Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Neki ovdje misle da je lako dovesti nekog igrača u tim, pa iako on košta 3,4,10, ili 30 miliona funti.
- RodgersBOSS
- Kontakt:
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... oU.twitter" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma nek mu plate i dva samo nek ide.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Da se prisjetimo njegovih vjestina...
Dobro znamo da je zbog njih zavrsio kako je zavrsio-nabio ga tata Rodgers nogom u guzicu.
Jos uzeo 19.5(-1) miliona na njemu.
Ma nek mu plate i dva samo nek ide.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Da se prisjetimo njegovih vjestina...

Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.
Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.
Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
A fakat je šega 

- RodgersBOSS
- Kontakt:
Nema ovoliko sege sa Allenom,Boriniem,Sahinom,Yesilom...OTNYS_YNWA je napisao/la:A fakat je šega

Najjaci dio 0:35-0:47.Jos gledam i ne vjerujem.

Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.
O teorije sve krece, posle na scenu stupa praksa koja se obicno samo iskustvom jakim moze unaprediti, ali jedno bez drugoga ne moze. A ovaj deo za igrice, ja sam zapravo samo jednom igrao menadzera, jer ja za to nemam zivaca, tako da ja nisam od onih koji igra igrice i na osnovu toga zasniva misljenje, prilicno ti je glup i ocajan argument.Valencia je napisao/la:Paradajz
Ti si od onih koji misle da iz dobrog poznavanja teorije proizilazi ucinkovita praksa. To je donekle tacno. Teoriju jeste dobro poznavati, ali bez prakse ista je bezvrijedna, cesto i pogubna, ako je covjek pretjerano samouvjeren. Bice da ti menadzeri koje igrate i ostale igrice stvaraju problem i sustinsko nerazumijevanje fudbala.
Jesi li ikada igrao fudbal?
Sta se desava kada igras u veznom redu i kontra sebe imas napadacki prilicno traljavu ekipu?
Sta se desava kada igras u veznom redu i kontra sebe imas dva napadaca koja su u stanju iskoristiti svaki slobodan prostor i direktno ugroziti gol?
Kada sam ja u pitanju..
Primjer 1: igram lezerno, bez imalo grca u igri, bez pritiska... Iz takvog unutarnjeg osjecaja, samopouzdanja i osjecaja superiornosti proizilazi dobra igra. Kada osjetis da je protivnicki napad bezopasan neprestano igras napadacki, cesto pustis odbranu da samostalno reaguje i tako stedis snagu i cekas priliku za brzu akciju nakon sto propadne protivnicki napad..
Primjer 2: igram pod konstantnim pritiskom koji neminovno sputava i dovodi do gresaka. Uvijek imam na umu da moju gresku i presjecanje pasa mogu iskoristiti super dominantna dva napadaca. Naprijed ne smijem previse ici jer postoji bojazan da odbrana nece moci zaustaviti protivnicki napad ako se ne zgusnemo ili ne udvojimo protivnicke napadace. Dakle, u startu si orjentisan defanzivno, psiholoski momenat je izrazito nepovoljan, fizicki se pretjerano trosis.. U startu si inferioran.
Sta ima Liverpul?
Ima Suareza kojeg se treba paziti.. Ok, za to protivnici imaju dva stopera.. Jedan igrac ne moze sam koliko god bio dobar. Liverpul ima los napad i protivnik to osjeca. Zbog toga napada sa vise igraca, igra bez straha...
Da Liverpul ima jos dva (krilna, recimo) napadaca kvaliteta Suareza, vezni red bi izgledao puno bolje, odbrana bi izgledala bolje... Protivnik bi bio u psiholoskom ambisu prije nego utakmica pocne i ti sa takvim pristupom unaprijed imas veliku sansu za pobjedu. U ovakvim konstalacijama snaga, Liverpul nije puno bolji od bilo koga, niko ih se ne plasi i zbog toga moraju krv propisati za svaki bod.
Na ostalo se sada ne mogu osvrtati, prvo ovo trebas sazvakati..
Napad je najbolja odbrana. Zapamti to, nije dzaba receno, vjeruj mi. Ima jos x razloga zasto je napad od presudne vaznosti, mozda ti navedem drugi put... Slomi se tipkajuci sa fona.
Ja sam covek koji prati pomno fudbal, koliko sam u mogucnosti, gledam i najsitnije detalje koje neki ljudi ne gledaju, u kombinaciji sa statistikom, onom dubljom, rasudjujem ko je kakav fudbaler.
Igram fudbal stalno, ali amaterski, mali fudbal, ovde pricamo o profesionalcima, i to o cemu ti pricas nema nikakve veze niti osnove. Amatersko razmisljanje, po tom sudu svi bi trebalo da se plase u startu od ekipa koje imaju velike napadace, jos jednom, amatersko razmisljanje. Postoji nesto sto se zove postovanje, respect prema protivniku. Dakle vezni i odbambeni znaju koji im je na kontra strani, ali to ne znaci da ce se usrati u gace ako vide da im jedan Ibra igra ili nesto slicno, takav igrac automatski nije za fudbalere, ne ume da izdrzi pritisak.
Mislim sve ovo boldovano mi ne daje jasan uvid, sta ti zelis da kazes ??? Sve zavisi od napada ??? Da, Chelsea je to bas uspesno demonstrirao prosle sezone.
Sta ima LFC ???
Pa kad vec pricas o napadu, i to da imamo samo Suareza pa smo slabasni, mogao bi ti da proveris ko ima 4. napad u ligi, po broju postignutih golova, pa onda pricaj, jer sve vreme diskutujem sa tobom, a ti ne znas ni osnovne cinjenice i u startu si u minusu.
Da LFC ima jos dva krilna igraca kvaliteta Suareza, odbrana ne bi bila bolja, i zaista ne kapiram tu povezanost, vezni red, mozda, sve zavisi od kompletiranosti tog napadaca. Ali napad uvek zavisi od veznog reda, uvek, ako nema kvalitetne sredine napad ne postoji, osim ako je taj napadac vanserijski igrac, kao Maradona ili Fenomeno. Ta psiholoska prednost o kojoj ti pricas je diskutabilna, jer neki timovi nmg da izdrze pritisak, a neki ga lagano gaze i ne osecaju, to zavisi od coveka do coveka, od hemije tima, od mnogih faktora. Zato ne mozes to tek tako navodis u diskusiji, a bez da razmotris faktore, uslove.
Napad je najbolja odbrana, sirok pojam, koji mi nista ne znaci bez validnih argumenata da to potvrdis misljenje, sem da mi navodis kako se ti osecas u nekim situacijama.
Ti ipak moras da shvatis da je fudbal malo vise od napad, izvini, ali ogranicen si k'o terasa...
I ne bih se vise zamarao sa ovom diskusijom...
jimmy, do nedavno si drzao citat Carre u vezi Carrolla i podrzavao ga, a sad fol glumis kao da toga nije ni bilo. Dvolicnost burazeru.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Mancheste United je baš ove sezone imao slabiji vezni red od City-a,Chelsea pa mozda i Arsenala al klepiše titulu,zbog individualne snage RvP-a i RooneyaParadajz je napisao/la:O teorije sve krece, posle na scenu stupa praksa koja se obicno samo iskustvom jakim moze unaprediti, ali jedno bez drugoga ne moze. A ovaj deo za igrice, ja sam zapravo samo jednom igrao menadzera, jer ja za to nemam zivaca, tako da ja nisam od onih koji igra igrice i na osnovu toga zasniva misljenje, prilicno ti je glup i ocajan argument.Valencia je napisao/la:Paradajz
Ti si od onih koji misle da iz dobrog poznavanja teorije proizilazi ucinkovita praksa. To je donekle tacno. Teoriju jeste dobro poznavati, ali bez prakse ista je bezvrijedna, cesto i pogubna, ako je covjek pretjerano samouvjeren. Bice da ti menadzeri koje igrate i ostale igrice stvaraju problem i sustinsko nerazumijevanje fudbala.
Jesi li ikada igrao fudbal?
Sta se desava kada igras u veznom redu i kontra sebe imas napadacki prilicno traljavu ekipu?
Sta se desava kada igras u veznom redu i kontra sebe imas dva napadaca koja su u stanju iskoristiti svaki slobodan prostor i direktno ugroziti gol?
Kada sam ja u pitanju..
Primjer 1: igram lezerno, bez imalo grca u igri, bez pritiska... Iz takvog unutarnjeg osjecaja, samopouzdanja i osjecaja superiornosti proizilazi dobra igra. Kada osjetis da je protivnicki napad bezopasan neprestano igras napadacki, cesto pustis odbranu da samostalno reaguje i tako stedis snagu i cekas priliku za brzu akciju nakon sto propadne protivnicki napad..
Primjer 2: igram pod konstantnim pritiskom koji neminovno sputava i dovodi do gresaka. Uvijek imam na umu da moju gresku i presjecanje pasa mogu iskoristiti super dominantna dva napadaca. Naprijed ne smijem previse ici jer postoji bojazan da odbrana nece moci zaustaviti protivnicki napad ako se ne zgusnemo ili ne udvojimo protivnicke napadace. Dakle, u startu si orjentisan defanzivno, psiholoski momenat je izrazito nepovoljan, fizicki se pretjerano trosis.. U startu si inferioran.
Sta ima Liverpul?
Ima Suareza kojeg se treba paziti.. Ok, za to protivnici imaju dva stopera.. Jedan igrac ne moze sam koliko god bio dobar. Liverpul ima los napad i protivnik to osjeca. Zbog toga napada sa vise igraca, igra bez straha...
Da Liverpul ima jos dva (krilna, recimo) napadaca kvaliteta Suareza, vezni red bi izgledao puno bolje, odbrana bi izgledala bolje... Protivnik bi bio u psiholoskom ambisu prije nego utakmica pocne i ti sa takvim pristupom unaprijed imas veliku sansu za pobjedu. U ovakvim konstalacijama snaga, Liverpul nije puno bolji od bilo koga, niko ih se ne plasi i zbog toga moraju krv propisati za svaki bod.
Na ostalo se sada ne mogu osvrtati, prvo ovo trebas sazvakati..
Napad je najbolja odbrana. Zapamti to, nije dzaba receno, vjeruj mi. Ima jos x razloga zasto je napad od presudne vaznosti, mozda ti navedem drugi put... Slomi se tipkajuci sa fona.
Ja sam covek koji prati pomno fudbal, koliko sam u mogucnosti, gledam i najsitnije detalje koje neki ljudi ne gledaju, u kombinaciji sa statistikom, onom dubljom, rasudjujem ko je kakav fudbaler.
Igram fudbal stalno, ali amaterski, mali fudbal, ovde pricamo o profesionalcima, i to o cemu ti pricas nema nikakve veze niti osnove. Amatersko razmisljanje, po tom sudu svi bi trebalo da se plase u startu od ekipa koje imaju velike napadace, jos jednom, amatersko razmisljanje. Postoji nesto sto se zove postovanje, respect prema protivniku. Dakle vezni i odbambeni znaju koji im je na kontra strani, ali to ne znaci da ce se usrati u gace ako vide da im jedan Ibra igra ili nesto slicno, takav igrac automatski nije za fudbalere, ne ume da izdrzi pritisak.
Mislim sve ovo boldovano mi ne daje jasan uvid, sta ti zelis da kazes ??? Sve zavisi od napada ??? Da, Chelsea je to bas uspesno demonstrirao prosle sezone.
Sta ima LFC ???
Pa kad vec pricas o napadu, i to da imamo samo Suareza pa smo slabasni, mogao bi ti da proveris ko ima 4. napad u ligi, po broju postignutih golova, pa onda pricaj, jer sve vreme diskutujem sa tobom, a ti ne znas ni osnovne cinjenice i u startu si u minusu.
Da LFC ima jos dva krilna igraca kvaliteta Suareza, odbrana ne bi bila bolja, i zaista ne kapiram tu povezanost, vezni red, mozda, sve zavisi od kompletiranosti tog napadaca. Ali napad uvek zavisi od veznog reda, uvek, ako nema kvalitetne sredine napad ne postoji, osim ako je taj napadac vanserijski igrac, kao Maradona ili Fenomeno. Ta psiholoska prednost o kojoj ti pricas je diskutabilna, jer neki timovi nmg da izdrze pritisak, a neki ga lagano gaze i ne osecaju, to zavisi od coveka do coveka, od hemije tima, od mnogih faktora. Zato ne mozes to tek tako navodis u diskusiji, a bez da razmotris faktore, uslove.
Napad je najbolja odbrana, sirok pojam, koji mi nista ne znaci bez validnih argumenata da to potvrdis misljenje, sem da mi navodis kako se ti osecas u nekim situacijama.
Ti ipak moras da shvatis da je fudbal malo vise od napad, izvini, ali ogranicen si k'o terasa...
I ne bih se vise zamarao sa ovom diskusijom...
I disagree. Gledas kroz papir previse, forma igraca City-a pogotovo vezni red je bila preocajna, imena ne igraju utakmice. Yaya ocajan, ostale ne bih pominjao. Titulu Utd je donela upravo ta rotacija veznog reda i dugogodisnji sistem, koliko god neko bude isticao VP-a i njegove golove. Rooneya nemojte, bio je ocajan cele sezone.Rosicky je napisao/la:
Mancheste United je baš ove sezone imao slabiji vezni red od City-a,Chelsea pa mozda i Arsenala al klepiše titulu,zbog individualne snage RvP-a i Rooneya
- Ponos Torina
- Kontakt:
Martin Skrtel's agent has down played his client's chances of a move to Napoli, by insisting that they are unlikely to be able to afford him.

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Sinoć Coates uđe u igru, nije prošlo 45 sekundi dobio je žuti karton. Ostatak utakmice je odlično odigrao.Ja ne znam zasto svi toliko zelite stopera. Pa realno mislim da ni Papa ni Toby nisu uopste bolji od naseg Coatesa.
Protiv Oldhama je kriv za jedan go i protiv Stoka u kupu kada je izgubio loptu. No sreća tada su Henderson i Suarez bili raspoloženi za igru.
No, ja se sjećam Carre iz pretprošle sezone, pogotovo nakon polufinala sa Evertonom, kada su mnogi forumaši molili Carru da završi karijeru kako bi ga pamtili po dobru. No on se ove sezone potpuno vratio. Što se mene tiče, volio bih i ja da se Coates gura na poziciju drugog štopera, no teško da će to moći. Zapravo je mala vjerovatnoća da će ostati naredne sezone u klubu uopće.[/quote]
Ja vjerujem da bi on kroz desetak utakmica u prvom sastavu stekao samopouzdanje i da bi bio vrh stoper, samo je potrebno dat'mu sansu. Ne znam koja je onda svrha dovoditi mlade igrace i nakon 2, 3 godine ih prodati a da ih nismo ni isprobali kako treba.
Sve i da su svi vezisti Citya imali slabu sezonu,oni chelsea su imali bajnu..gledajuć da su i mata i hazard pri vrhu svih statistika i imali su bajnu sezonu ali upravo nedovoljna klasa u napadu ih je odvojila od tog mjesta..Na kraju se dolazi do toga da svugdje ima primjera i jedne i druge strane,ipak ako ekipa nije ekipa možeš sve objesit..(kao real)Paradajz je napisao/la:I disagree. Gledas kroz papir previse, forma igraca City-a pogotovo vezni red je bila preocajna, imena ne igraju utakmice. Yaya ocajan, ostale ne bih pominjao. Titulu Utd je donela upravo ta rotacija veznog reda i dugogodisnji sistem, koliko god neko bude isticao VP-a i njegove golove. Rooneya nemojte, bio je ocajan cele sezone.Rosicky je napisao/la:
Mancheste United je baš ove sezone imao slabiji vezni red od City-a,Chelsea pa mozda i Arsenala al klepiše titulu,zbog individualne snage RvP-a i Rooneya
- donCorleone1892
- Kontakt:
Vjeruj da i ja taj dio sam gledam, vraćam 15 minuta na 0:35 ko budala kakvaRodgersBOSS je napisao/la:Nema ovoliko sege sa Allenom,Boriniem,Sahinom,Yesilom...OTNYS_YNWA je napisao/la:A fakat je šega
Najjaci dio 0:35-0:47.Jos gledam i ne vjerujem.

- Ponos Torina
- Kontakt:
Liverpool Echo reporter Neil Jones (@neiljonesecho):
Can confirm that Luis Alberto has arrived at Melwood in the last few minutes to begin his medical and discuss personal terms.
Can confirm that Luis Alberto has arrived at Melwood in the last few minutes to begin his medical and discuss personal terms.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- RodgersBOSS
- Kontakt:
Kao sto je i bilo najavljeno.Treba mu pozelit srecu i bit strpljiv.Ponos Torina je napisao/la:Liverpool Echo reporter Neil Jones (@neiljonesecho):
Ljudi koji su placeni za to i koji se razumiju u neke stvari vise od nas su ga pratili i doveli.Nadam se da ce scoutska sluzba imati uspjeha kao i na zimu.
Smatram da je Alberto kao i Aspas vise doveden kao igrac za ekipu nego za prvi tim.Naravno bit ce to jasnije kada odu neki igraci(prije svih mislim na Downinga i Shelveya).
Cijena 6 miliona funti+1 milion bonusa.Za Shelveya smo odbili ponudu od 5 miliona funti,a trazimo 7-8 miliona.Sve u svemu,mislim da cemo tim transferima ostvariti ono sto je potrebno za dalji napredak.Shelvey se lose snalazi u ovom sistemu,a dovedena je njegova zamjena za manje/isto para kojoj godi sistem i koja je polivalentnija.
EDIT:
Green Scouser @Green_Scouser
Mkhitaryan's owners know that this Summer represents their last opportunity to make big money out of the lad, seeing as 3rd party ownership is illegal in the PL. Therefore, once a sale goes through, their involvement with Mkhitaryan ends. I fully expect them to do everything they can to start a bidding war. All they care about now is getting as much cash as possible before cutting off all ties with Mkhitaryan. Raiola has apparently being doing his best to alert Europe's top clubs. It all makes sense?
(That is just my view of events of course. I have no inside knowledge of what is actually going on. I'm just thinking from the owners POV.)
Zadnja izmjena: RodgersBOSS, dana/u 21 jun 2013, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.
Decko je bio najbolji igrac Barce B posle Deulofeua, a Deulofeu je jedan opasan potencijal, jedan od onih igraca Barcine skole koji se odvaja individualnim kvalitetom i ne zavisi od sistema, pa bi mogao i dalje da igre sem Barce. Nadam se da ce isto biti i sa ovim momkom.
Dobrodosao, dabogda napravio impact kao Coutinho, ili barem priblizan, i bicu zadovoljan, a i ako ne, uvek je tu druga sezona, mladi su to igraci, i uvek treba obratiti paznju na adaptaciju.
Dobrodosao, dabogda napravio impact kao Coutinho, ili barem priblizan, i bicu zadovoljan, a i ako ne, uvek je tu druga sezona, mladi su to igraci, i uvek treba obratiti paznju na adaptaciju.
http://www.lfc-balkan.com/2/post/2013/0 ... rener.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Naš buduci trener :DDD
Naš buduci trener :DDD
- donCorleone1892
- Kontakt:
Imam drugara koji je vjerni fan Barce i prati mlade pogone i pitao sam ga za Alberta. Kaže da je dobar, talentovan igrač i da će biti odličan u Liverpool-u ako nastavi kao i u Barci.Paradajz je napisao/la:Decko je bio najbolji igrac Barce B posle Deulofeua, a Deulofeu je jedan opasan potencijal, jedan od onih igraca Barcine skole koji se odvaja individualnim kvalitetom i ne zavisi od sistema, pa bi mogao i dalje da igre sem Barce. Nadam se da ce isto biti i sa ovim momkom.
Valjda i uspije zato ne želim kritikovati niti blatiti mladića dok ne vidim

Sve je to ok, ali ako ne dođe Henrikh, možemo se pozdravit sa sezonom opet.
Nekako mi nema logike da će prodat Suareza koji ima ugovor još 5 godina i neće mu spasti cijena još slijedeće 3 godine.
Nekako mi nema logike da će prodat Suareza koji ima ugovor još 5 godina i neće mu spasti cijena još slijedeće 3 godine.
Walk on, with hope in your hearts.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Zar treba tjerati igraca da ostane koji je nesretan i odma mozemo ocekivati raznorazna sranja od njega i u narednoj sezoni,da napravi nesto toliko glupo da nas na kraju zajebe za(moguci plasman u LP ili slicno)ako je neko nesretan brate prodaj ga i cao,bolje tako nego da nanosi stetu timu i da kvari harmoniju..Moze dati i 50 golova ali ako ce onda to sve usrati svojim postupcima onda nemamo nikakve koristi od toga niti od njegovih golova...Prodat ga i dovesti dostojnu zamjenu a za njegovu cijenu mozemo dovesti 2 extra kvalitetna igraca....artemis77 je napisao/la:Sve je to ok, ali ako ne dođe Henrikh, možemo se pozdravit sa sezonom opet.
- donCorleone1892
- Kontakt:
Ma ne ide suki ove sezone sigurno.
Leverkusen doveo Giulio Donati-a koji je defanzivac te su tako sigurno odustali od Toby. Al stvar je u tome što se Toby ne povezuje sa nama ili je to neka Rodgersova šema. Njemu najviše treba defanzivac i to dobar, ako se oglasi može doći do preotimanja od strane Spursa pa se vjerovatno oko defanzivaca se rješava anonimno i u tajnosti.
Leverkusen doveo Giulio Donati-a koji je defanzivac te su tako sigurno odustali od Toby. Al stvar je u tome što se Toby ne povezuje sa nama ili je to neka Rodgersova šema. Njemu najviše treba defanzivac i to dobar, ako se oglasi može doći do preotimanja od strane Spursa pa se vjerovatno oko defanzivaca se rješava anonimno i u tajnosti.