FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 28 maj 2013, 23:16

Ozren je napisao/la:Borussia Dortmund forward Marco Reus (23) has been in Barcelona today, to record a football boots commercial

El Barça ofrecerà 17 millones más la cesión de Gerard Deulofeu por Marco Reus del Borussia Dortmund
Maloprije procitah ovu vijest.
Realno, nema nista od ovoga, dolaskom Neymara nema potrebe za Reusom. Ionako je vec sada guzva u napadu.
Momak je klasa, ali bolje je ostaviti Deulofeua i pruzati mu prilike jer je ogroman talenat.
Ili ce biti poslan na posudbu .. :?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 maj 2013, 23:18

Reći za La Massiju da je izvikana je u najmanju ruku neozbiljno.
Pa ta fudbalska škola svake godine izbaci bar jednog igrača koji ima potencijal da bude jedan najbolji igrača svijeta na svojoj poziciji.
Thiago, Tello, Pedro, Deulofeu, Iniesta, Xavi, Messi, Pique, Puyol, Busquets, Fabregas su samo od nekih unazad desetak godina koji ili imaju potencijal da budu jedni od najboljih na svojoj poziciji, ili jesu jedni od najboljih na svojoj poziciji ili su među najboljim igračima svijeta.
Doduše, za Piquea i Fabrega se slažem da su u njihovom fudbalskom odrastanju imali veliku ulogu Arsenal/United, ali ne treba zaboraviti da su potekli iz La Massije.
Nedavno ste imali popis najboljih fudbalski akademija svijeta gdje su u samom vrhu Barselonina i Ajaxova.
Na kraju krajeva, od 11 igrača Barcelone minimalno 7-8 su iz njihove akademije i igraju 95 % tekmi u sezoni ( Valdes, Pique, Puyol, Fabregas, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi ) a svi znamo šta znači Barcelona u svjetskom fudbalu, bez obzira koliki animozitet gajili prema njima.

West Hamova i Southamptonova fudbalska akademija su respektabilne, ali u okvirima UK.
Iako su proizveli neke fudbalske velikane i talente : Ferdinand, Lampard, Cole, Carrick, Glen, Bale, Chamberlain, Bridge i ostali, oni su iza La Massije. Bar u zadnjih 10-ak godina, za prije ne znam.
Čak bi se usudio reći da su i fudbalske akademije klubova " velike četvorke " ex-yu ispred njih.

I ovo sve dolazi sa tastarure velikog fana EPL ( koji smatra da je ista bolja od španske ) :mrgreen:

Što se tiče pojma krađa u fudbalu, po meni je to samo u slučaju da neka ekipa dovede igrača iz nečije omladinske škole i to uz pomoć nekih trikova i čarolija koje se kose sa normalnim poslovanjem.
Sve ostalo je dobar transfer potez klubova. I ovo sad što bi United mogao uraditi i što je Bayern uradio sa Gotzeom itd.
Navijači Barce i BvB-a bi trebali krivce tražiti u svojim redovima, a ne u redovima drugih koji su samo iskoristili dobru priliku. Na kraju krajeva, niko ne može natjerati igrača da igra negdje gdje ne želi, bar ne u u ovim evrposkim velikanima :D

O cijeni Neymara treba polemisati kada se ista zvanično objavi. Mada bi, po meni, ovo što se pominje 58 miliona bilo relativno puno ( najviše zbog toga što nije dokazan i što je u zadnjoj godini ugovora ).
Mada za par godina ako se Neymar pokaže kao WC igrač, ova cijena bi mogla biti sasvim pristojna.

Za ovog što se čudi transferima Gotzea i Martineza nemam riječi. Prvi je doveden kao najveći talenat Njemačke unazad dosta godina, reprezentativac, jedan od najboljih igrača BvB-a koji je osvajač 2 titule Njemačke i finalista Lige prvaka dok je Mario igrao. Cijena od 37 miliona je sasvim pristojna, usudit ću se reći i jeftina.
Martinez je doveden sa 23 godine, kao najbolji igrač Bilbaoa u sezoni kada su harali Evropa ligom, reprezentativac Španije ( evropski i svjetski prvak ) koji ruku na srce ne igra, ali biti među 20 igrača tako moćne i jake reprezentacije gdje jedan Mata kao jedan od najboljih igrača EPL nema mjesto je sasvim dobra referenca.
Na prvi mah se cijena činila dosta visokom, ali je opravdao svaki euro uložen u njega.
Martinez će, ukoliko nastavi napredovati ovim tempom i pružati ovako dobre partije, te ukoliko ga povrede zaobiđu, narednih godina biti standardan reprezentativac Španije, živi bili pa vidjeli.

Izvinjavam se na dugom postu, ali samo sam htio iznijeti svoje mišljene ovako u cjelini :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 maj 2013, 23:26

@ceze ne zamjeri, vise sam to napisao zbog sarme.
Danima sere o cijeni i inati se ovdje a kada je Bayern za zadnjeg veznog istreso 40 miliona ne sjecam se da li je iko sa ovog pdf-a dolazio na temu Bayerna i pisao kojekakve gluposti.
Sta je njega spopalo ja ne znam.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 maj 2013, 23:27

Donnie Darko je napisao/la:
Ozren je napisao/la:Borussia Dortmund forward Marco Reus (23) has been in Barcelona today, to record a football boots commercial

El Barça ofrecerà 17 millones más la cesión de Gerard Deulofeu por Marco Reus del Borussia Dortmund
Umro bih od količine sperme koja bi iscurila iz mene kad bi se ovo desilo.
:mrgreen:
slika
Reus is only 100 km from Barca :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 maj 2013, 23:32

30 i Delofeu, nosi i ne pitaj. Moze i Pedro.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 maj 2013, 23:35

De bola šta vam je, uozbiljite se, kakav Reus. :mrgreen:

Ni u formaciji 2-3-5 ne bi uklopio sva ta imena u napadu. :mrgreen:
A ovi kako su krenuli ne bi se čudio da sa takvom formacijom i igraju iduću sezonu...taman će i imat' svega 2 defanzivca u klubu. :roll:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 maj 2013, 23:37

Samo su Messi i Iniesta bolji od Reusa. Ostali se ni poredit sa njim ne mogu. Pogotovo ne neki tamo Sanchezi, Pedri, Ville, koji bi mu fol bili konkurencija. Trebali su Reusa umjesto Neymara dovest.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 28 maj 2013, 23:39

Pojedincima je La Masija izvikana škola :lol: :lol: ali dobro, ne razumije se svako u fudbal.

Martinez je beton igrac i pun pogodak Bayerna, kakav nisu imali odavno.

Ovo za Rojsa je fantazija, znaci ništa od toga....isto kao što navijaci Uniteda mogu fantazirati i bacati majmuna na Thiaga, on ostaje vjeran Barci u kojoj se želi nametnuti, dokazati i ostaviti trag...a ne bježati prvom prilikom.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 28 maj 2013, 23:40

slika

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 maj 2013, 23:40

M4kaveli je napisao/la:@ceze ne zamjeri, vise sam to napisao zbog sarme.
Danima sere o cijeni i inati se ovdje a kada je Bayern za zadnjeg veznog istreso 40 miliona ne sjecam se da li je iko sa ovog pdf-a dolazio na temu Bayerna i pisao kojekakve gluposti.
Sta je njega spopalo ja ne znam.
Ma nemam ja tebi šta zamjeriti, pogotovo ako ne misliš tako i ako si napisao u afektu.
Svako piše svašta, zato i jest forum, ako ti se ne sviđa nešto i misliš da je nebuloza nemoj se raspravljati tako da i sam počneš nebuloze pisati.
Ali nemoj ubuduće, evo ja sam te ozbiljno shvatio i već unaprijed odlučio da te ne shvatam ozbiljno :mrgreen:

Prijateljski savjet, ništa više :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 28 maj 2013, 23:41

Donnie Darko je napisao/la:Samo su Messi i Iniesta bolji od Reusa. Ostali se ni poredit sa njim ne mogu. Pogotovo ne neki tamo Sanchezi, Pedri, Ville, koji bi mu fol bili konkurencija. Trebali su Reusa umjesto Neymara dovest.
Evo im Neymar za Reusa :lol:

Slazem se.

Za Reusa bi se hladno kutaris'o otpada poput Pedra,Alexisa i Fegetofeua i jos bi im dao 15 miliona da im placaju ugovore godinu dana. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 28 maj 2013, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 28 maj 2013, 23:41

Svašta...
Normalno je da je jaka akademija kad je poželjna i zbog igrača koje je izbacila, pa je atraktivna destinacija, i zbog toga što je atraktivna destinacija, bukvalno...
Oplakujete već igrača koji još uvjek nije ni zvanično otišao iz Barcelone i durite se radi istog, to vam je daleko od krađe ako momak odluči da pređe u Manchester ili bilo koji drugi tim, to je vaša nesposobnost da održite potpisano, a to je klauzula koja je neralana, ali je nastala iz realnih preduslova da će odigrat taj broj utakmica. Ako već imate taj potencijal u vidu Thiaga, zašto vam ne igra? I ako neće igrat još 2 godine u prvoj postavi, zašto nije na posudbi negdje, razvija se? Opravdano je nezadovoljan!? i to ničijom krivicom sem vašem trenera, i stručnih ljudi...

Mi smo se opekli na slučaju Pogba, vi ćete se nadam se opeći na slučaju Thiago, i zadovoljena ravnoteža u univerzumu.
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 maj 2013, 23:42

Donnie Darko je napisao/la:Samo su Messi i Iniesta bolji od Reusa. Ostali se ni poredit sa njim ne mogu. Pogotovo ne neki tamo Sanchezi, Pedri, Ville, koji bi mu fol bili konkurencija. Trebali su Reusa umjesto Neymara dovest.
Gdje su Xavi i Fabregas ? :mrgreen:
Polako, nema potrebe niti para za dovodjenjem jos jednog tako skupog napadaca.
Deulofeu ima potencijal da postane bolji od svabe.
Ja sam ga prvi zelio, ali sada kada je Neymar tu jednostavno nema potrebe.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 maj 2013, 23:42

Nekako sam ubjedjen da ce tiago otici. nekako mi se ne cini kao tip koji ima strpljenja i volje da ceka neku pravu priliku. a i ne krivim ga da budem iskren, mogao je komotno, i trebao dobiti mnogo mnogo vise minuta nego sto je to bio slucaj.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 maj 2013, 23:45

M4kaveli je napisao/la:
Gdje su Xavi i Fabregas ? :mrgreen:
Polako, nema potrebe niti para za dovodjenjem jos jednog tako skupog napadaca.
Deulofeu ima potencijal da postane bolji od svabe.
Ja sam ga prvi zelio, ali sada kada je Neymar tu jednostavno nema potrebe.
Xavi je bog fudbala, ali nije ipak to ni sjena onog Xavija od prije par godina. A Fabregas nije taj level jednostavno. Bio bi da ima svoju poziciju, sto naravno nije slucaj.

Deulofeu ima potencijal, ali sanse da bude bolji nego je Reus sad su otprilike nekih 15%. Stim da ce i Reus sigurno jos napredovati.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 28 maj 2013, 23:47

kakve mi veze imamo sa ravnotežom u univerzumu i Pogbom :o :lol: :lol: nece se na nama ni krivim ni dužnim ispravljati ta neka kosmicka ravnoteža.
I nije problem što ce Thiago ici (neka ide ako želi) vec što ide za bezobrazno male pare :oops: nas gule sa svih strane (i otac i majka Naymara traže neke svote za sebe) a mi puštamo za bagatelu najtalentovanije igrace.
I nije samo Thiago problem, otkupnina Tella je 10 miliona :o :oops: Montoye isto tako nešto oko 10 :oops: :o Bartra isto.
Pa kakve budale vode Barcu, to je za sjesti i plakati.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 maj 2013, 23:50

bluemania je napisao/la:A kako nece kritikovati upravu kad su debili.
28-godišnjem Adrianu prave novi ugovor do 2017 uz klauzulu 90 miliona , a 22-godišnjeg Thiaga ( kojeg su sami nazivali velikim prospektom Barce) puštaju za 18 :o :shock:
jbg , to nisu normalna posla.

I u pravu je Krojf kad kaže da diletanti koji veze nemaju sa fudbalom, danas vode Barcu.
pa ne pustaju ga oni ,nego je thiago trazio tu klauzulu da ako odigra manje od 60 % utakmica da moze ic za manje para,to je bog te pito kad potpisano,nezz ni kad je on produzavo ugovor .htio lik da se osigura ,mozda nije htio pod drugacijim uslovima od ovih da potpise produzenje sta mi znamo. jbg nece strucni stab sad nagadjat koliko njemu treba utakmica da se ne smanji kaluzula ,je*bat ga tamo nece se nikom ugadjat,on ako hoce da ostane u barci da uspije u prvom timu ,ako ima taj san kao dijete barce on ce ostat ako nece ko mu je kriv sto nema strpljenja.kad montoya mali izjavljuje da je zadovoljan sezonom i da ce ostat u barci ( igro mnogo manje od thiaga a nista manje od thiaga nije zasluzio da dobije priliku u prvom timu) moze bit i on onda zadovoljan odigranim utakmicama .

to je klasicna ucjena taj pad klauzule thiaga ako ne odigra dovoljno utakmica
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 maj 2013, 23:51

Pustite se napada vise, sada se trazi golman i stoperi. :P

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 maj 2013, 23:51

xGGMU je napisao/la:Svašta...
Normalno je da je jaka akademija kad je poželjna i zbog igrača koje je izbacila, pa je atraktivna destinacija, i zbog toga što je atraktivna destinacija, bukvalno...
Oplakujete već igrača koji još uvjek nije ni zvanično otišao iz Barcelone i durite se radi istog, to vam je daleko od krađe ako momak odluči da pređe u Manchester ili bilo koji drugi tim, to je vaša nesposobnost da održite potpisano, a to je klauzula koja je neralana, ali je nastala iz realnih preduslova da će odigrat taj broj utakmica. Ako već imate taj potencijal u vidu Thiaga, zašto vam ne igra? I ako neće igrat još 2 godine u prvoj postavi, zašto nije na posudbi negdje, razvija se? Opravdano je nezadovoljan!? i to ničijom krivicom sem vašem trenera, i stručnih ljudi...

Mi smo se opekli na slučaju Pogba, vi ćete se nadam se opeći na slučaju Thiago, i zadovoljena ravnoteža u univerzumu.
covjek objasnio ;)
samo nek ostane ovaj "disbalans u univerzumu" i dalje (if you know what I mean ) :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 28 maj 2013, 23:52

M4kaveli je napisao/la:Pustite se napada vise, sada se trazi golman i stoperi. :P
Reina gotova stvar. Za stopera ako ostane para.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.