DukeOfWellington je napisao/la:crvenocrni je napisao/la:Jos jedan dokaz kako 'idemo naprijed' sa ovim savezom, komitetom ili cime ne... Sad mi jos samo neko rec da nije do saveza da organizuje ili bar nagovjesti policiji ili kome vec da se navijacke skupine ne sretnu tokom putovanja.Ovo je sve gore i gore i jedini lijek je ukidanje prvenstva ako se moze tako nazvat ova lakrdija koja se igra zbog svega drugog osim onog zbog cega bi trebalo...![]()
Pa naravno da nije, kakve glupe veze ima savez sa tim.
Jedini lijek je obračun sa "navijačima" i to institucionalni.
Pa moze odrediti druge datume za odigravanje utakmica. Nije valjda da je tesko zakljuciti da moze doci do susreta navijaca. Na kraju savez je i organizator utakmica, tako da je i na njima odgovornost.Kevin je napisao/la:morate shvatiti da savez ovdje nemoze nista dok "drzava" ne donese zakon o kaznjavanju izgrednika..
to se mora pokrenuti obavezno ako se misli naprijed, a jedini nacin sada je ponovna zabrana gostovanja i gotovo...
Pa onda bi morali svaki dan igrati po 1 kolo, ajde ti sacini spisak ko se sve ne voli i ko se gdje moze sresti na putu pa nam daj prijedloge za sljedece kolo...moustapha je napisao/la:Pa moze odrediti druge datume za odigravanje utakmica. Nije valjda da je tesko zakljuciti da moze doci do susreta navijaca. Na kraju savez je i organizator utakmica, tako da je i na njima odgovornost.Kevin je napisao/la:morate shvatiti da savez ovdje nemoze nista dok "drzava" ne donese zakon o kaznjavanju izgrednika..
to se mora pokrenuti obavezno ako se misli naprijed, a jedini nacin sada je ponovna zabrana gostovanja i gotovo...
Cak da ovo i jeste tacno, ne idu sve ove ekipe na gostovanja u istom kolu, a vrlo vjerovatno se njihovi putevi i ne srecu. Tako da vrlo cesto govorimo o jednoj utakmici koju pomjeramo.Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne mogu se Robijasi, Horde, Manijaci, Ultrasi, Lesinari, Skripari, Rodjeni... Manje vise, svak sa svakim bi se polemao da se sretne...
Možda savez nije savršen, ali bili bi krajnje glupi da rade tuđi pos'o. Evo dođi ti umjesto mene radi par časova, a ja ću da sjedim u zbornici i zvocam Mexicorn, a ako ne dođeš onda ću okolo pričat kako ti nisi uradio ništa za dobrobit obrazovanja. Nema tu savez šta pretpostavljat nit ih ima išta interesovat' gdje se kreću nekakve nenajavljene grupe. To šta rade ti ljudi (djeca) nema nikakve veze sa fudbalom niti sa savezom. To što su oni umislili da ako zakače šal sa grbom fudbalskog kluba automatski znači da su dio fudbala je sasvim druga priča. Oni su bili i ostali problem policije, federalnog MUP-a, i u krajnju ruku federalnog parlamenta, koji bi trebao da institucionalno djeluje (novim zakonima) i dadne policiji moć u ruke da takve stvari spriječava, a sudovima da takve stvari sankcionišu. Ne mislim da savez radi savršeno, nije to cilj moje priče, al ovo im ne možeš nikako prikačit. Po meni, najbolje bi bilo vratit onu zabranu za gostujuće navijače, toliko mogu da urade.crvenocrni je napisao/la: Ma ja, evo ga jedan od tih koji samo gleda uzu sliku. Ja sam isao sa tim da je savez koji je na celu (ili bi bar trebao biti) ovog prvenstva i da bi on kao takav trebao da ima uvida u sve sfere koje okruzuju odigravanje jednog prvenstvenog kola. Ne kazem da su odgovorni ili tako nesto ali su sigurno morali reagovati ili bar imati uvida u ovako nesto. Vjerovatno u policiji nemaju drugog posla nego gledati u raspored utakmica ko i gdje igra protiv koga pa da trebaju predpostavit koji ce navijaci putovati gdje i tako dalje. Sigurno da im je neko iz saveza trebao dostaviti te informacije. Sad jesu li ili nise to vise i nije bitno. Poenta je u tome da ovdje niko nista ne radi i da je samo pitanje kad ce opet ziva glava past a zbog cega? Zbog necega sto nema veze sa normalnim sportom i sto iz kola u kolo sve manje i manje ljudi dolaze na utakmice. Pa zbog cega onda da se igra ovo ruglo dalje? Jedino sto mi pada na pamet je dok ponovo opet neko ne izgubi zivot da bi opet politicari dobili svoje bodove i svi kolektivno nastavili pljuvat jedni na druge ko je kriv i tako u krug.
Ovo je sve tako jadno i bijedno kao u stvari i ovaj pokusaj od drzave da je besmisleno o tome pricat. Vama kojima to odgovara uzivajte i nemam vise sta reci o ovome, neznam sto sam i sad ali eto...
Dogodilo se gostujucim navijacima u putu na utakmicu.zeljo4life je napisao/la:Ja ne znam o kavom savezu i zabrani gostovanja pricate? Ovo se nije dogodilo ni blizu stadiona ili na tekmi...za ovo je iskljucivo kriva murija i samo murija,navijace da ne spominjem...ko je pratio lesinare? Ja koliko sam cuo niko...gledam na ftv- u one prasinare,njih su poslali da prate?smjesno! A mogli su predpostaviti da postoji mogucnost susreta ove dvije n.grupe...e da su bile kornjace bilo bi povrijedzenih samo od pendreka i to je to... Kazu ceka,dogovoreno itd...sta niko od murije nije primjetio autobus pun lesimara,pun pive i pun svega i svacega...valjda su kontali da su krenuli na izlet il sta vec...Veliki propust policije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.