FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 02 jun 2013, 14:21

M4kaveli je napisao/la: Ne znam tacno ko prenosi, ali mislim da bi SK mogao ..
Nema na SK, prenose SAD - Njemačka. :roll:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 jun 2013, 14:21

Mislim da je Cristiano postigao cak 37 km/h.
Ali Neymar je jos uvijek mlad, znao sam da je brz, ali ovoliko ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 02 jun 2013, 14:26

Jel moze da se dobije izvor za Neymarovu i Ronaldovu brzinu ?
Inace, ako je istina ovo za Luiza i Ivanovica, to bi bila sjajna vest za nas. Pogotovo bi mi bilo drago da dodje Ivanovic.Cvrst na lopti, odlican u skok igri, jak, dobru kontrolu lopte ima,moze i da menja Alvesa na krilu. Sjajno pojacanje.
MVP - Messi-Villa-Pedro

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 jun 2013, 14:36

losmi je napisao/la:Jel moze da se dobije izvor za Neymarovu i Ronaldovu brzinu ?
Inace, ako je istina ovo za Luiza i Ivanovica, to bi bila sjajna vest za nas. Pogotovo bi mi bilo drago da dodje Ivanovic.Cvrst na lopti, odlican u skok igri, jak, dobru kontrolu lopte ima,moze i da menja Alvesa na krilu. Sjajno pojacanje.
Podaci se razlikuju od izvora do izvora.

"Neymar is pure fibre and genetics,".
"He is a real privileged player."

However, this has not stopped him developing into an explosive athlete - his top speed in a sprint in the recent Paulista game against Sao Paulo was recorded at 34.7 km/h.

In comparison, the fastest recorded top speed for a footballer in a major league was set by Cristiano Ronaldo in 2011 when he reached an astonishing 39.2km/h. Thierry Henry set the second fastest, a fraction slower at 39.2km/h in 1998 and Arjen Robben clocked 37.8km/h 2012.

100m world record-holder Usain Bolt's record top speed for a human is around 44 km/h.

Te podatke ja imam.
Iako mislim da je Walcott najbrzi trenutno uz Lennona.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 02 jun 2013, 14:37

slika

Mascherano, Villa - prodat'.
Bartra - posudba.

Ja zadovoljan. 8-)

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 02 jun 2013, 14:38

mandraX je napisao/la:slika

Mascherano, Villa - prodat'.
Bartra - posudba.

Ja zadovoljan. 8-)
Zasto stavljas Luiza ispred Ivanovica ?
MVP - Messi-Villa-Pedro

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 02 jun 2013, 14:41

Zato što je Luiz bolji na stoperu, Ivanović je većinu tekmi u Chelseu proveo na desnom beku.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 02 jun 2013, 14:43

Ne verujem da ce ukoliko bude dosao , Ivanovic sedeti na klupi. Po meni je on klasa za Luiza, iako se on mozda vise uklapa u nas stil .
MVP - Messi-Villa-Pedro

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 jun 2013, 14:43

Bolji je Luiz, pogotovo za sistem koji preferira Barcelona.
Ne vjerujem da bi uprava odjednom dovela dvojicu, pogotovo ovo za Ivanovica mi je sumnjivo.
A ako bi Bane i dosao Alves bi morao ici jer bi na desnoj strani onda bili Alves, Montoya, Ivanovic sto je previse.
Dosta bi bio samo David za stopera a desno nek se mijenjaju Dani i Martin.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 jun 2013, 14:46

Ivanovic je po vokaciji stoper, ali je u Chelseu prinudno igrao beka (sto mu nije strano, ruku na srce). Ove sezone je igrao na stoperu, a Luiz na zadnjem veznom... Ukoliko bi dosao u Barcu, vjerujem da bi izborio prvu postavu. Nece ga Barca sigurno dovoditi da im sjedi na klupi! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 02 jun 2013, 14:47

losmi je napisao/la:Ne verujem da ce ukoliko bude dosao , Ivanovic sedeti na klupi. Po meni je on klasa za Luiza, iako se on mozda vise uklapa u nas stil .
Mogu igrat' oba, nek' i Piquea malo pošalje na klupu, možda će tako mali Šaćirin posložit' neke stvari u glavi, uozbiljit' se malo...
Doduše Luiz može igrat' i zadnjeg veznog, mislim da bi tu explodir'o u Barci, ima strašnu tehniku, jak je, visok, ima strašan šut, al' ... Busqets je tu nezamjenjiv, što se mene tiče...

A postoji opcija i da Mascherano ostane ako Ivanović dođe, al' bi tad Montoya završio negdje na posudbi ili prodaji (nikad ne znaš šta se upravi mota po glavi).

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 jun 2013, 15:07

@mandraX Mascherano je 99% siguran, dok Song uz prihvatljivu ponudu ima otvorena vrata.
Ako bi se Luiz doveo stoperski par bi cinili on i Pique, to je jasno. Dok bi Puyol povremeno ulazio s klupe kao i Mascherano. Bartra bi vjerovatno u tom slucaju negdje a posudbu.
Sto se tice Ivanovica (mada ne vjerujem da ce doci) ja to ovako gledam. Alves odlazi (vjerovatno u Monaco) a Montoya bi zajedno s Banetom pokrivao tu desnu stranu sto bi bilo i vise nego dovoljno.
Lijevo imas ultra ofanzivne bekove u vidu Albe i Adriana.
Ali opet kazem, mislim da od srbina nema nista dok Luiz ima dosta vece sanse.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 02 jun 2013, 15:19

Zašto bi ostao Mascherano ako dođu Ivanović i Luiz recimo? Koji će on qrac tu?
On u Barci ne može igrat' zadnjeg veznog, i ne smije to igrat' jer je na toj poziciji Song Bog i batina za njeg'.

Što se tiče Montoye, ukoliko dođe Ivanović, mislim da će on na posudbi završit', negdje gdje će imat' priliku da igra.
Ako se svi ti transferi realiziju, Alves ostaje još godinu dana, zatim ide na prodaju a Montoya se vraća sa posudbe da popuni tu poziciju zajedno sa Ivanovićem.

Tako nekako ja vidim ovu situaciju...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 jun 2013, 15:23

Ja mislim da neće doći ni Ivanović niti Luiz. :D
S obzirom na Joseovu ljubav prema Barceloni, radije bi za 10-ak miliona gubitka prodao ta 2 igrača nekom drugom klubu. :mrgreen: Namazan je Portugalac, što jest jest. :mrgreen:
Inače, mišljenja sam da ukoliko dođe do ovih transfera (ponavljam, mišljenja sam da od toga neće biti ništa), onda Mascherano ide iz kluba. Ne treba im kao stoper (biće tu 4 bolja rješenja), a kao zadnji vezni on ne može Barceloni pomoći. Song ima bolju tehniku, jači je i opasniji u oba pravca od Argentinca. Da ne govorim kako je mlađi i kako još može napredovati. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 02 jun 2013, 15:24

Ako dodje Ivanovic i Luiz,ja bi hladno prodao Alvesa i da to ovako izgleda. :mrgreen:
Sa Ivanovicem na beku,Alba bi imao puno vise slobode u napad.Znaci Bane bi bio nesto ko Abidal
slika

A 2 postava
slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 02 jun 2013, 15:37

Smiješni su ovi što misle da ce Chelsea koji ce pod vodstvom Joze ganjat' internacionalne titule ( a nema od toga ništa) pojačavat' direktnog konkurenta - Barcu s' obzirom na historiju i rivalitet ove dvije ekipe još igračima koji Chelesu mogu puno toga dati, posebno David koji je mlad a i Bane nije za staro gvožđe. Da je u pitanju Arsenal možda bi i bilo razumljivo ali bi to bila neka varijanta sadake, da još jedan londonski klub malo živne.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 jun 2013, 15:39

Ne znam st areci za Luiza i Ivanovica...

Luiz nekako vise odgovara Barceloninoj igri, ali meni se vise dopada Ivanovic. Po meni je Bane bolji igrac 8-)

Jel Thiago jucerasnjom utakmicom odradio 60% nastupa ove sezone? Pitam jer sam negdje to procitao, a nisam bas siguran..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 jun 2013, 15:44

Nema ništa od Baneta i Luiza, pa nisu u Chesleau ludi da prodaju vjerovatno dva najkvalitnija defanzivca u ekipi , pogotovo zato jer nema dostojne zamjene za njih u svojim redovima, a teško i u ostalim klubovima.
Možda Luiz, ali obojica nema šanse, mada su i Luizu tanke, ali eto.

Edit
Tek sam sad pročitao da se spominje da će ih Mourinho pustiti, izvinjavam se onda :mrgreen:
Samo nastavite :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 02 jun 2013, 15:48

Neće doći ni Luiz ni Ivanović, ja ne znam koji je qrac sa vašom logikom.
Stopera će dovesti, ali to 100% neće biti neko zvučno ime tipa Silva, Hummels, Luiz.
Don't hate what you don't understand.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 jun 2013, 15:50

@mandraX,
Tako uprava razmislja. Mascherano se odrekao plate kako bi dosao u Barcelonu, nije se bunio kada su ga prekomandovali na stopera i uopceno se nikada nije bunio kada je grijao klupu. Uvijek je srcem igrao i ginuo za klub, prosle sezone najbolji stoper Barce a i ne treba zaboraviti da je iz Liverpoola dosao kao jedan od 5 najboljih zadnjih veznjaka na svijetu. Argentinac je sto odma znaci da je Messi uz njega. Pravi primjer profesionalca.
Uprava ga podrzava a publika izuzetno cijeni i prepoznaje odanost klubu.
Song se pobunio cim je skont'o da je Busquets nedodirljiv. Ok, odlican igrac, bolji od Javiera prema naprijed, ali Barci nije potrebna ofanziva ( ima ih i previse takvih ) nego odlicno postavljanje i citanje igre, i tu je bolji Messijev jaran Mascherano. :mrgreen:

@Desimal je fino objasnio za Ivanovica.
Abidalova uloga na suprotnoj strani, dakle odlican defanzivni bek koji je veoma skocan i jak u duelima.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.