BiH - USA (14.08.2013)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

milomlat
Kontakt:

Re: BiH - USA (14.08.2013)

Post Postao/la milomlat » 15 avg 2013, 01:50

RodjeniiBrato je napisao/la:Malo me razočaravaju komentari pojedinaca.Da li ste Vi svjesni da bi mi bez problema pobijedili utakmicu da smo ostali u najjacem sastavu i da smo ubacili sa klupe samo recimo Višću,Stevanovića i Medunjanina,ali ovo je prijateljska utakmica i selektor Sušić je dao svima šansu i onda je logično da će nakon veliki turbulencija u ekipi i ubacivanja dosta slabi i neiskusni igrača u odnosu na one iz prve postave doći do velikog pada u igri. Mene ovaj poraz ni malo ne zabrinjava jer sam 100% siguran da bi pobijedili da nismo ovoliko izmjena izvršili i siguran sam da smo sigurno dosta kvalitetniji od SAD što se moglo vidjeti u prvom poluvremenu.
Da li si ti svjestan koja je ovo sramota i ponizenje ? Izgled da nisi, jer Amerikanci ovo slave kao veliki triumf, a mi se vadimo da smo drugo poluvrijme igrali sa C timom. E pa ako tebe ovo zadovoljava, onda si pravi Susicev jaran, Mene ne samo da ne zdovoljava, nego me stavlja pred dilemu, da li izvizdati selektora na sljedecoj tekmi , ili ga samo izignorisati?!
I za tvoju informciju, neke prijateljske utakmice nose vise FIFA bodova od nekih oficijelnih. A sad idi i reci Saji da ne ekzperimentise vise. Svima je sve jasno, a ako njemu nije neka cita forum.
Okani se covjece Sajo zamjena, bez obzira koliko te igraci molili. Veceras si Safete Susicu isjavio da te je Spahic zamolio da ga zamijenis, a on to jasno demantuje. Dakle, ili lazes ti ili on, a njemu inace vise vjerujem, jer i on vec dugi niz godina vjeruje u ovu ekipu. I ukoliko nastavis sa svojim mesetarenjem, znaj da nisi nezamjenjiv, Bosna ce na Svjetsko prvenstvo svakako, s tobom ili bez tebe. Na tebi je da li ce to biti na normalan i nenasilan nacin.
'
Sajo, nemoj nam pravit frku!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2013, 01:50

@BParena, da naravno slazem se. Ok za Spahica ako je bio povrijedjen, ali nije mi jasno zasto je presao na formaciju 3-5-2 i zasto je odma izveo Seju i Vedu. Ali eto, sta se moze sad.

@Aco: Citam izmedju redova, znam ja tvoj stil. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 avg 2013, 01:56

Bosniacum Lilium je napisao/la:
bparena je napisao/la:i igraci. Pa nije tekma protiv nizerazrednog kluba nit smo mi Spanija da ti odmah mozes pola tima zamjeniti. :shock:
evo ga jos jedan. Hajd' pogledaj izjavu Susica pa cemo onda da diskutujemo ko forumasi ;)
Buraz nemoj molim te da tu budaletinu gledam - povracalo mi se odmah na stadionu i uopste ne zelim da mi na oci ide. Idijotska odluka o onoliko istovremeno zamjenjenih igraca je ucinila da smo pobjedu pretvorili u poraz. On nek u svom Zavidovicu gdje je rodjen nek prica tu svoju pricu - svi na stadionu su vidjeli i komentarisali ko je jedini krivac za sve ovo nocas. On treba da nesto nauci a ne mi ostali....

p.s. kao covjeka nemam nista protiv njega ali budalasta odluka nam je pokvarila sve...

@Cartman
o tome ti govorim. Svi smo vidjeli da smo podbacili u vezi (miske i pjana se nisu vidjeli) i on izbacuje Seju i Vedu i smanjuje pritisak na njihovu odbranu a posto Spahe vec nema i veza podbacila eto nam ih sviju u nasem petercu. Koja budala za nepovjerovat... :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2013, 01:56

aleksandar_veliki je napisao/la:
Cartman je napisao/la:@BParena, da naravno slazem se. Ok za Spahica ako je bio povrijedjen, ali nije mi jasno zasto je presao na formaciju 3-5-2 i zasto je odma izveo Seju i Vedu. Ali eto, sta se moze sad.

Nemoj izmedju redova, citaj sta pise. Znam da pratis sve, da si pun informacija. Dakle, ima li ili nema?
Ima tamo neka BiH. :D

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 15 avg 2013, 01:56

Bosniacum Lilium je napisao/la:
bparena je napisao/la:i igraci. Pa nije tekma protiv nizerazrednog kluba nit smo mi Spanija da ti odmah mozes pola tima zamjeniti. :shock:
evo ga jos jedan. Hajd' pogledaj izjavu Susica pa cemo onda da diskutujemo ko forumasi ;)

reko ja kosevo ukleto ondje izmedju grobova se njikad odbar rezz koliko ja pamtim nije dogodio ne bitno prijateljska ili kvalifikacije pa bolan mi smo znali od madjarske gubiti a kamo li nesto drugo :evil:

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 avg 2013, 01:59

Ovaj poraz nam je dobro dosao, malo cemo ozbiljnije uci u duele sa Slovackom, i to je jedino dobro.
Ameri su puno vise trcali, i mi protiv takvih ekipa, kad nemam posjed, ne mozemo nista, i na tome bi Susic trebao raditi, mi smo staticni, znamo "valjat'" loptu, ali je to nedovoljno protiv trkaca koji to sve pokrivaju.

Veceras nista nismo napravili, cak ni u prvom poluvremenu, golove smo dali bez veze.
2 penala nisu svirana protivniku, i cak smo i dobro prosli, zamislimo samo koliki broj napadaca kao sto su Altidore ce biti protiv nas u Brazilu(ako budemo dio te price).

Na kraju krajeva, ne mozemo ovako ofanzivno igrati, jedan zadnji vezni kojemu je 40 godina, ostalo sve napadacki nastrojeni igraci...puno se prostora ostavlja pozadi.
Moramo se navikavati igrati sa jednim napadacem, makar morali i Ibisevica zrtvovat, i definitivno je Medunjanin jedan od glavnih igraca u repci.

Iskreno se nadam da ce do Brazila u timu biti Kolasinac, jer nam fali lijevi bek pravo, Salihovic je za klupe igrac...i nadam se da ce Hajrovic biti u prvih 11.

Pozdraviti Zahu, Vrsajevica, Sunjica...

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 15 avg 2013, 02:03

Cartman je napisao/la:@BParena, da naravno slazem se. Ok za Spahica ako je bio povrijedjen, ali nije mi jasno zasto je presao na formaciju 3-5-2 i zasto je odma izveo Seju i Vedu. Ali eto, sta se moze sad.

Pa rečeno je već, Sejo i Vedo su doputovali povrijedjeni. Spahić je bio načet u toku utakmice i doktor mu je savjetovao da ga radije zamijeni. Rahimića je mijenjao jer on ionako ne može više od 45 minuta, možda 50 al' nije ni on bio danas (juče) bog zna šta.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 15 avg 2013, 02:06

milomlat je napisao/la:
RodjeniiBrato je napisao/la:Malo me razočaravaju komentari pojedinaca.Da li ste Vi svjesni da bi mi bez problema pobijedili utakmicu da smo ostali u najjacem sastavu i da smo ubacili sa klupe samo recimo Višću,Stevanovića i Medunjanina,ali ovo je prijateljska utakmica i selektor Sušić je dao svima šansu i onda je logično da će nakon veliki turbulencija u ekipi i ubacivanja dosta slabi i neiskusni igrača u odnosu na one iz prve postave doći do velikog pada u igri. Mene ovaj poraz ni malo ne zabrinjava jer sam 100% siguran da bi pobijedili da nismo ovoliko izmjena izvršili i siguran sam da smo sigurno dosta kvalitetniji od SAD što se moglo vidjeti u prvom poluvremenu.
Da li si ti svjestan koja je ovo sramota i ponizenje ? Izgled da nisi, jer Amerikanci ovo slave kao veliki triumf, a mi se vadimo da smo drugo poluvrijme igrali sa C timom. E pa ako tebe ovo zadovoljava, onda si pravi Susicev jaran, Mene ne samo da ne zdovoljava, nego me stavlja pred dilemu, da li izvizdati selektora na sljedecoj tekmi , ili ga samo izignorisati?!
I za tvoju informciju, neke prijateljske utakmice nose vise FIFA bodova od nekih oficijelnih. A sad idi i reci Saji da ne ekzperimentise vise. Svima je sve jasno, a ako njemu nije neka cita forum.
Okani se covjece Sajo zamjena, bez obzira koliko te igraci molili. Veceras si Safete Susicu isjavio da te je Spahic zamolio da ga zamijenis, a on to jasno demantuje. Dakle, ili lazes ti ili on, a njemu inace vise vjerujem, jer i on vec dugi niz godina vjeruje u ovu ekipu. I ukoliko nastavis sa svojim mesetarenjem, znaj da nisi nezamjenjiv, Bosna ce na Svjetsko prvenstvo svakako, s tobom ili bez tebe. Na tebi je da li ce to biti na normalan i nenasilan nacin.
'

Nigdje veze,čuj sramota.Aj Bogati ne piši gluposti više već podrži ovo što je do sada uradila ova reprezentacija i selektor Sušić.Jednostavno Sušić je htio da vidi večaras i ostale igrače na djelu i dao im malo veću minutažu i to je po meni sasvim ok jer se radi o prijateljskoj utakmici i tada se i probaju neki igrači i rezultat se uvijek stavlja u drugi plan. Evo i Švicarska dobila Brazil pa sad treba reći to je sramota za Brazil što je u prijateljskoj utakmici izgubio od Švicarske, a evo i Hrvatska na guzove dobila amatersku ekupi Lihtenštajna sa 3-2 i šta bi sada Hrvati trebali reći.Treba da shvatiš da je prijateljska utakmica nebitna i da se tu svim igračima daje šansa i rezultat stavlja u drugi plan. Koliko mogu da skontam ti si neki velki mrzitelj Sušića pa si jedva dočekao da pljuješ po njemu i to bez ikakvog razloga.Aj sad zdravo.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 avg 2013, 02:09

Neka on nama samo najavi da ce se prijateljski zayebavat i sa reprezentacijom i sa nama na tribinama pa da mi njemu ostavimo prazan stadion a ne da se mi zbog njegovih blesavih odluka sikiramo i nerviramo. Najlakse je sad reci - ovaj doso povrijedjen, onaj doso povrijedjen. Ma ne seriii - ko ti dao za pravo da izmjenama unistis pobjedu ? :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

fifa09
Kontakt:

Post Postao/la fifa09 » 15 avg 2013, 02:18

bparena je napisao/la:Neka on nama samo najavi da ce se prijateljski zayebavat i sa reprezentacijom i sa nama na tribinama pa da mi njemu ostavimo prazan stadion a ne da se mi zbog njegovih blesavih odluka sikiramo i nerviramo. Najlakse je sad reci - ovaj doso povrijedjen, onaj doso povrijedjen. Ma ne seriii - ko ti dao za pravo da izmjenama unistis pobjedu ? :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PRIJATELJSKA UTAKMICA !!! Znas li sta to znaci ???? Njemacka sve 4 zadnje utakmice usrala jer probavaju nove igrace taktiku , samo bi objektivne bošnje mijenjale i pozivale na linč ko da smo popusili Brazil , tobejarrabi kakvih sve ljudi ima ovdje ...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2013, 02:18

bparena je napisao/la:Neka on nama samo najavi da ce se prijateljski zayebavat i sa reprezentacijom i sa nama na tribinama pa da mi njemu ostavimo prazan stadion a ne da se mi zbog njegovih blesavih odluka sikiramo i nerviramo. Najlakse je sad reci - ovaj doso povrijedjen, onaj doso povrijedjen. Ma ne seriii - ko ti dao za pravo da izmjenama unistis pobjedu ? :evil:
Hajde brate smiri se, ipak je samo prijateljska. Ako bude nesto slicno protiv Slovacke, bice mjesta za ozbiljne kritike.

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 15 avg 2013, 02:22

RodjeniiBrato je napisao/la:
milomlat je napisao/la:
'

Nigdje veze,čuj sramota.Aj Bogati ne piši gluposti više već podrži ovo što je do sada uradila ova reprezentacija i selektor Sušić.Jednostavno Sušić je htio da vidi večaras i ostale igrače na djelu i dao im malo veću minutažu i to je po meni sasvim ok jer se radi o prijateljskoj utakmici i tada se i probaju neki igrači i rezultat se uvijek stavlja u drugi plan. Evo i Švicarska dobila Brazil pa sad treba reći to je sramota za Brazil što je u prijateljskoj utakmici izgubio od Švicarske, a evo i Hrvatska na guzove dobila amatersku ekupi Lihtenštajna sa 3-2 i šta bi sada Hrvati trebali reći.Treba da shvatiš da je prijateljska utakmica nebitna i da se tu svim igračima daje šansa i rezultat stavlja u drugi plan. Koliko mogu da skontam ti si neki velki mrzitelj Sušića pa si jedva dočekao da pljuješ po njemu i to bez ikakvog razloga.Aj sad zdravo.

Podrzi ti , kao sto si vjerovatno podrzavao i kad je Ciro najavljivao velike rezultate. Mozda si ti mladic u najboljim godinama, ali ja nemam vremena da cekam,. Hocu da nas gledam na Mundialu, pa kako god, I bilo ko da mi to pokusa zasrat, ima da mu majku materinu , i to u sred. Zato kazem, nemoj nam vise ovakvih zjbancija dragi pape. Jednog smo ciru prebrodili, za drugog nemamo snage. Daklem jarane, ili SP ili se pocni halalit.

fifa09
Kontakt:

Post Postao/la fifa09 » 15 avg 2013, 02:26

Jesi dobar ti , sta lupas , kakva sramota , koliko imas ti godina ???

PRIJATELJSKE UTAKMICE sluze za bas ovakve stvari da se proba i vidi na koga se moze racunati u buducnosti , sta je trebao ostaviti povrijedjenog Spahica do kraja ili mozda ne probati ovih par levata pa da misli da i dalje moze na njih racunat pa da nam useru neku vazniju utakmicu , kako ne shvatas da je ova utakmica NEBITNA i da mu je ovo bila jedinstvena prilika da vidi sa cime raspolaze ..... vidim ti bi **** nekom majku kroz majku , pa gdje si mangupe bio na marakani prije par godina , trebalo nam je par takvih ko ti ;)

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 avg 2013, 02:33

fifa09 je napisao/la:Jesi dobar ti , sta lupas , kakva sramota , koliko imas ti godina ???

PRIJATELJSKE UTAKMICE sluze za bas ovakve stvari da se proba i vidi na koga se moze racunati u buducnosti , sta je trebao ostaviti povrijedjenog Spahica do kraja ili mozda ne probati ovih par levata pa da misli da i dalje moze na njih racunat pa da nam useru neku vazniju utakmicu , kako ne shvatas da je ova utakmica NEBITNA i da mu je ovo bila jedinstvena prilika da vidi sa cime raspolaze ..... vidim ti bi **** nekom majku kroz majku , pa gdje si mangupe bio na marakani prije par godina , trebalo nam je par takvih ko ti ;)

To je alibi za poraz, lupetas gluposti momce!
Kad se isprobavaju igraci ne ubacuje se odmah 5 mazluma, nego se po jedan ubacuje i na pocetni sastav se vidi kako ce se adaptirati, jer je prosto nemoguce da igramo za ovim sastavom vise ikada!

Ti cim si spomenuo Marakanu, nisi je vidio ocima!

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 15 avg 2013, 02:35

velez_mostar je napisao/la:Ovaj poraz nam je dobro dosao, malo cemo ozbiljnije uci u duele sa Slovackom, i to je jedino dobro.
Ameri su puno vise trcali, i mi protiv takvih ekipa, kad nemam posjed, ne mozemo nista, i na tome bi Susic trebao raditi, mi smo staticni, znamo "valjat'" loptu, ali je to nedovoljno protiv trkaca koji to sve pokrivaju.

Veceras nista nismo napravili, cak ni u prvom poluvremenu, golove smo dali bez veze.
2 penala nisu svirana protivniku, i cak smo i dobro prosli, zamislimo samo koliki broj napadaca kao sto su Altidore ce biti protiv nas u Brazilu(ako budemo dio te price).

Na kraju krajeva, ne mozemo ovako ofanzivno igrati, jedan zadnji vezni kojemu je 40 godina, ostalo sve napadacki nastrojeni igraci...puno se prostora ostavlja pozadi.
Moramo se navikavati igrati sa jednim napadacem, makar morali i Ibisevica zrtvovat, i definitivno je Medunjanin jedan od glavnih igraca u repci.

Iskreno se nadam da ce do Brazila u timu biti Kolasinac, jer nam fali lijevi bek pravo, Salihovic je za klupe igrac...i nadam se da ce Hajrovic biti u prvih 11.

Pozdraviti Zahu, Vrsajevica, Sunjica...
slazem se sa ovi a I nadam se da bi Besic trebao dobiti mjesto u Arepki kao desni bek ili vezni posto Mujdza u zadnje vrijeme vuce povrede koljena a Besic standardno igra u svom klubu a u mladoj repki odskace od svih za klasu meni je bolji od Zahirovica , da mjenja Rahimica u sredini ako Mujdza bude igrao ako ne onda Besica na desnog beka
Zadnja izmjena: Rodeni, dana/u 15 avg 2013, 02:44, ukupno mijenjano 1 put.

velez
Kontakt:

Post Postao/la velez » 15 avg 2013, 02:40

samo bih htjeo da kazem par stvari
podcjenivali ste ameriku prije utakmice vecina vas ja zivim u usa I znam da su jaki I mozda bolji od nas .
nas je mentalitet naj bolji smo **** imm mamu I sta ne jos .
mozemo puno da naucimo od amera oni se bore 90 minuta I ako pobjede raduju se a I ako izgube private poraz I cestitaju protivniku.
a mi odmah napadamo saju pa ljudi moji ovo je prijateljska utakmica ai sajo je na poluvremenu promjenio pola ekipe da svi momci igraju I siguran sam da nebi izgubili da smo igrali u najboljem sastavu;
a I da smo izgubili I sa naj boljom ekipom amerika je sila I u fudbalu a vi pricajte sta hocete.
I mi smo dosli do malo radosti I to nece trajati dugo radujte se ovom momentu dok traje mala smo mi zemlja uzivajte u tome idemo u brazil siguran sam
mozda jedini put da imamo ovako dobar tim uzivajte
a vi odma pljujete po saji I igracima nasramotu'
sajo je nas zivi legenda koji je najbolji igrac I koji ce nas odvesti na svjesko prvenstvo a hoce li iko poslje njega tesko zato zacepite postujte tude cjenite svoje vozdra

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 15 avg 2013, 02:45

velez_mostar je napisao/la:
fifa09 je napisao/la:Jesi dobar ti , sta lupas , kakva sramota , koliko imas ti godina ???

To je alibi za poraz, lupetas gluposti momce!
Kad se isprobavaju igraci ne ubacuje se odmah 5 mazluma, nego se po jedan ubacuje i na pocetni sastav se vidi kako ce se adaptirati, jer je prosto nemoguce da igramo za ovim sastavom vise ikada!

Ti cim si spomenuo Marakanu, nisi je vidio ocima!
Ma dzaba ti je ovim hajvanima objasnjavati. Njima bi i baraz bio uspjeh , jer su odgajani u sirotinjskom duhu. Ono tipicno nase, nek se ima sta posjest, da imas gdje prespavati, i da se sta pojebe s vremena na vrijem. Tipicna naska spika. Jos kad bi se repka gdje kvalifikovala, ma njima sve ravno do mora.
Pusti blecke prijatelju, nekada je bolje praviti se glup i pridruzit im se, nego glavu razbijati objasnjavajuc im da su najvece gluperde.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 15 avg 2013, 02:46

Dva vrlo logicna objasnjenja za danasnju utakmicu:

A. Susic igrao na poraz (sto sam rekao raji sto smo gledali momenat kad je uveo Medu i Viscu) da psihicki protrese igrace pred Slovacku i da odredjeni igraci (da im ne pominjem ime, znaju ko su) sami kazu "Nismo mi sefe za reprezentaciju". Odradjeno u Cirinom stilu, aferim ;)

B. Prodata utakmica za x dolara.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 avg 2013, 02:52

Ja stvarno ne mogu shvatit ljude koji misle da je SAD jaca od nas. Ovo smo izgubili takticki. Odnosno na dobijenoj tekmi se nesto mjenjalo. Lik iznad rece da su mozda bolji od nas? Ma jaro mi smo njih na startu ubili i malo se opustili jos usla zamjena igraca. Neuigranost i sve ostalo.

Ovo je tipicna tekma gdje se kaze pobijedili smo sami sebe

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 15 avg 2013, 02:55

Ja mislim da je Susic pogrijesio sto je ostavio Zukanovica da igra sa Bicakcicem a izvadio Spahica Zukanovic je bio slab u prvom bio I rupaca u nasoj odbrani spor za ove brze I jake Amerikance a u drugom je se ta rupa prosirila kad je Spahic izaso I onda predje debitant na stopera pored Zukanovica koji nije mogo zaustaviti nijednog amerikanca
Bicakcic je bio solidan kao bek za prvu utakmicu je bilo ok

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.