LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

LBJ MVP
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la LBJ MVP » 02 jul 2013, 18:12

Donnie Darko je napisao/la:Izgleda da sam propustio trenutak kada su Lakersi dosli u poziciju da prihvacaju ili ne prihvacaju Klaya Thompsona + bilo sta u zamjenu za unrestricted free agenta.
Warriorsi sami sebi pucaju u nogu,nadam se da će ih Lakersi dovršiti.Ne zaslužuju bolje,ako su stvarno to ponudili.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 02 jul 2013, 18:14

elninho_resTO je napisao/la:
majestic24 je napisao/la: Ovo bi za Lakersa bilo idealno.

Pa ja bi samo Klaya prihvatio a da u drugom smjeru ide howard.

Nije lose ni prihvatiti Boguta. Ima jos jednu godinu ugovora. Ako bude zdrav ok,ako ne,yebati ga.
Realno, i Klay i Barnes su strasni mladi igraci ( sa odlicnim ugovorima )i sigurno bi nam dosta pomogli, Bogut ako bi bio zdrav mogao bi defanzivno zatvoriti odlazak Howarda a bar bi imao vece radne navike od Howarda doduse i vecu sklonost povredama, u napadu su svakako krampe :D

Po hronogiji dogadjaja nema igranja s Lakersima, i po tome iskljucujemo da Howard ode za djaba, pitanje je samo da li ce otici kroz neki trejd ili potpisati novi ugovor.

Ma yebes Bogut...njega prihvati radi reda. Covjece,ljudi ponudili Klaya Thopmsona. Momak strasan suter,strasan.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 jul 2013, 18:21

Izvor??

Nisu toliko retardirani.

Ako ce vec radit sign and trade, rijesit ce se nepotrebnih igraca (recimo bogut) ili velikih ugovora tipa david lee). Sigurno se nece rjesavat dva najbolja mlada igraca u ekipi koji zajedno imaju platu pet miliona.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 jul 2013, 18:26

One of the latest trade rumors involving the Warriors was that they'd offer Andrew Bogut along with Klay Thompson or Harrison Barnes. Other players they might include in a deal would be veteran Richard Jefferson and Andres Biedrins, both of whom have expiring contracts. Golden State can basically only land D-Howard through a "sign-and-trade" deal, and this appears to be their biggest offer on the table.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jul 2013, 18:34

****: Lakers would be willing to fire D’Antoni to keep Howard

“The general feeling among the people calling the shots for the Los Angeles Lakers is that if they fail in re-signing Dwight Howard, last season’s attempt at creating a super team is becoming a long-term failure with serious repercussions. In order to avoid that fate, they’re willing to fire Mike D’Antoni.
Danas IDIOT iz FO-a ima sastanak sa Howardom pa cemo vidjeti sta ce se dogoditi...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 02 jul 2013, 18:35

Normalno da moraju dati jednog mladog kvalitetnog igraca uz Boguta, ili Barnesa ili Thompsona. Lakersi poslije sljedece sezone jedino Nasha imaju pod ugovorom i sto bi sada trpali SC nekim debelim ugovorima Leea i slicnih, nigdje veze.

Ako Dwight vec mora da ide, uzet ce se nesto dobro za njega, covjek je najbolji centar, kako god okrenes. Warriorsi daju buducnost za brzi uspjeh, Lakersi ostaju konkurentni. Sasvim ok trade.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 02 jul 2013, 18:38

Po meni bilo bi dno dna ako bi se LAkersi spustili na tako tanke grane samo da radi Howarda otpuste trenera. Znam ja da vi trebate i ovako i onako boljeg trenera, ali ga ja nebi nikad otpustio samo radi rasplakane bebe zvane Howard. Je.bote na sta se svodi NBA da moras ovako tetosit igrace u PM. Jos malo ce biti klazulule u ugovorima u kojim ce im klub morati garantirati titule, inace ce, u slucaju da se to ne desi, klub morati placati penale. Svasta.

Vama je najbolje da vi njega tuhnete za bilo sta pristojno. Ako bi Ratnici pristali na ovo sto se suska, ma odmah ga tuhnete bez promisljanja.
Postovanje treba zaraditi.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 jul 2013, 18:42

Balon je napisao/la:Ako Dwight vec mora da ide, uzet ce se nesto dobro za njega, covjek je najbolji centar, kako god okrenes. Warriorsi daju buducnost za brzi uspjeh, Lakersi ostaju konkurentni. Sasvim ok trade.
U Warriorse da, to razumijem. Ali sad da nesto navijaci glume, fol pristo bih na ovo na ono, u situaciji gdje Lakersi nisu bas u povoljnoj poziciji da se cjenkaju. Naravno govorim ako Dwight ne zeli da ostane u Lakersima, sto bi valjda bio slucaj ako odabere Warriorse.

Ako odabere Rocketse Lakersi nece dobiti nista vise od pikova druge runde, eventualno. Rocketsi za razliku od Warriorsa ne moraju da daju apsolutno nista jer imaju prostora.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 02 jul 2013, 18:52

Donnie Darko je napisao/la:
Balon je napisao/la:Ako Dwight vec mora da ide, uzet ce se nesto dobro za njega, covjek je najbolji centar, kako god okrenes. Warriorsi daju buducnost za brzi uspjeh, Lakersi ostaju konkurentni. Sasvim ok trade.
U Warriorse da, to razumijem. Ali sad da nesto navijaci glume, fol pristo bih na ovo na ono, u situaciji gdje Lakersi nisu bas u povoljnoj poziciji da se cjenkaju. Naravno govorim ako Dwight ne zeli da ostane u Lakersima, sto bi valjda bio slucaj ako odabere Warriorse.

Ako odabere Rocketse Lakersi nece dobiti nista vise od pikova druge runde, eventualno. Rocketsi za razliku od Warriorsa ne moraju da daju apsolutno nista jer imaju prostora.
Sve je tacno sto si napisao, u ovoj trenutnoj situaciji Lakersi nisu u poziciji da biraju ALI u slucaju S&T-a jesu jer Warriorsi ga ne mogu potpisati bez nase "pomoci" a za Dwighta ce biti visoka cijena, normalno. Medjutim, ako ode u Rakete necemo dobiti nista i vozdra ali siguran sam da SC necemo trpat nekim glupim ugovorima jer se Lakersi spremaju za FA 2015.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 02 jul 2013, 19:39

Ja bih volio znati samo jedan razlog zbog kojeg bi on otisao u Houston. Ja bih ga draga srce tradeovao za ovo sta nudi GSW.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jul 2013, 21:02

Za danas je zakazan sastanak Howarda i Lakersa, pa nakon istog mislim da bi mogli znati vise sto se tice njegovog novog kluba. Iako je prvobitno bilo planirano da na istom samo prisustvuje IDIOT, na sastanku ce biti i Kupchak (koji je u medijima za Howarda najavio iznenadjenje na sastanku), pokusaj od trenera 2.0, te Kobe Bryant.

Isto tako forumom kruzi informacija da je pokojni dr. Buss prije svoje smrti snimio video u kojem moli Howarda da ostane u Lakersima - za sta jos nema zvanicne potvrde.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 02 jul 2013, 21:58

amerosm je napisao/la:
Isto tako forumom kruzi informacija da je pokojni dr. Buss prije svoje smrti snimio video u kojem moli Howarda da ostane u Lakersima - za sta jos nema zvanicne potvrde.
Daj ba, ovo je vec prevazislo svaku mjeru. :roll:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jul 2013, 21:59

Ostanak Howarda bi znacio da LAL moraju mnogo toga da promene.

D'Antoni i njegove budalastine moraju da postanu proslost. Mislim, covek bi da igra run and gun ili nesto slicno sa ekipom koja u proseku ima 32+ godine i jednu ozbiljnu povredu po coveku u svakom momentu na terenu. :?
Mozemo da secerimo istinu koliko god hocemo, da smatramo Howarda klasicnom placi3.14cketinom (sto on donekle i jeste, BTW), ali - D'Antoni i slicni pokusaji od trenera ne smeju da omirisu klupu na kojoj su sedeli Phil, Pat i Bill. Mozda su dobri za Sunse, Cavse i sl. ali Lakersi su Lakersi i to nije slicno.

Inace, mnogi sto brane Bryanta a napadaju Howarda, bi trebalo da znaju da se kosarka igra u oba pravca, a da je Bryant vec duze vremena ne igra u odbrani, barem ne onako kako ju je igrao.

Takodje, primetno je koliko su Nash i drustvance generalno nezainteresovani za igru u odbrani, tako da Dwight objektivno ima pravo da trazi promenu filosofije igre, ako se vec trazi od njega da ostane u Los Angelesu. Mislim da je to ljudski, kao sto je i navodna video oporuka Dr Bussa Dwightu nesto sto je ljudski. Jbga, svako na koncu gleda najpre svoj interes. Dwightu se ne ostaje u ovakvim Lakersima, Lakersi bi da usicare maksimalno ako vec ostaju bez DHa, ostale franshize bi da prodju sto bolje i plate sto manje.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 jul 2013, 22:24

amerosm je napisao/la:Za danas je zakazan sastanak Howarda i Lakersa, pa nakon istog mislim da bi mogli znati vise sto se tice njegovog novog kluba.
Zar to nije vec bilo...ja kol'ko znam danas je zakazan sastanak sa Hawksima.
kad_kako je napisao/la:Po meni bilo bi dno dna ako bi se LAkersi spustili na tako tanke grane samo da radi Howarda otpuste trenera. Znam ja da vi trebate i ovako i onako boljeg trenera, ali ga ja nebi nikad otpustio samo radi rasplakane bebe zvane Howard.
100% tacno iako svaki nacin da se otpusti D'Antoni je dobar.
MaGiCa je napisao/la: Inace, mnogi sto brane Bryanta a napadaju Howarda, bi trebalo da znaju da se kosarka igra u oba pravca, a da je Bryant vec duze vremena ne igra u odbrani, barem ne onako kako ju je igrao.
Tacno...samo sto njegove minute koje je igrao i sam stil igre koji forsira D'Antoni mu nece ni pomoci da popravi taj segment.Isto je i sa ostalim igracima,bar ovim u poznim godinama.
MaGiCa je napisao/la:tako da Dwight objektivno ima pravo da trazi promenu filosofije igre, ako se vec trazi od njega da ostane u Los Angelesu.
Mislim da je problem u tome sto ni on ne zna sta bi htio.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 jul 2013, 22:33

MaGiCa je napisao/la:D'Antoni i slicni pokusaji od trenera ne smeju da omirisu klupu na kojoj su sedeli Phil, Pat i Bill. Mozda su dobri za Sunse, Cavse i sl. ali Lakersi su Lakersi i to nije slicno.
Izvini molim te, a zasto su to pokusaji od trenera dobri za Sunse i za Cavse? Jer Lakersi planiraju da zive od stare slave? Eto koliko vam stara slava pomaze, ni trenera niste mogli uzeti kako Bog zapovjeda, nego vas vodi Mike D'Antoni :lol: . Niko nije lud da dodje u obicno rasulo. Pored toga sto vlada rasulo u ekipi, tu je i pritisak medija i navijaca, tako da je malo onih koji bi se prihvatili tog posla, iako vi mislite da zasluzujete samo najbolje. Od stare slave se ne zivi ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jul 2013, 22:40

adriano_leite je napisao/la: Izvini molim te, a zasto su to pokusaji od trenera dobri za Sunse i za Cavse?
Quod licet Iovi....

Jer Lakersi planiraju da zive od stare slave?
Dilema navijaca LALa nije da ce ziveti od stare slave ili ne, vec da li ce da se nastavi putevima stare slave ili ne. Anyway, staru slavu LAL ima, za razliku od nekih. ;)

Eto koliko vam stara slava pomaze, ni trenera niste mogli uzeti kako Bog zapovjeda, nego vas vodi Mike D'Antoni :lol: . Niko nije lud da dodje u obicno rasulo. Pored toga sto vlada rasulo u ekipi, tu je i pritisak medija i navijaca, tako da je malo onih koji bi se prihvatili tog posla, iako vi misliti da zasluzujete samo najbolje. Od stare slave se ne zivi ;) .
Tvoj problem je sto ti vidis LAL kao da je to FC Torino ili FC Nottingham Forest - a ne najveci klub ili drugi najveci (pored Yankeesa, mozda) u americkom profesionalnom sportu.

Ali, to je za neku drugu pricu. ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 jul 2013, 22:55

BIHfan je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Daj ba, ovo je vec prevazislo svaku mjeru. :roll:
Ipak Lakersi odnose titulu za najumobolniji potez.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 jul 2013, 22:57

Naravno da ne zive od stare slave, vidim mnogo napretka iz sezone u sezonu ;) . Ne zna se koja je bolja sezona :roll:. Dzaba sto LAL ima staru slavu, a neko nema. Dok ti onanises na historiju i mislis da nesto Lakersi zasluzuju na konto historije, ja ipak vise uzivam u mnogo lijepoj buducnosti svog tima. Historija je historija, ali od sadasnjosti i buducnosti se zivi ;) .

Ja ne vidim Lakerse kao Torino, nego su mi mnogo smijesni navijaci Lakersa, koji misle da Lakersi zasluzuju nesto vise od drugih, jer zaboga, oni su Lakersi :lol: . Zasluzujete mnogo vise (u vasim mozgovima), ali realnost je drugacija, D'Antony na klupi, nema Bryanta, nema fransiznog igraca, nema pickova, vjerovatno odlazak Howarda nakon samo jedne godine :lol: , a kao slag na tortu, raskol u porodici Buss.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jul 2013, 23:00

@ adnan24

danas je zakazan sastanak u 14 h po LA vremenu i isti bi trebao upravo nekad sada poceti.

PS: Bryant izjavio da planira da igra u jos naredne tri sezone. Ja sam za tu opciju uz uslov da se odrekne novca i mislim da bi Lakersi trebali onda max. dati 10 miliona $ po sezoni.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 02 jul 2013, 23:01

amerosm je napisao/la:@ adnan24

danas je zakazan sastanak u 14 h po LA vremenu i isti bi trebao upravo nekad sada poceti.

PS: Bryant izjavio da planira da igra u jos naredne tri sezone. Ja sam za tu opciju uz uslov da se odrekne novca i mislim da bi Lakersi trebali onda max. dati 10 miliona $ po sezoni.
Znači sastanak upravo počinje
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []