Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 jul 2013, 23:03

DANTES je napisao/la:ja bih rekao svođenje računa... da vidimo je li bilo isplativo Imperiji ulaganje u Škota...
Ulaganje u Škota se već itekako isplatilo, čovjek je bez konkurencije najbolji britanski teniser u Open eri. Osvajanje Wimbledona, Australian Opena i prvo mjesto na ATP listi će neminovno doći, još nam ostaje da vidimo u kojem obimu će to biti.

Ako osvoji RG treba mu dignut' spomenik.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 jul 2013, 23:05

Problem je što u je u 2 od tri finala pao bez ispaljenog metka...
čekaj vojvodo RG????
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 jul 2013, 23:06

DANTES je napisao/la:Problem je što u je u 2 od tri finala pao bez ispaljenog metka...
čekaj vojvodo RG????
Bilo - prošlo, nisu svi usponi isti, neko teže dolazi do vrha.

Pa da, iako sam optimista ne vjerujem da će ikad uzet RG, taman na njemu Nadal ne igrao. Ipak, nadam se da griješim.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 05 jul 2013, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 05 jul 2013, 23:07

DukeOfWellington je napisao/la:
DANTES je napisao/la:ja bih rekao svođenje računa... da vidimo je li bilo isplativo Imperiji ulaganje u Škota...
Ulaganje u Škota se već itekako isplatilo, čovjek je bez konkurencije najbolji britanski teniser u Open eri. Osvajanje Wimbledona, Australian Opena i prvo mjesto na ATP listi će neminovno doći, još nam ostaje da vidimo u kojem obimu će to biti.

Ako osvoji RG treba mu dignut' spomenik.
U nedjelju se osvaja Wimbledon
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 05 jul 2013, 23:23

Kakav je igrač naš Mirza Bašić. Kapa do poda.
Željezničar za život cijeli!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 jul 2013, 23:42

work je napisao/la:
Pa realno, već jeste, Andy Murray je ponajbolji britanski teniser u open eri. Međutim,ljudi i dalje osporavaju njegov kvalitet, iako je npr. na zadnja 4 GS, gdje je nastupao(uključujući ovaj), igrao u finalu.
Pa osporavaju jedino neznalice. Isti slucaj kao i oko Lebrona.
Zasluzio je da uzme ove godine. Valjda i hoce.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 jul 2013, 00:27

Idemo Nole! 8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 06 jul 2013, 00:34

retro je napisao/la:Idemo Nole! 8-)
Rasturit će ga Novak :-)
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 jul 2013, 00:46

slika

:mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jul 2013, 02:13

Očekivano finale nakon ranog ispadanja Rogera i Rafaela.

Idemo Sabine danas aBd uzeti Wimbledon !

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 jul 2013, 12:02

grevis boga mi opasno ličiš na jednog od neznalica... tenis nije košarka....
danas se nadam pobjedi Sabine.... ona Bartoli mi nikako ne leži, njene provokacije, masna kosa, muljanje... nadam se da će je Lisica pojesti, i podrignuti se...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 jul 2013, 12:05

Glupo je vaditi se na srecu u sportu kao sto je tenis, osim ako sudije ne upetljaju prste. Sve je u tvojim rukama, imas neogranicen prostor da mec okrenes u svoju korist. Jbt, ja igram poker i nikad se ne vadim na srecu/nesrecu, a ovdje se uspjeh i neuspjeh tenisera povezuje sa srecom/nesrecom. Nigdje veze... Inace, u 'srecu' uopste ne vjerujem, sve je do covjeka (vidi potpis) :),..

Delpo je definitivno igrac koji ima damu za velike stvari. Povrede su ga ubile. Kada stalno ispadas iz ritma ne mozes napredovati u igri i izgraditi pobjednicki mentalitet. Velika steta sto je dozivio povredu nakon metlanja Nadala i Federera u Nju Jorku... Uvjeren sam da bi u narednoj godini osvojio jos najmanje jednu GS titulu i postao ko zna kakav igrac. Velika steta.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 jul 2013, 12:10

Bartoli je opasna. Lisicki nisam puno gledao u proslosti. Svasta moze biti...

A musko finale?
Sta kazete?

Ja bih lovu stavio na Djokovica :)..

Jesu li fizicki spremna oba tenisera?
Imaju li problema sa povredama?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 06 jul 2013, 12:17

Šta se ovdje piše?! O kakvom pobjedničkom mentalitetu Del Potra se govori? Čovjek je kroz karijeru više puta pokazivao da ima čelične živce i izgrađen pobjednički instinkt. Hoćete da vam kažem šta se jučer dogodilo? Nećete vjerovati, Đoković je jednostavno bolji, kompletniji i fizički spremniji teniser. Da, nikakve mentalne blokade i slićne gluposti, pobjedio je bolji teniser kakvog li iznenađenja.

Žensko finale ne komentarišem zato što je to interesantno kao gledanje starih žena kako pletu ili šta već rade sa onim iglama i koncima.

Finale muškaraca je 50%-50%. Nijanse su razlike između ovih igrača i odluka će biti vođena od raspoloženja njih dvojice. Ako Novak bude servirao kao u Australiji, Murray će imati velikih problema(ako se dobro sjećam tu ga nije breaknuo niti jednom) Isto tako, vrijedi za obrnutu situaciju. Meč će vjerovatno biti odlučen u nekoliko poena koji će dovesti do promjene momentuma jer ovi igrači znaju skoro sve o snagama i slabostima svog protivnika, nema tu tajni.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jul 2013, 12:17

Masna kosa :lol:

Sabine je veliki favorit na ovom meču. Upravo to može stvoriti nerevozu kod nje. Drugo finale u Wimbledonu za Bartoli nakon 2007 godine i poraza u finalu od Venus Williams.

Do sada su odigrale 3 meča međusobno i sva tri je dobili Sabine.

2009 godine 2:0 u setovima za Lisicki.
2011 godine 2:0 u setovima za Lisicki.
2011 godine na Wimbledonu 2:1 za Lisicki.

Mislim da su prve dvije pobjede bili na šljaci.

Sabine je takva igračica koja može dobiti set hladno 6:1, 6:2, no također i izgubiti jedan takav. Servis joj je ubitačan i ako je danas bu slušao Marion nema šanse. Po meni je ključni 1 set, ako ga Sabine dobije 99% uzima ovo finale.

Što Nijemcima leži ova Britanija nešto :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Einigkeit und Recht und Freiheit
für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben

brüderlich mit Herz und Hand!
Einigkeit und Recht und Freiheit

sind des Glückes Unterpfand:
Blüh im Glanze dieses Glückes,
blühe, deutsches Vaterland !!!!!!!!!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 jul 2013, 12:21

valencia apsolutno tačno... u tenisu nema nezasluženo, nema na sreću, sem kada na meč loptu, lopta koja ide u aut pogodi sajlu i poput najboljeg dropa se spusti u teren... naravno treba doći do toga da ne zavisis od spleta okolnosti već da ti budeš taj koji odlučuje..
lisicki igra turnir kada je toliko sigurna, kada zna i kada gubi u trecem setu da će dobiti.. e sada Bartoli je ovo drugo finale, a Liji prvo, plus Sabina je od onih koje se daju navuci na tanak led, cupkanjem, poskakivanjem, zamahivanjem i ostali trol smicalicama Francuske teniserke...
muško zdravi su, spremni i orni.... jedva cekam...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 06 jul 2013, 12:51

ma razbit ce je sabine danas 6-2 6-3 samo pogledajte protivnice bartoli od prvog kola pa pogledajte protivnice lisicki

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 jul 2013, 13:03

Work

Naravno da ima (napisao sam 'Delpo ima damu za velike stvari'). Imao je i Djokovic u vrijeme kada je znao pobjediti Federera i Nadala, ali je cesce gubio u neizvjesnim duelima. Falilo je ono 'nesto', radilo se o nijansama... Te nijanse potrebne za nadmoc (igracku i mentalnu) u kljucnim trenucima Djokovic je stekao kontinuiranim igrama na vrhunskom nivou.. Delpo je imao previse resetovanja u karijeri da bi mogao dobiti te sitne 'stvarcice' koje donose pobjedu u duelima gdje su protivnici izjednaceni. Veliki je uspjeh sto taj momak igra ovakav tenis uprkos silnim povredama.

Sa ovim nimalo ne podcjenjujem Djokovica.. Bolji je igrac od Delpa. Da nije bilo povreda, Delpo bi mu sigurno bio blizi, koliko, to ne znamo :)..

Dantes

Pa naravno. Svaka pobjeda je zasluzena, posebno u sportu kao sto je tenis. Odigras bruku poena i onda se zalis na srecu. Nigdje veze..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 jul 2013, 13:06

Kad se neko javi i kaže da je žensko finale nezanimljivo i da nije privlačno.

Pa po meni je meč između Lisicki i Radwanske bio bolji od pola muških mečeva. Meni ta muška konkurencija u tenisu opšte nije ko što je nekad bila. Bude dobrih mečeva, ali evo toliko dugo vremena se sve vrtilo oko 3-4 igrača. A uz to današnji teniseri po atraktivnosti daleko od vremena kada su igrali Becker, Stich, Ivanišević, Agassi....To je tad bila atrakcija, egzibicije , užitak.....

Jučer je npr duel između Đokovića i Del Potroa ponudio puno toga, stvarno zanimljivo, atraktivno....Veliki dio sam meča gledao. Bude tu mečeva zanimljivih, naravno da su sudari Federera i Đokovića, Đokovića i Nadala, Nadala i Federera znali nudit mnogo toga. Ali generalno u muškoj konkurenciji mi se puno tu sve vrti oko linijaša i često mi taj tenis i nije toliko zanimljiv, naspram nekih protekli vremena.

Što se današnjeg finala tiče, tu se nadam da će Sabine ovaj veliki uspjeh dosadašnji okruniti titulom. Sabine ima samo problem što brzo želi doći do poena, što nekad bude preagresivna, preofanzivna....A u suštini sjajno igra i zaslužila je da uzme. Bartoli ima više iskustva, njen taj duh, tu motivisanost cijenim. Borbena teniserka, nabrijana....Ipak Sabine ulazi kao favorit i ako provede svoju igru i bude ovoliko mentalno jaka kao do sada, trebala bi dobiti....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 06 jul 2013, 13:12

Ako Djokovic bude 100% fit, u sto manje vise nema sumnje bez obzira na jucerasnji maraton gdje sam navijao za Delpa, mislim da Skot nema sta trazit. Juce da je igrom slucaja Andy igrao protiv Delpa mislim da bi ga Argentinac glat dobio sa onom igrom. Jedina sansa za 'domacina' je da Nole nije u elementu i da ovaj odigra onako kako do sad nije igrao na ovogodisnjem turniru a i tad ce bit mislim jedva 50-50. U svakom drugom slucaju Djokovic 3-0 ili 3-1.
Edit: vidim i kladionice se slazu sa mojim misljenjem ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []