Izvršni direktor Cardiffa, Simon Lim, pojasnio je tačke potpisanog ugovora. Cardiff, kako je Lim objasnio, u svom okviru ima snažnu fudbalsku akademiju. FK Sarajevu će pružiti svu stručnu i drugu pomoć kako bi se osnovala fudbalska akademija koja će proizvoditi fudbalske talente. Klubovi će između sebe posuđivati i razmjenjivati igrače, kako bi mladim igračima omogućili da iskuse igranje u drugim ligama. Također, klubovi će jedni drugima pružati tehničku pomoć te organizirati prijateljske utakmice između i tokom sezona.
Ovaj glavno "BRKO" vec izlazi iz ovih okvira i kolko vidim ugladnom pominje ulaganja i investiranja prije svega u drzavu,a tu smo negdje valjda i mi
Dolazim iz Malezije i, pored toga što sam vlasnik Cardiffa, bitno je što dolazim iz zemlje koja je prijateljski nastrojena prema BiH. Ova veza je posebno bitna zbog odnosa bivšeg premijera Malezije, Mahatira, koji jako voli BiH i u proteklih 20-ak godina mnogo toga je uradio da ovoj zemlji pomogne na različite načine. I sadašnji premijer Malezije, Najib Razak, želi da nađe način da se investira u BiH. U mnogim razgovorima, koje smo ranije imali, razgovarali smo o mogućnostima investiranja i pomoći BiH. Drago mi je da sam u prilici da na ovaj način pomognem kako državi, tako i Fudbalskom klubu Sarajevo