Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
A dobro, vjerovatno ima neke stvari, dokumente, slike, aplikacije koje ne želi izgubiti
Teško je spasiti 40-50 gb podataka
osim ako nema drugu particiju ili externi HDD
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
U posljednje vrijeme kod nekih programa kada otvorim samo se crno pojavi , evo kako izgleda Skype kad otvorim :

a evo i antivirus kad otvorim :

a evo i antivirus kad otvorim :

Jel mi moze netko objasniti ono sra*e oko slobodnog prostora na disku. Meni je na kompu problem, ali imam ogroman hard disk pa se ne zamaram, ali me kolega pita. On ima tablet i 37 giga ukupnog prostora. Kad klikne na Lokal Disk C i ide svojstva dobije info da mu je zauzeto 30 giga i slobodno 7. Kad udje u LD C i oznaci sve datoteke dobije info da mu je zauzeto 22 gige. Gdje je nestalo tih 8 giga? Jel moguce ikako doci do tog prostora, puno znaci na uredjajima koji imaju manji kapacitet.
temporary files?
Ja se sjecam da je kod jednog našeg člana sa foruma vražiji G. Earth pojeo prostora jer je spasio sve zive mape svijeta 
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Kako rijesiti to? Vidim vamo da ima neki Temp File Deleter, ali kontam dali ce mu to obrisati nesto sto ne treba.
- Unknown Genius
- Kontakt:
Dobro zna to biti zeznuto, ali uvijek ima backup, ima stikova, memorijskih kartica, online storage-a, snađeš se nekako.iVar je napisao/la:A dobro, vjerovatno ima neke stvari, dokumente, slike, aplikacije koje ne želi izgubitiTeško je spasiti 40-50 gb podataka
osim ako nema drugu particiju ili externi HDD
@Frankie
Provjeri driver za grafičku je li najnoviji, možda je do toga.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
imam sljedeci problem i nikako da ga uspijem rijesiti. racunar mi sam brise podatke, i to nove datoteke koje pravim dok sam na racunaru, ali cim izgasim pa upalim racunar sve mi nestane. npr: igram fife i sve lijepo uredno snimim, sutradan hocu da nastavim, kad ono moram sve ispocetka, jer nema nista snimljeno 
- moustapha
- Kontakt:
Mozda imas instaliran Deep Freeze ili neki slican program. Provjeri!
#divovi
http://pokit.org/get/img/d724a6b80af971 ... 8b2534.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; ovo mi je sve sto imam na Cmoustapha je napisao/la:Mozda imas instaliran Deep Freeze ili neki slican program. Provjeri!
- moustapha
- Kontakt:
Ne znam, mozda je moja pretpostavka pogresna. Znam da Deep Freeze radi te stvari, zato se koristi u internet klubovima, da ljudi ne bi mogli snimiti previse smeca. Od ovih programa sto ti imas ne bih rekao da je ijedan takav. Mozda imas nekakav virus koji te zeza.
#divovi
- Papastathopoulos
- Kontakt:
isplati li se za ovu centralnu dati 185 KM ? ne treba meni zvijer neka od milju maraka, neg cisto je li isplativo, posto ima solidne (za mene i dobre) specifikacije ?

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- Donnie Darko
- Kontakt:
Drugu mi danas maznuse laptop. Tacnije, retard ga zaboravio u kaficu
Postoji li ikakav nacin da se uprati laptop? Policija?
Je*o mu procesor od 3GHz mater. Čuj procesor 3GHz. Pa konju konjski koji je model!? Jel Pentium, Celeron, Dual, Quad, i3, i5, i7 -_-
Majke ti mu posalji poruku i reci da sam mu ja rek'o da je glup k'o šaraf na točku
Majke ti mu posalji poruku i reci da sam mu ja rek'o da je glup k'o šaraf na točku
Ako je neki noviji laptop mislim da moze.Nedavno su jednom liku maznuli telefon i on otiso drotovima i oni ga locirali sta li.Samo mu trebao nekakav kod od telefona,on inace dodje sa papirima kad kupis phone.Donnie Darko je napisao/la:Drugu mi danas maznuse laptop. Tacnije, retard ga zaboravio u kaficu![]()
Pa ako se vec moze nac telefon,valjda moze i laptop.
- Unknown Genius
- Kontakt:
@Papastathopoulos
Hajd' da ti ja prodam, malo slabiji od tog, ali ćeš dobiti i monitor, još ti ostane para.
Samo mu sistem treba instalirati meni mrsko.
Ja uzeo sebi neku zvijer od 1500KM, ne znam šta ću sa ovim starim računarom i monitorom.
Hajd' da ti ja prodam, malo slabiji od tog, ali ćeš dobiti i monitor, još ti ostane para.
Ja uzeo sebi neku zvijer od 1500KM, ne znam šta ću sa ovim starim računarom i monitorom.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nisam bas siguran da su telefoni i laptopi jednaki po tom pitanju.Dzoni je napisao/la:Ako je neki noviji laptop mislim da moze.Nedavno su jednom liku maznuli telefon i on otiso drotovima i oni ga locirali sta li.Samo mu trebao nekakav kod od telefona,on inace dodje sa papirima kad kupis phone.Donnie Darko je napisao/la:Drugu mi danas maznuse laptop. Tacnije, retard ga zaboravio u kaficu![]()
I ja sumnjam da se može locirati jer nema ugrađenu GSM kompontentu 
@Donnie Pojma nemam.
Nisam bas strucan po tom pitanju.Znam samo da su tom liku nasli telefon,pa reko ajde da napisem kad vec pitas mozda bude od neke koristi.
Nisam bas strucan po tom pitanju.Znam samo da su tom liku nasli telefon,pa reko ajde da napisem kad vec pitas mozda bude od neke koristi.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
kak'e su mu komponente ?Unknown Genius je napisao/la:@Papastathopoulos
Hajd' da ti ja prodam, malo slabiji od tog, ali ćeš dobiti i monitor, još ti ostane para.Samo mu sistem treba instalirati meni mrsko.
![]()
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Za mobitel je potreban IMEI kod (prepišeš sa kutije ili ukucaš na mobitelu *#06# da vidiš koji je), al' ne vjerujem da ovi naši mogu pronaći laptop. Najbolje za svaki slučaj prijaviti policiji i dati što više podataka (serijske brojeve i sl.).Dzoni je napisao/la:Ako je neki noviji laptop mislim da moze.Nedavno su jednom liku maznuli telefon i on otiso drotovima i oni ga locirali sta li.Samo mu trebao nekakav kod od telefona,on inace dodje sa papirima kad kupis phone.Donnie Darko je napisao/la:Drugu mi danas maznuse laptop. Tacnije, retard ga zaboravio u kaficu![]()
A možda ga je pokupio neko poglup pa ga stavi na pik ubrzo...
100% sportski i krajnje opušten potpis
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.