Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Paradajz
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Paradajz » 19 jun 2013, 16:34

Valencia je napisao/la:Od klubova iz pet najjacih liga Evrope Liverpul ima ubjedljivo najgoru transfer politiku. Stvarno ne mogu shvatiti da iz godine u godinu ponavljaju iste greske bez da iz njih ista nauce...

Bez potrebe gomilaju ekipu prosjecnim igracima koji ih ne mogu ugurati medju cetri najbolje ekipe u EPL.. Ok, razumijem da nemaju finasijsku moc kao MU, Celzi ili Siti, ali ne razumijem zasto svake sezone dovedu po 3 - 4 prosjecna igraca umjesto da dovedu jednog ali vrijednog.

Ima tu lijepa okosnica... Rejna, Dzonson, Skrtel, Ager, Enrike... Sasvim dobra zadnja linija... Dzerard i Suarez su igraci svjetske klase. Ima tu jos solidnih igraca koji mogu odigrati dobru rolu. Ono sto je evidentno je da Liverpul treba igrace sa vecim ofanzivnim potencijalom. Dauning, Staridz, Kerol i ostali nisu igraci za velike domete. Da je Liverpul ozbiljan njihov domet bi bio ulazak sa klupe. Da je pameti uopste ih ne bi dovodili, kao ni Hendersona i ostale igrace koji nisu puno bolji od onih koje je Liverpul imao prije njihovog dolaska..

Liverpul svake sezone istrese solidnu lovu i na ekipi se ne vidi apsolutno nikakav napredak. Vec godinama propadaju ili tapkaju u mjestu. Razumijem da ne mogu dovesti igrace za koje se otimaju finasijski mocnije ekipe, ali sigurno se mogu ukljuciti u borbu za igrace tipa Soldado, Hulk itd.. Bolje dovesti jednog takvog igraca nego pet Hendersona i Staridza,.
Ne gomila se ekipa, nego se pravi rotacija u ekipi da bi se moglo na vise frontova, prosle sezone smo morali iz akademije da guramo, Sterling bio prva postava. Gomilanje prosecnih igraca, tako kad kazes, zvucis kao laik u fudbalu. Pa ne mogu tim ciniti par svetskih igraca, mora tu da udje igrac koji ce svoj posao znati na terenu i obavljati ga taman da bi ekipa od toga profitirala. Dakle cak i da imas dosta svetskih igraca, pretvoriti to u harmoniju je daleko teze, lako je pljunuti lovu i dovesti jednog Balea. Ljudi misle da ako Real dovede Velsanina i Cavanija da ce izdominirati, hoce al' juce...
Taj jedan ali vredan ce valjda doci u vidu Jermena, za ostalo cemo lako.

Ta okosnica koju si naveo, prvo Reina kiksao dosta ove sezone, i on ne predstavlja nikakvu okosnicu, Johnson sumnjiv, Enrique moze da prodje, ali Skrtel, zaista ne znam sta si gledao pa si njega naveo...
Downing ce da leti ili ako ne odleti, bice u rotaciji, jer ne treba se resavati igraca, ako nemas zamenu za istog. Carroll odleteo, dakle kao sto vidimo menja se politika. Za Sturridgea ne mozes da kazes da nije, jer moze jos da napreduje, a posto je dao ogroman broj golova od kako je dosao.

Da dovedu Hulka ??? Jesi pio nesto ili ??? Uostalom takav tip igraca se ne uklapa u ovu filozofiju, Hulk je sebicni egomanijak koji nikako ne bi pomogao ekipi. A Soldado je krampina teska, Sturridge kompletniji igrac i mladji.

Dakle, nemojmo se vracati u proslost i govoriti LFC ovo, LFC ono, slaba politika itd itd. Pojavom Spursa, i naftasa Sitija, PL se poremetila i vise nije ni lako takmiciti se bez novca a kamoli bez LS koji je u ovo vreme najteze izboriti. Dakle nije bitan samo novac, vec i prestiz a sa prestizom ide LS, koji LFC nema, i dok ga ne bude imao, svetski igraci ce retko dolaziti...

RA.
Kontakt:

Post Postao/la RA. » 19 jun 2013, 16:38

Valencia je napisao/la:Od klubova iz pet najjacih liga Evrope Liverpul ima ubjedljivo najgoru transfer politiku. Stvarno ne mogu shvatiti da iz godine u godinu ponavljaju iste greske bez da iz njih ista nauce...

Bez potrebe gomilaju ekipu prosjecnim igracima koji ih ne mogu ugurati medju cetri najbolje ekipe u EPL.. Ok, razumijem da nemaju finasijsku moc kao MU, Celzi ili Siti, ali ne razumijem zasto svake sezone dovedu po 3 - 4 prosjecna igraca umjesto da dovedu jednog ali vrijednog.

Ima tu lijepa okosnica... Rejna, Dzonson, Skrtel, Ager, Enrike... Sasvim dobra zadnja linija... Dzerard i Suarez su igraci svjetske klase. Ima tu jos solidnih igraca koji mogu odigrati dobru rolu. Ono sto je evidentno je da Liverpul treba igrace sa vecim ofanzivnim potencijalom. Dauning, Staridz, Kerol i ostali nisu igraci za velike domete. Da je Liverpul ozbiljan njihov domet bi bio ulazak sa klupe. Da je pameti uopste ih ne bi dovodili, kao ni Hendersona i ostale igrace koji nisu puno bolji od onih koje je Liverpul imao prije njihovog dolaska..

Liverpul svake sezone istrese solidnu lovu i na ekipi se ne vidi apsolutno nikakav napredak. Vec godinama propadaju ili tapkaju u mjestu. Razumijem da ne mogu dovesti igrace za koje se otimaju finasijski mocnije ekipe, ali sigurno se mogu ukljuciti u borbu za igrace tipa Soldado, Hulk itd.. Bolje dovesti jednog takvog igraca nego pet Hendersona i Staridza,.

hello capello how are you

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 19 jun 2013, 16:46

@paradajzE, kralju, svaka ti je na mjestu...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 19 jun 2013, 17:04

Konacno je dosao i taj dan.

Naravno sada slavlje i zvanicno pocinje.Danas malo jeftinija varijanta jer je jucer doslo do komplikacija pa je ovaj flop bio jedan dan duze clan naseg kluba,ali losi dani su iza nas. :mrgreen:

slika

Zivjeli vi meni drugovi moji. :D Carrollstyle. :mrgreen:

Carroll haj sto si me kostao zivaca nego ces me kostat i jetre.
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 19 jun 2013, 17:32

Sto se tice Aspasa ,odlicno pojacanje! Inace on je ucestvovao u 50% golova koje je postigla Celta ove sezone!
Veoma je slican Suarezu po stilu igre ali i po naravi :mrgreen: Odlicno ce se njih dvojica slagati ako Suarez ostane!
S tim transferom Liverpool moze dosta toga dobiti,a malo izgubiti jer sta je 10 miliona. Opet s druge strane,Luis Alberto je placen isto toliko,opet on je samo talenat koji nista nije napravio u prvoj ligi . Pa mi malo cudno :mrgreen:

Liverpoolu treba svakako vise dobrih igraca da bi ekipa dobila na dubini i da bi klupa bila dovoljno dobra da uskoci kad treba, cini mi se da je to problem bio prosle sezone. Ako ostane Suraez,onda bi trebali voditi borbu za LP,sve iznad nerealno .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 19 jun 2013, 17:36

Zapelo je za Aspasa juznjak, jesu ga ovi proglasili pojacanjem, ali je Spanska fudbalska federacija blokirala deal, zasto, nisam pametan. Nesto u vezi agenata, third party ownership, vrlo zajebana stvar, a znam da ste i vi imali slican deal sa Radamelom.
I meni Aspas deluje kao gotivno pojacanje, taman onaj upgrade za klupu, a sto da ne i za prvih 11. Sve je bolje od Downinga...

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 19 jun 2013, 17:40

Ja kako sam skontao zapelo je zbog Aspasovog agenta koji izgleda nema Fifinu licencu :? Uefinu il koji vec qrac malo mi je to debilno ali eto ,kako je onda prije funkcionisalo :roll: .

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 19 jun 2013, 17:47

Bio bih prezadovoljan sa 68 bodova, uzimajući u obzir trenutnu ekipu i nažalost trenera kojeg imamo.
Drawn towards several important European clubs, among which Napoli, AS Roma and Chelsea, Danish international centre-back Daniel Agger (28), core-player of Liverpool, is still a target for Barcelona FC, according to latest rumours reported by Spanish broadcast Cadena SER. Catalunyan giants are ready to make a serious attempt for signing him, while the player is still uncertain about what to do. Currently on a deal with Reds until June 2016, Agger is playing for them since January 2006.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 19 jun 2013, 17:53

15 miliona za Andya, fino.Šteta zbog njega što nije uspio u Liverpoolu, obećavao je stvarno jer je u Newcastleu bio sjajan.A imao je dobrih momenata, ona dva gola Cityu na debiju, pa sjajne partije u finišu prošle sezone, posebno protiv Chelseaja u FA kupu.
Al' jbg, ne uklapa se u Brendanovu filozofiju, pa o tome nek' misli ko šta hoće.Onakav tip napadača ne može da igra taj famozni totalni fudbal kojem se toliko teži ni pod razno.

Za Aspasa ne znam šta da kažem, nisam bio nešto pretjerano oduševljen njegovim evenutalnim dovođenjem, tako da mi ova blokada transfera nije previše teško pala.Bilo bi fino dovesti još nekog na krilo (ne treba nam špic jer se Sturridge tu odlično snašao), mada ja ne vidim nikog s kim se povezujemo. :?
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 19 jun 2013, 18:05

CEO Shakhtara objavio da nisu imali kontakte sa LFC u vezi Henrikha, govore da je cela stvar napumpana...

Znao sam da nije trebalo da se nadam, previse je bilo dobro da bi bilo istinito. Ali sta onda Lucescu govori, ko tu koga zajebava, pitaj Onog gore...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 jun 2013, 18:09

Carrol u Liverpoolu

58 utakmica
11 golova
Procenat suta 28%
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 19 jun 2013, 18:17

Paradajz je napisao/la:CEO Shakhtara objavio da nisu imali kontakte sa LFC u vezi Henrikha, govore da je cela stvar napumpana...

Znao sam da nije trebalo da se nadam, previse je bilo dobro da bi bilo istinito. Ali sta onda Lucescu govori, ko tu koga zajebava, pitaj Onog gore...
Lucescu napumpava cijenu pricajuci kako je bio najbolji igrač Šahtara i kako ima puno klubova koji su zainteresovani za njega .

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 19 jun 2013, 18:29

Sergei Palkin [CEO Shakhtar] - "but we are willing to listen and consider all proposals for his(Henrik Mkhitaryan) transfer" #LFC
Sergei Palkin [CEO Shakhtar] - "Club will not only sell leaders we are designed to replace them with quality, possibly including Henry" #LFC
Videcemo sta ce dalje biti...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 jun 2013, 19:08

Prognoziram liverpulu ove sezone borbu za LP dok će na kraju pasti u zadnje dijelu sezone zbog pritiska
Vođa zna.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 19 jun 2013, 19:32

nedim1993 je napisao/la:Prognoziram liverpulu ove sezone borbu za LP dok će na kraju pasti u zadnje dijelu sezone zbog pritiska
Sigurno je pritisak zbog ovakvih komentara na forumu.

__

@Valencia, ima nešto u tom tvom postu, ali jednostavno se tim more iznova praviti. Zadnja linija je u prvom dijelu sezone bila katastrofalna, na čelu sa nedopustivim greškama Reine. Što se tiče krila, Liverpool se ne može baš pohvaliti kadrom koji posjeduje, meni je drago pa u tim dolaze španci. :mrgreen:

PS: Zar Heno ne stiže, ja vidjeh juče slike neke po furumu kako daje potpise nekakvoj dječici. :D

__

slika

Kamo puste sreće.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 19 jun 2013, 20:06

Richard Buxton ‏@Richard_Buxton_ 4h
To his credit, Carroll refused to air his dirty laundry in public even after he was cast aside by #LFC. Others at Anfield should take note.
Gospodin čovjek bio uvijek. Boldirano je Suarezova zadaća.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 19 jun 2013, 22:32

U petak je zakazan jedan medicinski pregled u Liverpoolu, Alberto najvjerovatnije.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 19 jun 2013, 22:41

De realno recite jeste li ikad čuli za Aspasa, Iloria, Alberta, Hena, Atsua i dr. prije nego su se s nama povezivali? :mrgreen:
I onda da se nadamo LP sa ovim pojačanjima. :( Ali možda pogodimo s nekim transferom kao što smo uradili s Coutinhom, al teško.
Al hajd, bar je ovdje raja normalna, za razliku od nekih stranica gdje se već najavljuje titula. I onda se neki pitaju što nas stalno ismijavaju.
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 19 jun 2013, 22:49

Njih/vas kratka klupa već odavno handri. Za dva prelazna roka mislim da će se uspjeti to sanirati, a nakon trećeg ja sam uvjeren da Liverpool može biti kandidat za prvo mjesto.

Polovnjak ne valja čak ni kad je zamjena, jer nekad će morat ući, a džaba kad će ti ekipa zbog njeg izgubiti. Po meni je Brendan uradio odličan posao, pogotovo zbog toga što je Liverpool dobio pet-šest novih i kvalitetnih imena.

Neka Brendan ostane dvije sezone u Liverpoolu, treću ćemo vidjeti šta ćete pričati.

Još uvijek je ovo tanko kad su u pitanju top igrači na ligaškoj razini, al' kad se zna da je Liverpoolu za vrijeme BR-a dodao igrače koji su top (na razini lige) poput Sturridgea, Coutinha, Sterlinga onda fakat bi Brendan trebao da ima podršku kluba bez obzira na rezultat.

Još 4-5 ovakvih i Liverpool će imati dovoljno da igra i drži na klupi klasu. To je za mene dva prelazna roka. Treći još samo za dodatno uigravanje i ekipa bi mogla biti na vrhuncu.

@hanniz ja sam gledao Henrikha, fakat je dobar igrač. Gledao sam ga u ukrajinskoj ligi, ne samo u LP, jer mi je SK znao prenositi njihovu ligu.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 jun 2013, 22:54

Paradajz

Velike rezultate donose veliki igraci. I slijepcu je jasno da Liverpul ima samo dva 'velika' igraca sto je manje u odnosu na konkurenciju. Tome treba pridodati cinjenicu da Dzerard nije mocan kao nekada. Sa takvim timom tesko mozes ocekivati velike rezultate...

Za Liverpul je apsolutni prioritet plasman u LP, tako da ne kontam o kakvim frontovima pricas. Da imaju mozga, sve bi snage usmjerili ka EPL. Da bi to ostavrili, potrebni su im igraci sa vecim napadackim potencijalom, momci koji imaju petlju i karizmu, koji znaju povuci kada je najpotrebnije.. Suarez i vec pamalo umorni Dzerard ne mogu sami.

Dovodjenje igraca sa renomeom, koji vec sada mogu donijeti prevagu su bitni iz vise razloga. Sanse za plasman u LP ce biti vece, a igraci poput Suareza ce dobiti motiv i pozeliti ostati u klubu. Ovako kako rade, sve su prilike da ce popusiti u EPL i izgubiti Suareza..

Da je Liverpul kokuzan klub, nekako bih shvatio... Ovako nikako ne mogu... Ulazu se ogromne pare u igrace koji Liverpul ne cine jacom ekipom. To je evidentno iz godine u godinu. To pokazuju i rezultati. Nema sumnje da ce i ova godina biti fula ako ne dovedu makar jednog vrijednog igraca u napadu (krilo je najpotrebnije) do kraja prelaznog roka..

Da je Staridz bio igrac za velike stvari ne bi ga **** iz dva velika kluba. S druge strane, Soldado briljira u dresu Valensije i Spanije. Hulk je igracina, ima predispozicije da igra uspjesno u EPL. Al neka, neka Liverpul nastavi dovoditi igrace za rotaciju, daleko ce dogurati...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.