Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

stokton
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la stokton » 25 jun 2013, 15:30

Paradajz je napisao/la:
Unbekannt je napisao/la: Zasto da ne?! Kedira mi deluje sve losiji u zadnje vreme. Garsija je igrao u Realu, cak je i dete kluba. Po potrebi moze igrati i stopera. Ne kazem da je bolji od Kedire, ali nekako ne volim videti Kediru u prvih 11. Najbolje bi bilo kad bi Luka i Cabi igrali zajedno, bez klasicnog zadnjeg veznog kakav je on. Garsija da zameni Cabija ponekad, jer je u godinama i ne moze odigrati preko 50 utakmica u sezoni. E sad ne znam kakav je onaj Kasemiro, ali trebao bi biti dobar cim je prebacen u prvi tim. Iskreno, voleo bih se resiti i Pepea dok se jos mogu uzeti fine pare za njega.
Zato sto je Javi Garcia prosek obican, covek se raspada u City-ju, ovi iz Benfice jedva docekali da ga prodaju, a oni nikad ne prodaju svoje najbolje igrace za "mali" novac. Sam dolazak njegov u PL je mene zacudio jer znam da je prosecan igrac. Khedira 100 puta bolji, veliki je to radnik, radi on dosta posla i treba ceniti to sto on radi na terenu. Jbg, losa forma se svakom desi, ne mora odmah zbog toga igraca prodavati. Razumeo bih da si naveo bilo kojeg drugog zadnjeg veznog, ali ti se bas za najgoreg uhvatio, ali bas najgoreg. Taj teren sad nece videti u City-ju pored Fernandinha.

Xabi i Modric na sredini, kapiram da bi to tesko funkcionisalo, protiv slabijih ekipa da, ali protiv jacih, nikako.
Casermiro je odlican potencijal, videcemo sta ce biti od njega.
Ne kontam šta sad real treba da igra sa tri zadnja vezna, malo dva?
pa nisu levante :roll:
ispred njih će biti isco, ljevo ronaldo, desno ozil, naprijed benz., ako ne bude neki još pojačanja.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 25 jun 2013, 15:35

stokton je napisao/la:
ispred njih će biti isco, ljevo ronaldo, desno ozil, naprijed benz., ako ne bude neki još pojačanja.
Luka nije zadnji vezni, to je problem, kreator kao i Xabi, samo sto Xabi zna da igra koliko toliko odbranu u svojim godinama, Luka bas ne zna i dosta je ofanzivniji igrac. Treba tu jedan "prljavi" igrac, koji ce da radi onaj pokvareni posao. Zato kazem da ovo moze protiv slabijih ekipa, ali protiv jacih, ovaj vezni ce pregaziti velike ekipe...

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 25 jun 2013, 15:46

Paradajz je napisao/la:
stokton je napisao/la:
Luka nije zadnji vezni, to je problem, kreator kao i Xabi, samo sto Xabi zna da igra koliko toliko odbranu u svojim godinama, Luka bas ne zna i dosta je ofanzivniji igrac. Treba tu jedan "prljavi" igrac, koji ce da radi onaj pokvareni posao. Zato kazem da ovo moze protiv slabijih ekipa, ali protiv jacih, ovaj vezni ce pregaziti velike ekipe...
Luka jest zadnij vezni, to je igrao i u totenhemu i igra u rvatskoj, a i u madridu je najbolje partije pružao u paru sa xabijem ili khedirom, a slabije kad je mjenjao ozila.

Inače danas svi jači klubovi za zadnje vezne stavljaju igrače koji znaju igrat lopte, nije više ko prije dovoljno biti razbijač:gundogan, xavi,pirlo,montolivo,schweini,lampard,sahin(u dortmundu) itd itd, plus jedan razbijač koji takođe zna "igrat" biskvit,martinez,carick,
i onda ti kažeš da real treba drukčije igrat, da ne može ovako, svašta :shock:

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 25 jun 2013, 15:48

slika
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 25 jun 2013, 15:51

RealMoudrid je napisao/la:slika

hahaha jao malage kluba :lol: :lol: :lol: :lol:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 25 jun 2013, 16:10

stokton je napisao/la:
Luka jest zadnij vezni, to je igrao i u totenhemu i igra u rvatskoj, a i u madridu je najbolje partije pružao u paru sa xabijem ili khedirom, a slabije kad je mjenjao ozila.

Inače danas svi jači klubovi za zadnje vezne stavljaju igrače koji znaju igrat lopte, nije više ko prije dovoljno biti razbijač:gundogan, xavi,pirlo,montolivo,schweini,lampard,sahin(u dortmundu) itd itd, plus jedan razbijač koji takođe zna "igrat" biskvit,martinez,carick,
Nije momak klasican zadnji vezni, Luka je klasican centralni vezni playmaker koji moze igrati poziciju zadnjeg veznog ako je pored njega jak odbrambeni veznjak, ali pretezno je uvek ofanzivan. U Tottenhamu stalno je pored njega bio ili Sandro ili Parker, da bi on imao slobodu napred, a igrao je jos vise kao ofanzivni vezni. Zadnji vezni "NA PAPIRU" u praksi on nije nista od zadnjeg veznog jer ne zna odbranu igrati i fizicki je vrlo slab, a u napadu je daleko efektivniji, ofanzivan veznjak.

Xavi nije zadnji vezista vec je to kod njih Busquets, ali u Barci je drugaciji sistem pa to necu dalje komentarisati. Ni Pirlo cak nije u ovim godinama, jer njega stalno pokrivaju Vidal i trkac Marchisio, ni Montolivo iako je on solidan u odbrani. Gundo vec zna da igra odbranu ali cak i on ima pored sebe jednog razbijaca, Bendera, a Schweinija nisi trebao pominjati jer je on sve zivo tu, plus ima pored sebe Javia. Lamps isto nije zadnji vezni, pa ni Sahin. Moras praviti razliku izmedju zadnjeg veznog i centralnog, jer je upravo centralni vezni dosta ofanzivniji igrac, dok zadnji vezni mora da zna odbranu igrati a ako uz dodatak ima i druge kvalitete (kao Xabi), onda sjajno...

Kapiras, ja sam rekao da moze protiv slabijih, protiv jacih ekipa, oni to gaze, Xabi koji je u godinama i ne moze igrati odbranu niti jak presing i Modric koji ne zna uopste da igra odbranu.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 25 jun 2013, 16:26

Paradajz je napisao/la:
stokton je napisao/la:

Nije momak klasican zadnji vezni, Luka je klasican centralni vezni playmaker koji moze igrati poziciju zadnjeg veznog ako je pored njega jak odbrambeni veznjak, ali pretezno je uvek ofanzivan. U Tottenhamu stalno je pored njega bio ili Sandro ili Parker, da bi on imao slobodu napred, a igrao je jos vise kao ofanzivni vezni. Zadnji vezni "NA PAPIRU" u praksi on nije nista od zadnjeg veznog jer ne zna odbranu igrati i fizicki je vrlo slab, a u napadu je daleko efektivniji, ofanzivan veznjak.

Xavi nije zadnji vezista vec je to kod njih Busquets, ali u Barci je drugaciji sistem pa to necu dalje komentarisati. Ni Pirlo cak nije u ovim godinama, jer njega stalno pokrivaju Vidal i trkac Marchisio, ni Montolivo iako je on solidan u odbrani. Gundo vec zna da igra odbranu ali cak i on ima pored sebe jednog razbijaca, Bendera, a Schweinija nisi trebao pominjati jer je on sve zivo tu, plus ima pored sebe Javia. Lamps isto nije zadnji vezni, pa ni Sahin. Moras praviti razliku izmedju zadnjeg veznog i centralnog, jer je upravo centralni vezni dosta ofanzivniji igrac, dok zadnji vezni mora da zna odbranu igrati a ako uz dodatak ima i druge kvalitete (kao Xabi), onda sjajno...

Kapiras, ja sam rekao da moze protiv slabijih, protiv jacih ekipa, oni to gaze, Xabi koji je u godinama i ne moze igrati odbranu niti jak presing i Modric koji ne zna uopste da igra odbranu.
Ma kapiram ja ali ti ne kapiraš, ti si ovim postom samo potvrdio što ja pišem, a to je da danas na poziciji zadnjeg veznog igraju jedan razbijač(xabi) i jedan kreator(luka).
A ako mogu svi ostali veliki timovi tako igrati, zašto nebi real,
pa i naša repka igra tako pjanke ili medo(kreator) i elvir ili zahirović(razbijač).
To danas svi igraju a ti se uhvatio toga ko da je aman nešto novo :roll:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 jun 2013, 16:31

@stokton pa vjerovatno ce sa Ancellotijem tako i igrati.
Alonso i Modric u paraleli a Ozil ispred njih.
To sto je Mourinho uvijek ispred profinjenog tehnicara zelio imati jaceg trkaca je druga stvar.
I Alonso i Modric su odlicni kreatori i diktatori igre a u isto vrijeme znaju igrati odlicnu odbranu, pogotovo Xabi.
Nesto kao u Barci Busquets i Xavi ..

A posto Carlo za razliku od Josea ima damu vjerujem da ce upariti spanca i hrvata.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 25 jun 2013, 16:33

stokton je napisao/la:
Ma kapiram ja ali ti ne kapiraš, ti si ovim postom samo potvrdio što ja pišem, a to je da danas na poziciji zadnjeg veznog igraju jedan razbijač(xabi) i jedan kreator(luka).
pa i naša repka igra tako pjanke ili medo(kreator) i elvir ili zahirović(razbijač).
Poenta je sto Xabi vise nije razbijac u ovim godinama toliki, i on je zapravo taj kreator, zato je Khedira prva opcija. U svojim godinama on ne moze da pokriva Modrica, e to je problem.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 jun 2013, 16:45

M4kaveli je napisao/la: Nesto kao u Barci Busquets i Xavi ..
samo dosta superiorniji.
naprijed rejal

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 25 jun 2013, 16:45

dobro smo poceli prelazni rok jos Suareza i Balea dovest ali sto prije a ne ko modrica prosle godine zadnji dan

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 jun 2013, 16:46

Sveti je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la: Nesto kao u Barci Busquets i Xavi ..
samo dosta superiorniji.
Polahko, vidjecemo. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 25 jun 2013, 16:50

slika

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 25 jun 2013, 16:53

43% tyler durden zu Real Madrid ?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 jun 2013, 17:01

Isco je došao.Na Baleu se radi,ali ga nećemo po svaku cijenu dovoditi.Ostali su nepotrebni.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 25 jun 2013, 17:10

M4kaveli je napisao/la:@stokton pa vjerovatno ce sa Ancellotijem tako i igrati.
Alonso i Modric u paraleli a Ozil ispred njih.
To sto je Mourinho uvijek ispred profinjenog tehnicara zelio imati jaceg trkaca je druga stvar.
I Alonso i Modric su odlicni kreatori i diktatori igre a u isto vrijeme znaju igrati odlicnu odbranu, pogotovo Xabi.
Nesto kao u Barci Busquets i Xavi ..

A posto Carlo za razliku od Josea ima damu vjerujem da ce upariti spanca i hrvata.
Ma murinjo je ziheraš, protv barce mu je palila ta taktika i on je nije mjenjao iako protiv drugih timova to nije išlo, jer su protiv reala koristili njihovu taktiku(visoki presing i igra na kontre) i real(murinho) na to nije imao odgovora, ustvari imao je - luka umjesto khedire ali taj odgovor nije koristio, nego je stavljo luku umjesto Ozila i svi znamo kako je na kraju završavalo.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 25 jun 2013, 17:16

Paradajz je napisao/la:
stokton je napisao/la:
Poenta je sto Xabi vise nije razbijac u ovim godinama toliki, i on je zapravo taj kreator, zato je Khedira prva opcija. U svojim godinama on ne moze da pokriva Modrica, e to je problem.
Ma prijatelju ja ne znam šta ti gledaš kad Real igra, pa Alonso je ključni igrač Rreala od njega sve polazi, to su na kraju skontali drugi timovi i igrali flastera na njemu i nakon toga Reala nije bilo nigdje, jer je taj Khedira tako ofanzivno limitiran, a sada će bask imati Luku koji je strašan tehničar, i drugi timovi i ako zatvore Xabija tu će biti Luka, što će biti ključna stvar u borbi za primeru i LP.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 25 jun 2013, 17:20

Dobro dosao Generale sad po Decimu 8-)
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 jun 2013, 17:22

LBJ MVP je napisao/la:Isco je došao.Na Baleu se radi,ali ga nećemo po svaku cijenu dovoditi.Ostali su nepotrebni.
Nije još niko došao a da li će ostaje da se vidi.

Isco,Cavani,Suarez i Bale - dvojica otpadaju. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 25 jun 2013, 17:46

Ovoj ekipi treba igrač sa plućima, trkač i razbijač. Neki nosorog poput Khedire.

Pa nije da igramo 4-3-3 pobogu, već 4-2-3-1, logično je da će neko morati u sredini razvaljivati.
2012/2013

Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.