Licenciranje klubova za euro takmičenja 2013/2014

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: Licenciranje klubova za euro takmičenja 2013/2014

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 maj 2013, 20:02

Kevin je napisao/la:smanjuj ovo što prije! pa ko se iskoprca iskoprca! :)
BRAVO...

Eto Sarajevo, Zeljo, Olimpic (bi sigorno Grbavicu ili Kosevo prijavio), Celik, Zrinjski, Borac i Siroki. Zvijezda na dobrom putu.

Dakle, ovo je trenutno stanje nase lige ako bi se moralo igrati po trenutnim pravilima o kojim se pise. Meni je ovo super, ali zaista. Fali ovdje jos jedan tim, ali liga od 8 je puni pogodak za ovu zemlju. 8 timova koji imaju uvjete prvenstveno, a sada koliko ce ulagati u klubove, to cemo vidjeti..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 maj 2013, 20:13

DzoleZeljo je napisao/la:
Kevin je napisao/la:smanjuj ovo što prije! pa ko se iskoprca iskoprca! :)
BRAVO...

Eto Sarajevo, Zeljo, Olimpic (bi sigorno Grbavicu ili Kosevo prijavio), Celik, Zrinjski, Borac i Siroki. Zvijezda na dobrom putu.

Dakle, ovo je trenutno stanje nase lige ako bi se moralo igrati po trenutnim pravilima o kojim se pise. Meni je ovo super, ali zaista. Fali ovdje jos jedan tim, ali liga od 8 je puni pogodak za ovu zemlju. 8 timova koji imaju uvjete prvenstveno, a sada koliko ce ulagati u klubove, to cemo vidjeti..
I u Velezu se dobro radi, on bi mogao biti osmi klub.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 maj 2013, 20:17

Ali meni nije jasna jedna stvar. Celik ima dug, ALI samo prema drzavi. Tj. 4 miliona i ono kamate. Prema igracima se mislim moralo rijesiti prije utakmice sa Sarajevom, sjecam se da su nasi morali skupiti 100-200 hiljada za Purica i jos neke ljude. A i mnogi su odustali od tuzbi. Pa kako sad Celik nije dobio licencu? Morali su rijesiti dugove da bi nastupili u ligi i jesu, prema igracima.
Celik!3,2,2.

Vandelanoitte
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoitte » 03 maj 2013, 20:28

Kako volim kada se postave neke stroge mjere(zakoni) samo da se ne popusti klubovima i da im se dokaže da nešto moraju napraviti.
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 03 maj 2013, 21:06

AllGunsBlazing je napisao/la:Ali meni nije jasna jedna stvar. Celik ima dug, ALI samo prema drzavi. Tj. 4 miliona i ono kamate. Prema igracima se mislim moralo rijesiti prije utakmice sa Sarajevom, sjecam se da su nasi morali skupiti 100-200 hiljada za Purica i jos neke ljude. A i mnogi su odustali od tuzbi. Pa kako sad Celik nije dobio licencu? Morali su rijesiti dugove da bi nastupili u ligi i jesu, prema igracima.
Mozda je neko ponovo pokrenuo tuzbu, u ovo vrijeme to cesto zna da se desi. A sad su vidjeli svoju priliku da dobiju svoje pare.
NO PYRO NO PARTY

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 03 maj 2013, 21:47

ma deset timova kapak i bilo bi vise raje na utakmicama garant ovako sve je ovo jad i cemer

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 03 maj 2013, 22:18

zeljocity je napisao/la:
rodjak je napisao/la:Gradina,Gosk, i Travnik dobili pravo nastupa U Pl,a vecina drugih nije :lol:
Jarane moj Zeljo prosle godine dao samo na plate igraca 1.300.000KM te nabrojane ekipe mozda imaju godisnji budjet koji je manji od miliona ako mozda nije blizi pola miliona. Njima ako se stvore dugovi u toku godine budu "mizerija" i to srede.

1.300.000 KM za plate igraca i najvjerovatnije i ostalog osoblja je Zeljo odvojio prosle sezone dok tu cifru zarade 2-3 igraca Dinama :oops: .
delko je napisao/la:upravo tako, s tim da je mnogo 12 klubova, 10je i vise nego dovoljno, i uvesti doigravanje za sampiona prvih 5 a drugih 5 za opstanak, posljednjih recimo 10kola, time bi klubovi bili znatno jaci pred evropu jer bi igrali 2 mjeseca samo sa najboljima iz drzave :)
Pa tako nesto nebi bilo lose.
Mislim da Sammir u Dinamu ima veća primanja.Žalosno je na kom nivou je naša liga.Igrači u Veležu su prije 30 godina zarađivali puno puno više nego ovi danas.Sad usporedi igrača Mančestera koliko je zarađivao prije 30god i ovi danas, bar 30 puta manje ako računamo u funtama.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 04 maj 2013, 16:27

Raduje me ova činjenica, dosta je više seljakluka u našoj ligi .
Izbaciti klubove koji ne mogu i to je to , zašto da se mučimo, kad će nam tako biti bolje.

Volim te Bosno !
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 04 maj 2013, 16:48

Mene ne raduje uopste..evo gledam utakmicu Jagodine i Crvene Zvezde i pogledom na teren i tribine se cini kao da je Srbija drugi svijet za BIH.Stadioni puni,igra smislena,iako i srpska liga ima veci broj klubova.Ali vlada sasvim drugi ambijent.Zasto se neko ne zapita zasto klubovi ne ispunjavaju ove uvjete?Nije stvar da oni nece nego jednostavno je drzava pred kolapsom tako da nema para.Navijaci mogu traziti na stotine razloga zasto je posjeta slaba,ali jedini problem je sto narod nema para.Ovi mladji koji izlaze mogu vidjeti i diskoteke i kafice sve vise prazne.Mislim da cemo se mi jos godinama morati zadovoljavati mrvicama uspjeha u evropi kao sto se luksemburg ili malta zadovoljavaju na reprezentativnom nivou.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 04 maj 2013, 16:57

arhimed89 je napisao/la:ali jedini problem je sto narod nema para.Ovi mladji koji izlaze mogu vidjeti i diskoteke i kafice sve vise prazne.
Ne znam odakle si, ali ako su diskoteke i kafići sve prazniji .. :? Mogu ljudi izdvojiti 3-5 KM za ulaznicu jednom sedmično, samo što je narodu pun k. više da mu neko dođe i psuje po nacionalnoj osnovi, da se boji hoće li dobiti kamen u glavu ili će ga neko izderat ko vola. A tu je dobar razlog i "kvalitetna" igra naših klubova.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 maj 2013, 17:49

ahmic je napisao/la:Znaci Gradina ostaje i slijedece sezone ,valjda nece ostali svi sredit potrebne stvari :)
Ne ostaje, jedan MORA ispasti. Svi ovi sto su igrali ovu sezonu skrpat ce sto trebaju i dobiti licencu. Ukoliko nitko iz nizih liga ne dobije licencu za PL iz lige ce ispasti Gradina, te ce se liga igrati s 15 klubava. U slicaju da nizeligasi popuse mjesto u PL u ligi bi mogao ostati Travnik/GOSK i tako popuniti jedno prazno mjesto, jer u UEFA pravilniku jasno stoji da svake sezone iz lige mora ispasti barem jedan klub, ne i dva dok nitko ne mora uci. Druga je stvar ako se na sjednici izglasa smanjenje lige, mada u to ne vjerujem, jer se to mora najaviti prije pocetka sezone, tako da vjerujem da bi se liga igrala s 15, iako sam opet gotovo siguran da ce prvaci prvih liga dobiti licence.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 04 maj 2013, 18:34

Signore je napisao/la:
ahmic je napisao/la:Znaci Gradina ostaje i slijedece sezone ,valjda nece ostali svi sredit potrebne stvari :)
Ne ostaje, jedan MORA ispasti. Svi ovi sto su igrali ovu sezonu skrpat ce sto trebaju i dobiti licencu. Ukoliko nitko iz nizih liga ne dobije licencu za PL iz lige ce ispasti Gradina, te ce se liga igrati s 15 klubava. U slicaju da nizeligasi popuse mjesto u PL u ligi bi mogao ostati Travnik/GOSK i tako popuniti jedno prazno mjesto, jer u UEFA pravilniku jasno stoji da svake sezone iz lige mora ispasti barem jedan klub, ne i dva dok nitko ne mora uci. Druga je stvar ako se na sjednici izglasa smanjenje lige, mada u to ne vjerujem, jer se to mora najaviti prije pocetka sezone, tako da vjerujem da bi se liga igrala s 15, iako sam opet gotovo siguran da ce prvaci prvih liga dobiti licence.
nemora ispasti gradina. tacno da neko mora ispasti ali nemora zadnji nego onaj ko neisounjava uslove za licencu

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 maj 2013, 18:39

Bistrik je napisao/la: nemora ispasti gradina. tacno da neko mora ispasti ali nemora zadnji nego onaj ko neisounjava uslove za licencu
Svi ce ju dobiti, kao i svaki put do sad, pa iz tog razloga mislim da Gradine leti van. Budimo realni i zasluzeno.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 04 maj 2013, 21:46

Signore je napisao/la:
Bistrik je napisao/la: nemora ispasti gradina. tacno da neko mora ispasti ali nemora zadnji nego onaj ko neisounjava uslove za licencu
Svi ce ju dobiti, kao i svaki put do sad, pa iz tog razloga mislim da Gradine leti van. Budimo realni i zasluzeno.
eto je vec druga prica ako svi dobiju ali kazem ako vec nedobiju red je onda da ovi ostanu a ti koji nedobiju da lete van ako do toga dodje jel

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 maj 2013, 09:49

ako se opet svi provuku onda ovo nema smisla nikakvog, neka dogodine i ne licenciraju.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 05 maj 2013, 11:30

Kako može dobiti licencu klub koji ima dug prema igračima, sudsku presudu od igrača za svoja potraživanja i nepotpisan reprogram za dug ?
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 maj 2013, 12:13

hearts je napisao/la:Kako može dobiti licencu klub koji ima dug prema igračima, sudsku presudu od igrača za svoja potraživanja i nepotpisan reprogram za dug ?
Koji je to klub ?

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 05 maj 2013, 12:18

terabajt je napisao/la:
hearts je napisao/la:Kako može dobiti licencu klub koji ima dug prema igračima, sudsku presudu od igrača za svoja potraživanja i nepotpisan reprogram za dug ?
Koji je to klub ?
Možda misli na Borac, vjerovatno :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 05 maj 2013, 12:32

Borac nije dobio licencu mislim na želja
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 maj 2013, 12:34

sarajevu treba dati titulu, jedini su klub bez ikakvih dugovanja, priimjer ostalima !
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Bing [Bot], CAZIN, Fudbalmozak2, Fudo, Giuseppe1, Guest1945, Hrammm1921, jurisicduska, ristagrad, VolimBiH96 i 94 gosta.