Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
http://www.viamichelin.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
ima li kakva stranica slična viamichelinu na našem jeziku?
ima li kakva stranica slična viamichelinu na našem jeziku?
ima li iko iskustva sa fiat puntom 1.9 JTD, 2003. godina? mehanicar mi je preporucio to auto u nekoj klasi auta oko 5000 KM.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Motor je tu glavni mamac, ti JTD motori su sigurno medju najboljim dizelskim motorima u svijetu.
U Fiat kao takav necu ulaziti.
U Fiat kao takav necu ulaziti.
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
drug u istoj sam situacijiemir987 je napisao/la:ima li iko iskustva sa fiat puntom 1.9 JTD, 2003. godina? mehanicar mi je preporucio to auto u nekoj klasi auta oko 5000 KM.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ja ne bi Ibizu.
No, u potrazi smo za vozilom sada, tako da, bit ce premisljanja...
No, u potrazi smo za vozilom sada, tako da, bit ce premisljanja...
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nije valjda da si veci pobornik TDI-a od mene 
http://www.pik" onclick="window.open(this.href);return false; . ba/artikal/2638354/mitsubishi-lancer-evolution-x/
da imam para, ja bih ovo, japanci :love:
http://www.pik" onclick="window.open(this.href);return false; . ba/artikal/2638354/mitsubishi-lancer-evolution-x/
da imam para, ja bih ovo, japanci :love:
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ma, volim ja novije dizelske motore.
Sad, dok si nadjem optimalni omjer ulozeno/dobiveno, potrajat ce malo.
Sad, dok si nadjem optimalni omjer ulozeno/dobiveno, potrajat ce malo.
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma CR dizel motori zakon za nase uslove
Ja bih rado neku jaku benzinjaru, ali ne moze
Ajd skontaj meni i ovom momku do 5 k nesto
Ja bih rado neku jaku benzinjaru, ali ne moze
Ajd skontaj meni i ovom momku do 5 k nesto
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
V6 dizel, to ciljam, bacio sam se na potragu.
Ma, nezahvalno je traziti u tom rangu, sta god da ti kazem nosi sa sobom potencijalne poteskoce.
Evo gledaj ova manja vozila sto kostaju od 7500-1000 sad, i samo vrati unazad godiste 3, 4, 5 godina.
Manje neko vozilo, JTD, HDi, TDi kakav, ovisi sta tko preferira, slicno je to sve dosta u tom rangu...
Ma, nezahvalno je traziti u tom rangu, sta god da ti kazem nosi sa sobom potencijalne poteskoce.
Manje neko vozilo, JTD, HDi, TDi kakav, ovisi sta tko preferira, slicno je to sve dosta u tom rangu...
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
au znaci dotle smo dosli, nista onda, samo gospodar prstenova 
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
- majestic24
- Kontakt:
Golf III 1,9 TDI 66 kw,2 vrata,klima,el,podizaci stakala,servo,abs,centralna brava,sportski sicevi,klima,220 000 na satu...ovo mozes sebi naci za to para i neces sigurno pogrijesitiemir987 je napisao/la:ima li iko iskustva sa fiat puntom 1.9 JTD, 2003. godina? mehanicar mi je preporucio to auto u nekoj klasi auta oko 5000 KM.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
JTD je sigurno kvalitetan, ali da je ostatak auta bilo sta osim fiata uzeo bi ga
Mogu se naci i ove astre 2000-2001 godina oko 5000 KM, samo ne znam jeli bolje traziti 1.7 dti ili 2.0 dti? Isao kod 3 mehanicara, jedan kaze uzmi astru dizel, drugi kaze da nikad ne bi uzeo astru, treci kaze uzmi ali 1.7 dti, 2.0 niposto. Dodje mi da ih svetrojicu posamaram 
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nemoj astru, prelijepo auto, ali kad krene da se kvari.... onda ga pisaj, bolje ti je 1.6 benzin 
to i reno, nikako
barem ih ja necu, a trazim auto u rangu te cijene, ajmo zajedno na autopijacu sad u nedelju
to i reno, nikako
barem ih ja necu, a trazim auto u rangu te cijene, ajmo zajedno na autopijacu sad u nedelju
Dosadasnje iskustvo:
reno clio - nemoj jer se kvari cesto
peugeot 206 1.9d - nemoj zbog torzije
punto 1.9 JTD - nemoj jer je fiat
astra - mehanicar no.1 "ja nikad ne bi astru"
astra 2.0dti - mehanicar no.2 "nemoj astru iznad 1.7dti"
astra - mehanicar no.3 "uzmi astru, i ja sam uzeo vectru sa istim motorom"
astra - mehanicar no.4 "nemoj mene pitat, nisam nikad radio astre"
astra - Bosniacum Lilium "kad se krene kvarit, mozes ga popisat"
Haj ostani normalan!
reno clio - nemoj jer se kvari cesto
peugeot 206 1.9d - nemoj zbog torzije
punto 1.9 JTD - nemoj jer je fiat
astra - mehanicar no.1 "ja nikad ne bi astru"
astra 2.0dti - mehanicar no.2 "nemoj astru iznad 1.7dti"
astra - mehanicar no.3 "uzmi astru, i ja sam uzeo vectru sa istim motorom"
astra - mehanicar no.4 "nemoj mene pitat, nisam nikad radio astre"
astra - Bosniacum Lilium "kad se krene kvarit, mozes ga popisat"
Haj ostani normalan!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Mogu ja? Nemoj Astru zato sto je Opel.
Evo, hvale se da je Insignia najbolje auto koje su ikad napravili. A auto je smece. Shodno tome, mozes zamisliti ostatak platforme.
Take it from a professional.
Evo, hvale se da je Insignia najbolje auto koje su ikad napravili. A auto je smece. Shodno tome, mozes zamisliti ostatak platforme.
Take it from a professional.
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
znam dosta momaka koji su jedva cekali da se rijese tih astri
http://www.bhtuning.com/opel-astra-2-0d ... 45957.html" onclick="window.open(this.href);return false;
cim je momak kupio, otisla mu bosch pumpa
a opet sve zavisi ko je vozio, ko je odrzavao.
Kod mene prijatelj ima reno senika, 1.5 dCi 82 KS. Ima 2 djece, cepi ga maksimalno, nize kilometre samo tako a od kvarova imao samo potrosne materijale, zavisi kako ubodes, lutrija je to prava
http://www.bhtuning.com/opel-astra-2-0d ... 45957.html" onclick="window.open(this.href);return false;
cim je momak kupio, otisla mu bosch pumpa
a opet sve zavisi ko je vozio, ko je odrzavao.
Kod mene prijatelj ima reno senika, 1.5 dCi 82 KS. Ima 2 djece, cepi ga maksimalno, nize kilometre samo tako a od kvarova imao samo potrosne materijale, zavisi kako ubodes, lutrija je to prava
Ne znam vise. Svako auto ima manu, kad Toyota vrati pola miliona novih auta sve ti je jasno. Koje onda auto traziti?
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
istina, svako se kvari, trazi ono koje se manje kvari
ma kakva toyota.... nissan, honda, mitshubishi su vrh
ma kakva toyota.... nissan, honda, mitshubishi su vrh
ma jok japance i ta cuda. sve su prilike da cu ja potrazit onu astru 2.0dti. jbg, ocito ta bosch pumpa moze biti problem. neko kaze golf 4 je sigurica, znam ja momka sto je u godinu dana 2 puta mjenjao turbinu, i jos neki kvar zestok imao. za godinu sa registracijom ulozio u njega preko 3000 KM a dobro ga skupo platio. lutrija cista.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.