Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 247

trxel
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la trxel » 24 avg 2013, 12:11

RVP pa i kanibal su masine, Bale takodjer, ali morat ce da se dokaze u novoj sredini, jer ce RM vjerovatno dati svu usteđevinu..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 24 avg 2013, 12:18

Torres_9 je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:
juveboy je napisao/la:Ova cifra od 99 mil evra za Bale je enormno prenapuhana ? Je li tako realovci ? Ne vrijedi vise od 60 milki ? Mislim na svijetu je 20 - 30 igraca koji su kvalitetniji i popularniji od Bale, tako da ne vjerujem da ce Real dati vise od 60, a o 99 mil necu da pisem jer to ako urade nisu ozbiljan klub. . .
Nabroj 20!
mesi,ronaldo,falkao,kavani,van persi,suarez,ibrahimovic
Još 13 čekamo.Iako su me Van Persie i Suarez poprilično nasmijali. :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 24 avg 2013, 13:00

Nabroj 20![/quote]
mesi,ronaldo,falkao,kavani,van persi,suarez,ibrahimovic[/quote]
Još 13 čekamo.Iako su me Van Persie i Suarez poprilično nasmijali. :D[/quote]
Balotelli Iniesta Cesc, et' jos 10 :D
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 24 avg 2013, 13:20

Al' cuj Baljotelji. :lol:

Ko tog precjenjenog igraca gura u sami vrh a jasno je svima da mu mjesto nije ni u prvih 20 napadaca.

Bale je masinerija od koje ce da strepi citava Evropa.Ovaj Real na papiru djeluje brutalno.Mislim , nikada jaci Real.

Vidim nabrajaju se najbolji igraci Svijeta a niko da stavi Riberya,Robbena,Iniestu...

Falcao i Cavani su bolji napadaci , Bale je igrac koji rjeesava utakmice i pravi visak.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 24 avg 2013, 13:23

Giroud, Hazard, Aguero, Kajkut, Banega, Bendtner, Anelka, Wanayama, Danic, Gomis...

To je tih preostalih deset valjda. :D

Realno, trenutno su 4 igraca u samom vrhu.
Bale, Ronaldo, Iniesta i Messi

Neymar treba jos pure jesti, a Isco je trenutno iznad njega iako se Neymar vise eksponira po medijima.

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 24 avg 2013, 13:24

Toliko o smjesnom klubu koji nije vidio lige prvaka 12 godina , imaju klupu od 200 miliona , kakav smjesan klub.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 avg 2013, 13:32

Ako Bejl u Realu potvrdi izdanja iz Totenhema, nakon Mesija i Ronalda bice najdominantniji igrac u Evropi. Sigurno da to moze postici, a hoce li, to cemo tek vidjeti. I najboljim se neke stvari moraju poklopiti da bi zasjali punim sjajem.

Dosta toga zavisi od pozicije koju ce igrati. Ako bude lijevo ili desno krilo, bice dobar, odlican, ali ne i super mocan kao sto jeste kada ima slobodu u igri, kada napada kroz sredinu. Nije lako suradjivati sa Ronaldom koji zeli da je igra njemu podredjena.

Poredjenje Bejla sa nekim od nabrojanih igraca nije adekvatno. Kako se mogu porediti Bejl i Iniesta? Potpuno razliciti igraci. Tesko je reci ko vise doprinosi.

Jedno je sigurno, Barsin uhodan sistem i maestralni igraci su vrijedniji od tri Ronalda i tri Bejla. Kada kod njih sve stima, ne moze im niko nista. E sad, da li ce stimati... Mislim da su pali u posljednje dvi godine i da, ako se ne poprave, Real ima sansu. Vidjet cemo da li novi trener moze 'unijeti' potrbnu agresivnost i motivaciju u igrace Barse.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 24 avg 2013, 13:39

L_blancos je napisao/la:Giroud, Hazard, Aguero, Kajkut, Banega, Bendtner, Anelka, Wanayama, Danic, Gomis...

Neymar treba jos pure jesti, a Isco je trenutno iznad njega iako se Neymar vise eksponira po medijima.
Ovo vec ima logike, kad vidim da neko spominje ime Cavani ili Falcao s ovim velikanima fudbala dobijem osip, pogtovo ovaj prvi,mediji, dobar menadzer i glasan presjednik naprave dobru pricu, uzmu velike novce, a onda maloljetnici po forumu te igrace dizu u nebesa.
Bale je preplacen i to samo iz jednog razloga, a taj razlog se zove Daniel Levy, jednostavno nije moglo drugacije.
Ali Bale je monstrum od 24 godine koji moze jos puno napredovati i vjerovatno u doglednoj buducnosti, postati najbolji na svijetu.
A vi ovih dana ocekujte puno ljubomornih dusa koje ce pricati o financijama,prezaduzenosti Spanije, nepravdi,lopovluku Pereza..., sve ekonomski strucnjaci :mrgreen: kao da to ima kakve veze s fudbalom i navijanjem. A ja nesto nevjerujem da je moguce da Real propadne ;)

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 avg 2013, 13:40

L_blancos je napisao/la:Giroud, Hazard, Aguero, Kajkut, Banega, Bendtner, Anelka, Wanayama, Danic, Gomis...

Ako si geografski ograničen nemoj bit' i na onaj drugi način. Brat bratu, Bilal može u top 3 s' Cristianom i Messijem, al' eto tvoje viđenje stvari.
Valencia i njegovi elaborati :roll:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 24 avg 2013, 13:50

Perez nastavlja obarati rekorde u transferima, samo je ovaj put ispao miš....stao je 99 miliona, a ocekivao sam da prebaci 100-tku :P :mrgreen:

Šalu na stranu, nisam nimalo zadovoljan dovođenjem velške kopite jer ovaj stomilionski transfer znacajno ojacao Real - igracki prije svega....da se ne lažemo, ovo ne odgovara niti jednom simpatizeru Barce :?

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 24 avg 2013, 13:52

Pa jeste li ga doveli više ili niste.
Ja glupe priče.
Keep walking.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 24 avg 2013, 13:55

Centre forward je napisao/la:
Ako si geografski ograničen nemoj bit' i na onaj drugi način.
Nemas potrebe za tim ;)
, Bilal može u top 3 s' Cristianom i Messijem, al' eto tvoje viđenje stvari.
Ribery je zadnjih par godina u top 5 sigurno, ali nema on toliko individualne kvalitete da bi se svrstao u top 3.

Da se razumijemo, ove godine bi trebao biti u najuzem izboru za Balon D'or, ali to ne mora znaciti da je u top 3 po kvalitetu, nego da je jednostavno bio bolji za ovu sezonu.

Bale, Ronaldo, Messi i Iniesta imaju vece fudbalske sposobnosti gdje sami mogu donjeti prevagu i sami nositi ekipu.
Ribery je odmah ispod navedenih po tome. Ribery igra u ekipi koja je igrala maestralno prosle sezone i imali su sistem koji rasporedjuje teret ekipe. Da je Bayern sveden na to da mora zavisiti samo od Bilala, cisto sumnjam da bi on mogao sam nositi ekipu, i bas zbog toga sto je igrao u masineriji dozvoljeno mu je da pokaze svo svoje fudbalsko znanje.

Iniesta i Bale su tu negdje sa Bilalom.

Iniesta je sav svoj talent pokazao za reprezentaciju gdje je, vjerovatno, najzasluzniji za sve uspjehe Spanije. Iako je igrac Dajvalone mora se priznati da je najplemenitiji veznjak jos od Zidanea.
Sto se Balea tice, Ribery je uradio dosta toga vise od Garetha ali mislim da bi svaki trener izabrao prije Balea od Franka. Bale je, individualno, imao bolju sezonu u EPL nego Ronaldo u tim godinama. Nije toliko dokazan kao Bilal ali je trenutno bolji igrac.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 avg 2013, 14:10

Bale je top10, tu nema nikakve dileme. Da bi ga se svrstavalo u top3 ili nesto slicno, mora neke uspjehe i na klubskom planu napraviti, tipa osvojiti nesto i male sitnice poput toga. Biti top3 ili top5 sa jednom srebrenom medaljom u profesionalnoj karijeri ne ide ruku pod ruku.

Jednom Falcau recimo nije mrsko osvajati trofeje sa timovima jednake jacine, ili slabijim od Baleovog Tottenhama.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 avg 2013, 14:10

Nije mi cilj da stvaram neke nepotrebne tenzije kojih ovdje ima i viška, al' mislim da nisi objektivan. Ako bilo kojeg forumaša sa našeg pdf-a pitaš ko je bio najbolji prošle sezone(osim jednog koji bi glas'o za Van Buytena :mrgreen: ) u našim redovima onda bi svi rekli da je to Bilal al' eto. Svaki igrač je čovjek pa naravno da podbaci. Po tvojim tvrdnjama ova sadašnja Španska družina je neprikosnovena i nema konkurenciju što se apsolutno ne slažem, podbacili su i oni i kad je i najviše trebalo. Ne bih da kvarim ovo slavlje za Garetha(jer je izvjesno da je kraljević) ali taj momak tek treba da se dokaže u najvećim utakmicama, u sredini u kojoj moraš bit' najbolji, u kojoj vlada pritisak kao u Filipinskom rovu, a takva je sredina u koju dolazi. Igračina je, ali veličinu tek treba da pokaže. Živio.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 24 avg 2013, 14:11

Iskreno Bale će koštati manje od 99 miliona, čak Ronalda neće preći.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 avg 2013, 14:13

Ovo je postalo smjesno za Balea i ove milone, da mu sutra Velez ponudi vece pare od Reala dosao bi u Mostar.
I on poceo da place za parama, otisao je ovaj fubal u vraga samo biznis, nije vise igra niti takmicenje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 24 avg 2013, 14:15

Elegant je napisao/la:Ovo je postalo smjesno za Balea i ove milone, da mu sutra Velez ponudi vece pare od Reala dosao bi u Mostar.
I on poceo da place za parama, otisao je ovaj fubal u vraga samo biznis, nije vise igra niti takmicenje.
Gle razumijem. Ali kad te Real zeli, a ti igras u Tottenhamu ucinit ces sve da odes ;)

To je tako. Kao da svatko od nas ne bi trcao za parama. Ma hajde...
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 24 avg 2013, 14:17

Elegant je napisao/la:Ovo je postalo smjesno za Balea i ove milone, da mu sutra Velez ponudi vece pare od Reala dosao bi u Mostar.

Pa momciluke, i kosta 100 miliona zasto sto ga Real kupuje. Ako me razumijes :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 avg 2013, 14:31

juveboy je napisao/la:Ova cifra od 99 mil evra za Bale je enormno prenapuhana ? Je li tako realovci ? Ne vrijedi vise od 60 milki ? Mislim na svijetu je 20 - 30 igraca koji su kvalitetniji i popularniji od Bale, tako da ne vjerujem da ce Real dati vise od 60, a o 99 mil necu da pisem jer to ako urade nisu ozbiljan klub. . .
Jedno je realna vrijednost a sasvim drugo cijena u pregovorima. Druga stvar ovolika sapunica nije za dzabe rezirana, dva mejseca svi pricaju u krug Bejl-Real, Real-Bejl, Totenhem-Real-Bejl... Te price ne plasira Totenhem, nego Real, jer time dizu Bejlovu popularnost, a dizanje popularnosti je jednako dizanju cijene dresova, dizanju sponzorskih ugovora itd. Tako da je Realu nebitna Bejlova cijena, dal 20 , 120, ili 220m. platice ga koliko god treba, ali ne odmah, nego onog trenutka kada svako diete na planeti bude znalo to ime Geret Bejl! To je valjda vec svima poznato, Real ne kupuje igraca, vec njegovo ime, a kad zavrse sa eksploatacijom njegovog imena, igrac im ostaje za dzabe i jos zarade...Real Madrid je Marketinski klub ,zato ga ne mrzim samo ja (Brnjo) veci svi pravi ljubitelji fudbala .

Ovo nema nikakve veze vise sa sportom... niti on, niti bilo ko drugi vrijedi tolike novce... najpre, marketing... biznis... tv prava... dresovi... pa sest mjesta prazno, pa tek onda fudbalsko umijece .. al kako god, takvo nas vrjeme zadesilo... :roll:

Vidim prave se poredjena igraca. Postujem ja Balea ali mislim da nije toliko uradio,niti je igrao evropu,niti osvojio bar neki kup,a davao golove sunderlandu,norvicu I ostalima...Mesi, Kristina, Inijesta, Xavi, Azar, Mata, Runi, Falcao, Kavani, Suarez, Robenry, svajni, Miler, Ozil...jos su ovi nabrojani osvojili nesto u zivotu a ovaj igra tek dvije sezone dobro od toga druga je bila mnogo bolja. Hajde Kristiano je donio sve trofeje Unitedu,bas je onako isplatio svaki moguci peni Realu u svakom smislu . Pa mozes reci da lik vrijedi 100 milona.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 24 avg 2013, 14:46

Moram ovako crtati, pošto se ne razumiju neke osnovne stvari.

Poslovna ekonomija i marketing su egzaktne nauke, znaci nauke koje imaju svoje cinjenice, svoje zakone, svoje postulate i koje se provjeravaju :!: a provjeravaju se konstantno raznim analizama i anketama.

Jedno osnovnih pravila/aksioma glasi: Svaki proizvod vrijedi onoliko koliko je kupac spreman da plati za njega....a oko askioma nema rapsrave, jer samo budala može raspravljati oko aksioma (što kaže Platon).

I gledajte to sad u kontekstu ovog dovođenja velške kopite u Real....ako je Perez spreman za njega da istrese na hastal Totenhema i 200 miliona za njega - onda taj igrac vijedi toliko :!: jbg aksiom i šta mi možemo kad je to tako...nema tu pametovanja posebnog..end of story

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []