BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Neutral
Kontakt:

Re: BH tenis

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2013, 20:13

Bravo Mirza, drži se ti featursa kao i Damir. Aldin je najslabiji od njih ali najbolje pozicioniran na rankingu.

Mirza problem sa glavom.
Damir nejak.
Šetkić nedovoljan kvalitet.

Ostali nisu vrijedna spomena.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 maj 2013, 20:15

Zalosno da ovako gubi mec, dobiven mec gubi. Sve je imao. Ono nase lako cemo nas uvijek kosta. Ako ne moze sam da rijesi svoju psihu, neka ide i on psihijatru, kao i Damir, kao i svi nasi teniseri. I mi nikad necemo imati tenisera. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 maj 2013, 20:16

Od gotovog opet napravljena veresija. Nakon onih sjajnih 6-0 u prvom setu mislio sam da ce ovo Mirza uzeti bez problema, ali sam se prevario. Jaziri se uspio vratiti i slaviti na kraju.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 21 maj 2013, 20:24

Evo vec neku sedmicu zaredom prije kvalifikacija sam govorio da ne ocekujem absolutno nista od RG sto se tice naseg dvojca, i ako dobiju povoljan zrijeb. Tako da mi ovo nije nikako iznenadjenje.

Mi se ovdje mozemo zivcirat kolko hocemo al jednostavno tu nema kvaliteta (barem ne za sad i za one plasmane koje bi mi zelili) + psiha ravna nula. To se tice sve trojice nasi tenisera.

Eh Bosno moja... :cry:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 21 maj 2013, 20:31

sajo10 je napisao/la:Evo vec neku sedmicu zaredom prije kvalifikacija sam govorio da ne ocekujem absolutno nista od RG sto se tice naseg dvojca, i ako dobiju povoljan zrijeb. Tako da mi ovo nije nikako iznenadjenje.

Mi se ovdje mozemo zivcirat kolko hocemo al jednostavno tu nema kvaliteta (barem ne za sad i za one plasmane koje bi mi zelili) + psiha ravna nula. To se tice sve trojice nasi tenisera.

Imaju oni itekako kvaliteta, al' nemaju gram mozga. Ne zelim vise jednostavno da se nerviram, te se da svaki **** turnir nadam da ce im on biti prekretnica, te da ce napokon krenuti ka vrhu.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 21 maj 2013, 20:44

BegAx je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Evo vec neku sedmicu zaredom prije kvalifikacija sam govorio da ne ocekujem absolutno nista od RG sto se tice naseg dvojca, i ako dobiju povoljan zrijeb. Tako da mi ovo nije nikako iznenadjenje.

Imaju oni itekako kvaliteta, al' nemaju gram mozga. Ne zelim vise jednostavno da se nerviram, te se da svaki **** turnir nadam da ce im on biti prekretnica, te da ce napokon krenuti ka vrhu.
Imaju sigurno da imaju, ali nemaju onoliko koliko mi mislimo i zelimo da imaju. A to za gram mozga i jeste tako, al jedno bez drugog nemoze. Nemas psihu ovo ono, pa sta onda trazis tu?.. :?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 maj 2013, 20:58

Covjek igra kvale za drugi GS u zivotu i rastavi Jaziria na proste faktore. Vratio se Jaziri ali se i Mirza vratio u trecem setu.
Ko zna sta je bilo, koilko znam nije bilo prenosa meca tako da su sve predpostavke.
Mirza pruzio dobar otpor i treba preci na Challengere.
Bravo na nastupu danas.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 maj 2013, 21:06

Propao je i RG. I Aldin i Mirza su imali svoje sanse, problemi sa psihom su unistili njihovu igru. Mirza je bi nadomak prolaza u 2. kolo ali je stao, zasto , to je nepoznanica. Nista, okrecemo se Wimbledonu sto tice sljedeceg GS turnira za nase igrace. Mozda tu budu imali vise srece, ipak je to podloga koja bi im vise trebala odgovarat.

Aldin sljedece sedmice igra futures u BiH. Dok, Damir i Mirza za dvije sedmice igraju kvale Prostojeva.

EDIT: Petnaestogodisnja Melissa Sehovic igra drugo kolo ITF turnira u Antalya. Jos jos jedan bod fali do ulaska na WTA listu. Valjda nesto bude od nje. :D

Damir Dzumhur!!!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 maj 2013, 22:24

Nakon 6:0 u prvom setu uspio izgubit mec :???: koja psiha :???:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 21 maj 2013, 22:40

Ako uzmemo u obzir da Aldin i Mirza nisu odigrali niti jedan mec skoro mjesec dana prije pocetka ovih kvala, ne trebaju nas ni iznenaditi ovako losi rezultati. Sve vise imam utisak kao da oni ne zele da napreduju u ovom sportu, vec igraju cisto iz finansijskih razloga. Osvoje tu i tamo neki turnir, uzmu pare i tu je kraj. Tenis je skup sport i da bi napredovao moras dosta ulagati. Igrati tenis bez neke zelje za napredovanjem je pravo bezveze.

Ostaje nam jos da ispratimo Mervanin nastup na RG i to je to sto se tice ovog GS-a.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 maj 2013, 08:43

Papastathopoulos je napisao/la:Nakon 6:0 u prvom setu uspio izgubit mec :???: koja psiha :???:
Prijatelju sta reci za Rogera koji je zijanio 5-2 u petom setu na US Openu, kakva je to psiha.
Ili par slucajeva gdje ljudi vode 2-0 pa zijane 3-2.
To je tenis jbg. Ovaj pokazatelj da se nije predao nakon sto je izgubio servis u trecem setu, te da je bio na domak pobjede 5-4, 6-5 i 7-6 je bar za mene korak naprijed kod Basica.
Sa obzirom da je cijelu proslu sezonu odmarao, izuzev par ozbiljnih turnira pred kraj godine Mirza je dobar.

Definitivno su ovi momci u ovim uslovi dostigli plafon i to je ono sto zabrinjava. Pod zastavom BiH odnosno od pomoci dzave i saveza nema nista i njihov napredak je u pitanju.

Jedino polazem nade u Amera Delica da bi par klinaca mogao dovesti u Ameriku i omoguciti im kvalitetan razvoj.

Nacekat cemo se mi izgleda da imamo TOP200 igraca ako ne racunamo Amera.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 maj 2013, 09:31

bhsport je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Nakon 6:0 u prvom setu uspio izgubit mec :???: koja psiha :???:
Prijatelju sta reci za Rogera koji je zijanio 5-2 u petom setu na US Openu, kakva je to psiha.
Ili par slucajeva gdje ljudi vode 2-0 pa zijane 3-2.
To je tenis jbg. Ovaj pokazatelj da se nije predao nakon sto je izgubio servis u trecem setu, te da je bio na domak pobjede 5-4, 6-5 i 7-6 je bar za mene korak naprijed kod Basica.
Sa obzirom da je cijelu proslu sezonu odmarao, izuzev par ozbiljnih turnira pred kraj godine Mirza je dobar.

Definitivno su ovi momci u ovim uslovi dostigli plafon i to je ono sto zabrinjava. Pod zastavom BiH odnosno od pomoci dzave i saveza nema nista i njihov napredak je u pitanju.

Jedino polazem nade u Amera Delica da bi par klinaca mogao dovesti u Ameriku i omoguciti im kvalitetan razvoj.

Nacekat cemo se mi izgleda da imamo TOP200 igraca ako ne racunamo Amera.
Imam jos jedan primjer, nedavno bio, ATP Rim, Djokovic vodio 6-2/5-2 i taj set je izgubio 5-7 i mec je izgubio :mrgreen:
Da bi se mecdobio moras biti od pocetka do kraja 100% koncentkrisan na svaki poen, samo mali pad moze uzrokovat poraz. Mirza je u dobroj formi, jednom ce krenuti i te pobjede nad favoritima, samo se ne trebaju predavat.

Nesto se govorilo da se Amer Delic vratit' i odigrat Wimbledon. Nadam se da ce se vratit, neka pokusa na. Wibledonu nesto napravit. :D

Da je dovesti pod nasu zajstavu Omara Jasiku, veliki talenat, sa 16 godina je 20- i neki na listi, igra juniorski RG.

EDIT: Po kojem se pravilu daje LL, ko moze dobit tu "titulu"? :mrgreen: Postoje Murray odustao, moze li iko nas to dobit ili to dobivaju igraci koji su prosli u trece kolo? :D

Damir Dzumhur!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 22 maj 2013, 11:19

Mora se do treceg kola dogurati.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 maj 2013, 13:53

Reister hladno prodje u glavni turnir. Aldin mu je pruzio veci otpor nego danasnji protivnik.
Jaziri je odmah ispao, tako da je stvarno steta sto Mirza ne dobi u utorak.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 maj 2013, 17:33

bhsport je napisao/la:Reister hladno prodje u glavni turnir. Aldin mu je pruzio veci otpor nego danasnji protivnik.
Jaziri je odmah ispao, tako da je stvarno steta sto Mirza ne dobi u utorak.
Vjerujem da je Aldin dogurao do Tie break da bi mogao iznenadjenje napravit. Aldin je dobar teniser.
Mirza je mogao mozda i proci kvale jer on bi se mogao sa Veselyj-em nositi, put se bio otvorio ali sta je tu je, sljedece sedmice to jest od 1. juna igraju kvale nekog turnira, ne znam kojeg jer su na vise njih prijavljeni, znam das Damir igra Prstojev a za Mirzu ne znam. Aldin igra ITF futures u BiH.

Damir Dzumhur!!!!

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 24 maj 2013, 17:42

aldin igra futures u prijedoru , pa onda ide na jedan chellenger gdje ne igra kvale... arad ili furth , mirza isto igra 3-ceg chellenger ja mislim prostejov furh , jer upada u MD dzumi igra kvale u Aradu i to je to a ko hoce neka dodje 3-eg u sarajevo pocinje itf za zene , igra dea pa se ima sta vidjet :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 maj 2013, 17:46

kristian je napisao/la:aldin igra futures u prijedoru , pa onda ide na jedan chellenger gdje ne igra kvale... arad ili furth , mirza isto igra 3-ceg chellenger ja mislim prostejov furh , jer upada u MD dzumi igra kvale u Aradu i to je to a ko hoce neka dodje 3-eg u sarajevo pocinje itf za zene , igra dea pa se ima sta vidjet :D
Znaci da mi je Damirova treba slagala da ide u Cesku :mrgreen: :x

Damir Dzumhur!!!!

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 24 maj 2013, 17:49

moguce da je u ceskoj , al najvjerovatnije arad , jer je igrao i prosle godine a i u kvalama slabija konkurencija

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 maj 2013, 19:52

[youtube][/youtube]

Nego raja postojili ikakva sansa da Omar u buduci igra za nas? Znam da je bio neki intervju sa njim kao hoce da igra pod nasom zastavom, ali svi mi znamo kolko to danas znaci kad neki sportista se tako izjasni :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 maj 2013, 09:50

Vjeruj da sam konto da ga pitam na fb. jer ga imam medju prijateljima, hoce li za nas igrati :mrgreen:

Sa 15 godina je vec TOP 30 juniora svijeta i vazi za jednog od velikih talenata :D . A i za TV 1 je rekao da zeli igrati za nas.

Sta mislite da ga pitam? :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.